Професионални серии за коса - тема 83

• 101 354
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас / София
Привет, олиото на Мароканойл за тънки коси утежнява ли ? Балсама за обем ми прави косата много права и хидратира, затова ми трябва някакво олио докато е мокра косата и да ми е леко. Сега съм с това на Алтерна http://www.arlen.bg/product/1665/bezvreden-suh-sprey-s-anti-friz … -mist-125-ml.html и съм много доволна  Peace

# 706
Привет, олиото на Мароканойл за тънки коси утежнява ли ? Балсама за обем ми прави косата много права и хидратира, затова ми трябва някакво олио докато е мокра косата и да ми е леко. Сега съм с това на Алтерна http://www.arlen.bg/product/1665/bezvreden-suh-sprey-s-anti-friz … -mist-125-ml.html и съм много доволна  Peace

Light версията не съм я пробвала.Имам от това за всеки тип коса и при мен няма никакво омазняване и утежняване.Много често на влажна коса го смесвам с някой серум и след това слагам още мъничко и на суха.Също съм с тънка коса  Peace

# 707
  • Бургас / София
Благодаря като привърша това на Алтерна ще си взема на Мароканойл също така съм хвърлила око и на кръглите им четки, даже мисля че ФР ми работи с такава  Simple Smile

# 708
Днес ми е ден за питане понеже си сформирам поръчка от ЗР и се чудя за един шампоан за голямата ми дъщеря ето този Органик шампоан без сулфати за деца Hot Tot .
Дъщеря ми е с дълга косичка до кръста .Много хубава
Скрит текст:
в момента малко по дълга но ще и я подстрижем леко преди първия учебен ден.Иска ми се да я поддържам с хубави шампоани.Използваме на Клоран и на Гарниер без парабени , но ми се иска и нещо по добро и се зачудих за този.Отзиви имате ли?  Simple Smile

# 709
Здравейте сладурани^^^^, от няколко месеца чета темата и много ви се радвам понаучих и доста неща за косата си. Но все още съм доста объркана по отношение на това каква грижа да използвам за моята коса и ще помоля за някакви съвети.Попринцип имам хубава гъста ,и здрава коса обем също не ми липсва .Може би единственият ми проблем е омазняването но него също боля с масова козметика.Косата ми не е третирана по никакъв начин ползвам преса и маша най-много 5-6 пъти в годината .Постригвам я редовно стилизиращи продукти освен пяна и то много рядко също не ползвам .Редновно си правя маслени маски тоест 3 пъти седмично . Но вече усещам ,че имам нужда от нещо повече за себе си.Искам косата ми да изглежда в пъти по добре от сега и май е време да се обърна към профи козметиката .
Така че ако може ми препоръчайте подходящи шампоан ,балсам и маска за моята коса и цел която е просто косата ми да изглежда още по добре от сега:D
И да попитам редуването на протетеинова серия с хидрадираща и балансираща серия(1 къпане  протеинова друго хидратираща и трето балансирана)  това ще ми помогне или в моят случай една балансиран серия ще ми свърши работа. Четох ,че уж косата имала нужда от протеин и хидратация но пък в моят случай да не стане  мазаница
2 Въпрос-Балсам до сега не съм ползвала нито купешки маски комбинацията от маслена маска и балсам ок ли  е ?
3 Препоръчайте ми подходящи стилизиращи продукти и защитни решила съм вече малко да попроменя нещата .

Извинявам се ако съм досадна но наистина нищо не разбирам и май е по-добре да се обърна за помощ преди за съм си направила някоя поразия на уж хубавата косица.

На 18 години съм ако има значение:D затова моля продуктите които ми се предлагат, да не са много скъпи:)   bouquet

# 710
Има ли някой който да е ползвал термозащитният лосион на Макадамия http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/stilizirane-ofo … dry-lotion-198-ml ?

# 711
Здравейте, момичета Hug Покрай отпускарския сезон май съвсем се затрихме Laughing
Аз се завърнах скоро от морето и мога да кажа, че косата ми е в прилично състояние. Имаше малко цъфтежчета, но нищо страшно и невиждано. Поиграх си с ножичката, пооправих леко и формата и сега е добре. Чакам си Олаплекса с нетърпение и вече се притеснявам, че мина доста време от поръчката, а все още го няма Rolling Eyes На 6-ти август го поръчах от ибей от същия продавач, който сте коментирали по-назад - rogersox. Уж до края на юли трябваше да е при мен, а още нямам пратка и в пощата нищо не са получавали за мен. При вас за колко време пристигна? Само дано не мине през митница, че ще си изям ушите от яд ooooh! Трябваше да помоля продавача да декларира по-ниска сума както сте направили, ама пусто, кой да се сети Crossing Arms Толкова емоционално и набързо направих поръчката, че въобще не се замислих за тези "подробности" Mr. Green

Сега да споделя за един нов /за мен/ продукт за къдрици Heart Eyes Всъщност, не знам дали тук е мястото да споделя за него, тъй като го купих от iherb и май не е професионален, а по-скоро натурален продукт, но тъй като тук се стремим най-вече към професионален резултат, си позволявам да разкажа за него в темата. Става дума за Kinky-Curly Original CURLING CUSTARD
Това е натурален гел за оформяне на къдрици. Странното е, че стои леко мазничък на пипане, макар че не съдържа масла, и изключително лесно се разнася по косата, по същия начин както и някои силно силиконови продукти от типа на гела на Керастаз Curl Fever, който се оказа ужасен за моята коса. Тук обаче няма никакви силикони и гелчето се отмива много лесно от ръцете само с водичка. Така и така споменах, че няма силикони, направо ще напиша и съдържанието:
Botanical infusion of water, horsetail, chamomile, nettle and marshmallow, organic aloe vera juice, agave nectar extract, tocopheryl acetate (vitamin e), pectin, citric acid, potassium sorbate and natural fragrance

Съвсем натурално съдържание, без съставки, които евентуално биха за натрупали по косъма и биха направили косата вяла и безжизнена при продължителна употреба.
С това гелче си изкарах целия престой на морето и вече съм почти пристрастена към него. Въобще не се изкуших да посегна към нищо друго. Нанасям го на влажна, почти мокра, леко подсушена коса, суша с дифузер и след това пак дооформям с гелчето. Къдриците се оформят страхотно, стават живи и запазват своята скокливост /не както при крема на Living proof, с който си чувствах косата като дървена Sick/. Къдриците са загладени, дефинирани и много блестящи.
По принцип се води, че с него най-добре се оформят къдриците като се нанесе на влажна коса, всяка къдрица се навие на пръст и след това внимателно цялата коса се изсуши с дифузера. Само че това упражнение изобщо не е за моя темперамент /да не кажа нерви Mr. Green/, така че го пропускам. За ентусиастите ето и клипче какъв е резултатът по този начин:
Скрит текст:

Най-интересното е, че въпреки фиксацията, косата на пипане е мека и хидратирана. Даже и да попрекаля с количеството, къдриците пак остават меки, макар че изглеждат леко гелосани. Дори на следващата сутрин не усещам сухота, както например с гела на Лакме /това май му е големият минус на него/. Винаги съм си мислела, че сухотата на втория ден се дължи на фиксиращите съставки, но ето че това не е точно така Peace Освен това с това гелче косата почти не е заплетена и рошава на сутринта /тоест вече не съм чак толкова плашеща рано сутрин hahaha/. Къдриците си запазват хубава форма дори на втория ден, а това е нещо изключително рядко срещано при продукт с фиксация.
Да се има предвид обаче, че този гел е главно за по-къдрави типове коса - от 2c нагоре към 3-4. Даже най-популярен е сред афро-къдриците. Тоест, харесва се на спираловидно навиващи се къдрици, които се нуждаят от дефиниране и фиксация. Надали ще се хареса на зигзагообразни и вълнообразни къдрици и чупки, така че имайте го предвид и ако не обичате фиксираните къдрици, не се изкушавайте, защото може и да се окажете разочаровани Peace
Като минус мога да отчета опаковката - пластмасово бурканче. Няма начин, бъркаш с пръстчета и това е. Този тип бурканчета са ми някак си нехигиенични и изобщо не обичам финишите ми да са в бурканчета, но това е положението. От друга страна, това значи, че не мога на никого да изпратя  пробички, да си знаете.
Забравих да спомена, че мирише много приятно и сладичко на кокос Heart Eyes
Повлияна от добрите впечатления от гелчето, съм си поръчала и балсама без отмиване Knot Today на същата марка, който много го хвалят в съчетание с гела:
Да видим дали и той ще се окаже толкова хубав Heart Eyes

Както вече споменах, продължавам да съм разочарована от крема на Living proof. Мирише ми гадно и изкуствено на нещо лимоново, и макар че запазва къдриците меки и ги държи да не паднат по-дълго време, косата стои една такава дървена, напродуктчета. Още след нанасяне и имам желание отново да се бутна в банята и да я измия. Стои като мръсна и с много продукт по нея. Даже имам и фризита тук-там. Да не говорим, че веднъж само го използвах на морето и след час-два косата ми вече беше станала пухкава и фризи от влажния въздух. Определено ми е малко прехвален този крем. Ще се опитам да му намеря някакво приложение, например разреден с вода в шишенце с помпичка колкото да поддържа къдриците по-дълго от падане, и ако и така не върши работа, ще го шътна някъде Crossing Arms

С малко закъснение, но не мога да пропусна този пост

Преди 2 дни в салон ми направиха терапия на лореал и косата ми стана точно такава каквато искам да е, но ефекта беше до следващото измиване  Sad

Casual, не знам какво са ти обяснили в салона, но това не е терапия Peace Имам и пресата, и крема. Добри са наистина и косата с тях изглежда естествено права, не насила изправена и "пресована". Но това не е никаква терапия Naughty Това е просто една преса за изправяне с пара и термозащитен крем с кератин, който се активира от парата в пресата и уж защитава косата при изправянето. Това изправяне се води по-щадящо за косата и само толкова! Предполагам, че в салона са те подвели и си очаквала терапия и по-дълготраен ефект, но това няма как да се случи. Това си е просто преса и при следващото миене, косата си връща формата. Нищо терапевтично няма в цялата работа и затова няма причина да се чувстваш разочарована. Но пък можеш да се чувстваш излъгана от фризьора си, който очевидно е бил некоректен да ти обясни за каква услуга си плащаш. Казвам ти го да си знаеш и да си прецениш дали пак да стъпиш в този фризьорски салон Peace

Сладурка, да ти е живо и здраво бебчето и да те прави една много щастилива мама Hug       bouquet
Изпуснах да видя новата коса на Фрея Sad

Аз пак се завърнах ударно с един чаршаф hahaha Ей така, да има да си четете за лятото Joy

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 14:31 от bellisssima

# 712
Здравейте момичета, вижте какво се появи в Рибката  Mr. Green
http://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-za … yavane-colorphlex

има ли мнения? Laughing

# 713
http://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-za … yavane-colorphlex

има ли мнения? Laughing

Върни се около 100тина мнения назад. Wink

# 714
Ха, това имитация на Олаплекса ли е? Simple Smile
Добре е като цена.

# 715
Не ми се вярва да е имитация.
Сега се поразтърсих и се оказа,че тук (Гърция) е доста разпространено.Има и комплект от шампоан,балсам и Leave-in  treatment and Detangler за домашна употреба за подържане на резултата от Colorphlex,а може да се използва и като терапия.

Кичури на много тънка коса с Colorphlex

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 10:22 от alex.viki

# 716
Не е честно, от Олаплекс ме увериха, че Олаплекса е "най-значимото нещо, създавано в индустрията за красота през последните 100 години"  Grinning , мислех, че са единствени и неповторими, а то имало и други такива... Crossing Arms Laughing

# 717

има ли мнения? Laughing

Върни се около 100тина мнения назад. Wink
Thinking уж чета всичко в темата, но за Colorphlex не съм видяла да е писано?

# 718
Мисля утре да поръчам еднократната доза на този Colorphlex и в четвъртък да го изпробвам  Mr. Green. Едва ли ще разбера нещо, т.к ще боядисвам само корени плюс 1-2 см още, но пък съм замислила да смеся нужното количество за корени със стъпка 1, а по дължината без боя, като терапия да нанеса остатъка от стъпка 1.  Laughing Ще видим какво ще се получи.

# 719
Еднократната доза е идеална за проба.Жалко,че тук не се продава и ще се наложи да взема пълноразмерните .
На комплекта за домашна употреба също много му се чудя   Whistling

Inked Mom ще чакам с интерес да споделиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт