До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • athina
Добър ден на всички!!!

МОМИЧЕТА ОТЧАЯНА СЪМ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!От вчера сутринта малкият иска на всеки 2часа да яде суче половин час-сам се отказва-заспива за 10-15мин.и започва да реве и тока цял ден.Сили не ми останаха.Нито до тоалетна успявах да ходя нито да се нахраня,нищо цял ден рев и сукане.Това продължи и през нощта.Сутринта не издържах и му направих АМ изпи110мл и сега повече от 3часа спи непробудно.Кърма има-гърдите ми преливат даже се стича от устичката му докато суче.Започвам да си мисля,че не е хранителна.ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ КАКВО ДА ПРАВЯ,КАКВО ДА ЯМ,КАКВО ДА ПИЯ?ИСКАМ ДА СИ КЪРМЯ БЕБЧЕТО,НО АКО НЕ ГО НАСИЩА?МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ ЗАЩОТО НАПРАВО ЩЕ ПОЛУДЕЯ.ЧУВСТВАМ СЕ ТОЛКОВА БЕЗСИЛНА.

# 61
  • София
Здравейте мамчета  bouquet Аз с голямо закъснение се разписвам, че на 17-ти се роди нашата малка принцеса- Виолета , 3250 гр., 50 см, нормално раждане. Гледаме се, свикваме една с друга и вече за погачата мислим. Понеже 40-тия ден се пада в делничен ден се чудех дали не мога да направя прязника в предната недела -39-ти ден или да оставя за следващата седмица. Връщам се да ви чета, че имам много да наваксвам.
Гери, не знам на колко седмици е бебчето, но може би преминава през пирвата си " криза на растежа" , виж дали тязи статия няма малко д ате успокои. Щом казваш, че гърдите ти са твърди , значи има кърма. Има ли вероятност да са толков атвърди, че да не можед а засуче, а като засуче да се дави от силната струя и затова да плаче? Можед а опиташ да изцедиш по мъничко преди кърменето, колкот гърдата да омекне малко и да можед а се захапе по-лесно, а и да не задавя бебока. Кърми си детенцето и не се отчайвай. Аз преди няколко дни бях изпаднала в криза, че нямам кърма, но с по-често сукане се нормализираха нещата.

# 62
  • София
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm Копирам пак линка, че не е излязъл горе, извинявам се за повторния пост. Peace

# 63
Гери, казаха ми, че няма такова нещо като "нехранителна кърма". И ние така си хапваме нон стоп, прави само 2 три часови паузи през нощта. Иначе в останалото време иска на си цоцка, като в едно хранене обича да прави една почивка от 10 мин. Аз иначе си пия чая на Хипп за кърмачки и си хапвам сурови бадеми.

# 64
Гери, прави са момичетата - няма такова нещо като нехрнителна кърма. Цвети добре те е посъветвала да изцедиш малко преди да предложиш гърдата. Вероятно обаче е скок в растежа. И ние сме имали такива дни. Нищо не помага освен търпение, мнооого търпение. Няма ли някоя баба да ти помогне докато хапнеш и си звемеш душ? Аз не бих дохранвала при положение, че са ми пълни гърдите. Кураж  Hug!
Цвети, честито бебче! Живо и здраво и много да ви радва!

# 65
Привет,
Тези скокове в растежа май нямат край веднъж като започнат;(
При нас днешния ден пак се бележи с липса на сън. Сутринта го изкарах къч 11ч да заспи дано в количката, но не стана. И цяла нощ едно пъшкане, напъване;(...май да колики;( ММ си дойде вчера за уикенда и понеже миналия уикенд спа с каката, сега му казах само да я приспи и да си дойде при нас с бебо, за да не я свикнем каката и после в сф пак така да иска;( през седмицата като спеше с баба си, не е идвала, но снощи ММ дойде към 1, а в 3 и тя цъфна. Накрая след поредно кърмене в 6,45 ч и писване да подавам залъгалка взех и бебо при над върху възглавницата за кърмене....и накрая ММ хърка, аз пазя бебо кака му да не го удари в съня си, защото тя много бълнува Cry и никакъв сън за мен. А сега и през деня не мога дя го приспа. Пробвах в количката на двора, но дремна само 20 мин....реших, че му е топло...влезнахме в къщата на хлад...пак не ставя. Утре ни е погачата...добре, че е майка ви...нищо не мога да подготвя;(
Наорлаквах се, за което се извинявам;(

# 66
Пропуснах при предния пост Simple Smile
Мимко, честито за изпита! Много професионални успехи редом със семейните!
Гери във всички статии, сайтове и книги за кърмене се пише че такова нещо като нехранителна кърма няма. Нашия юнак ми прави понякога същите номер- похапне, измори се и заспи. Оставям в леглото и пак рев. При такива дни действам по следния начин: като заспи хо изправям да му слегне млекцето и ако го  заспи го оставям на постелката до мен да се събиди и пак го примолвам. Храним се мах до час после и да иска предлагам малко водичка за да си изплакне устичката и писле биберон. След 10-тина монути плач се укротява. Установх, че е холям лакомник-като се наложи да се изцедя се е оказа че е хапнал 125мл от допустимите му 100-110 мл и плакал за още. Като не ги получил се укротил Simple Smile

Сигурна съм, че проблема не е в теб!

# 67
Мимко, честито!
Гери, ме се вкарвай в излишни филми. Щом е таъв днес, просто оставате в леглото, спите о ае кърмите. Явно му е такъв ден-я има скпк в растежа, я в развитието, я нещо го е претоварило и търси сигурност и близост. В такива дни трябва търпение и да си до него, да кърмиш, когато иска. Аз също имах такава случка, дадох ам, той заспа, изчетох много по въпроса и разбрах, че колкото повече суче толкова повече кърма се произвежда. Дори се цедих, за да видя колко кърма имам. Ами при втората такава случка не дадох ам, защото вече знаех, че не е нужно. След 24 часа всичко отмина. Не ае отказвай!

# 68
  • athina
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ПОДКРЕПАТА МОМИЧЕТА!!!
НАИСТИНА ИМАМ ГОЛЯМА НУЖДА ОТ НЕЯ.След като се събуди преди обед го накърмих и спа 4часа.когато се събуди сука около час/обикновено 30мин./и като се започна един рев не мога да ви опиша,все едно имаше копче вкл-изкл.Пищи 5мин.,спира,заспива за 5мин.и така 1час.Не издържах-това не беше моето дете,нещо не беше наред.Заведох го при една жена която бае и се оказа,че е урочасан и то от няколко дни.В момента спи спокоен и се надявам така да бъде и през нощта.
БЛАГОДАРЯ още веднъж за подкрепата-няма да се отказвам,ще продължавам да се боря за тъй ценното мляко,докато са ми пълни гърдите с мляко няма да отказвам да го кърмя та ако трябва и през час.

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 20:49 от Geri ATHINA

# 69
Гери, много се радвам, че нещата са се успокоили  Hug

Мимко, прекрасна професия имаш и ти пожелавам много успехи и удовлетворение от нея!  Simple Smile Имах невероятна учителка по литература в гимназията, просто не исках часовете да свършват. Пожелавам ти и за теб да говорят така   bouquet

Wise Girl, пропуснах д те поздравя за усмихнатото човече - само така а продължава!  Heart Eyes

Честити бебоци на Наденцето и Цветката! Много радост да ви носят!  Hug

И Сияна днес е доста кисела - от колики ли, от какво ли не знам  newsm78 Дано да мине бързо  Praynig

# 70
Момичета на вас като ви падаха пъпчетата кървяха ли?На моята беба е взел да пада и леко кърви

# 71
Момичета на вас като ви падаха пъпчетата кървяха ли?На моята беба е взел да пада и леко кърви
Моят не, но на бебка кървеше Wink. Не е проблем, продължавай да третираш със спирт. След като падне пъпчето продължава да сълзи, да не се шашкаш Simple Smile.

# 72
Добър вечер мамчета!!
Изглежда днес ден1 на всички бебета е бил един и същ...неспокоен...крив...ревлив...
Нашата млечница малко поотшумя но ще се мажем с дактарин още 8 дни...а и да ви кажа с една марличка и разтвор от вода и сода и бърках в устата...на нея и хареса изглежда много я е боляло защото  вчера даже не искаже да яде....направо ми се къса сърцето като я видя да се мъчи....
Баткоти е обасен....иска само да я целува....днес какво направи направо съм шокирана...целувал я той ама как незнам...влизам в стаята и гледам Димана завита с одялоти...отвивам я...и гледам ръчичката и малко одрана..питам баткоти какво е направил мига на парцали....май се почва малко по малко с ревноста....

# 73
Деси, така са батковците  Laughing. Аз вчера влязох в банята и казах на нашият батко да ме извика ако малката се разреве /тя спеше/. Спирам душа и чувам как Михаела реве, та се къса. Баткото очевидно чул, че спирам душа пристига да ми каже, че бебето реве. Питам го защо не ме е извикал по-рано, а той "Ами играех на компютъра,нямах време, щяха да ме убият!"  Shocked. Е, как да го оставя втори път  ooooh!.

# 74
Благодаря на всички за милите думи!

rallyto И ние се къпехме около 20:20-40, и после кърмене по хавлия, защото голям рев за храна. И чипкането минава една нервно и неспокойно. Сегаа от 2 дни реших да обърна нещата - в 21 яде и се чипаме в 23. Така банята минава много по-спокойно. Малката се кефи на водата и чак като се облечем се сеща, че е гладна  към 00:00 без нещо.Май така ни е по-добре. Но трябва да отбележа, че тя основно будува от 19 до 01 часа с 2 кратки дрямки - не й е проблем да будува нито в 21, нито в 23, което ни дава свобода за чипкането. Определено е с моя режим - дтои до късно и поспива сутрин.
Geri ATHINA Май сте в период на свръхрастеж. Не го оставяй да заспива - нека хапне поне 20 мин. После правете поне час пауза. Каквото и да е - до ден-два ще отшуми. Проблемът не е, нино в теб, нито в млякото ти. Нормално е да прави така - и нашата изгладнява понякога,
цветка Аз бих те посъветвала след 40 да то правиш, а не преди това.

Да помрънкам - днес пак ни се появиха тия пъпки. Обаче сега съм въоръжена с мехлемчето и ги хванах бързо. Дано ги парирам в ранна фаза, че иначе малката става много ужасна история и на допир и на вид.

Явно сме в свръхрастеж и детето изгладнява понякога (най-вече вечер). Хора, просто ми писна да ми казват, че нямам кърма и бебето е гладно.Аз от началото не се изцеждам и въпреки това, когато закъснеем за хранене или пропуснем ми стават петнаа от кърма по дрехите - явно количеството ми е регулирано според нуждите на детето. Но майка ми и свекървата пост. за това говорят. А нали нашия тати го няма и сега са ме обсебили. Пада ми настроенито с всеки час. Сега на последното хранене малката мрънкаше и се дразнеше почти през цялото време и накрая не издържах- нервата ме подгони и я оставих на леглото и казах, че повече няма да кърмя. Майка ми я взе и я приспиваше. Вече нямам желание да кърмя, а това май беше единственото, което правя за детето. Изпадам в някаква апатия. А пък ги предупредих, че не искам да говорят, че нямам кърма или, че не й стига, тях не ги интересувало аз какво искам, а детето как се чувствало.(думи на майка ми). А ММ и той не ме разбира - казва да не ги слушам и накрая се разправях и с него. #2gunfire #2gunfire Накрая от техните глупости ще вземе да ми спре и тогава съвсем ще ме подгони вина. Ох, много ми  е криво и  неразбрано. Нямам желание да кърмя малката...Изобщо - нямам желание за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт