СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета,
много сладко, че някои от вас успяват и на почивка да идат! Как ми се иска и на мен ....
От днес съм в 33та седмица и то няколко дни при контракциите / които си имам от 4месец/, имам чувството, че корема ще ми падне. Трябва да го подхвана отдолу, иначе ходене просто няма. Казах на мама и тя делово обесни : лягай, за да не родиш по- рано?! Вече раждалите мамчета, ще ми кажете ли дали е вярно, че тази силна тежест чак за раждането трябва да я усещам или е от претоварване / още не сме довършили ремонта и вкъщи е  #Crazy /. И друго като мърда човечето по някой път го усещам съвсем вътре в костта и че още малко ще ми изкокне през Д-то ....
Вчера с таткото се разхождахме е Айко... колко сладки бебешки неща продават/ аз и преди съм купувала за брат ми/, но сега някак си ми се струват по- миловидни. Та забих се аз при шишетата и каката там ми препоръча на Нуби. Много яки ми се сториха, защото освен, че са силиконови целите, биберона е с формата на зърно. Някой ползва ли ги е?

# 481
добро утро на всички тумбачета! Която мама използва кафе - едно от мен за събуждане morning

искам да се консултирам с вас - намерих си епикризата от секциото, ако можете да ми кажете дали информацията в нея ще е достатъчна за консулт - за нормално раждане след секцио. На мен не ми се вижда да е достатъчна, тъй като не виждам как е зашито и други разни, дето прочетох в нета, но ... все пак не разбирам особено:

"Оперативна интервенция: Секцио цезарея номер/дата
Оперативен протокол: Под обща анестезия се отвори корема по Пфаненщил. Матката се отвори по остър начин в истмичната част и в присъствието на педиатър се роди ... Апгар 1 мин. 7  5мин. 7 След метергиново профилактика се екстрахира плацентата, цяла с всички ципи. Хемостаза стабилна. Коремът се затвори в обратен ред"

# 482
Румка, не разбирам нищо от епикризата ти. Tired
От кой град си?

# 483
Only God can..., благодаря ти за инфото за канестен-а. И с двамата лекари го коментирах, ще си направя курса лечение + пране на всичко с дезинфектант, дано да имам късмет и да се отърва.  Praynig

Иначе за малката купих прах за пране Персил сензитив, нещо нямам доверие на Тео бебе, не знам защо. ( Май в темата за перилните не бяха очаровани от качеството му напоследък  Crazy )

Мисля си за тези непромокаеми подложки -

много полезни ми се струват, но не знам дали да не взема и твърд повивалник (нямам скрин на кошарата, ще се повиваме/сменяме на леглото,дивана). На вас полезни ли ви бяха за вашите деца?

# 484
Имах твърд повивалник с първото дете, стоеше на решетките на леглото и. Сега ще ми дадат мек, който не мисля че ще е удобен, ще го слагам на нашата спалня и ще видим. Шкафчето искам да си го ползвам пак за козметиките. Peace
Определено препоръчвам твърдия Peace

Иначе пак ще пера със Сано Максима, този път течен Peace

# 485
аз иначе чета и гледам в интернет пози и как мога да й помогна да се завърти ... ако знаете нещо казвайте

Попадала ли си на този сайт?
http://spinningbabies.com/learn-more/baby-positions/breech/flip-a-breech/

Той целия е само за начини да помогнем на бебето да се обърне.
Дано ти бъде от полза  Peace

# 486
Повивалникът ни стоеше ето така върху кошарката.

Закрепваше се с крачетата си и не е мърдал, много стабилно стоеше. Това е идеалната височина, върху него освен смяна на памперс, правех масажи след баня, обръщах бебето по корем и т.н.
Не мога да си представя да го слагам на диван и да се навеждам и огъвам.
Не знам кой е мек и твърд, нашият беше нормално тапициран с дунапрен и отгоре мушама. Постилах памучна пелена.

Нямахме подложка за непропускане и не се е налагало да ползваме. Просто бебето си има памперс и леглото си беше сухо.
Сега имам няколко подложки от времето, когато отказвахме нощния памперс и може да ги ползвам, в случай, че се наложи.
Още не сме приключили с ремонта. Мързи ме нечовешки да подреждам безкрайни кутии и шкафове с играчки, дрехи и безброй неща  ooooh! Само като застана безпомощно насред стята и не знам от къде да започна, а изпразването и сортирането на само един шкаф изисква поне 50 пъти да се наведа/клекна и изправя... И просто не ми се започва... Макар че повечето го оправих, остава около 1/3, но вече не издържам.

Поне имам хубава новина  Laughing Бебето се е обърнало с главата надолу и сега нямам никакви пречки пред нормалното раждане. Дано да протече добре  Peace
Вече съм много по-спокойна!

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 12:41 от allana

# 487
  • Пловдив
Здравейте. Да се впиша и аз в темата. Терминът ми е на 02.09., но беба се очава по-рано, защото моят доктор не чакал до термина, а предизвиквал раждане, ако не се е родила няколко дена преди това ☺

# 488
защото моят доктор не чакал до термина, а предизвиквал раждане
И защо? Предизвиканото раждане е по-болезнено и по-рисково, ако бебето не е готово. Защо е нужно?Заради графика му? Боже, какви доктори има!

# 489
Алана, и нашия стоеше така, но сегашния няма как да се закрепи. Tired

# 490
  • Пловдив
защото моят доктор не чакал до термина, а предизвиквал раждане
И защо? Предизвиканото раждане е по-болезнено и по-рисково, ако бебето не е готово. Защо е нужно?Заради графика му? Боже, какви доктори има!

Не. Не разбира се заради графика. Тук е и август и септември. А защото практиката показва, че последните дни до термина били рискови за бебето. Различни лекари, различни теории. Не бързай така със заключенията Wink Колкото до болката от индуцираното раждане - индивидуална е. Имам примери и за едното и за другото. Аз му вярвам.

# 491
Аз не бих заменила твърд повивалник. Моят беше поставен на бебешкото легло и ми беше удобно като височина, не се навеждах - там се прави и масаж и гимнастика, обличане и за мен е практично.
Тези непромокаеми подложки са удобни ако сте в движение, на гости, на вън. Но аз ползвах за еднократна употреба и също съм доволна - някакви такива. И на бройка се купуват от аптека на символична цена.

Racel, много странни схващания имат някои доктори  Mr. Green Бебето било в риск на термина си.  Joy

allana, чудесна новина и аз предполагам, че моят беб се е обърнал, защото хълцането идва ниско долу, а ритниците са ребрата ми в дясно.

За праховете и аз не съм мислила още - похвалиха ми Бочко, дори не знаех че имат такъв продукт. В момента ползвам на Ариел сенситив и никак не е лош.

# 492
Здравейте момичета,
много сладко, че някои от вас успяват и на почивка да идат! Как ми се иска и на мен ....
От днес съм в 33та седмица и то няколко дни при контракциите / които си имам от 4месец/, имам чувството, че корема ще ми падне. Трябва да го подхвана отдолу, иначе ходене просто няма. Казах на мама и тя делово обесни : лягай, за да не родиш по- рано?! Вече раждалите мамчета, ще ми кажете ли дали е вярно, че тази силна тежест чак за раждането трябва да я усещам или е от претоварване / още не сме довършили ремонта и вкъщи е  #Crazy /. И друго като мърда човечето по някой път го усещам съвсем вътре в костта и че още малко ще ми изкокне през Д-то ....
Вчера с таткото се разхождахме е Айко... колко сладки бебешки неща продават/ аз и преди съм купувала за брат ми/, но сега някак си ми се струват по- миловидни. Та забих се аз при шишетата и каката там ми препоръча на Нуби. Много яки ми се сториха, защото освен, че са силиконови целите, биберона е с формата на зърно. Някой ползва ли ги е?

И аз я усещам ниско долу и ми е изключително неприятно на моменти.
Не знам за вас,но аз се измъчих с тези външни хемароиди с какво ли не мазах....
Сега започвам да се притеснявам как ще раждам нормално и как ще напъвам.Изпитвам изключително неудобство от доктора при когото ще раждам.Не че той не се е нагледал на какво ли не?!Сега в петък съм на консултация при него.

# 493
А защото практиката показва, че последните дни до термина били рискови за бебето.
Не бях чувала такава теория до сега  Laughing Тя принципно и бременността е рискова за бебето.
Не знам, стискам палци всичко да протече по най-добрия начин.

# 494
аз използвах за смяна на памперсите нещо като мушама, отдолу с дунапренена част. Сгъва се и се прибира след ползване. Може да се носи навсякъде, защото е компактна.
На мен ми беше много удобна честно казано. Слагам я на леглото, бебчоланчо отгоре, и сядам и аз на леглото. На моменти съм го използвала и след баня - например през лятото го слагах в пелена, вместо в хавлия, но тъй като пелената е по-тънка от хавлията, за да не се намокри отдолу леглото/дивана - слагах тази подложка.

Моето голямото дете ми причини ужасен кошмар, когато съвсем неочаквано за мен, при най-първото си обръщане от корем по гръб - се изтъркули от леглото/тогава бяхме и в болницата, та ако знаете - болничните кошарки са високи/ и падна и си спука главата. И от тогава винаги съм гледала да не ги оставям нависоко - защото не ми се иска да паднат отново. Височината на леглото е по-ниска, отколкото височината на поставката за повиване.

Общи условия

Активация на акаунт