Забременели след инвитро - тема 12

• 44 977
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Честит син, на Дизастър!

Ей, побъркахте ни от бебешори, бе Joy

Супер ми е готино, от този факт.

# 406
Ех, че хубаво започва деня! Честито, Дизастър! Да е здрав, красив и силен малкия Михаил Simple Smile

# 407
Честито Дизастър,   baloni baloni и добре дошъл на сладкия Михаил  bdbaloni
Прекрасен подарък за Рождения ден.
Франи, щом Сигридов е изписал фраксипарин, значи има защо. Той по принцип пести лекарствата  Joy Joy Joy

И на мен ми излязоха изследванията и се оказа, че имам дефицит на желязо, трябва да му се обадя. Сигурно затова лесно се уморявам. Има ли мами от вас със същия проблем и какво са ви изписали?

# 408
  • Живее на Луната
Еди, и аз съм със същия проблем. Все още не е дефицит, но желязото ми е 12, а хемоглобина тръгна да пада. Сигридов ми каза да почвам желязото, за да не стигнем до дефицит. Изписа ми едни хапчета, отделно си купих Билкова кръв (продава се в биомагазините) и каза да наблягам на храни богати на желязо - това са боб, грах, цвекло, спанак, кейл, всичко зелено и т.н. Черния дроб не е много препоръчителен заради токсините. Обади му се да ти изпише нещо, но почвай да си набавяш и чрез храна.

Лили, да знаеш че около мен е същото. Тази година около мен май-малко 10 бебета и то дълго чакани. Ще има с кой да си играе нашето  Joy

# 409
  • При вещиците
Хайде да подъвчем една тема, която ще ни е нужна де. Нека и родилите мамчета се включат със съвети. За болниците за раждане. Понеже и ние ще се раждаме в София и много се интересувам КЪДЕ. Клоня към Токуда, но малко се разколебах напоследък, охххх не знам. Изчетох темите за някои клиники и се обърках още. Искам самостоятелна стая, бебка да е при мен и таткото да има достъп винаги до стаята. А, и ще замразяваме стволови клетки.

# 410
  • София
.... Искам самостоятелна стая, бебка да е при мен и таткото да има достъп винаги до стаята. А, и ще замразяваме стволови клетки.
май св лазар отговаря на описанието

# 411
Дизастър, честитоо  Hug Да сте живи и здрави Simple Smile

# 412
  • София
Хайде да подъвчем една тема, която ще ни е нужна де. Нека и родилите мамчета се включат със съвети. За болниците за раждане. Понеже и ние ще се раждаме в София и много се интересувам КЪДЕ. Клоня към Токуда, но малко се разколебах напоследък, охххх не знам. Изчетох темите за някои клиники и се обърках още. Искам самостоятелна стая, бебка да е при мен и таткото да има достъп винаги до стаята. А, и ще замразяваме стволови клетки.
Лили, то зависи.... При мен беше много тежка и проблемна бременността, със серклаж и гестац. диабет и съответно с риск от преждевременно раждане. Та не съм мислила нито за стаи, бани, бащи, а само как да родя доносено и здраво бебе. За мен беше важно да имам най-добрата неонатология и най-добрите лекари. Затова избрах Майчин дом и Дяволов. Частните болници нямат капацитет да предложат база и специалисти при патологична бременност, например в "Щерев", където ми е инвитрото. За "едната манжда" не бих рискувала, да се обърка нещо и после пак да ме карат мен или бебето в МД. Даже си бях в родилното отделение на 7 ет. в МД, където хич не са добри условията, въобще не съм търсила вип стаи. Нямам обаче никакви забележки, нито към педиатри, нито към акушерки, напротив много съм доволна. А родилните зали и реанимация са чисто нови, да не кажа луксозни. Същото се отнася и за неонатологията, където беше бебето ми 3 дни, много са добри там условията.
Може би Токуда е добър вариянт, ако майката иска и повече комфорт  Peace

# 413
Ако се очертава проблемно раждане, най-добре в Майчин Дом, наистина. Мисля, че има варианти за доплащане за услугите, които искаш, стволови клетки би трябвало също да съхраняват, националната банка е там, в Александровска. Ако тръгна да раждам преждевременно бих отишла там 100%.
Ако се очертава едно нормално раждане, т.е. безпроблемно раждане в термин, изборът се увеличава доста. Можеш да отидеш на няколко огледа в дните на отворените врати и да направиш своя избор.

П.С. Въпреки че никога не знаеш кога едно раждане може да се обърка и от нормално и безпроблемно да стане тежък случай. Но все пак аз отказвам да мисля за най-лошото. Мен ме гласят за нормално раждане, че съм била идеална и за активно раждане, а дали няма да свърша с някакво усложнение вече един Бог знае. Затова искам болница, където ще се чувствам спокойна.

# 414
Честито на мама Дизастър, да расте много обичан и щастлив Михаил, а на мама бързо възстановяване  Heart Eyes !

Днес мина първата ни ФМ - всичко е наред, имаме си всичко, много се въртя човека. Много е вълнуващо да го гледаш малкото човече, а и той пълно представление ни изнесе, маха с ръчички, крачета, слага си ръката в устата, въобще голям кеф  Hug
Може ли и мен да ме запишете на първа страница с термин 25.01.2016г. и сини гащи, за сега Grinning

# 415
Честито на всички нови мами. Прекрасно е да се случват толкова хубави неща Simple Smile)))
Моля за мнение, предстои ми първа ФМ и се колебая при кой да отида. Записала съм си час и при Михова и при Сигридов, и се чудя при кой да отида Simple Smile Даже се чудя дали да не отида при двамата. Имам притеснение, че много ми се разбутаха кръвните изследвания от Неупогена, имам висок пулс, както и бейбито. И ми се иска май да чуя две мнения....

# 416
Licoco, аз днес бях при доктор Михова, е няма такъв човек, много ми хареса, сърдечна, позитивна, всичко обяснява във всяка една минута какво вижда на екрана. Много съм доволна, но за жалост не води ЖК.

Момичетата от Надежда, при кого да се запиша на ЖК, като часовете за д-р Арабаджикова са изчерпани и не записват. Никой от останалите лекари не ми говори нищо, не че се съмнявам в професионализма им, но все пак ми се искаше да чуя препоръки.

# 417
Тъй като заговорихте за раждането да попитам да се включа и аз. За сега мисля,ако всичко е наред да си раждам в нашата болница в провинцията, но с моята АГ още не сме обсъждали дали да е нормално или секцио. Като минавам през това за първи път и незнам как да избера. Ако може раждалите мами да дадът съвет ще съм много благодарна.

# 418
Браво, Tsvety!

Дано и при нас всичко е наред. Аз бях писала по-назад, че моите ранни ФМ и БХС са другата сряда, на 29-ти. Много се вълнувам.

Брей, и ако и на нас ни кажат пол. Grinning

Аз ще съм при Чавеева- клиника Щерев

# 419
  • При вещиците
Ликоко, аз ходя при 2 док. За всеки случай. Ако ММ не ме освестява от време на време и на 3ти щях да ходя..
Геричка, мен ме разтресе някакво безпокойство и само започнах да си задавам и да задавам въпроси. Затова и започнах да говоря за раждането тук, защото си се разбираме супер. Хич нямам на представа за вида на раждането, май много малко родиха без секцио.
Фрида, Естлар, рзбира се, че неонатологията е най-важна, но защо ли не съм я написала  newsm78 Затова и споменах преди, че избора за София се свежда само до МД и Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт