СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 203
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Моето бебенце все още е седалищно ( в 35 г.с.). Ще го чакаме да се обърне до 39 г.с. Моят АГ не е привърженик на упражненията за обръщане от интернет. Ако остане седалищно със сигурност ще е секцио раждането ( от което много ме е страх Sad).
За праховете за пране - и аз залагам на Персил сензитив. Не съм имала проблеми с първото ми дете.
За шишета - Томи типи от обикновените (антиколиковите имат мн. части и ако не се нагласят добре текат).
Повивалник - твърдият върху кошарата ми беше мн. удобен - смяна на памперс, обличане, лекарски преглед. Сега пак ще си купя такъв. Peace

# 496
  • Пловдив
Verano и мен ме е страх от секциото /не че другото би било песен/ ☺ ... към момента беба е напречно разположена. Преди това беше с главичката надолу. Утре съм на доктор. Ще видим как ще е. Принципно до сега трябваше да се е наместила вече ... не съм убедена, че в последния момент има възможност за голямо обръщане /не че е изключено/. Много мои познати са доволни от секциото ... но като чета какви рискове крие 😨😲😲

# 497
За мен един от големите ужаси на раждането е секцио по спешност или планирано секцио поради някаква причина, която улеснява доктора. Може би съм казвала, че раждах с момиче, чието бебе беше седалищно - роди по-бързо и лесно от мен, ако има значение второ раждане ѝ беше.

# 498
Ако остане седалищно със сигурност ще е секцио раждането ( от което много ме е страх Sad).

Ох, с очите си видях как една жена/циганка ако е от значение/ роди преди мен бебе, разположено седалищно. Беше дошла в болницата буквално в последния момент, и нямаше време за операция, или каквото и да е било, пък и осигуровки нямаше, та никой не повдигна въпрос за секцио, ами само я увикаха, че им била дошла със седалищно разположено бебе и без осигуровки, и че за 14-ти път идвала да ражда и докога щяла да ражда, и прочие, и прочие ...

Сега с познанията, които имам в главата си - бих те посъветвала да попиташ да ти кажат - дали пъпната връв е:
1. увита около вратлето на детето - тогава детето може и да не успее да се обърне, защото връвта го дърпа постоянно обратно - секциото е по-безопасния вариант.
2. Ако не е увита - виж разбери кой лекар е израждал седалищно предлежание - и отиди да раждаш при него. Тогава рисковете са както при нормално предлежание, почти.  

eldass - сега виждам, че и твоят пост е в същата насока Wink

# 499
Бебета се раждат и седалищно, просто е хубаво ако не е първо раждане и бебето не е много едро.

# 500
Здравейте и от мен,

моете бебенце още от 5-ти месец е с главата надолу, но четох че при първескините се обръщали много по рано отколкото ако ти е вече за втори или трети път. Ако е втора бременност по принцип се очаквало да се обърне малко преди раждането. Аз в четв съм на ЖК но днес бях при док който искам да изражда бебето и го измериха 2080 гр в 33+1 г.с. с диаметър на главата 9 см, което е доста като се има предвид че като се раждат бебетата са с 9 см главички. Започваме със запис на тонове от 36 г.с.

Аз исках да попитам тези от вас които са гледали бебетата си в дървена кошарка имали ли са проблеми с удряне на главички на децата като пораснат. Мен мн приятелки ме съветват поради тази причина да си взема от сгъваемите кошари.

# 501
Много благодаря за отзивите за повивалниците, момичета  Hug
Мисля да взема и от двата вида, макар че чистосърдечно си признавам, твърдия ми се струва по-удобен - аз съм висока, но пък малко ме е страх за бебка. Така де, ще добия увереност, дано само да е бързо-бързо  Praynig

Иначе не знам как ще раждам още - на 17.08 ще се видя с лекаря ми в Селена и ще го коментираме. Лекарят ми по ЖК съвсем откровено ми каза, че според него ще съм секцио, предвид къде ще раждам. Но гледам да се абстрахирам от такива коментари.
Дано тези гадни гъби не ми изиграят лоша шега.

Поздравления за аллана и положението на бебето  Hug Аз я усещам да рита от дясно, от ляво...не мога да преценя как е застанала Simple Smile На прегледите беше с главичка надолу, дано така да си остане. ММ само се бъзика "ще говоря с лекаря да ми каже кога да те водя и после ще чакам да ми се обадиш да ви приберем". Голяма емоция е и той  Joy

# 502
L0v3d - какво имаш предвид - "Лекарят ми по ЖК съвсем откровено ми каза, че според него ще съм секцио, предвид къде ще раждам"

аз се надявах да намеря доктор който да подкрепи нормално раждане  при мен след секцио, и от съседната тема си записах имената на няколкото лекари, които се коментираха.

не знам вече какво да правя - ако знаете на колко търговски ориентирани лекари попаднах - не е истина... здраве-опазването май е вече синоним на финанси-опазване .

# 503
Руми, просто за него в частните клиники масово се ражда секцио, предвид, че е по-лесно за лекаря - откъм време, планиране и тн. Беше директен, тъй като реално не го бърка да си каже мнението. На финала на разговора каза "и все пак може да имаш късмет". Изобщо не сме говорили с конкретни имена, клиники и тн. Говореше общо.

Но, както писах и по-назад, ходя при др Матев и смятам,че човека си държи на нормалното раждане, прави секцио само,ако има причина. Чела съм коментари в предишни теми, говорила съм и с майки, които са раждали при него. Затова съм една идея по-спокойна.
Искрено се надявам да намериш твоя лекар съвсем скоро.  Hug
Да, има много, които гледат на нас като на касички. Аз не съм усетила такова отношение.  Peace

# 504
  • Северо=Западналия край
Румка. и аз съм още в чудене какво да правя с моя док, другата седмица ще говоря пак с него на тази тема, той ми препоръчва секцио но не се обосновава на някакъв проблем а само на това че и предното е било секцио. Знам ли по скоро ще се съглася с него защото нямам друг доверен лекар и така ме е страх от неизвестното......само ме притеснява дали сте се възстановя толкова бързо както предния път. Лошото - поне за мен- е че незнам какви са тарифите за секцио, със сигурност не са малко пари и трябва да мисля откаде сте ги събера, а и така ми е неудобно да му задам въпроса - колко сте ми струва?! Имам чувството че в днешно време всичко опира до пари, вместо да се радвам на предстоящето събитие аз и за това се тормозя.
По въпроса за седалищното положение - имам приятелка която роди нормално без никакви проблеми, бебо си е излязъл с дупето Simple Smileно всеки доктор си е различен, повечето гледат да им е по лесно.
Някой беше питал за дървените кошарки и безопасността им - аз съм ползвала такава и сега ще я ползвам, слагат се едни обиколници и няма опасност да се нарани детето.

# 505
  • София
Моят лекар ми каза, че и сега ще е секцио поради причината, че предишното ми секцио беше преди година и половина. Препоръчвали да се изчакат поне 2 години от секцио до ново забременяване, а не раждане, а при мен дори до раждането ще е по-малко времето. Иначе всичко друго изглежда наред - плацентата е задна и висока (предния път беше превиа), бебето се е обърнало с главичката надолу. Само не съм минала на очен преглед още, но ретината миналия път ми беше добре. Принципно при по-голяма разлика между ражданията, ако няма някакви други причини, предишно секцио не е причина за следващо.

# 506
ateto защо искаш да плащаш за секцио, ако лекаря ти каже че трябва не се плаща. Ако си мислила да имаш избор на екип, не би трябвало да има голям разлика.

# 507
  • Северо=Западналия край
ateto защо искаш да плащаш за секцио, ако лекаря ти каже че трябва не се плаща. Ако си мислила да имаш избор на екип, не би трябвало да има голям разлика.
Със сигурност ще трябва да си уговоря дата за секцио с този лекар, просто не бих се доверила на случаен, така че ще има заплащане, то си е избор на лекар. Не бих отишла в друг град да раждам, някак не ми е спокойно. Спирам да го мисля, като му дойде времето тогава сте се справяме, дано всичко да е наред с бебоците, без значение как са родени.

# 508
Някой беше питал за дървените кошарки и безопасността им - аз съм ползвала такава и сега ще я ползвам, слагат се едни обиколници и няма опасност да се нарани детето.
И аз съм с дървена, никакъв проблем. Но обиколниците бяха обилно мачкани и гушкани  Laughing Без тях нямаше да минем. Дъщеря ми възглавница не е ползвала, но обиколници - да.

# 509
И аз съм с дървена, никакъв проблем. Но обиколниците бяха обилно мачкани и гушкани  Laughing Без тях нямаше да минем. Дъщеря ми възглавница не е ползвала, но обиколници - да.

А обиколниците когато станат на 6 месеца ли ги слагате, в началото нали има опасност от задушаване.

Общи условия

Активация на акаунт