Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 38

• 58 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
не само в Надежда, личната каза че на бебетата в болниците това изписват, явно с такива епикризи пристигат и при нея.

# 361
  • София
Може, на моите деца други бяха вливали в МД, ама не ми се рови по епикризите.
Като лежах в Надежда втория път, искаха и втори път да ми вливат пак уназин, та отказах и го смениха с друг. Не, че е лош, просто, за да е различен.

# 362
  • В сърцето на любимия човек
Много Ви благодаря момичета, ще тая надежди да ми се размине.Пренощува се една нощ така ли ?
С вакуум ли се прави кюртажа
В епикризата ми пише, че е направен с вакуум-кюрета, предполагам, че е същото.
Явно не е практика да се преспива, но мен ме бяха приели и вероятно затова ме задържаха.

Уназина ги приемах на таблетки, но може и в системата да съм имала, не знам.

# 363
  • София
kеtti , преживях тази гадост в началото на 06.2015. Бях с положителен тест след инсеминация.Имах болки ниско в дясно.Оказа се тубарна бременност и махнаха тръбата и ембриона.Д-р Персенска е прекрасен лекар и с нея си в добри ръце.На 02.06 ми направиха операцията,а на 03.06 ме изписаха.Прегръщам те и ако имаш въпроси питай. Hug

бамбарадамбара,много ,ама много силно стискам палци за човечетата !
Систем,радвам се за теб и успех до ревливия финал!
Успех и чакам само хубави новини от naskomimi  и Nandin !

Ходих като за последно на преглед . Клиниката беше доста пуста.
Доки ми назначи ЧХГ при положение,че правихме отстраняване на извънматочна юни. За какво е аджаба това изследване на хормон на бременността? Чаках да ми върне отговор на смс-а ,ама напразно..и така цял ден  Sad

# 364
# 365
При установена тубарна бременност-в тръбите, лапароскопски ли се премахва тръбата?
Има ли симптоми които да подсказват и как се установява.

# 366
  • София
При установена тубарна бременност-в тръбите, лапароскопски ли се премахва тръбата?
да, понякога обаче не премахват тръбата.
поне доста такива случаи съм срещала из форума.

# 367
Бамба, а има ли симптоми които да подскажат че има проблем и кога се появяват?

# 368
Кети, всичко зависи колко късно е открита тубарната бременност. При някои момичета може да се отстрани плода с лапаро /със или без тръбата - зависи колко и дали е увредена сама тръба от плода/, при някои се борят не да им спасят тръбата, а живота. При мен в 6-7 седмица тръбата се е спукала, получих голям кръвоизлив и последва операция по спешност. Бременността беше спонтанна, не от инвитро. Не искам да те плаша. Но не губи време а действай.
Ако трябва следи няколко дни поред ЧХГ, то също е индикатор за проблеми с бременността. А при стойности над 1000 трябва да се види плоден сак в матката.
Симптоми - при мен като при бременност. Положителен уринарен тест, отпадналост, придърпване ниско долу в корема, леко гадене, много леко кафеникаво зацапване през 2-3 дни под формата на капка две върху ежедневната превръзка. И много силна болка чак при спукване на тръбата.
Пожелавам ти много късмет! Дано се окажат напразни тревогите ти и да се насладиш на една прекрасна бременност   Hug

# 369
Кети, всичко зависи колко късно е открита тубарната бременност. При някои момичета може да се отстрани плода с лапаро /със или без тръбата - зависи колко и дали е увредена сама тръба от плода/, при някои се борят не да им спасят тръбата, а живота. При мен в 6-7 седмица тръбата се е спукала, получих голям кръвоизлив и последва операция по спешност. Бременността беше спонтанна, не от инвитро. Не искам да те плаша. Но не губи време а действай.
Ако трябва следи няколко дни поред ЧХГ, то също е индикатор за проблеми с бременността. А при стойности над 1000 трябва да се види плоден сак в матката.
Симптоми - при мен като при бременност. Положителен уринарен тест, отпадналост, придърпване ниско долу в корема, леко гадене, много леко кафеникаво зацапване през 2-3 дни под формата на капка две върху ежедневната превръзка. И много силна болка чак при спукване на тръбата.
Пожелавам ти много късмет! Дано се окажат напразни тревогите ти и да се насладиш на една прекрасна бременност   Hug

Каква операция ти беше извършена?В специализирана клиника по реподуктивна медицина ли?

# 370
Кети, кураж не се отчайвай!Преживяла съм го!Имам тубарна бременност след спонтанно забременяване.
Аз не съм имала никакви обезпокоителни симптоми, докато ЧХГ-то не стана 5000. Тогава се появиха болки. Др. симптоми са ми бяха като на нормална бременност-болки в гърдите, гадене. Кървене не съм имала. Когато ЧХГ-то стана над 12 000 ме оперираха в Надежда. Д- ра не отстрани тръбата. Оттогава не мога да се похваля с положителен резултат, но всеки случай е различен. Има и много спонтанно забременели след извънматочна бременност.

# 371
Каква операция ти беше извършена?В специализирана клиника по репродуктивна медицина ли?
Кети, операцията беше в обикновена болница, от двама хирурзи - един общ и един гинеколог. Нямаше време за друга болница или клиника. Както написах, когато тръбата се спука и има голям кръвоизлив, лекарите се борят за живота ти. С репродуктивните клиники се сблъсках след това.

# 372
Здравейте момичета, след трансфер нормални ли са леки болки в яйчниците?? Благодаря и успех на всички.

# 373
Момичета за колко време са готови изследванията за TAT, MAT, F4 и TSH?

# 374
Изследванията ги правя в лабораторията срещу Майчин дом , стават много бързо. ТСХ за 1 час , за другите не съм сигурна, но там ги правят на момента. Успех

Общи условия

Активация на акаунт