Забременели след инвитро - тема 12

• 44 965
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Лили, аз бих избрала "Токуда", заради неонатологията им, една от най-добрите в България.

# 646
  • Русе
Ние сме си вече вкъщи от вчера. Елена  си спинка, хапва и от време на време си поплаква, но то ако не се обади как ще и обърне някай внимание. Кака и иска все да я носи напред назад, много и се радва. Бабите помагат тази седмица. Не мога да се оплача от нищо засега.

# 647
Здравейте!
Мой ред е да се похваля Simple Smile  На 27ми се роди дъщеричката ми Боряна, вчера ни изписаха и се гушкаме вкъщи. От момента в който влязохме у дома, аз забравих за болки от секциото, а малката взе че засука от гърда. Не мога да кажа че чак кърмя - най-вече цедя, а и дохранвам с АМ, но след 5 дни на шише с АМ и това е добре.
Възхищавам се на майчетата, които още в родилното намират време да влязат във фейсбук или форума.  Аз дори телефона не вдигах във въртележката от визитации и с бебе до мен. Сега работя по въпроса за някакъв разумен режим и организация с бебето Simple Smile

# 648
Лили, това ми е последният вълрос без отговор. Но вече това притеснение отмина, поне нямам кървене Simple Smile Много е мило, че искаш да ми помогнеш, благодаря   bouquet Hug
Надявам се да не се налага да ви питам повече такива неща  Crazy
Дизастър, честит рожден ден! Simple Smile

Вчера бях на първи преглед от женска консултация. Видяха ниска предна плацента, която на БХС преди 15 дни беше висока предна. Сложиха ме да почивам и ми забраниха да ходя на работа. По притеснителното е, че имам зацапване а досега не бях имала. Ходих до спешния кабинет, слава Богу всичко е ок, но съм все още притеснена. Имам и болки. Дали при някоя от вас го е имало, възможно ли е да е от микробиологичния секрет? Ще попазя леглото май. Иначе видяхме, че ще имам момче и може да ми сложите един щъркел със сини гащи Simple Smile

Aleksandra, честита дъщеричка! Да бъде здрава и много да ви радва! Боряна е любимото ми име, да си го носи с много гордост малката госпожица! Simple Smile

# 649
  • При вещиците
Александра, честида ви радост. Много хубаво име. Да расте здрава и щастлива.
Дивчо, то тук ние само си дърдорим, но за сериозните неща при док. Пупу да чукна на дърво не съм имала зацапване, нонищо чудно да е от взимането на секрета. И аз съм с плацента превия и съм наказана да мързелувам, излизам на разходки и като видя педометъра на телефона съм навъртяла 5км  Embarassed Ама с това лежане се чувствам парцал, едвам ходя.

# 650
Благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ден Simple Smile Ние точно се прибрахме и някак почиваме от почивката в Пирин. Беше просто приказно, такава красота и боров аромат навсякъде, имаше много малини и диви ягоди, истинска идилия Simple Smile
Преди да заминем в четвъртък правохме ФМ в 20 г.с. Вече е сигурно, че ще имаме момиченце, така че рокличките и розови гащиризончета, които поръчахме от UK, ще ни влязат в употреба Laughing Първите пристигат тази седмица, йей newsm44.  Всичко е наред на беболинка и съм безкрайно щастлива. Корема ми вече доста личи, даже ми казват, че е голям като за края на 6 месец, нищо че само 3 кг съм качила, та ще взема да метна една снимка и аз тези дни Laughing
Доста сте изписали тези дни и за да не изпусна някой, няма да пиша поименно, а ще пиша тематично -  честито на по-новите момичета за прекрасните резултати от ранната ФМ и с пожелание за все по-лека бременнност занапред:)
Честита дъщеричка на Александра, да е прекрасна и здравичка и много радост да носи на всички близки Simple Smile
Момичета с бебчета -  много са ценни вашите съвети, аз лично си запазвам цели цитати в един файл, че после се изгубвам да търся Embarassed Благодаря за времето, което намирате и за нас, страхотни сте Wink
Аз исках да попитам да споделите защо е важно толкова неонатологията -  аз не съм много запозната, но все си мисля, че ако бебето е доносено това не е така важно или греша? Аз някак съм се настроила да раждам в Щерев, където ми беше инвитрото и където се следя. Чувствам се адски спокойна с моята лекарка и някак й имам доверие и за секциото. Там и стволови клетки ще замразим в Булген.
Чета ви че се мъчите с кърменето -  малко се плаша и аз понеже искам адски много да мога да кърмя бебка, но и се притеснявам дали секциото няма да ми попречи да тръгне кърмата... newsm78

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 10:45 от flyinggirl

# 651
Александра, честита ви принцеса Hug. Да ви е жива и здрава и да сте много щастливи заедно!
Бебе, всичко ще е наред Hug. Надали ще те успокоят моите думи, но опитай да вярваш, да мислиш положително и да се успокоиш, до колкото е възможно. Всичко ще е наред. Съвсем скоро ще се похвалиш с хубавата новина Praynig
Франи, и ти какво притеснение си преживяла ooooh!
Лили, и аз съм доникъде. Ако това ще те успокои. Нито място за раждане, нито знам как. За стволовите клетки съм изчела много, но мисля да обиколя фирмите да поговорим. Ремонт на стаята, списък, пазаруване. От списъците половината неща не ги знам какво са, камо ли да знам къде ги продават, еле пък какво точно да купя. На моменти ме изнервя това, но преобладаващо си казвам, че няма да остане голо и босо детето Peace
Пожелавам на всички повече спокойствие и безпроблемни дни занапред Hug

# 652
  • София
Честита дъщеричка на мама Александра!   bouquet
Бебе, аз мисля също, че резултатите ще са добри и не е нужно да се тровиш с успокоителни!
Най-вероятно ще раждам в Надежда заради д-р Ташков, иначе Токуда ми е на 5 мин. от вкъщи и също много ме съблазнява като условия и неонатология. Стволови клетки на сина ми запазихме в Биорегенерация и имайки предвид, че има отстъпка за раждащи в Надежда, а май и за 2ро дете няма да имам много чудене, ако изобщо го направим пак де... Миналия  път д-р Сигридов не се изказа особено ЗА това съхранение и бяхме много на кантар, но все пак го направихме.
Дивчо, с първата бременност имах зацапване от началото до към 14-15 г.с., имах и тежък кръвоизлив даже, а когато спряха зацапванията започнах доста активен живот, пътувания, почивки, родих с планово секцио в 39 г.с. и през цялата бременност не съм изпитала какво е това контракция, без да пия магнезии и др.химия. Спокойно!  Peace
Флайниг, и моето коремче е доста голямо, ще кача и аз някоя снимка вече, а и усещам доста осезателно моя втори калпазан.  Peace
Сега гледах новите снимчици - бебе Михаил, бебките на мама Ирина, хубавата Лилиан и Елена, страхотни деца на красиви майки!  Hug

# 653
Дандиела, и аз още обмислям и се колебая за стволовите клетки. Можеш ли да споделиш защо д-р Сигридов не се е изказал много ласкаво за съхранението им?

# 654
Честита дъщеричка,  Александра  bouquet Да ти е здравичка и само радост да носи на мама и тате Simple Smile

Флаинг гърл, и аз така имам няколко файла, където съм си запазвала всякакви съвети Simple Smile Да добавя наколко към твоите  Peace:
- кокосово масло за разранени и болезнени зърна, както и за мазане на бебчо след баня. Акушерките ми казаха да не го мажа още с разни масла и лосиони от магазина, а препоръчаха зехтин или слънчогледово олио. Аз обаче се сетих, че като се мазах през бременността с кокосово масло бях чела, че е подходящо и за бебета и сега го мажем с него. Дори и дупето мажа като сменям памперса и няколкото пъпчици изчезнаха след второто намазване  Wink. Зърната също мажа от два дни и дори съм оставила лансиноха.
- сминдух за засилване на кърмата.  Може да се пие като чай или да се ползва като подправка. Същата роля има и овесът.Този съвет не съм пробвала, защото имам предостатъчно кърма, да чукна на дърво.

Дивчо, зацапвания и аз не съм имала, всъщност имах лека бременност: ходех пеш всеки ден до и от работа(около 2 километра), работих включително до деня, в който родих Simple Smile, за контракциите не са ми предписвали нищо, защото тук казват, че така матката се подготвя за раждането и е факт, че от качването ни в стаята, където раждах, до проплакването на малкия минаха 4 часа, като болки преди това нямах, а съм била с разкритие 4см.

Стволови клетки не сме запазвали, просто всички статии не можаха да ни убедят, че наистина е добре да го направим. Пък и пъпната връв тати ни я сряза след няколко минути, а не веднага.

# 655
  • Живее на Луната
Честита бебка на Александра, да е жива и здрава и много щастлива   bouquet

Dandiela
, и на мен ми е интересно да чуя мнението на Сигридов за стволовите клетки. Въпреки това ние сме решили да запазим, само фирма не сме избрали. Чувала съм че е хубаво да не запазваш два пъти на едно и също място, за да се разпредели риска ако нещо се случи с едната банка.

А за килограмите не ми се коментира, вече съм +8  ooooh! не ми се мисли до края какво ме чака. Ама зверски апетит имам!

# 656
  • СОФИЯ
Белче ще си много хубава закръглена мама  Heart Eyes Hug Hug това е ....
Аз след дни влизам в 4м. а не съм мръднала с кг., даже съм си на тези когато почнах процедурата 58г.

Александра честита принцеска да ти е жива и здрава  Heart Eyes  bouquet

# 657
Александра и Дидка, честити ви дъщерички. Да са живи и здрави и много да ви радват   bouquet.

Бел, аз съм +15 кг и много се дразня, че всички ми казват, че съм много слаба, че съм сигурно на диета и не ям и т.н. То вярно, че тръгнах много поднормена, че съм висока и явно се разпределят добре, но аз си ги усещам и ми тежат вече, а имам още 2 месеца.

Стволови клетки ще запазим този път. По-добре да ги имам и да не ми се налага да ги ползвам, отколкото обратното. Даже сме предплатили съхранение за 20 г., че излизаше по-изгодно. Нищо не се знае, ние и с Мария не сме очаквали да има проблем, пък то какво стана.

Слагайте коремчета в албума да ви се радваме. Аз в 20г.с. още нямах нищо, та Флаинг как така си в края на 6 месец, не е ли средата на петия сега  newsm78.

Дивчо, моите кръвоизливи бяха в началото и до 11г.с. спряха, но приятелка прокърви в твоите седмици и беше от плацентата, щом са те прегледали и всичко е било наред, може да е било инцедентно само. Честито за сините гащи  Heart Eyes.

Бебе, много се бавят резултатите при вас, но вярвам че след теста доста ще се успокоиш. Аз го направих в 10г.с. и после не съм правила БХС и ФМ. Този възрастов фактор много ме дразни  Twisted Evil. Моето бебе е заченато, когато бях на 26г., а там щяха да вземат сегашната ми възраст 33г. и да се получи разминаване.

Клео, добре дошла и успех до пухкав и ревящ финал  Peace.

# 658
Грация* Grinning аз написах, че ми казват, че съм като в края на 6-ти месец, ама то явно не се разбира много Grinning GrinningИначе съм средата на 5ти, вярно е, живот и здраве след седмица ще вляза в 6ти месец Blush

# 659
  • София
Бел, Ив, не мога да го цитирам много точно от преди 4год., но беше нещо в духа на това, че количеството е малко и покрива лечение на малко болести и то до определена възраст на детето, която беше примерно 5 год. Най-вероятно и това вече не е така, а може и неговото мнение вече да е друго, имайки предвид бурното развитие в тази област... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт