СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
В Икеа има само обиколници.

# 526
Благодаря за линка  Hug Голям съм индианец още  Blush Може и аз да взема един такъв, удобен изглежда.

Обиколници има и в продавалника,  новички.  Peace

Иначе ми кажете за памперсите - мисля да взема Памперс, първи номер, един пакет. Някъде четох, че много бързо растат бебоците и бързо се минава на двойка. Значи да взема пакет от 42 броя, да не търся по-големи, от 70 и нещо?  newsm78

# 527
http://www.minimod.bg/9870/lorelli-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0% … %D0%B5%D0%BB-2013
Ползвaх този огрaничител - нaй-простия. Перях го в перaлня и го сушaх в сушилнятa. Доволнa съм. Сегa пaк с него ще съм.
Обиколници може дa си ушиеш и по поръчкa. Предимството е, че ще си избереш десен  Peace

# 528
Здравейте мамчета
От няколко дни имам болка ниско долу и кръста.Усещам бебо мн.ниско.
Доки каза че главичката му е доста ниско и поради това имам болки.
Аз имам усещане,че бебо ще даде зор да излиза.Термина ми е на 7.9.
Дано да поизчака още малко.
Пера,глада и ще приготвам куфара за родилното да е готов.

# 529
L0v3d, според мен не купувай предварително памперси. Виж колко кг ще се роди бебето и тогава прецени номера. Някои бебета се раждат 2кг, други - 4кг. А в началото е много важно памперсът да е съвсем точен или поне да не е голям, защото съдържанието му е течно  Laughing и много ти се иска да не пропуска.

Аз да питам за идеи за чаршафчета. Мислех да ползвам тези от каката, защото ги пазя, но предпочитам други цветове този път. Освен това вече си купих това спално чувалче, а на каката чаршафите са оранжево и кремаво и въобще няма да се вържат.
Така че сега мисля от къде да намеря подходящи цветове. Може и само плат, ще шия по поръчка.

Стискам палци да поизчака още малко  Peace Ако се разбърза, леко раждане!

# 530
Здравейте,  мами! Някоя от Вас да е на хепарин или клексан. На мен ми слагат клексан от 0,4милиграма от май месец( има вероятност да развия тромбофилия). Вчера бях на лекар и се оказа,че резултатите не са добри,т.е. Никакво подобрение. Изписаха ми клексан от 0,6милиграма. Казаха, че трябва да го спра 12-24 часа преди раждане.

# 531
Aз съм нa фрaксипaрин 0.4, именно зaрaди тромбофилия и спирaне нa рaзвитието нa едното бебе в четвъртия месец (бях с близнaци). Не ми пускaт изследвaния. Просто слaгaм всеки ден инжекция. Кaзaхa ми, че трябвa дa го слaгaм до рaждaнето aко е нормaлно. Някъде четох, че при секцио се продължaвa още няколко денa.

# 532
Aз съм нa фрaксипaрин 0.4, именно зaрaди тромбофилия и спирaне нa рaзвитието нa едното бебе в четвъртия месец (бях с близнaци). Не ми пускaт изследвaния. Просто слaгaм всеки ден инжекция. Кaзaхa ми, че трябвa дa го слaгaм до рaждaнето aко е нормaлно. Някъде четох, че при секцио се продължaвa още няколко денa.

А къде си слагаш инжекциите. На мен ми казаха в корема, иначе в ръката не се усвоявали така добре в организма.

# 533
Здравейте мамчета
От няколко дни имам болка ниско долу и кръста.Усещам бебо мн.ниско.
Доки каза че главичката му е доста ниско и поради това имам болки.
Пера,глада и ще приготвам куфара за родилното да е готов.

А бебето колко килограмчета е вече. Не се притеснявай, сигурно ще си в 9-ти когато тръгне да излиза  Peace

# 534

А къде си слагаш инжекциите. На мен ми казаха в корема, иначе в ръката не се усвоявали така добре в организма.
В коремa ги слaгaм. Но кaто лежaх в Шейново ми ги слaгaхa в ръкaтa. Кaзaхa, че нямaло знaчение. Aз не виждaм рaзликa. Вaжното е дa е подкожно, не мускулно. 

# 535
Аз да попитам някакви документи трябва ли да се внасят относно 45-дневния болничен преди термин? В смисъл, трябва ли да вземам нещо от лекаря, защото още не ми го е дал.... И после на счетоводителката се носи предполагам... И през тези 45 дни изплаща ли се нещо, а същинските майчински от кога почват? Извинявам се за многото въпроси, просто не съм наясно... Ако има някой компетентен, моля да сподели Simple Smile Благодаря!  Hug

# 536
  • Северо=Западналия край
Аз да попитам някакви документи трябва ли да се внасят относно 45-дневния болничен преди термин? В смисъл, трябва ли да вземам нещо от лекаря, защото още не ми го е дал.... И после на счетоводителката се носи предполагам... И през тези 45 дни изплаща ли се нещо, а същинските майчински от кога почват? Извинявам се за многото въпроси, просто не съм наясно... Ако има някой компетентен, моля да сподели Simple Smile Благодаря!  Hug
И аз се интересувах по тези въпроси и ми казаха че не са необходими доп. документи освен болничния. Занасяш го на счетоводителя и той подава само данните в НОИ, а иначе още с издаването му тои нали се праща и електронно вече. Реално сте се водим болничен 135 дни, след това вече се плаща майчинство. След 45 дневния се издава друг болничен, после още един и така до 135 дни, само че едните са от гинеколога издадени а другия маи е от педиатъра на детето, поне на мен така ми обясниха, че съм забравила след толко години какво се правеше Simple Smile

# 537
Аз онзи ден си занесох амбулаторната карта на гинеколожката, сестрата написа 3 реда вътре и в събота ще си взема болничния от рецепцията, тъй като влиза в сила от 07.08. и в понеделник ще го занеса в счетоводството. Не знам да трябва нещо друго да се попълва, но в понеделник ще кажа със сигурност, ако ме накарат да пиша някаква декларация или нещо такова. 45 дни се плаща болничен от НОИ, след раждането мисля , че почва майчинството. Ако имаш ПИК в сайта на НОИ може да си видиш колко ще ти е дневната ставка за майчинство, при мен няма почти никаква разлика между ставката за майчинство и ставката за болничен.

# 538
  • София
Здравей, Елена. Болничният е 135 дни, като първите 45 са преди термина. Болничния за тези 45 дни се издава от следящия бременността АГ. Втория болничен до колкото си спомням се издава при изписването от болницата и започва от деня на раждане на детето. Ако детето се роди по-рано, се получава едно застъпване, което се изчиства с трети болничен лист, който се издава от педиатъра на детето. Така в крайна сметка когато и да се роди бебето, болничния общо си е 135 дни. После продължава отпускът по майчинство, като заедно с болничния правят общо 410 дни или 1 година + 45-те дни преди термин. През всичките 410 дни от НОИ плащат 90% от брутното трудово възнаграждение или 90% от максималния осигурителен доход. Тоест ти трябва да получиш пари за тези 45 дни, но преводът им може да закъснее. Първият превод винаги е по-късно. Ако не си в друго майчинство или друг вид болничен, не е необходимо да носиш други документи, освен болничния. Ако застъпваш майчинства трябва да подадеш декларация за спиране на текущото майчинство - приложение 12. Но това е само за настоящия момент. Когато бъдат издадени другите болнични листове, се носят и те, а след това за остатъка след 135-те дни се подават декларации, но това когато му дойде времето. Не си спомням обаче кои приложения точно бяха тези декларации, но от фирмата трябва да ти кажат.

# 539
Сега пак влязох в сайта на НОИ , за да си изчисля майчинството и там пише "Попълва се датата на предстоящо раждане (термин). Датата на начало на обезщетението за бременност и раждане е 45 дни преди датата на термина." Дневното ми парично обезщетение е 23,95лв, а когато миналият месец бях в болничен ставката за ден беше 24,76лв. Когато получа парите ще разбера как са ги изчислили Grinning

Общи условия

Активация на акаунт