До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря на всички за пожеланията.
Момичета от толкова време сме заедно така да се каже, споделяме, радваме се, тревожим се заедно и така нататък. Вие сте важни за мен и искам да продължим да споделяме всичко и дай Боже хубавото и доброто да е повече.
Целувам ви. Спокойна нощ. До утре.

# 706
  • София
Кокона, честит рожден ден. Бъди жива и здрава, много щастие и успехи ти желая.

Аз в последните няколко дни, тъй като ми е първо бебе, се притесних, че захладня, нявлякох я едно хубаво с по-дебело костюмче с дълъг ръкав и крачол и отидохме на гости. Половин час е плакала и се чудя какво й става, зашото по принцип е кротка, а в един момент се досетихме да я съблечем малко и веднага се успокои. Така че не правете такава грешка, може и да е захладняло, ама пак си е 20 градуса през деня, това не е ниска температура.

В началото на третия месец каква ваксина се слага?

Исках от няколко дни да ви попитам и за играчките. Какви играчки ползвате за малките, аз засега слагам само разни висящи да ги бута с ръчички, но се чудя и нещо друго не трябва ли?

# 707
  • на пясъка при черупките от миди
Дени, ето един календар на имунизациите:

имунизационен календар

# 708
За играчките нашата педиатърка каза,  че трети месец се стимулира хващането. Т. Е подават се играчки, които могат да хванат с ръчички. Ние взехме рингчета и разни други подходящи baby_neutral. Кърпички от различни материи също. Поздрави.

# 709
Честит рожден ден и от мен, Коконче!   party023 Бъди много здрава, обичана и щастлива!   bouquet

Добре дошли на новите мами  Hug

Да споделя, че съм много щастлива - моята бубичка, която преди съм споделяла, че доста рядко гука, сега много се разприказва  Grinning Много щастлива и горда изглежда докато "у-у"-ка и страшни усмивки пуска  Grinning
Иначе от 2-3 дни насам се опитва да хваща - закачила съм една играчка на столчето за кола и непрекъснато хваща разните рингчета и чесалки от нея  Wink Още не съм съвсем сигурна доколко е умишлено и доколко случайно, но сякаш прекалено тенденциозно става  Laughing Иначе почти без тренировки започна да си се обръща по корем и вири главичка, но не може още да извади ръчичката  Wink

Лека нощ на всички  Hug

# 710
  • Пловдив
За играчките: имаме предимно висящи, но вече понякога играем и с дрънкалка, плюшени играчки, с пелената за завиване, с роклята си. Стремежа е да хване предмета и да го сложи в устата си.
Това, което писах в предния си пост за млякото не е случайно - предвид, че съм работила година и половина в мандра, като ОТК и лаборант. А и за фермите знам това, онова, защото съм ветеринарен лекар.
Всеки си решава. Освен децата и кравите и млякото днес не са, като през 80-те и 90-те.

# 711
  • Горна Оряховица
Момичета да ви попитам дали е нормално - в четвъртък бяхме на ваксина и й биха и в двете крачета,а  сега като  й пипам крачетата на едното има топче...да се притеснявам ли?

Коконче, обикновено става топче при ваксините. Още с първата ваксина в болницата усетих топче в раменцето, а сега и вкрачето. Марля с реванол помага да се разсее по- бързо.

За обличането - обличам я като мен. Разликата е в по- студените дни - одеалце в количката и шапе, ако ще я изкарвам извън количката. Винаги обаче с чорапки - може да са най- тънките на света, но да има. Имам особено мнение за момичетата и крачетата им. Не слагам само, ако сме на плажа например.

Моята малка упорита мома сега ми прави кърмаческа стачка вече почти седмица и се побърквам. Много ми е трудно да цедя - така и не намерих помпа, която да сработи с моите млекодайни - вече три марки с три различни накрайника не стават....Мисля днес да ходя да видя Медела- че те поне предлагат човек да закупи различни накрайници  Tired

gergamelka, благодаря ти Blush обикновено се старая много повече, ама сега с малкото човече все бързааааам. Тъй де, от време на време ще си я пудря и като пиша новите бремелинки също Simple Smile Дано тази година повече, че пак като гледам статистиките за раждаемостта  Cry

Пилешко, помоли някой модератор да пусне анкетка, че автор на тази тема е Еллле и само тя може, а не знам дали и доколко чете  Peace
няма да сбъркаш с меделата, 2-ри месец ползвам (swing) и кърмата ми се увеличи. даже замразявам по 200-300 мл на ден Simple Smile

# 712
Казах ,че съм почнала с верея и после ще мина ба домашното. Май вие имате някакъв проблем.......

# 713
Добро утро от нас!
Относно играчките- Никола се забавлява на активната си гимнастика,където играе основно с две играчки-лъвче-дрънкалка и един кит-дрънкалка,която вибрира, когато се изтегли. Научи се отдавна да си хваща лъвчето и да дрънка с него,затова сега вниманието му е насочено към китчето. Не може още да го хване сам,че много му бяга, но когато му дам връвчицата в ръчичката,прави опити да я изтегли. Много сладък. За навън си инаме едно от тези кубчета, с много джаджи по тях. Вече навираме разни играчки и завивки в устата,но не винаги.

# 714
  • athina
ДОБЪР ДЕН И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!!!
КОКОНКА-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ!!!БЪДИ МНОГО ЗДРАВА И ОБИЧАНА.НЕКА МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ ТВОИТЕ ДВЕ ПРИНЦЕСИ,А СЪПРУГЪТ ТИ ДА ТЕ СЛУША СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ СЕГА.  bouquet  bouquet  bouquet
ЗА ИГРАЧКИТЕ-за сега си е харесал една висяща и на нея и говори и се плюнчи.От около седмица се опитва да я хваща и да я напъха в устата си-МНОГО СЕ ЯДОСВА,ЧЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА.
Да се похваля и аз-имаме ергономична раница без приставката за новородено.Два дни преди НИКОЛА да стане на 3м.го сложих в нея за да отида за хляб,и от тогава се е превърнала в любимото му място за разходки.Наблюдава от високо и си възхищава на гледката.След 15-ина минутки заспива,при една от разходките спа 2ч.И на мен ми е по-удобно,защото в центъра на АТИНА си е цяла наука да маневрираш с количката и да пресичаш улиците.ЛОШОТО само е,че е много топло и когато се приберем и двамата сме вир вода.ОТ друга страна пък така топя сланинки Joy Joy Joy.
ДОБРЕ ДОШЛИ И НА НОВИТЕ МАМЧЕТА-ХУБАВИ ЕМОЦИИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА.
МОМИЧЕТА-НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА,ЧЕ ПО-УМНИЯТ ОТСТЪПВАЛ.Нека прекратим спорът за киселото мляко.
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НЕЩО ЗА ЕЛЛЕ?
КОГА ЩЕ ПУСНЕТЕ/аз не разбирам от тези неща/АНКЕТА ЗА ЗАГЛАВИЕ НА НОВАТА ТЕМА?

ЛЕК И ПРИЯТЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 715
Здравейте дами   bouquet

Аз бях накичила всякакви шарени играчки около котачето ми още с прибирането от болницата. В началото, разбира се, не ги виждаше и не им обръщаше внимание, но с течение на времето я наблюдавах как започва да се опитва да ги фиксира и им се усмихваше когато успее. Та от всички играчки има две любими, един кон и един жираф. Любимото ѝ е да хваща коня за краката, да го дърпа и да му говори : )

По въпроса за анкетата - все още нямам отговор от модератор, затова предлагам два варианта :
1. Да гласуваме тук - всеки да си каже кое заглавие му харесва и накрая аз ще преброя гласовете. Няма да е анонимно, обаче.
2. Да пусна новата тема с работно заглавие и към нея да добавя анкета. Ще направим едно бързо гласуване и ще преименуваме темата.
Моля за вашите коментари по предложенията : )

# 716
  • athina
Според мен вариант 2 е по-удачен-не заради анонимността,а за това,че ще виждам всички заглавия събрани на едно място и ще мога да направя и без това трудният избор.ВСИЧКИ ЗАГЛАВИЯ СА ХУБАВИ И ОРИГИНАЛНИ.

# 717
Здравейте и от мен Simple Smile

Страхотно време Wink ние с Алекс се възползваме на мах от слънцето Simple Smile цял ден спи на двора  newsm53

Играчките-играе основномс едно магаре и 3 динозавърчета,кото имат рингчета. Стана ми интересно това за стимулирането на хващането и вида играчки в 3 месец. Не се бях замислила. Още е малък, но съм много харесала едни дървени играчки,много са ми естествени. А като започне да търси за дъвкане съм харедала едни плодчета Simple Smile

Вече говорихме за обличането навън и по принцип. Аз имам въпрос относно обличането за сън.Сега сме с тънко ватирано чувалче ( за зимата си имаме олекотено юрганче). Температурата в стаята нощем 21-22С сигюурна съм,че под чувалчето не е студено,но нали ръчичките са навън. Едната нощ само с 1 дебело ръкавче имаше леден нос и 2 ледени бучки вместо ръце. Облякох още един тънък ръкав и каточели поне носа се затопли и рачичките,не толкова ледени. Вие как обличате вашите бебчета за сън,какви завивки и каква е температурата ви за нощен сън?

# 718
  • София
Коконче, честит рожден ден на патерица! Да си много щастлива с дечицата, успешна и обичана   bouquet
Аз по принцип се стремя да не се поддавам на дразнения и няма да се включвам вече по темата с киселото мляко, бях писала преди да се разрази бурята  Peace
Вкъщи е 24 градуса, облицам беба по боди с къс ръкав, ританки или панталонки 7/8 и чорапки. През деня е с поларено одеялце, нощем със спален чувал. Като захладнее още 1-2 градуса ще сложа дълго ръкавче и по-плътни ританки.
Момичета, обсъждахте по-напред колко хранения имате дневно, но повече бебчета на АМ отчетоха. Кърмени бебчета ще споделят ли колко често и евентуално в какъв обем хапват. Промени ли се апетита на бебетата ви със захладняването? Да не бързам да с ехваля, но след обзи спад за който бях споделила сега бебка хапва повечко и поспива около 4 часа между храненията, пак се тревожа дали 6 хранения и стигат ( бяхме на 7), но чета, че и по 5 има тук-там?... Тази нощ не направи пауза-зорлем 4 часа, може би е скок в растежа...
Ние още не се обръщаме и не хващаме с ръчички. Набутва си завивката в устата. Забавлява се с въртележка над леглото.

# 719
Благодаря отново на всички за пожеланията.
Ние сме изцяло на кърма. Яде когато й е кеф, но има поне 2 часа промеждутък. Понякога й се падат 5, понякога 6, а понякога и 7 хранения. На всичкото отгоре и се храни различно-понякога за 10 минути, а друг път за час и десет. Важното е че се смее и ми се струва, че е щастливо бебе😘😜

Общи условия

Активация на акаунт