Забременели след инвитро - тема 12

• 45 055
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Мерси, момичета

Лили, мойта предстартова треска ме е почнала отдавна, но колкото повече наближава по-нервна ставам. Хубавото е, че знам какво ме очаква, но каката остава с баба си и дядо си вкъщи докато сме в болницата 3 дни и ми е притеснено за нея. Не е свикнала да ме няма при нея, нито да я приспива някой друг освен мен и не знам как ще се оправят. Освен това как ще реагира на появата на бебето и на промяната. Надявам се да не ревнува и да няма рев. Вече не е на ясла, в лятна ваканция е 1 месец и дано и се отрази добре седенето вкъщи при нас с беба, защото това е голяма промяна за нея. Свикнала е да има цялото ни внимание и сега като трябва да отделям внимание и на бебето не знам как ще се чувства. А бе общо взето такива мисли ми минават, дано всичко е наред. 1 ден остава до голямата среща Simple Smile

Хм, странно, защо не си виждам лентичката отдолу  newsm78

# 196
Прогестеронова терапия след инвитро опит за поддръжка на ЛФ си е световен стандарт. Просто заради стимулациите няма как да не са асистирани нещата хормонално. Аз Неупоген и РВМС нямах, а пак имах кървене, при мен се оправи със спирането на естрогените - по-ското пресоляват лигавицата, за да се захване нещичко, и тя се лющи по малко. При мен беше покрила част от самия цервикс. Такива неща се случват, да. Но и Сигридов не е стока за мирисане. Момиче, което много уважавам с адски проблемна бременност се следеше при него и както сама каза роди здраво дете "напук на Сигридов". Да не говорим как масово не препоръчва амниоцентеза дори при супер висок риск (из форума се носят легенди за риск 1:8 и той уверил майката, че детето ще е здраво и наистина е било здраво, но кой лекар е толкова луд, че няма да пусне изследване, което не е чак толкова страшно в крайна сметка). В Майчин дом няма един аборт за последните две или три години, а правят няколко стотин процедури годишно. То, да, и при риск 1:3 реално има два пъти повече шанс детето да е здраво, но....

# 197
Рибче, Бел, думите ви ме успокояват. Виждам, че Сигридов си има собствен стил, може би и прекаленото наплашване в началото е част от него. Все пак се радвам, че отидох при него, защото винаги е по-добре още един чифт очи да те видят. Дано тази кръв в околоплодната течност да се разсее - факт е, че само той я видя.
Рибче, супер е, че вече сте си вкъщи с дреболинка. Ташков наистина е страхотен лекар - и като специалист, и като човек. Иначе проблемите с кърменето след секцио май са си в реда на нещата. Трябва ви малко време да се нагодите една към друга, ще засуче малката, не се притеснявай.
Кей също вече трябва да си е у дома. Уф, защо протичат тези операции? newsm78
Лили, отдавна се знае, че инвитрото е бизнес за милиони, ама като разбереш от кухнята как експериментират на наш гръб, направо лошо ти става. Не изключвам, че истината е някъде по средата /имам предвид отношенията между Стаменов и Сигридов/, но ако наистина масовото прилагане на Неупогена е с цел по-висока успеваемост на инвитро процедурите без оглед на безопасността за майките и бебетата, то не му прави чест на Стаменов. Аз лично нямам проблем с черния хумор и злъчния език на Сигридов. По-важно ми е да му имам доверие и да знам, че съм в добри ръце. Засега мисля да продължа феталните при него.
Пинки, Дани, силно стискам палци всичко да мине гладко и скоро да ни се похвалите с новите попълнения в темичката:)

# 198
Естлар, аз нямах нищо против да направя амниоцентеза, ако това беше възможно, но с тази кръв в околоплодната течност е противопоказно /дори на страницата на Майчин дом го пише/. Имало реална опасност от пукване на мехура. Не ми остава нищо друго освен да се доверя на Сигридов, че детето няма хромозомни аномалии и да паля свещи всичко да приключи с щастлив финал.

# 199
Момичета, аз също съм бивша пациентка на Надежда и сегашна на Сигридов, на този човек му се доверявам на 100%. Много сме си говорили за РБ клиниките и отрицателното му отношение не е само към Стаменов, а също към Щерев, Селена и др. Много е прав док, че за да се роди здраво бебе, ние трябва да сведем лекарствата до минимум. Аз съм след ин витро в Истанбул и там освен Кринон гел и фолиева киселина, не изписват други лекарства (изключвам тромбофилите), преди процедура направих куп изследвания, които в РБ не бях и чувала. Ами една лоша дума не чух за турските клиники от док, даже ги боготвореше.
Естлар, аз много се притеснявах за скрининга и дали всичко е наред с бебо, имайки предвид историята ми. Сигридов е кардиолог по професия и е специализирал допълнително гинекология. Това му дава предимство при феталните морфологии. В Майчин дом маркерите, с които работят са стари и самия факт, че си над 37 години, дава висок риск за генетични аномалии. Един добър професионалист още в 9 седмица може да установи дали има проблем, наблюдавайки тоновете на бебо, размери на главата, кръвотоци,  назална кост, порок на сърцето, линията на врата и ред други особености. Има случаи, при които при риск 1:5 се раждат здрави деца и при риск 1:2000 се раждат деца с проблеми. Всичко зависи от задапаратното устройство  Joy
Но всеки сам решава на кого да се довери.

# 200
 Shocked Shocked Shocked
Франи, направо ме разби. Сега супер се притесних за тоя Неупоген, който взимах само 5 дни. Ужас Sad((( За какво въобще ми го дадоха... А между другото много се чудих за това изследване за тромбофилия... Дали сега е ок да го пусна?

# 201
Ликоко, споко! 5 дни Неупоген нищо не е. Аз какво да кажа като си го бих от 9 до 14 г.с. през 2 дни newsm78. За тромбофилиите не знам дали можеш сама да си ги пуснеш. Най-добре питай лекаря, който те следи - нали след това той ще трябва да ти назначи /ако се наложи, разбира се/ някакво адекватно лечение. Иначе едва ли е късно - аз съм в 16 г.с. и сега за първи път си ги пускам. Не се шашкай, всичко ще е наред! Аз съм по-притеснена от кръвта в околоплодната течност Rolling Eyes Направо се чувствам изцедена след днешния преглед...

# 202
Ликоко, може да го пуснеш по всяко време, по принцип е трябвало да ти го направят преди опита. Нека се включат момичета, които имат тромбофилии, те подробно ще ти обяснят плюсовете на това изследване
Франи, довери се на Сигридов, може да мърмори, но е прекрасен професионалист,  той и един различен доктор и приема всеки случай като специален и важен.

# 203
Аз съм пускала пълен панел Тромбофилии, в Геника преди процедурата. Излезе, че имам предразположение. Плюс намалена усвояемост на фолиева к-на. След положителен тест съм на Фраксипарин-0.4, по препоръка на лекарката. В момента съм в десета седмица и ги бия през ден.

Фолиевата ми е от преди процедурата. Три пъти на ден, по една таблетка Метафолик.

# 204
Той и Ташков ме пита днес дали съм правила за тромбофилия и се учуди, че не съм. Утре така или иначе пак ще ходя при него и ще го питам.

# 205
Licoco и аз съм пускала и съм почти като lolr. Имам предразположение към някаква тромбоза и аборти, както и неусвояване на ФК. Бия всеки ден фраксипарин 0.4 и пия Неофолик Мета по 3 на ден.
Аз ти го препоръчвам да го направиш, скъпичко е, но за мен е задължително особено при нас, които сме след инвитро. Добре е да ти каже лекар кой панел да пуснеш, така че се допитай.

# 206
Flyinggirl, аз също имам контракции, които усещам от 17 г.с. насам. В началото бяха под 5 на ден, към 22 г.с. бяха по 10-20 на ден, сега даже не ги броя, че са доста. Не са ми изписвали нищо, смятат се за нормални и подготвителни, препоръчва се повече вода и почивка. Неделя и понеделник никъде не излизах, пих много вода и полежавах и беше доста по-добре. Вторник доста шофирах, ходих на гости и на кино с малката и вечерта имах доста, та според мен има връзка. Не мога да кажа, че не ме притесняват изобщо, въпреки че четох доста в нета (предимно на английски) и изглежда, че много жени си ги имат и повечето доктори не правят нищо, но с предната бременност доста се бях ошашкала. Все четях във форума, че изписват магнезий и разни други неща в БГ и все висях пред кабинета на доктора без час да ме преглеждат. Връзваха ме на монитори, проверявахме шийката и ме пращаха да си ходя, много бях уплашена, че ще родя рано, но седмиците си минаваха, контракции си имах и един ден станаха силни и регулярни и бебка се роди 13 дни преди термин (38г.с.1д) имах сравнително леко и безпроблемно раждане и кратко напъване, явно матката си беше добре подготвена. Беба беше 3700 гр. Пиши какво са ти казали на теб, аз имам ултрасаунд след 9 дни и пак ще искам да видим шийката как е.

Момичета много ми беше интересно да ви чета. Тук също не изписват много лекарства, но поддържаща терапия с прогестерон и естрадиол си имаме. Хубаво е, че има доктори с различни мнения, но не е хубаво да ви карат да се съмнявате в терапията на другия, достатъчно сме притеснени и без това.

# 207
Ще се включа много набързо да кажа какво ни посъветваха нас тук по отношение на възглавници, подпиразки и т.н. НИКАКВИ подобни неща да не се ползват поне до 6 месец. Аз и сега нищо не слагам под главата на Бела, дори и пелена. В болницата имах една възглавница (от типа на тези за кърмене) която стоеше като полумесец около бебка и през деня акушерките я слагаха на една страна подпряна с тази възглавница, а вечер спеше задължително по гръб с възглавницата под крачетата. Това съм направила и аз с едно одеалце навито на руло. Ползвам го само вечер когато си спи в кошчето. В количката подлагам друго одеалце навито на руло само под крачетата. Също така никакви одеала - спални чувалчета вместо одеала. Никакви обиколници на леглото/кошарата/кошчето, никакви играчки и подобни вътре - колкото по-голо, толкова по-добре. Другото което ни посъветваха да правим е да я оставяме по корем, подпряна на лакти и коленца, през деня и да я наблюдаваме докато е в тази поза - така ще се научи да си държи главата, да я вдига и върти на двете страни по-бързо. В такава поза спи върху мен през деня, а в началото след като ни изписаха от родилното спеше върху мен през нощта.
Ние ползваме стъклени шишета на МАМ. Залъгалки купих на същата фирма (тук съветват шишетата и залъгалките да са на една и съща фирма заради формата на биберона). Залъгалка не давам засега. От шишетата съм доволна. Стерлизирам веднъж на 2-3 дни в тенджера с вода и лимонов сок на котлона. През останалото време мия с гореща вода и веро. Казаха ни, че можем да пускаме шишетата и бибероните и в миялната машина. Помпа за кърма имам под наем и я ползвам много много рядко.
Ползвам многократни пелени и мия дупе с памучни кърпички само с вода. Понякога мия пак само с вода на чешмата. Оставям я по голо дупе поне 2 пъти на ден за по десетина минути докато правя масаж или след като се е нахранила. За коликите правя масаж на коремчето, крачетата и на гръбчето (областта около бъбреците) Нашата педи също ни посъветва да не бързаме с медикаментите за каквото и да било, вкл. колики.
Коте Дани, кажи ако искаш още няколко прифолда на Бамбино Мио. Ползвани са само 2 пъти.
Фиоре, не се коси, и моя корем още е голям - все едно съм в 5 месец, но хич не си го слагам на сърце. 9 месеца е расъл, явно ще му трябва повече време да се прибере. На мен матката ми не се прибираше след раждането. В петък съм на контролен преглед да видим какво ще ми кажат. На кантар не се качвам, но дрехите са ми широки и това ми стига.
Аекара, кажи на свекито ти да си гледа работата, това са твоите деца! Ако сега на скръцнеш със зъби после ще е късно...
Хубава и спокойна вечер на всички. Съжалявам, че не изброявам поименно, но не ми остава много време... И без това излезе километричен пост...

п.п. ще правя обременяване с глюкоза тези дни. Много е агресивно изследването за организма и тук избягват да го правят докато жента е бременна. На мен само ми взеха кръв и заради гранизната стойност сутрин на гладно слагах инсулин вечер. Контролираха ми нивата много стриктно и бебка се роди седмица преди термина с планирано скецио стравнително мъничка.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 23:53 от pussycat

# 208
Относно моето изследване на тромбофилии-аз бях решила да го направя преди процедурата. Първо направих основния панел за 160 лв и там не излезе нищо, но с препоръка да  се направят останалите. Защото само така можело да се открият проблеми, като се види връзката по между им. Нещо такова. И тогава лекарката каза -правиш и останалите. И тогава излязаха от 8 показателя-4 проблемни.

# 209
Благодаря на всики за отговорите относно болките Hug Друго си е човек да пообсъди с минали по пътя Simple Smile
Иначе лекраката и вчера каза да не ес тревожа -  щом са слаби и само по 3-4 пъти на ден максимум всичко е наред и е нормално. Продължавам да си пия магензия и нош-па (аз съм си в БГ и карам по тези разпореждания Laughing)

Иначе целата на прегледа вчера беще да видим полаааа - та: въртяхме, сукахме и накрая го хаванахме хубавко, за да видим, че няма нищо между крачетата Simple Smile) Така моята теория и вяра от тийнейджър, че първото ми дете ще е момче, се опроверга и вече се настройвам за момиченце.  EmbarassedРазбира се има 5% шанс на ФМ-то на 30 Юли да видим момче, но не ми се вярва вече Laughing Да е живо и здраво каквото и да е, само това е важно Simple Smile Започвам свободно да зяпам и розови неща нищо ,че вчера си купихме чорапки в синичко и сиво, ама пусто светло синьо не мога да му устоя. Че и количката сме депозирали такава заради мен - нали аз ще си я гледам та ми е важно да ми радва окото Laughing

Аз вече на кой да пиша да ми сложи розов щъркел, че бистракова е с беболинка заета и не й до това със сигурност Laughing

Общи условия

Активация на акаунт