Забременели след инвитро - тема 12

• 45 056
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Рени, аз ги слагам в една кошарка, но в двата края. Иначе гледам често да ги слагам на нашето легло един срещу друг -много са интересни как си общуват и се успокояват. Днес например и двамата се прозинаха по едно и също време и Никито си тикна юмручето в устата на Ачи...абе с близнаци телевизор няма да ти трябва-шоуто е пълно Joy

# 181
  • При вещиците
Пинки,започваме да стискаме палци. Лако раждане и страхотна среща с бебка.
Рени, много са хубави дрешките за калпазанките.
Ние сме накупили рокли и дрешки в розово и червено, смеем се с ММ че ако все пак лекарите грешат как ще облочаме юнак с дантели  hahaha На наши познати им се роди момченце миналия месец, а те все се готвиха за момиченце.
Илиянка, браво на юнаците. Ти звучиш най-свежа от родилите мами.
Кей, ще разказва как е в къщи с Димана най-накрая.

# 182
Пинки, дано всичко мине леко  Hug

Илиянка, със сигурност не ти е скучно  Grinning

Рени, хубави са дрешките, със здраве да им ги обличаш на малките госпожици.

Аз сложих една прясна снимка на тумбака в албумчето  Peace

# 183
Рени страхотни дрешки Simple Smile дано успеете да ги облечете, че те каквито са малки мръвчици в началото как ще борите роклите не знам Simple Smile За колко време ти дойде доставката от там, че аз се мисля към Септ да поръчвам, че да могат до ноември да пристигнат и да си чакам живот и здраве термина Декември подготвена Simple Smile

Искам да попитам нещо по-напредналите момичетам, а и тези които родиха вече -  до каква степен са нормални болките? В смисъл -  миналата седмица след поредното дълго пътуване имах болки и контракции и започнах допълнителен магнезий. Всичко се успокои много бързо за 1 ден, но все пак всеки ден най -вече вечер усещам по 1-3 пъти леко присвиване (болка/контракция) и се чудех нормално ли е все пак да имам някакво бременно усещане от този тип или е притеснително. Определено е лека болката, но я усещам и странното е, че като се движа и съм права съм супер и нищо не ме боли, а се появява само когато съм седнала или дори легнала понякога. В 18 седмица съм.

Ще се радвам на малко мнения:) Аз довечера ще питам и лекарката ми, че нали ще борим бебо да го видим момче или момиче, ама да чуя и вас от опит Simple Smile Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 09:54 от flyinggirl

# 184
 flyinggirl, моите седмици не са много, но пък букета от болки голям и разнообразен. Да започнем с тези на срамната кост, които се появяват като лежа по-продължително и се дължали на разширяване на таза. После са болките в страни, където минава ръба на бикините, уж възпалени лимфни възли, ама чакам Михова да се произнесе в петък. По корема също усещам всякакви странности, като придърпване, боцкане, тъпа болка и какво ли още не. Всичко това съм  го споделяла с лекаря си, но отговора всеки път е един и същ "от бременността".
За всяко ново усещане съм питала и може би е добре и ти да се консултираш  Peace

# 185
Flyinggirl аз първите месеци имах придърпване,после болки не,но точно в 18г.с. ми стана лошо и припаднах в един магазин,полежах в болница и оттогава съм с контракции и като се движа корема ми е все стегнат.
Ох тези роклички ги взех 0-3 месеца и май ще са им доста големи,а много си ги харесвам,но материите са много хубави и мекички. Така е като не знаем още какви бебета ще родим и купуваме на сляпо. Моят мъж и той вчера ми вика- ами ако едното е момче с рокли ли ще го обличаме,че само куклински дрешки съм накупила. Викам това да ти е проблема  Laughing
Доставката ми дойде за около 20 дни,аз чрез Габко ги получавам че е по изгодно. Освен дрешките и комплект стерилизатор,шишета,помпа за кърма,биберони и залъгалки взех. За всичко платих 27лв. даставка. В next.co.uk също има страхотни неща,а сега са пуснали есенна колекция.

# 186
На обяд трябва да ни изпишат и да се прибираме у домааааааааааааааа! Пу-пу-пу.
Иле, свате моя мила, аз да не остана по-назад - вчера и моята операция протече.  hahaha
Док каза, че това е по-добрия вариант, след малко ще ходя да ме превърже пак.

# 187
  • При вещиците
Дизастър, и при теб е натежало тумбачето. Още малко Simple Smile
Пинки, как си. Има ли предстартова треска?
Качих една 4д снимка на нашата принцеса. Ходих на преглед, че имах някакви болки и сърбеж. Всичко ни е ок с прекрасна шийка 4 см пупупу. В тази връзка за степента на болките, Флаийнг, какво да ти кажа-разнообразен букет, но досега нищо сериозно.

# 188
Lili, наистина ми тежи вече Simple Smile И краката ми са подути, и китките ме болят, и не мога да спя...но малко остана. Аз се радвам, че имах сравнително лека бременност без зацапвания и без нужда от лекарства, та сега ще си търпя болежките  Peace Вчера сутринта забелязах миниатюрни червени капчици по бельото ми и по хартийката после и реших, че е тапата, но пък нито беше слузесто и обилно течение, нито пък се повтори  newsm78 А и ММ след миналата сряда постоянно ме следи и подпитва, че  сега сме се разбрали като стане време да му кажа да почва да се притеснява, а не да се хаби напразно  Joy
Принцесата ви е много хубава, а ще става все повече и повече Simple Smile

Кей, най-накрая ще се гушкате у дома  Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 13:10 от disaster_83

# 189
Здравейте, момичета! Най-сетне мина и дългоочакваният преглед при д-р Сигридов и бързам да докладвам тук. Наистина е чешит Сигридов. Още като чу, че идвам след инвитро в "Надежда", го хванаха братята. Явно със Стаменов много жестоко са се скарали. Наплю като цяло болницата и методите им. Пита ме дали са ми давали Неупоген и като отговорих утвърдително, направо ме смля. Било страшно вредно. Вика: "Не ти ли направи впечатление в листовката, че това е лекарство за болни от левкемия и никъде не се споменава, че може да се употребява от бременни?" В интерес на истината - беше ми направило впечатление и доста се бунтувах срещу тези инжекции. Намирисваше ми на търговия и дори няколко пъти измрънках и тук, но все си казвах, че щом лекарите така са решили, те по-добре знаят от мен. Оказва се, че с Неупогена залагаме на децата си до голяма степен да развият левкемия един ден. Това адски ме сдуха, момичета Sad Като попитах кой идиот тогава е въвел Неупогена в Надежда, Сигридов каза: "Аз". В началото той и ембриолозите си правели разработки. Забелязали, че жени с многократни спонтаннни аборти действително задържат плода след краткотрайна употреба на Неупоген. Това било, защото Неупогена прилепя всеки ембрион към матката, без знаение дали е качествен или не. И тук идва проблемът - на Стаменов му харесало, че по този начин се регистрира висока успеваемост /в крайна сметка за бременност болницата брои 2-те черти на теста/ и започнал да го прилага масово, без да се интересува, че бременностите в повечето случаи падали на по-късен етап /5-6 месец/. Сигридов се възпротивил срещу тези експерименти и след като се скарали, напуснал. Подробно описвам това, за да предупредя младите мами в Надежда, на които им предписват Неупоген - да си знаят рисковете.
Другото, което Сигридов видя е, че имам кръв в околоплодната течност - това също отдаде на неправилно лечение. Пусна ми изследване за тромбофилия, което показва едновременно риск от спонтанен аборт, усвояемост на фолиевата киселина и коагулация на кръвта. Каза, че е абсурдно да се прави инвитро без такова изследване, а не мен никой не ми го е искал. newsm78 Той е много против взимането на всякакви лекарства безразборно - но-шпа, магнезиий, фолиева киселина. Каза например, че приемането на фолиева киселина без да е доказана необходимостта от това, води до 40% по висока заболяемост от рак на дебелото черво. За Утрогестана също ме нахока - каза да съм благодарна, че съм с момиче /100 процента се потвърди пола/, че ако е било момче вече да съм му объркала хормоните. В един момент така се разфуча срещу "Надежда", че се зарече повече да не преглежда пациентки с инвитро, правено там. Според него там ги увреждали, а после те сами идвали при него да ги оправя. Иначе хайванчето си е добре - потвърди, че си отговаря на седмиците, даже е напред с 5 дни, но незнайно защо ми остави термина на 31 декември, спрямо последната менструация, а не според деня на трансфера. На 25 август ме вика за втора фетална морфология, а след 2 седмици ме привиква да мерим шийката, защото ако в тази кръв в околоплодната течност има бактерии, то шийката ще започнве да се скъсява и може да доведе до спонтанен аборт. Като цяло смята, че до 23 г.с. е критичен период, след това нещата влизат в релси. Междувременно каза веднага щом излязат резултатите от изследването за тромбофилия, да отида, за да ми коригира терапията. Ох, сори, че стана много дълго, но исках всичко да разкажа. Може пък на някоя от новите мами да им е от полза. Усещането след прегледа ми при Сигридов е странно - хем ме притесни, хем пък се чувствам в сигурни ръце. Харесва ми, че гледа на нещата многостранно - не само като гинеколог, но и като генетик и биолог. В крайна сметка всички искаме най-доброто за бебетата си, дано да съм попаднала на правилния човек. Това ще се разбере, ако стигна до щастлив финал Praynig

# 190
  • Sofia
Здравейте, момичета  Hug

Пиша ви от вкъщи, от понеделник сме си у дома и се гледаме. За сега всичко върви добре, Али е спокойно бебе, спинка си, не плаче много. Единственото нещо, което ни мъчи много и не се справяме въобще, е кърменето. Не мога и не мога да се оправя с него, много ми е трудно, детето хич не може да засуче милото, голяма мъка е. Явно е мъничка и няма сили, а и изобщо не е лакома. Изписаха я около 2630. Аз се цедя с помпата и давам, но това си е двойна работа и доста трудоемко. Ще звъня на консултантката на Дани, само да се осиферим малко.

Франи, Сигридов и мен ме направи на две стотинки за инвитрото в Надежда и за втория ембрион, който се наложи да редуцирам. Същите неща ми ги наговори и на мен - че в Надежда правят поразиите, пък после той ги оправя. В интерес на истината и аз мисля, че до известна степен е прав за много от нещата, които твърди, но от друга страна доста преувеличава. Според мен не бива да се психираш за това, което ти е казал за неупогена, той обича да се поизхвърля и поизтъква и да плаши майките колко е прав понякога, без това да е съвсем така. Иначе браво за нещата, които е видял и че сте взели мерки. С него си в сигурни ръце, ако приемеш характера му и свикнеш на държанието му. Но заеме ли се с теб, няма да те остави и носи отговорност. На мен също ми харесва много това, че гледа от различни ъгли и много държи да се роди здраво бебе и да бъде здрава, както той казва, и след 50 години, което е заложено още в утробата. Наистина много мрази безпричинно даване на лекарствата и ще те накара повечето да ги спреш и ще държи да го слушаш. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Hug

Да ви разкажа малко за Надежда, на който му е интересно. Първо искам да похваля д-р Ташков, да е жив и здрав този човек, има златни ръце и е невероятен. Много мил и любезен. Третото секцио смело мога да кажа ме боля много по-малко от първите две, раздвижих се много по-лесно и вече съм съвсем добре. Всички от отделението казват, че това е благодарение на добрия оператор. Освен това докторът първите дни идваше да ми вижда по няколко пъти и да пита как съм.
Сега за болницата - всичко е много чисто, ново, луксозно, стаите са си точно както по снимките, почти като на хотел. Аз даже имах късмета да съм в самостоятелна стая и ми беше супер. Акушерките са любезни, ако питаш нещо винаги ще ти отговорят, но иначе са страшно заети и нямат много време да ти обясняват каквото и да било. Просто трябва да питаш. Храната е по поръчка от два варианта, кетъринг, хич не е лоша, но аз дефакто от целия престой съм яла само два дни там, защото след секцио не дават. В столовата си има всичко - хладилник, микровълнова, прибори, чаши, дори стерилизатор, ако някой му е нужен. Може спокойно да се цеди човек, както аз правех, и после давах кърмата да я преваряват и дават на бебето, няма проблем за това. Свиждане в столовата мисля, че може по всяко време, без часовете, които са определени за закуска, обяд и вечеря, а иначе в стаите имате право на един посетител от 17 до 18 часа, задължително с престилка, калцуни и маска. Отделението се пръска по шевовете, нямат места и лошото е, че понякога родилките, които са нормално раждане ги настанявали на горния етаж, което ми се струва доста неудобно за бебетата и майките.
Акушерките от неонатологията също са любезни, с изключение на някои, но не дават много много инфо за бебета, няма да ви пояснят нищо, ако не питате.  Всеки ден в стаята идва педиатър и дава сведения за детето. Бебетата може да са при майките си през цялото време, може и вечер да се връщат, може и да се оставят през деня за по един, два часа, ако искате да си починете или да се видите с близките си. Та общо взето това е, друго не се сещам, и като цяло съм доволна, без особени забележки, но и аз си знаех какво да очаквам, нали раждах там през 2013. Екипът са си почти всички същите както и тогава.

Нямам време да чета много много темичката назад, успех на Пинки, Тедито и Дани.

Естлар, мога ли да те помоля само да ми смениш на първа страничка датата на раждане на 09.07. Благодаря.

# 191
  • СОФИЯ
Неупогена води до рак, Фолиевата води рак  ooooh! ooooh! ooooh! Утрогестана води .... ooooh! ooooh!
Не знам но ми звучи несериозно, ако има проблеми Сигридов със Стаменов да се се оправя с него не да пълни на жените главите с глупости. Бременни сме все пак и имаме нужда не от негативно отношение и приказки за рак а от това да чуем добре ли се развива бебчо.
Франи извиниме но се ядосах на отношението на Сигридов и приказките му  Mr. Green Mr. Green Честита мома и дано всичко да е наред докрая и не се притеснявай излишно  Heart Eyes Hug
А мислех да ходя при него, но ще си спестя хокането и евентуално гоненето от кабинета му  Joy Joy

# 192
  • Живее на Луната
Франи, д-р Сигридов си е чешит и понякога пресолва манджата, така е. Но аз вярвам на способностите му, не случайно всички наплашени от други лекари ходят при него. Отделно много чете всякаква литература и се интересува. Всеки път като го питам нещо подробно се аргументира защо и как. Аз имах жесток кръвоизлив в 9-та седмица, той предварително го видя и ми каза че това е в резултат от намесите но матката ни в клиниките, по-конкретно PBMC-то което правят в Надежда. Каза ми че това нещо уврежда матката и се получават такива неща. И като се замисля само как момичетата след инвитро масово получават зацапвания, кирвене, и т.н. а другите рядко и съм склонна да му вярват. От тогава го слушам и не съм имала проблеми  Praynig При него е важно само да правиш точно каквото ти е казал иначе се ядосва. Но за мен той е най-добрия  Peace

Рибче, много се радвам че всичко с раждането е минало добре и двете с Александра сте си в къщи. Ще се справите и с кърменето, задължително потърси помощ!

# 193
Аз съм забелязала, че лекарите, които хокат други лекари, че не си били свършили работата, всъщност рядко са по-добри. Това го казвам от лични наблюдения. Наистина, ако си имат проблеми със Стаменов, да си ги решават двамата, а не така пред пациентите да ги сипят тея безумици.
Не казвам, че Сигридов, не е добър, както и не казвам, че е, защото нямам медицинско образование, просто е несериозно да се коментират по този начин нещата.

То и ябълките са пълни с пестициди и сигурно и от тях може да умре човек, но както и да е.

Аз до сега в Надежда не съм срещнала лошо отношение и не са ми предписвали нещо, от което нямам нужда. По време на 6те месеца прегледи преди да забременея, всеки месец даваха време да видят тялото какво може да прави само и с какво му трябва помощ, и така ми спестиха много ненужни лекарства и инжекции. И понеже имам доверие на лекарите си, всичко за сега протича много леко и нормално.

# 194
  • При вещиците
Франи, честити розови гащи, да внимавате и да се гледате докрая на термина.
Аз пък се радвам,че все повече хора започват да говорят за безобразият и опитите (без да те педупедят, че си част от научния труд на д-р. Х) на определени клиники включително и за доктора с добър ПР Стаменов. Вдигам кръвно само като му чуя името!
Рибче, хубаво е че сте в къщи и полека всичко ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт