СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 194
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Северо=Западналия край

Аз ги сложих когато бебо беше вече подвижен, риск от задушаване не виждам, те са за да омекотят евентуален удар в решетките, а докато бебо е неподвижен няма смисъл от обиколник.

# 511
Аз ги сложих от ден първи и си имаше смисъл. Не знам какво разбирате под подвижно и неподвижно бебе, но моето беше подвижно от самото начало. Слагах го по средата на леглото и то след известно време се избутваше с крака нагоре, докато главата му се опре в горния край на леглото. След това се завърташе успоредно на тясната страна на леглото, за да се притисне максимално към нещо.
Бебетата се страхуват да стоят в "нищото", при положение, че до преди това са били плътно притиснати от всички страни.
Да се обръща от корем по гръб и обратно се научи чак на 3-4 месеца, но от първата си седмица се избутваше с крака напред-назад из леглото.

# 512
Макар и на 35 страница и аз се записвам, че доста ви изтървах

# 513
Благодаря много за отговорите, момичета  Hug Hug Hug   bouquet  bouquet  bouquet

Може би едни бебета са по подвижни от други. Аз съм била едно много поспаливо бебе, а сега съм поспалив възрастен Simple Smile Бебчо обаче е доста подвижен още преди да се е родил, така че очаквам един мн подвижен малчуган.

# 514
Ами то всяка болница си има различни тарифи, аз знам , че ако раждаш в държавната болница и се наложи секцио по мед.причини не се заплаща , но ако си в частна дали е по мед.причини или по желание все си плащаш. Там където ще раждам аз нормално е 250лв + 200лв за епидуриална упойка, ако искаш или 500лв за секцио с вкл. упойка и всичко. За избор на екип и в двата случая се заплаща допълнително 250лв на доктор, 250лв за анестезиолог и 150 за акушерка.

# 515
Там където ще раждам аз нормално е 250лв + 200лв за епидуриална упойка, ако искаш или 500лв за секцио с вкл. упойка и всичко.
В коя болница има такива цени  newsm78

# 516
МБАЛ "Дева Мария" - Бургас, преди няколко месеца беше още по - евтино , но им орязаха парите от здравната каса и вдигнаха цените.

# 517
ateto защо искаш да плащаш за секцио, ако лекаря ти каже че трябва не се плаща. Ако си мислила да имаш избор на екип, не би трябвало да има голям разлика.
Със сигурност ще трябва да си уговоря дата за секцио с този лекар, просто не бих се доверила на случаен, така че ще има заплащане, то си е избор на лекар. Не бих отишла в друг град да раждам, някак не ми е спокойно. Спирам да го мисля, като му дойде времето тогава сте се справяме, дано всичко да е наред с бебоците, без значение как са родени.

Мисля че планираното секцио се заплаща. Например в ценовата листа на Шейново пише - Планирано секцио 1400 лв. т.е. с екип  Thinking
Товa е зaплaщaне зa секцио по желaние. Зa избор нa екип зa секцио по медицински причини или зa нормaлно рaждaне се зaплaщa 800лв. Aко не искaш екип, но се нaлaгa секцио по медицински причини, то нямa дa плaщaш нищо. Просто отивaш и прaвие плaново секцио, с който се пaдне нa смянa  Peace

# 518
Ами ние нямахме ограничител и може би затова си шаваше бебето навсякъде. На обиколниците имах три чифта калъфки и ги сменях през ден или всеки ден, не помня, защото голямо навиране и гушкане в тях падаше. Тогава всичко перях и гладех ежедневно  Crazy сега мисля да не съм толкова вманиачена.
При положение, че сменях чаршафчето всеки ден и преди постилане го гладех на висока температура, ако бебето си изплюеше биберона и той се докоснеше до чаршафа, веднага го слагах в стерилизатора и вадех нов биберон  Joy Не може да съм била толкова ненормална!

# 519
В първите поне 4 месеца не съм ползвала обиколници. После сложих, защото бебето беше шавливо. И сега ще ползвам. Сгъваемите кошари на мен не ми допадат за постоянно ползване, въпреки някои ползи.

# 520
  • София
При положение, че сменях чаршафчето всеки ден и преди постилане го гладех на висока температура, ако бебето си изплюеше биберона и той се докоснеше до чаршафа, веднага го слагах в стерилизатора и вадех нов биберон  Joy Не може да съм била толкова ненормална!

Grinning Наистина си била много стриктна. Аз чак до там не съм стигала, но когато дъщеря ми стана на годинка осъзнах, че все още й стерилизирам всичко всеки ден, че все още вечер след баня й правя всички процедури по почистване на лицето с памучета с физиологичен разтвор и всякакви други процедури, които отдавна е трябвало да спра да правя. Дрехите ги гладех до 8-9 месеца.
Сега изобщо мисля да не стигам до там. Ще стерилизирам 5-6 месеца, след това най-много 1-2 пъти седмично. Няма да се задълбочавам и в другте неща, а гладенето ще е само първите 3-4 месеца. Няма смисъл чак толкова да се пази детето при положение, че когато започне да лази и да пипа навсякъде и да си слага всичко от пода в устата, няма как да го опазим.
Когато в началото си изпуснеше играчка на пода, веднага играчката се миеше и попарваше с гореща вода (ако позволява). В един момент стоеше и ми хвърляше играчки и гледаше с интерес как бягам до мивката и ги мия непрекъснато. После започнах просто да й ги вдигам от пода и да й ги подавам и загуби интерес да ги хвърля Grinning

# 521
Може ли снимка на тези ограничители?  Blush

# 522
L0v3d, аз не съм ползвала такъв ограничител. Но сега имам подобен, не знам дали ще го ползвам.

# 523
Здравейте, някой знае ли от къде мога да си купя само обиколник, а не целия комплект, включващ обикновени о чаршафи, възглавници и т.н?

# 524
  • Северо=Западналия край
Здравейте, някой знае ли от къде мога да си купя само обиколник, а не целия комплект, включващ обикновени о чаршафи, възглавници и т.н?
Само обиколници има е доста онлайн магазини, гледах наскоро ако искаш да ти дам линкове, цените им варират от 30лв нагоре, ако иначе по детските магазини има със сигурност ако се разходиш.

Общи условия

Активация на акаунт