До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ел, оправяй се бързо, много мъчно ми стана и на мен!  Hug

Много ми харесаха и двете заглавия в поалесния пост! Извиняеам се, но забравих на кого бяха, а от тел не мога да видя. Май на Катериче.  Crazy

# 661
Момичета моята беба не е акала от 3 дни...помагайте. Какво да правя? Само на кърма сме.

# 662
  • Горна Оряховица
масаж на коремчето по часовниковата стрелка като от дясната част натискаш надолупосле натискаш крачетата към корема за 6 секунди.по принцип колко често ака на ден?за нас три дена нищо не са Simple Smile

# 663
Всеки ден ака и пълни памперса...даже понякога по два пъти...страх ме е да не би да не й стига мляко.

# 664
  • athina
КОКОНЧЕ-Ако бебката ти е спокойна не мисля,че трябва да се притесняваш.МОЯТ господин също е само на кърма,ям какво ли не за да му предам чрез кърмата и да улесни ходенето по голяма нужда,но ефект няма.Днес стават 7 дена от както не е акал.Спокоен е хапва си редовно,спи по 8ч.през нощта,правя масажи и всички описани по-горе неща и НИЩО.Вече го познавам и знам кого плаче от това,че не е акал и му правя клизма.Педиатърката казва,че е нормално и не ми предписва нищо.И точно в този момент ПРИНЦЪТ МИ ПЪЛНИ ПАМПЕРСА-САМ И БЕЗ КЛИЗМА.НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ОТ 2месеца.
ЛЕК ДЕН-ОТИВАМ ДА МИЯ ЕДНО НААКАНО ДУПЕ Joy Joy Joy

# 665
Здравейте дами   bouquet

Ellle, ти за темите не се тревожи, а оздравявай бързо  Hug

цветка, 560мл наистина са малко. Стискам палци да е някаква фаза, която съвсем скоро да отмине : )

Geri ATHINA, честито наакано дупе : )

kokona777, и аз като Гери мисля, че ако е спокойна няма място за притеснение.
По тоя повод ми хрумна едно питане - ако попринцип детето ака всеки ден, не би ли следвало ако яде по-малко да ака по-малко, а не по-рядко?

Ето и още едно предложение за заглавие : Юнчето планове има, из вкъщи да пълзи таз' зима.

# 666
Мамчета така напълнихме памперса, че нямам думи...😜благодаря на всички за съветите.🌹

# 667
  • София
Мили мами!! Много се вълнувам и искам да попитам - да пускаме ли вече първата тема за юнки 2016??? Или е още рано?? Виждам, че юнки 2014 са пуснали първата ни тема на 21 септември!! Мале, кога мина цяла година откакто видяхме 2 чертички направо ми се насълзиха очите...Нямам търпение съвсем скоро да посрещнем юнки 2016 и да си припомня първите тестове, гаденето, виенето на свят, раздразнеността - цял месец тогава си мислех, че съм настинала и тъпчех бъдещото бебенце с фервекс, и грипостат!!!   Mr. Green

Иначе ние сме добре като цяло - откриха ни тортиколис, но е поправимо хванат толкова рано...Правим по 3 пъти на ден специална гимнастика и ще ходим сигурно скоро пак при рехабилитаторката за мое спокойствие... Вече съкровището ми е на цели 3 месеца и тежи 6 кила  Heart Eyes

# 668
  • София
Привет от нас Simple Smile
Днес моята бебка става на 3 месеца. Бяхме на преглед и ваксина - вече е 6.600кг, 62 см. Този път не плака при поставянето на ваксините и спи вече 4ти час спокойно- очаквам я всеки момент да стане да яде. Стискам палци да спинка спокойно и през ноща и да минава леко и този прием. Педиатърката ми каза, че пак има забавяне с доставката на ваксини и за другият месец не беше сигурна дали ще има - вариантите са да чакаме за третият прием когато се получат ваксините или да си ги закупим ние. Другият месец ще мислим как ще процедираме.
Имам въпрос към мамите на бебчетата, които са на АМ по колко пъти се храните. От 10на дни Яна прави нощна пауза от около 8 часа и през деня и се събират 5 хранения по 150 мл средно - не си го изяжда всеки път.
Другият ми въпрос е излизате ли в това време? Знам, че ще става тепърва по студено, и аз лично си я изкарвам навън, но повечето бебчета около нас не излизат  newsm78
Поздрави на всички и хубава вечер.

# 669
  • athina
КОКОНКА-НЯКОГА ПРЕДСТАВЯЛА ЛИ СИ СИ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ЗАРАДВАШ,ЧЕ НЯКОЙ СЕ Е НААКАЛ?МНОГО Е ХУБАВО НАЛИ?ГОЛЯМО БРАВО НА НАШИТЕ ДРИСЛьоВЦИ.
СОНИТА-МНОГО Е ХУБАВО,ЧЕ СА ГО ОТКРИЛИ НА ВРЕМЕ.АЗ БЯХ НА 13г.КОГАТО МИ ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ И МЕ ОПЕРИРАХА.НЯМА СТРАШНО С МАСАЖИ И РЕХАБИЛИТАЦИИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЕЗ ДА СЕ УСЕТИШ.В ГОРНА БАНЯ ЛИ ГО ВОДИТЕ БЕБОЧЕТО?МЕН ТАМ МЕ ОПЕРИРАХА.
АЙНАТ-И НИКОЛА ДНЕС СТАВА НА 3месеца.КЪРМЯ ГО И СЕ ХРАНИ 5пъти ДНЕВНО,и СПИ по 8ч.ПРЕЗ НОЩТА.НЯМАМ ПРЕДСТАВА КОЛКО ИЗЯЖДА,НО КАТО Е СПОКОЕН НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ И ТИ,АКО ТИ Е СПОКОЙНО ДРЕБОСЪЧЕТО.

ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ!!!

# 670
Гери не съм си го и помисляла, че ще се радвам на акита!...но определено си я е мъчило защото днес си поспа така, както не беше спала скоро.

# 671
Aynat ние сме на АМ и по принцип най-правилно е 5 хранения на ден по 150мл опитвам се и Сиска да я накрм да влезе в такъв режим ама тя си яде по 6 пъти по 120-130 така че вие сте като по книга
И при нас имаше недостиг на ваксини за това педи предложи да я караме по старата схема което спиред нея е по-добра с отделно хепатитна и после 5валентна която малката понесе мн добре без Т и мрънкане. Пребори се даже с едни упорити афтички
Към мамите на ам по колко вода пият малчовците ви, че при нас все едно и давам отрова и рядко изпив и по 40мл на ден?

# 672
  • София
Aynat ние сме на АМ и по принцип най-правилно е 5 хранения на ден по 150мл опитвам се и Сиска да я накрм да влезе в такъв режим ама тя си яде по 6 пъти по 120-130 така че вие сте като по книга
И при нас имаше недостиг на ваксини за това педи предложи да я караме по старата схема което спиред нея е по-добра с отделно хепатитна и после 5валентна която малката понесе мн добре без Т и мрънкане. Пребори се даже с едни упорити афтички
Към мамите на ам по колко вода пият малчовците ви, че при нас все едно и давам отрова и рядко изпив и по 40мл на ден?

Благодаря за отговорите Simple Smile
Докато беше топло Яна пиеше между 100-150мл на денонощие. От няколко дни захладня времето и пие не повече от 50-60мл.

# 673
aYnaT Ние си излизаме с количката.Не само,че не ми се вижда особено студено за разходки,ами и още не обличам Вики много дебело newsm78.Боди с дълъг ръкав и чорапки.Голи крачета,завити с меко,поларено одеалце.Така му е много добре.Вчера беше по-хладно и обличах и тънко панталонче,не му беше много приятно.Като излизахме тъкмо заваля,та бяхме с дъждобран,не се е оплаквал.Следя да е топличък,особено нослето.
Около нас повечето майки с деца като ни видят и почват да ахкат и охкат,колко е голичък newsm78
Ами не ми се струва необходимо при тези температури да обличам боди,панталон,чорапи,яке,шапка и да е завит с дебело одеало и покривало за крачета на количката,както повечето бебчета дето виждах тези дни #CrazyЧе зимата какво ще правят?

# 674
Здравейте, милички!

Ел скорошно оздравяване!!!!!!
Kokona777 и ние акаме на 4-5-6-8 дена и вече се отказах да давам дуфалак или лактулоза.. Спокойна си е и си ака когато и дойде! Педи ми каза,че повечето летни бебета са така и до 10 дена е нормално. Явно усвоява млякото добре (на кърма сме също).

И от мен предложение: Гука Юнското човече,обръща се и усмихва се на мама вече!

Лек и усмихнат ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт