У Ж А С И, М И С Т Е Р И И, Т Р И Л Ъ Р И (26)

• 87 197
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Така и предполагах. Mr. Green

# 511
  • София
При хорър филмите има някои продължения, които са доста добри. Най-често обаче това се получава, когато историята сама по себе си е различна всеки път, а контекстът е обединителен.
Такива примери, според мен, са - Final Destination, White noise, Mirrors...
Може би има и други, но за тези се сещам веднага.

# 512
  • Berlin
The Ring ми беше страшен, но и много интересен. Умирах да разбера историята на Самара. 😄 Иначе и аз го гледах сама и на тъмно в студентската ми стая едно време. ММ отказва да го гледа категорично.

# 513
Еее, abs, ти си подсилила умишлено въздействието значи.
АЗ пък снощи заложих на малко стара класика - The omen oт 2006-та

# 514
  • София
 Случайно хванах по тв -"Дама пика",руски психотрилър. Не очаквах да е толкова добър,дори го загледах на майтап, но през цялото време бях "на тръни". А и темата ни е доста близка- че кой не е викал Дама Пика като подрастващ, сега поне разбрах откъде идва тази история.

# 515
  • София
Случайно хванах по тв -"Дама пика",руски психотрилър. Не очаквах да е толкова добър,дори го загледах на майтап, но през цялото време бях "на тръни". А и темата ни е доста близка- че кой не е викал Дама Пика като подрастващ, сега поне разбрах откъде идва тази история.
Това звучи обещаващо. Ще си го потърся, благодаря  Peace  Hug

# 516

http://onlain-filmi.net/dama-pika-cheren-ritual-2015/
Това ли е филма? ... и на мен ми стана любопитно

# 517
  • В Космоса
На мен не ми хареса много. Средна работа.

# 518
Сякаш римейкът на Let the Right One не беше достатъчен, сега пилот се гласят да правят по книгата.

http://deadline.com/2016/08/let-the-right-one-vampire-drama-tnt- … davis-1201810182/

Най-пропадналата американска филмова компания продължава да рине в дъното. Римейкът на The Blair Witch Project ще ни накаже след 2 седмици.

Blair Witch

А месец след това римейк на The Ring, който се казва Rings

През последните 3-4 години американският хорър най-после беше събуден и отново започна да плаши и на фона на наистина качествените филми, тези нови версии стоят като грозна кръпка.

# 519
Гледах този
http://www.imdb.com/title/tt1878841/

Не е лош сюжета е малко изтъркан нищо ново...

# 520
  • София
Да похваля The Conjuring 2, хареса ми! /Качиха го най-накрая с читаво качество./
Постарали са се доста за филма - и като внушение, и като ефекти. Чудесно пресъздадена седемдесетарска атмосфера. Историята по реалните събития само засилва тези усещания. Накрая на филма показват автентични снимки и записи.
Оказа се, че този случай е станал широко известен за времето си и може да се намери за него информация в интернет.
Освен това, са правили филм по него и миналата година. Качен е с превод по торентите.
Ако някой се заинтригува, ето го - The Enfield Haunting  http://www.imdb.com/title/tt4036886/

# 521
  • В Космоса
The Remains - защо не им гледам оценките, защооо!? Tired

The Ones Below - изключително предвидим филм, чак яд ме хваща. Иначе интересни ми бяха персонажите, ама...

The Great Hypnotist - не е лош, малко объркан, но се изяснява всичко.

# 522
31 е новият филм на Роб Зомби, определено най-смотаният му и личи, че е правен със събрани от подаяния средства. И поради някаква причина този филм успя да направи от психопати клоуни, гонещи в забравена от бога индустриална сграда произволни човечета, с цел да забавляват богати галоши - скучна история. Всички любими неща на Зомби са на лице - жена му в главната роля, психопати, безобразно насилие, псувни на всяка първа дума, голи жени. Всичко е тип топ. Но липсата на бюджет си е казала думата, както и на вдъхновение. 31 сякаш е правен в полусън. Героите имат отрицателно развитие и не ти дреме какво им се случва. Крепят се само на солидните актьори. Касапницата е вяла и предимно извън кадър, че са нямали пари явно за по-скъпи ефекти. Диалогът е празно бръщолевене, който уж трябва да ни приближи към участниците, но вместо това дразни. 

Хубавото е, че визуално нещата са се получили. Доста е далеч от Къщата на 1000 трупа например, но има паметни моменти. Но и тук нещата не са цъфнали напълно. Целият филм е изпъстрен с едни близки планове, че повечето време не можеш да видиш за какво става дума. Самата камера се клати досадно и може да ти прилошее повече от нея, отколкото от клането. Първа много голяма спънка за Зомби. Дори вторият му Хелоуийн беше в пъти по-добър.

# 523
  • В Космоса
The Abandoned - този ми хареса. Гледах го на 2 пъти и явно и настроението влияе, но при първата част направо умрах от страх, все бях на тръни, все едно аз бродех из зали, коридори и мазета. Втората част с една идея по-бозаво ми дойде и все пак ми беше интересно. И краят беше неочакван. Добре е.

# 524
The Abandoned - този ми хареса. Гледах го на 2 пъти и явно и настроението влияе, но при първата част направо умрах от страх, все бях на тръни, все едно аз бродех из зали, коридори и мазета. Втората част с една идея по-бозаво ми дойде и все пак ми беше интересно. И краят беше неочакван. Добре е.

http://onlain-filmi.net/izostavenite-2015/ , Акаша, това ли е?

Общи условия

Активация на акаунт