До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мимко, много неприятно с тези помощнички, преди години точно така отбих каката - ММ във вечна командировка и майка ми на главата ми при всяко кърмене да пита "яде ли, мама" или като писне после "добре ли яде, дали и стига, май е гладна", изпаднах в дупка, кърмата драстично ми намаля, бебето се отби, а писъците се оказаха зъбче (на 80 дни). Опитай се да се разсеяш, и да не се даваш на бабите (за съжаление не знам рецептата, моите и след третото все по един и същи начин се държат, просто аз не ги отразявам) и не се отказвай от кърменето.
Деси1, дано бързо се оправи малката сладкошка! от къде намери Дактарин?
Днес Валерия навършва месец... Как бързо отлетя времето.

# 76
В квартала има нова апрека в която имамвсичко....в манастирски ливади е

# 77
  • София
Magi_sveta, честита ви месечинка! Моята бебка стана на един месец вчера. Времето наистина лети толкова бързо...
Мimko, кураж и търпение ти пожелавам. Още преди да родим си споделях с вас моите опасения от т. нар Помагачи - майка ми и свекървата. Майка ми вече месец е при мен, но след два дни ще си ходи. Свекърва ми точно като родих излезе и тя в отпуск и всеки ден идваше да ни види за по няколко часа. Честно казано ако не бях минала вече веднъж през това нямаше да издържа. Разбирам те напълно и ти съчувствам. Гледай да не им се ядосваш много и им обясни съвсем спокойно, че ти си майката и ти чувстваш и знаеш най- добре от какво има нужда детето и как да му го дадеш. Кофти е, че не те подкрепят за кърменето...
На всички мами и бебенцата пожелавам много спокойни и слънчеви дни, много разходки и усмивки Simple Smile

# 78
Здравейте,моля да ме извините за късното постче,но покрай всички грижи,проблеми и ходенето на работа все не ми се сядаше да пиша.Но следих темите досега и вече по спокойна и щастлива се реших.Вече сме на 47 дена малкия Крис се роди преждевременно  на 26.05 със секцио 48см/ 3,150кг.

Мимка,не се отказвай от кърменето това е най-естествения ценен подарък за едно бебе.Аз също минах по тоя път със бабите,но бързо го реших майка ми седя 2 седмици вкъщи нон стоп/от друг град е/и тя така ми говореше 2 пъти ме изкара извън нерви и казах накрая да спре че ме изнервя допълнително така,на първата консултация може да се каже дали стига кърмата или ще дохранваш според наддаването.Виж свеки нямаше как да и се сопна за да не се скарам с мъжа,но пак 2 3 пъти и се завартах да не ме гледа като храня да се усети,че не ми е приятно и спря да влиза в стаята като се храним и така не ми говореше глупости.

Първата вечер след изписването започна с жестоко гърчене,извиване и ритане оказа се колики докторката дойде на следващия ден да го види,просто потвърди мойте опасения въпреки че си мислех че е мн рано за тях. след 10 дена се нормализираха нещата,но пием 2 вида капки и до днес защото още ги има въпреки,че не се гърчи благодарение на тях и нямаме проблем с изхождането.Всъщност това задържане на газове и изпражнения допринася за ужасните неспокойствие и рев.
За храненето мога да кажа ядем на 3 часа като се сабужда поне 30мин по рано за да си каже,2 дена му давах по рано но мн ревеше и доки каза че не трябва под 3 часа защото сама му правя колики,тъй като кърмата я усвояват по трудно за 2 -2.5 часа и му натоварвам коремчето.Спрях и е се нормализира рева и режима.Той сам си го променя на няколко седмици според нуждите си преди спеше по дълго денем,после пак нощем а сега на 3 часа си яде стабилно,но това го дължим и на това че ни изписаха с жълтеница и беше по поспалив и като имате напредвид че парвия месец ядеше на 4 или 5 часа и пак си наддаде 900грама за 3 седмици от изписването.Надявам се сега на втората консултация да даде повече и да остане здрав за ваксината,която най сетне се появи уж.
Сега Ви оставям с мойте преживявания,че малкия се събуди и реве от глад  Simple Smile
Успех и приятни мигове с бебоците на всички Ви.

# 79
  • София
Отново затишие в темата. Времето се стопли и явно всички са навън Simple Smile
Минавам да попитам майките на втори/трети бебчета как се чувстват спрямо големите си деца. Обзело ме е чувство на вина, че изпращам баткото за месец на морето при моите родители. Той няма търпение да замине, а аз като че ли си го искам тук при мен. Бях ви споделила, че след като ни изписаха от родилното имах няколко много тежки дни - беше ме обзела паника как ще се нагодим и оправим с новият член на семейството и как това ще промени живота ни изцяло... Няколко седмици всичко беше наред и тази вечер - в навечерието на заминаването на баткото отново ме обзе това чувство на паника и вина. Ето оплаках се...
Страх ме е да не ме налегне някоя следродилна депресия като си остана сама в къщи - само с бебка. Вие как сте майчета?

# 80
  • София
Моите сладури ги няма вече две седмици, ще си дийдат в събота...много ми е гадно без тях, на всяко кърмене си говорим по телефона, после отиват за 5 дни на море... Хем знам, че ще се забавляват, но пак ми е смотано... Имам нужда да гушкам и тях, да правим нещата заедно. Аз съм типичната мама-квачка, която си иска пиленцата около нея. Но не мисля дс се давам на депресията.

# 81
Мимко, я се стегни, бе момиче! Не позволявай на никой да ти се меси. Важно е ти как се чувстваш и бебка как се държи. Пращай бабите по домовете им и си гледай детето както го чувстваш. То ако трябва да слушаме бабите трябва да солим бебетата, да не излизаме, да топим бибероните в мед, да даваме попара от вино, за да са спокойни, да даваме айран вместо АМ и т.н. Много са се изменили нещата от времената, когато ние сме били бебета, за това нека си запазят съветите за себе си  Naughty. Кураж и следвай бебето си, не бабите  Hug!
aYnaT, дръж се! Погледни нещата от хубавата страна - ще можеш да се отдадеш на сладки грижи по бебчето. А и щом баткото отива с желание, няма за какво да се притесняваш. Нашият батко през уикендите е при моите родители / на 10 мин. пеш от тук/ и само тогава успявам да си почина пълноценно и да се порадвам на бебка. Е, на моменти ми става мъчно, но той е щастлив там и ходи с голямо желание Simple Smile.
bebe1, честито бебче! Да е здравичко и много да ви радва!
Много се тревожа за Снежинката. Не е писала много отдавна, трябва да е родила вече, а защо не идва да се похвали Sad.
Хайде лека от мен!

# 82
Благодаря на всички за подкрепата!!  bouquet Ще се опитам да удължа максимално времето, в което детето да бъде на кърма

aYnaTЩом детенцето само иска да иде - защо се тревожиш?  Както разбра - на мен би ми било приятно да си стоя самичка с малката (вместо с бабите). А момчето като е на гости - ще има по-голямо разнообразие, отколкото при теб и бебчето. Поне аз така си мисля.

Искам да ви попитам ползвали ли сте РОТАРИКС? Имате ли впечатления? Аз тези дни ще почета повече за тази ваксина - та в момента съм в  неутрална позиция.

Другото, което ме вълнува е  - дали има мами, които вече са с цикъл? Аз съм около 46 ден от раждане и лохиите ми бяха спряли - днес нещо ми прокървява малко. Утре,ако ми се е усилило - значи вероятно е цикъл.

# 83
  • София
Добро утро!
Ние тъкмо се храним, та аз да се разпиша тук.
Мимко, нямам лични наблюдения за Ротарикса, аз не поставям ваксини извън задължителните.
Елл, преди десетина дни се бях сетила,че Снежинка липсва... Дано всичко да е наред...

# 84
Ел, снежинка роди в началото на юни, мисля, че се похвали във фб. Втори мъж има, мъчиха се с кърменето.

# 85
  • athina
Здравейте момичета!!!
Успешна седмица на всички.
При нас положението се подобрява,малкият е по-спокоен,въпреки,че от време на време изпада в ревлив период и то е винаги малко след като съм го хранила.Тогава всички се опитват да ме убедят,че не му е стигнало млякото и да дохранвам.Не слушам никого-да наистина ми е трудно да го слушам да реве,но при положение,че гърдите ми преливат да дохранвам ми се струва лудост.
Да ви попитам-Вие слагате ли захар във водата на малчовците?Заради жълтеницата изпихме 3 банки глюкоза,след това докторът ми каза да подслаждам водата,обаче забелязах,че малкият се пристрастява към сладката вода.Способен е да изпие 60-70мл на веднъж.Започнах постепенно да намалявам захарта/слагах 5гр на 100мл/и от вчера му давам не подсладена.От 300мл.изпита на ден вода вчера изпи едва 150мл и то със зор.Вие какво мислите пристрастяват ли се децата към захарта.
След обед сме на консултация и след това ще пиша.Нямам търпение да видя колко сме пораснали.

Лек и спокоен ден на всички.

# 86
  • Пловдив
Първо давах глюкоза, но не я пиеше чак толкова много. По-малко от банка изпи. После купихме чай на HIPP копър и сега пие от него /чиста вода никога не е пила/. Чая не го пие много освен, ако не и е твърде горещо. Максимум изпива 100 мл. на ден, но в някой дни и нищо не пие и даже не правим чай. Каква е разликата м/у глюкоза 5% и вода със захар 5 гр. в 100 мл. ? Почти никаква! Глюкозата е  5 мл. глюкоза в 95 мл. вода стерилен разтвор, водата със захар е 5 гр. глюкоза и фруктоза /захар/ в 100 мл. вода. Защо д-р е посъветвал да смениш едното с другото не знам. Не бих давала захар на бебето аз.
Нашия актуален проблем е, че не знаем какво искаме.
Аз не знам какво иска тя, а и тя май не знае. Понякога трудно заспива, плаче силно и т.н. Мъжа ми често ми опява, че е гладна. Успява да се наложи и често я слагам на гърда, а тя пък ай преяжда - плюе гързата, плаче, уригва се, пръцка, ака, повръща. Кърма има достатъчно и често си тече сама от гърдите. Тече силно и пръска дори, ако Мадлен изпусне зърното. Ако не гълта достатъчно добре понякога дори се задавя. Яде, яде и после пак плаче и вече, като предложа плюе. После пак решава за утеха да суче, но май и идва вече много, после повръща и пак плаче. Оххх повтарям се вече, но така с часове я кара понякога. В началото съм спокойна, после леко безразлична, после ядосана, после и мъжа ми се намесва и казва да дам още ядене и се скарваме с него и т.н. Как да и хванем норма на яденето? Вчера много ме ядоса мъжа ми към 22 часа ми казва "Подръж я малко да направя АМ да я нахраня." аз направо  Shocked "Какво АМ бе човек? Гърдите ми текат. Не плаче от глад детето не разбра ли?" Оххх. Пових звяра да не си размахва ръцете и краката и заспа гневна, но понякога не знам какво да я правя. Колики ли са какво е? Даваме Коликинд само. Акото например днес сутринта беше направо, като пяна. Изглежда е пълна с газове.

# 87
Привет мами и аз да се добера да ви пиша, че иначе само чета докато кърмя

Така като гледам всички нещо някой ни терзая, вместо да ни оставят на мира, то му стига на човек грижите по децата, домакинството и безсънието, за да превърти

Полезно инфо да споделя - ходих на училище за бременни, казаха задължително да мажем бебоците с крем минерален срещу слънце / има на мустела, на юриаж, на авен и други/. приветстват ходенето на море, но от 8 до 10,30 и от 17,30 най рано след това. бебето естествено под чадъра примерно в кошчето от количката и така...Срещу коликите много помага масажа на коремчето, защото така детенцето си подобрява перисталтиката, по лесно си пръцка и се изхожда.

за по големите дечица - баткото на моменти чак ми се плаче как нямам сили за него - просто ми се спи, или съм изморена, или трябва да готвя....вечер чета поне приказка и го гушкам и понеже милия от 3 дни мрънка за миньоните да гледа, вчера оставих на мм едно шише кърма и го водих на кино, та да не го избива на супер ревност. през седмицата като е на дг съм спокойна, че си играе с децата и т.н., уикенда е малко по скучно за него, защото аз спя до обяд с бебето, после пък е жега за излизане, и едва надвечер можем да го заведем на някоя площадка...стараем се, но определено миналото лято повече го забавлявах

за кърмата - това за рядка и нехранителна кърма като го чуя и ми иде да убия някой. Гери, Мимко, Пухито - на никого не се поддавайте да давате АМ, щом имате кърма. Тук момичетата изцяло на АМ ще кажат, но хората около вас съзнават ли, че поне 100лв на месец трябва да се дадат, ако бебето е само на АМ? И защо, след като си имате кърма и желание да кърмите. Едно време и аз като маги, моята свеки се опитваше да ми вкарва акъли - как на баткото не му стигала кърмата, как може би трябвало да дохранвам с АМ  - на пук на нея го кърмих година и половина и АМ не е близнал /дори единият месец бе качил 1,300гр/. Той бе зимно бебе и не бяхме ремонтирали добре цялата къща и бях принудена да кърмя пред нея, като се изръси у нас. Сега като цъфне и като стане време за кърмене си взимам бебата и си отиваме да си се кърмим в спалнята, защото направо ми е неприятно дори да ме гледа като кърмя, толкова ми изплуват спомените на всичките й драми които разиграваше баткото като бе бебе. Този път съм казала на ММ, че съм твърда - и майка му колкото и да иска да е център на внимание, няма да бъде, щото нито е бебе, нито е родилка, а моето единствено желание е да се радваме на децата...

и така момичета главно ние си гледаме децата, майка ми понякога взима баткото от градинка и го оставя да спи при нея, и това е. Да сме живи и здрави, нямам нищо против, само не искам никой да ми се меси. Знаете ли, ММ в събота го оставих за 2 часа вкъщи с двете деца, за да се видя с приятелки - ами огромно облекчение е за майката малко да се откъсне. Всяка сутрин като ми преливат гърдите си цедя мляко и така имам в хладилника 1 бутилка като ми се наложи за през деня -друго си е. Та не давайте на никой да ви налага каквото и да е било...

а иначе и аз да се оплача за малко
Скрит текст:
то какво и да се оплаквам, радвам се, че сме си самостоятелни, от никого нищо не искам, но просто виждам как и на мм му е болно - родителите му и да минат да видят малката, досега нищо не са й подарили, нито са ни попитали нещо дали ни трябва да го купят...иначе особено на свеки като й щукне се изръсва на вратата, но сега дори гледа да се обажда на мм, защото като е такава жега, аз излизам с беба към 18ч и толкова...толкова си живеят само в техния си свят тези хора, но да сме живи и здрави и да не зависим от тях, само това се моля

# 88
  • София
Ох, да се пробвам между готвенето и поредното кърмене да пиша и аз на компютър, че с телефона ми е голяма мъка.

Днес купих на беболина шапка за слънце, от тези най-бебешките с къдричките само от пред, като от времето, когато английската кралица е била бебе (само такива имаше за новородено), но е много сладка. Нали май все пак ще отидем до морето, а и като се наложи да я вдигна от количката да е покрита.

За големите какво да ви кажа - голям ужас ми е- сега са у майка и татко - големи драми там, и свеки ги върти едни по вайбър с каката - голяма нетактичност, голям ужас и у едните и у другите.
Скрит текст:
Едва ще изкарам три седмици децата да са при баба и дядо, всяка вечер гася пожари... Вчера, например, като ходили на разходка, едно бебе куче тръгнало след тях. Нашите хранили кучето, играли си, баба и дядо наравно с тях, децата поискали да оставят кучето на къщата на родителите ми, те ги отрязали. Снощи до 1.30 съм успокоявала дъщерята, защото страда, че кучето без стопани ще умре в планината... После свеки и обещала, че ще и донесе като се прибира от Либия самсунг галакси с5...била и купила уж, ама май не и била купила, но в Бг щяла да и купи... Мъти главата на детето само, нямало значение от парите, те си били нейни... ММ се ядосва, защото и едните и другите като опре до пари се правят на голямата работа и грам не слушат и не мислят... Много ми е криво, моите родители винаги самислили, че щом всичко материално е осигурено и преосогурено, значи всичко е наред в отглеждането на деца... Сили нямам вече да смегчавам поведението и да им пазя някакъв авторитет пред децата, като намирам обяснения за шантавото им поведение... МРЪН

Момичета, не се отказвайте от кърменето, особено в тези горещини. Удръжте фронта срещу всички многознайковци, че и срещу съпрузите също. Когато кърмя пускам само големите деца с мен, защото тогава чета приказка или си говорим, а и те не ме напрягат, направили сме го време само за мама и дечица.

Разплака се мъника, ще допиша поста от телефона, хем да пробвам как се редактира. - дописах и редактирах Wink

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 15:47 от magi_sveta

# 89
О сетих се и за още нещо от училището за бременни-слагайте си бутилки с вода на слънце и къпете бебенцата със слънчева вода-предпазва от рахит

Общи условия

Активация на акаунт