Забременели след инвитро - тема 12

• 45 043
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Аз много пъти съм казвала, че след процедурата не съм вземала нищо освен прогестеронови свещички до теста и това е. Иксито го правих в Ливърпул(в едната от двете най-големи специализирани болници във Великобритания) и там практиката е, че не се предписва нищо на свеж трансфер. Никога не съм имала зацапвания, кървене и т.н. като повечето от момичетата тук. И нещо интересно - имахме право на един платен опит като това означава,че ни покриха всички разходи за самата процедура и лекарствата, както и разходите за самолетни билети, хотел, храна и транспорт от летището за мен и мъжа ми, тъй като ние живеем в С.Ирландия и трябваше да пътуваме! За съжаление беше неуспешен и трябваше да повторим.

За контракциите - аз също съм с  неболезнени контракции от ранните месеци, но винаги са ми обяснявали, че това е абсолютно нормално и така матката ''тренира'', а когато обяснявах, че в БГ тези контракции се подтискат с лекарства, те ме гледаха изумени.

Секцио или нормално раждане - това, че бременността е настъпила по различен начин в никакъв случай не е медицинска причина за секцио тук. Ако няма други фактори и бебето е в добра позиция, изобщо не се отваря дума за това(говоря за държавна болница). Единствено се препоръчва да имаш ''План за раждане", който може да се промени във всеки един момент според обстоятелствата, и представлява моите желания относно упойките, позите по време на раждане и т.н. Мъжът ми ще бъде с мен през цялото време, както и бебето след раждането, защото политиката е такава. Раждането ще ми струва нула парични единици!

Друга голяма разлика с БГ болниците е, че изразяване на благодарност става с изпращането на благодарствена картичка, а не с торбите с алкохол, сладкиши, бонбони и т.н.

Радвам се като чета, че в БГ вече има повече лекари, които не гледат само печалбата, а наистина помагат и си вършат работата, но има още много да се постигне.

# 211
Привет момичета:-).
Добре дошли на новите мами и безпроблемни месеци до края им пожелавам.
Честито на родилите мамчета ,много съм щастлива ,че все повече от вас си гушнат така дълго чаканите слънчица...
При мене ,нищо ново ,лежането продължава до 34г.с.Бебка е вече около 2кг.,вярваме ,че ще устискаму поне до 36г.с.Аз вече съм доста по спокойна,не ,че не се вкарвам в др.филми ,но това е др.тема.Вече сме почни готови с покупките за бебка,като повечето неща са ни подарени:-).
Сега ,да си кажа и аз крайното мнение за др.Сигридов.Това беше доктора на когото безрезервно вярвах,но в момента в който аз пропътуват 400км. с течащи води и с бебе във влагалището,той се беше скрил като мишка в някоя дупка.Ей ,това никога няма да забравя,а му се обадих ,че тръгвам и той каза тръгвай веднага.Лично мое мнение е ,че самочувствието му няма покритие,мисли се за Бог,но за съжаление не е.Факт е ,че има много родени бебета благодарение на него,но аз имам и др.познати които си загубиха бебетата заради неговата самоувереност.Жив и здрав да е ,и дано да е станал поне малко по отговорен.
Хубав ден от мен Simple Smile

# 212
Ох момичета, като ви чета и ми се изправи косата - аз и неупоген бих и фраксипарин и ФК, а да не говорим, че още не съм започнала да спирам утрогестана. Днес започвам 13-та седмица, но съм на ФМ при д-р Михова следващият четвъртък и се надявам да ми даде схема за спиране на утрогестана.

# 213
  • СОФИЯ
Момичета я стига бе  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Един пост преобърна всичко  Mr. Green Всяка от вас си има лекар който посещава за следене. Обадете се ако няма да ходите скоро и питайте за лекарствата който вземата. Не може просто от една дума на един лекар да правите някакви генерални заключения. Те са учили за това явно те знаят какво правят, ако ли не вземете и сами си следете бременостите. Така ще е по сигурно, че няма да вземата ненужни лекарства.

# 214
  • При вещиците
Бенито, малко остана. Стискай кълки докато дойде радостта.
Дизастър, и аз бях свикнала при 4 опита в БГ да си тръгвам буквално с една торба лекарства. Ама няма трябва ти не трябва, всичко от конвейера. Последния път се почуствах ощетена  hahaha, в Истанбул само кринон гел и фолиева  Rolling Eyes Аз нахална, връщам се-абе хора е как такв ще се захване като не сте ми дали поддържаща терапия!!! Тънкостта е да усетиш кой лекар наистина работи за добър краен резултат-живо и здраво родено бебе, а не само да се повдига "успеваемостта".
Пинки, стискаме палци и да се отчетеш за бебка.
Теди, не остана и при теб.

# 215
Лили, едва ли не излъгана си се почувствала,а - как така без шепите лекарства  Joy Аз в БГ нямам правени процедури, но пък е лесно да се сравни как се действа в различните държави и прави впечатление, че чуждите лекари залагат повече на естествения процес, отколкото на медикаментите. След първия ми неуспешен опит ми се струваше, че е грешно, заради болката от разочарованието, но пък и прекалената употреба на допълнителни медикаменти също не е гаранция за успех. Също така тук рядко се връща повече от един ембрион в матката, за да се избегне многоплодната бременност, за която се смята, че е по-рискова. Аз бях решила, че искам 2 върнати втория опит и те ме разубедиха точно преди да легна на масата. Наистина е добре да се довериш на лекаря си, но пък в днешно време, когато информацията е навсякъде, е добре да е плод на информиран избор, а не просто сляпо доверие.

Миерин, има един стар лаф:"Аз като знам как съм станал инженер, чак ме е страх да ида на лекар". Те са ходили на училище, ама колко от тях наистина си разбират от работата е друг въпрос  Peace

# 216
  • СОФИЯ
disaster_83  Heart Eyes Hug

# 217
Неупоген и аз слагах до 10г.с.,а Утрогестана ще го слагам до раждането,а вече започнах 35с. Всичките ми 4 опита са при Стаменов и преди последния трансфер ходих на консултации при Стефанов в Ст.Загора,защото виждах че малко се недоглеждат нещата и взеха да я карат в Надежда каквото стане. Правила съм трансфер без проследена правилно овулация и на мъжа ми му беше писнало само да ме въртят и да даваме пари. Направих този последен трансфер само защото имахме замразени ембриони,но нямах никакви очаквания и дори го бях отписала преди да го направя. 
А иначе аз още нямам никаква нагласа за раждане,а ми остава малко време и вече броя дните. Нощниците още не съм купила,а вчера една приятелка която ражда в същата болница ми каза че за секциото в операционната се влиза чисто гола,до другия ден докато станеш пак си гола в леглото и гола те раздвижват за първи път и акушерка с гумени ръкавици те мие в банята. Много неприятно е всичко това,но и това ще изтърпим.
А дрешките ми са още с етикетите прибрани,кога ще се перат и гладят идея нямам,а и сили също.

# 218
  • Живее на Луната
Ох, Иринче, така като те чета и направо ми иде да дойда да ти изгладя дрешките на бебките  Hug Спокойна бъди и всичко ще мине успешно, скоро ще се гушкате!

# 219
Ох, Иринче, така като те чета и направо ми иде да дойда да ти изгладя дрешките на бебките  Hug Спокойна бъди и всичко ще мине успешно, скоро ще се гушкате!

Хаха, и аз си го помислих  Joy

# 220
  • София
Ох, момичета, голяма дискусия за тия хапове и доктори. Аз съм изключително благодарна и на Стаменов, и на Сигридов за първото си дете, което стана по естествен път след като Стаменов установи проблема, а Сигридов ме оперира. Сега след трансфера бях на утрогестан, фолиева и гадния медрол, срещу който много упорствах, но не посмях да откажа, а след като видяхме сакчето и на неупоген да към 10 г. с. Сигурно е било излишно, но нямах силата да не следвам тази терспия в началото... Нямах търпение да отида при Сигридов да ми спре и утрогестана и фолиевата, защото като цяло много ми импонира неговата практика и бях супер изплашена, че той вече не е в Надежда и няма кой да ме следи. Факт, че те са хора, не богове и всеки допуска грешки. Нормално е да има и доволни и недоволни.  Peace

# 221
Съжалявам, ако постът ми е всял паника в някои от вас - не съм имала ни най-малко такова намерение. Просто споделих опита си от вчерашния преглед. Аз също съм с преобърнати представи за това кое е правилно и кое не, но в крайна сметка намирам, че в думите на Сигридов има резон. Разказът на Дизастър за това как процедират в чужбина също е показателен, че в световен мащаб има едно завръщане към естествените неща - с по-малко хапове и по-близо до природата, което на мен ми допада. В крайна сметка всяка от нас има глава на раменете и сама може да прецени на кого да се довери. Засега продължавам при Сигридов и се надявам да не изживея разочарованието, което е сполетяло Бени /съжалявам, миличка, за това, което си преживяла/.

# 222
Момичетаааа, не се филмирайте заради лекарствата...мислете позитивно и всичко ще е наред! Всеки лекар си има своя терапия.Според мен никой умишлено няма да навреди на бременна жена и нейното бебе.Най-малкото това може да доведе до негативни последици за него и професията му.
Кей, вече започвам да се замислям дали проблемът с течащите операции не е в  екипа?Майната му...и това минава! JoyТи гушкаш ли вече снахата? Нацелувай я от мен и мечетата!
Пинки, Коте, Теди, Дидка, ако изпусна момента на изпращането, да знаете, че много силно ви гушкам и ви желая успех! Великата среща за вас наближава и ви желая да бъде съвършена! Hug
Лиленце, аз наистина съм щастлива и затова така и звуча.Имам максимум по 4 часа сън на денонощие, но кипя от енергия и изобщо животът и прекрасен!
Пуси Коте,заинтересува ме с кърпата под крачетата.Можеш ли да разкажеш по-подробно?
Радвам се за всички момичета с хубави коремчета! А на Сигридов не му се връзвайте толкова-за мен той е велик, но всички гении са чешити. Joy

# 223
Момичета хич не обичам гладенето,а сега с тези мини дрешки се замислям за една малка тип туристическа ютийка. Зълва ми идва днес от Испания заради раждането,а тя все пак има 2 деца и може да ангажирам нея с прането и гладенето  Laughing ми тъй де,малко помощ не е излишна,че с този корем само лежа и за нищо не съм.
Гледам на Вили снимките,вече са изкарали момчетата на разходка и се замислям колко време след изписването е добре да се изкарат? В тези жеги повече от седмица едва ли ще издържа да не ги разходя.

# 224
Франи, за какво завръщане към естественото говорим при инвитро? То ако можеше естествено, нямаше да го правим. Не може да се приравняват всички случаи и определено в Надежда не се работи на конвейр. При мен "естествено" нямаше как да сработи, при положение, че основният проблем ми беше яйчниковата функция на генетично скапаните ми яйчници. При други с мъжки фактор първо пробват на естествен цикъл, което си е щадящо. Аз съм пример и че не се действа на конвейр, както и че пациент може спокойно да обсъди терапията си с лекаря и при силно нежелание дори да отказва назначение. Също така ми харесва и фактът, че никой в Надежда не си е позволил пред мен да говори против колеги независимо дали става въпрос за колеги в болницата или от други болници. Това е ярко червена лампа за непрофесионалност. Казвам го като дъщеря на лекар - каквото и да си говориш в семейството и с колегите, но никога не се споделя с пациент!!!!!!! Има етика в тази професия, която, ако се забрави става страшно.

Да уточня - аз съм пациент на Надежда, не на Стаменов. Мнението ми за него е далеч от розово, поради същите тези етични причини, които споменах по-горе. Но другите лекари в болницата, с които съм се сблъсквала покрай диагностиката, операцията, инвитрото и бременността са специалисти от класа. Сигридов е вълк единак, а там имаш екип.

Общи условия

Активация на акаунт