До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
Piletta - идва ми да те разцелувам!!!  Hug Hug Hug
Момичета, споделете мнение за витамин К, който се дава на 3 приема след раждането? Какво мислите за това - нещо полезно или поредната гадост, с която тровим чистите детски организми? Предстои ни последния прием, и се замислих и поразрових в нета... Има ли такива сред вас, които са го отказали?

# 121
Здравейте,
Reni_deni, моята кака имаше недостиг на витамин К И на 4тия ден след раждането започна да повръща кръв и причината се оказа именно недостига на витамина. Сложиха я на система. Сега с бебо имах едно наум? Но си тръгнахме по живо, по здраво на 4тия ден. Чак вкъщи видях, че в епикризата му пише вит Ка...явно към му дали, но дори нзн в кой момент в предвид, че си беше при мен през цялото време изключай фототерапията 2 пъти за по 3 часа.
За кг и аз засега се старая да се абстрахирам...да се кърмим поне година, както с каката пък после ще свалям, ако ще с пълен глад.
За съжаление ние не можем да се похвалим с изгледи за махане на нощните хранения, които са и по две понякога;(
Приятен следобед на всички

# 122
Здравейте,
Ралито, за Албена ти писах на лични, за да не е реклама. Само ще кажа, че миналата година бях очарована от зеленината в комплекса.
За килограмите, аз още преди няколко седмици писах, че съм качила едно кило. Сега ги задържам. Правя упражнения за корем от 30-тия ден и от тогава до сега се е прибрал 3 см., но мазнинките върху мускулите си стоят непокътнати. Опитах и клекове да правя с малкия в ръце, но никак не ми се получиха ( преди да забременея ги правих с лост с 10 кг) Cry.
Днес за пореден път ми се наложи да кърмя на кафето, но не мога да се заточа в къщи само защото кърмя. Да не говоря че онзи ден фъстъчко беше в някяква криза и се кърмихме от 11:00 сутринта до 01:00 през нощта с няколко почивки от по 10-20 мин. Как не заспа това дете 13 часа не зная. Добре, че баткото беше при баба и дядо.
За друго не се сещам сега. Хубав ден ви желая.

# 123
Здравейте милички! Прекрасна нова тема!!!! Ние още свикваме една с друга, колики чудо! Мисля да сменяме с ММ педиатърката - изобщо не вдига телефона си, а тези дни изкарах стомашно-чревно разтройство и беше ужас + кърменето.. И мисля да си кърмя бебка през нощта,изобщо не ме касае мнението й на тая за 7 хранения.. горкото се буди винаги в 3 гладно и не става със залъгване...

# 124
  • София
Запис за сега Peace

# 125
  • София
Моля тези от вас, които дават вода на бебето- кажете ми колко милилитри на ден давате. Досега не съм давала вода, освен малко в лъжичка да измие устичката и то не на всяко хранене, но сега мисля да започна, всички дават

# 126
Кои всички? Аз не давам.

# 127
Deny aз предлагам на малкия, но той хич не иска и през устичката му минава точно колкото да изплакне и той я плюе. Ама иначе като му гледам бялото езиче и ми побелява косата. Grinning
DilyanaVutova сменяй щом не си доволна. Аз на моята за 20 дни 4 пъти ми се наложи да й звъня - 3 пъти извън работно време и всеки път ми вдига и ми обяснява каквото ме притеснява. Важно е да можеш да разчиташ на педиатърката си. Поне аз така ги виждам нещата. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 22:38 от Немезида

# 128
Аз давам водичка,много жадно пие дребосъка.Не знам колко може да му давам,но гледам да не е много накуп,да не си пълни стомахчето.Често и по малко,поне 100мл. на ден някъде,но със сигурност при желание на детето може и повече.Ако искакш да даваш водичка може да питаш педи колко най-много,да си знаеш.
Редактирам,само да допълня че сме си само на кърма,без АМ и добре си хапва,но си иска и вода  Wink

# 129
Ще полудея  #Cussing out #Cussing out освен гъби е.коки...днес отивам при доки...и викам нещо имам отдолу...той качвай се на магарето...мисля шевовете не са ми добре...той тц тц не са шевовете а един косъм ти расте навътре...хайде сега и антибиотик за мазане...бани с лайка и смрадли плюс йод и сода и ако до другата седмица не се оправи..... ще се цепим.... направо незнам вече....

# 130
desyy1  олелее,горката.Стискаме палци скоро да мине всичко  Hug

# 131
  • в матрицата
Piletta - идва ми да те разцелувам!!!  Hug Hug Hug
Момичета, споделете мнение за витамин К, който се дава на 3 приема след раждането? Какво мислите за това - нещо полезно или поредната гадост, с която тровим чистите детски организми? Предстои ни последния прием, и се замислих и поразрових в нета... Има ли такива сред вас, които са го отказали?
На мен никой не ми е казвал да давам витамин К. Ох, тия деца ще ги направим железни от бебета, то витамини, ваксини  Mr. Green

# 132
  • в матрицата
здравейте. имаме проблем с едното оченце. постоянно отделя жълт секрет и гурелясва. лекаркатабказа,че малката има тясно каналче трябва да и чистя очите с памук и лайка.после и изписа фуситслмик 5 дни... не помогна след това тобрин,има малко подобрение но пак пуска жълто и гурелясва.неможело да се оправи тесния канал!?! че до кога ще е така.вие имате ли подобен проблем
Jeini това е реакция от БЦЖ, описана и в листовките.

# 133
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета, ние стигнахме морето  Heart Eyes надявам се на беболинка да и хареса и да се заседим максимално дълго. Пътуването, очаквано беше много изнервено, нелеко. Мдам и явно заради емоциите и умората малката пропусна нощната хранене. Пък може и от въздуха да е  Mr. Green пу айде дано се научи, че е добре да махнем нощното  Peace

# 134
ПилетаHug вярно си описала духа на ежедневието на майката-кърмачка  Laughing

Червена пандичка,  Hug Hug  Hug веднага пиша на ЛС. Ще ми е много драго да се разхождаме заедно и да споделяме и на живо емоции от отглеждането на буболечетата  Simple Smile
Иначе за упражненията за корем - моята лекарка ми каза спорт след втория месец. Аз съм със секцио обаче. Вероятно след нормално раждане може и по-рано. Аз вече спортувам съвсем активно и нищо не ме боли  Grinning

Деси1, много ти стискам палци всичко да се оправи бързо  Praynig

Фиорче
, хубаво изкарване на моренцето! Дано махнете нощното кърмене, хубаво е човек да си поспива  Wink

Ние вчера бяхме на консултация - качили сме 900 гр. за втория месец, пораснали сме 5 см., само на кърма сме за момента. Сияна много е нахитряла нещо - не иска нищо да приема от шише. Нито кърма, нито вода, нито АМ, нищо...  newsm78 Това доста усложнява нещата, когато се наложи да съм за повече от 3 часа далеч от нея... Не знам как ще я караме така... Напомних, че е родена почти месец по-рано и ни отложиха ваксините за след месец. Иначе от вчера се усмихва вече мъничкото човече, много съм  Grinning

Прекрасен ден ви пожелавам, момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт