Забременели след инвитро - тема 12

• 45 039
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък не мисля, че някой тръгнал по пътя на ин витрото, може да очаква и да иска нещата да се случват близо до естествените неща, до природата и т.н. Още повече след х опита, медицински причини или проблеми, дълги години чакане, надежда, разочарования, страхове. Чета за доста бременности в чужбина, където лекарите залагат на естествения подбор – ако оцелее. Ако тук беше така много бебчета нямаше да ги има. Не казвам, че едното или другото е правилно, не съм лекар и не знам и моля, не възприемайте написаното като критика или нападка, просто мисля, че всеки, който е тръгнал по този път не е с нагласата „ако стане” и не разчита на природата. Или поне аз  Peace

# 226
Всичко зависи от политиката на болницата и методите на работа, както и от всеки отделен случай. При нас с ММ проблем не се откри, въпреки всички изследвания. Насочиха ни към инвитро с оглед на времето, което опитваме и няма резултат, може и от финансова гледна точка, защото всичко ни беше покрито от осигуровките( за първия опит говоря).
Аз нямаше как да не се съглася на "естествения подбор", защото тук така се прави, дори има приети закони за броя на ембриони, които се връщат в отделните случаи, но не повече от 3 и то в изключително редки случаи. На първи опит се връща обикновено 1, ако жената е под 35г. Това е, ако не ти изнася отиваш в друга държава и правиш процедурата там.
Съгласна съм, че никой не тръгва по този път и само стиска палци за успех, но пък и няма как да не се съобразиш с начина на работа на болницата, примерно  Peace

# 227
  • СОФИЯ
Estlar  Heart Eyes Hug
Също така ми харесва и фактът, че никой в Надежда не си е позволил пред мен да говори против колеги независимо дали става въпрос за колеги в болницата или от други болници. Това е ярко червена лампа за непрофесионалност. Казвам го като дъщеря на лекар - каквото и да си говориш в семейството и с колегите, но никога не се споделя с пациент!!!!!!! Има етика в тази професия, която, ако се забрави става страшно.

# 228
Дизастър, това, което си описала е така и при нас в САЩ. За лекарствата, връщане на 1 ембрион, ранните подготвителни контракции, секциото. Само дето раждането няма да ми е безплатно (имам някаква част, която ще поема), но е така, защото имам осигуровка от работата на мъжа ми, която си плащаме. Тези мои приятелки с по-ниски доходи или без брак имат социална осигуровка и всичко през бременността им е безплатно, включително зъболекари. Покрита ми е двойна електрическа помпа и вече съм си поръчала Медела. Бащата може да си живее с мен, докато съм в болницата и бебето си е при нас. И мен ме гледаха странно като ходих да си искам магнезий или пък им обяснявах, че трябва да раждам секцио, защото съм ин-витро (това преди 6г.). Изписването не е такова събитие - вземаш си детето и си тръгваш. Тежеше ми, че нямах ултрасаунд между 10 и 20г.с., но някак си го преживях.

Пинки, стиснати палци за утре, миличка. Всичко да мине леко и безпроблемно и да си гушнеш втората рожба. Много вълнуващо.

Дани и теб те мисля.

Флаинг, честит  ти розов щъркел. Естлар направи тази тема, само тя може да променя първата страница.

Пусикет, беше ми интересно да прочета всичко, което пишеш. Целувки за бебка.

Илиянка, много ти се радвам.

Бенито, малко остана при теб.

# 229
Появи се дългоочакваният ни Мечо, момичета - Емил, 4440 гр, 53 см, с много коса. Simple Smile Много стм изтощена, но горда и щастлива.
Много набързо подробности - след 36 часа болки и почти никакъв прогрес, няколко часа след като ме приеха си поисках епидурална, последваха води и окситоцин. Като получих пълно разкритие подскачайки на фитнес топка с няколко сииилни напъна мечо се появи. Изтощихме се и двамата, той е малко на кислород, аз чакам кръвопреливане, иначе сме добре, но сигурно чак утре ще го гушкам, милото ми. Ще издържа някак, пет години го чакам, когато ми е възможно ще пиша, че от три дни почти не съм спала, ще опитам поне. Ако знаех какъв е богатир предварително щях много да се замисля.
 Герои сме, браво и на моя таз, хихихи, боли ме дупето, но мисля, че е мнооого нормално. Simple Smile

# 230
Дани, честито за големия юнак   bouquet Живи и здрави, бързо възстановяване ти желая и скорошни прибиране Simple Smile

# 231
Ехааа, какво хубаво бебе. Браво на мама героиня. Живи здрави да сте Simple Smile)) Hug

# 232
  • СОФИЯ
Дани честита рожба  Heart Eyes Hug Много щастливи мигове от сега натътък. На теб бързо възстановяване  Hug

# 233
Честито бебенце дати е жив и здрав големия юнак smile3525 smile3525 smile3525
Появи се дългоочакваният ни Мечо, момичета - Емил, 4440 гр, 53 см, с много коса. Simple Smile Много стм изтощена, но горда и щастлива.
Много набързо подробности - след 36 часа болки и почти никакъв прогрес, няколко часа след като ме приеха си поисках епидурална, последваха води и окситоцин. Като получих пълно разкритие подскачайки на фитнес топка с няколко сииилни напъна мечо се появи. Изтощихме се и двамата, той е малко на кислород, аз чакам кръвопреливане, иначе сме добре, но сигурно чак утре ще го гушкам, милото ми. Ще издържа някак, пет години го чакам, когато ми е възможно ще пиша, че от три дни почти не съм спала, ще опитам поне. Ако знаех какъв е богатир предварително щях много да се замисля.
 Герои сме, браво и на моя таз, хихихи, боли ме дупето, но мисля, че е мнооого нормално. Simple Smile

# 234
danny_cat , честита радост  Hug

# 235
  • София
Ехе, Дани, браво, мила и честито Hug Ама той голям мъж, наистина сте герои  Heart Eyes
Желая ти бързо възстановяване... на дупето най-вече и скоро да се гушкате с малкия голям мечо   bouquet

# 236
Браво коте Дани!!! Добре дошъл сладък Мечо Heart Eyes Дани, ми той направо си ти е отгледан като за 2 месец  Wink Пожелавам ви бързо адаптиране и бързо възстановяване!
Грация  Hug
Пинки  Heart Eyes стиснати палчета и на теб!
Илиянка, ще гледам да сложа 2-3 снимки в албумчето да видиш какво имам предвид - нищо особено не е всъщност, но изглежда на бебоците им е безкрайно удобно  Wink Радвам се, че се справяте добре с твоите момчета! Мойта мома стигна заветните 4кг на 6 седмици  Crazy

# 237
Коте, как ме зарадва! Да ви е жив и здрав Мечо/Емил, а на теб леко и бързо възстановяване. Hug Голямо бебе излезе това дете, а ти си героиня Hug

# 238
Илиянка, на снимката от болницата в албумчето се вижда хубаво за какво говоря. Понеже не съм търсила такива възглавници, навих едно одеалце на руло. Може и с хавлиена кърпа и всичко де стои навито на руло... В количката навивам едно трикотажно одеалце и го слагам само под крачетата, без да го извивам покрай тялото. Ако ме разбираш какво имам предвид Wink

# 239
  • При вещиците
Дани, честит ви Емил. Да е здрав и щастлив. Ама той вярно мечо се оказа. Ти си геройче.
Пинки, с теб сме. Успешно раждане.
Коте, страхотно разказваш. Наминавай повече, но без да отнемаш от времето на Бела Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт