Боя за коса - Вlond 38 - Клуб на блондинките

• 95 925
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Когато нанасям с четка като боя балсама става добро покритието. Ако го нанеса на влажна коса като балсам с ръце не е така. Всяка руса коса не е еднаква по цялата си дължина. Не ме притесняват различните части по принция както и нюансите, всъщност това най-много ми харесва в русата коса, кичурите и играта на слънцето в нея. Ако балсамът се нанесе еднакво навсякъде се получава доър резултат. И естествено, там, където косата има повече пигмет, хваща по слаго, но то и с боята така се получава.

# 346
  • BG-DE
 brummmm, благодаря , непременно ще го потърся този перлен балсам  bouquet

# 347
  • Чукарландия
Благодаря, brummmmbouquet

# 348
  • Чукарландия
Leganza се казват. Имат богата гама цветове. Не съм ги пробвала обаче. При мен се получава много неравномерно с тия балсам оцветители. Там където ми е по-бяла косата много ме хваща, корените-не. Най-доволна бях и аз от перления на Престиж. Но не знам защо след това си усещам много суха косата.Сега най-накрая си нацелих цвета и вече не ползвам нищо за тониране.
Вече втори месец съм с Гарние Олиа 10.1 Не знам каква е тази боя без амоняк, но нищо друго не ми е изсветлявало така добре корените, почти до бяло. Shocked
Дори индолата не се справи така добре, нито колестон. Само, че след боядесване също си усещам една такава твърда косата и не знам в дългосрочен план как ще ми се отрази тази Олиа. С хубав финиш всичко е ок, но не съм свикнала да си усещам твърда косата. Иначе поне моята коса има страхотен блясък след боядисване и може да се каже, че е еднаква. Не ми сивее, нито ми жълтее, но пък защо боя без амоняк изсветлява толкова добре Thinking

Ще си купя и аз една такава боя, щом изсветлява толкова добре. А колко процента е окислителя към боята? Hug

И наистина чудно, как така безамонячна, пък прави твърда косата. Нали са уж по-щадящи?!? newsm78

# 349
Аз не вярвам в това че безамонячните бои са по-щадящи, все пак за да се постигне изсветляване нещо въздейства на косата и то в степен, доста силна, така че дали ще е амоняк или нещо друго, щом резултатът е светла коса, а и в конкретния случай я изсушава доста, не виждам с какво ще е по-щадяща от амонячната. Винаги съм ползвала амонячни бои. Опитва м се да смъкна оксиданта от 12 на 9 обаче не ми допада резултатата и си карам с 12 за корени, дължините така или иначе ги намазвам за съвсем кратко и разреждам с вода.

# 350
Безамонячните, са за хора с алергии. И аз не знам да хабят по-малко.

# 351
Еднакво вреди са боите, просто амоняка е заменен с друга съставка.

# 352

Фризьорка ми е казвала, че не можело без амоняк да се получи формулата и било проформа това.

# 353
  • Чукарландия

Значи всичко са рекламни трикове... Rolling Eyes

# 354

Значи всичко са рекламни трикове... Rolling Eyes
Ами не знам и аз, на мен безамонячните не са ми по-щадящи...четох из нета разни неща, примерно:

Амонякът е компонентът в боите, който отваря кутикула на косъма, за да проникне боята в дълбочина. Установено е, че той предизвиква дразнене на очите и дихателните пътища. При ежедневен достъп до него, може да доведе и до психически разстройства. Амонякът може да причини изгаряния и алергични реакции. Максималното допустимо количество в боите за коса по закон не трябва да надвишава 6%.

Моноетаноламинът (МЕА) е производно съединение на амоняка и се използва в безамонячните бои като негов заместител. Това вещество може да причини дразнене в очите и контактен дерматит. Лесно се абсорбира от кожата и може да се натрупва в органите на тялото, дори в мозъка. Честата употреба на козметични продукти, съдържащи това вещество, може да увеличи риска от рак на черния дроб и бъбреците.

ето и от бг мама дискусия
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314170.20

# 355
Би трябвало безамонячната да не може да изсветлява тъмни коси, защото се очаква тя да обвива косъма, а не като амонячната да го отваря и да прониква е него. Но реално си изветляват и то доста.  Thinking

# 356
  • BG-DE
Мисля, че безамонячните бои са два вида, едните от сорта на Кастинга  са само за тон в тон (обвиват косъма), а другите като Олиа и Иноа са със заместител на амоняка и действието им е същото като на амонячните само не миришат и се твърди, че уж по не дразнят скалпа, но с последното аз лично никак не съм съгласна, защото каквото щипане и парене имах от една безамонячна боя на Фанола (Оро нещо си) такова нещо с амонячна не ми се беше случвало  Peace

# 357
  • Неизживени спомени
menerva, миналата седмица и аз реших да променя цвета но... с лореал Продеджи 8.34 . На бяло- русото ми стана.... Shocked изключително ненормален цвят- между русо - медно и в корените- тъмно оранжево. Взех 4 амбули вит С и го сложих в маската за коса, престоях 2 часа и не можах да повярвам, че целият този есенен колорит се изми от главата ми.  Peace
момичета, ползвали ли сте Кератинов 2-минутен реконструктор ApHogee Keratin 2 , купих си го от рибката, но косата ми стана супер твърда от него  Sad

# 358
Амио на мен и Кастинга ми е изсветлявал драстично корените, та не знам колко са тон в тон и те.

# 359
  • BG-DE
 Дяволита, много благодаря за информацията  bouquet аз не посмях да седя с С-то повече от 40 минути, че ме беше страх да не ми се пресуши косата и може би затова не падна всичко  newsm78 Днес ще пробвам пак и дано имам по-голям успех, че сега като се гледам лошо ми става, цветът ми е горе-долу като на Алф  Joy

Общи условия

Активация на акаунт