Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 314

• 58 760
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
newsm78 Аурелия... малко ме затрудни с молбата си. Не за друго, а защото неведнъж беше в болница Мустафа Булут. Simple Smile))  За всеки случай - няколко различни "посещения".

Скрит текст:

Надявам се да съм била полезна. Simple Smile))
newsm51
Благодаря, Маричка!
Да, не се изказах точно. Мислех си за лудницата, когато Мустафа гледаше семейството си като непознати, а също и разходките му с неговия приятел - другия луд, където пееше, когато идваха полицаи.

# 586
Хм... може би желаете да направите marytza патрон на темата в най-скоро време?  newsm78 Нямам друго обяснение на голямото внимание, което се отделя на личните и предпочитания.
Вече поне 10-на поста, в които не се говори нито за КРА, нито за някой друг от проектите на Енгин Акюрек, а само за marytza  Shocked Чудна работа... какво ни събира тогава в темата, посветена на Енгин?  Thinking Rolling Eyes

# 587
Аз не се изказвам срещу Марица! Напротив! Имам хубаво мнение за нея! Щом един човек харесва Енгин, няма как да е лош Wink Всички сме в кюпа! Това е ясно. Защото всеки си има и лошите моменти! Сигурна съм, че трябва да разберем точно тези хора, които ни е най-трудно да разберем, защото зад това неразбиране се крие най-голямата истина! Факт е обаче, че не съм влизала в темата докато не завърши сериалът! Този факт ме плаши, че нещо не е наред тук!

# 588
Цитат
Хм... може би желаете да направите marytza патрон на темата в най-скоро време?
Ами друго си е, в сравнение с "ММХ". Wink

# 589
  • Пловдив

Стига лични обяснения - пращам ви комисар Йомер да въдвори ред.

# 590
Да, наистина има неща, които не са наред!

# 591
  • Пловдив

Скрит текст:

Благодаря, момичета, но е излишно да се ядосвате. Който не пише по филмите и ролите на Енгин за мен не представлява никакъв интерес.

Много държа да представлявам интерес,  Smile но тъй като КПА е нищо за мен, ще те помоля за няколко кадъра на Мустафа в болницата, защото възнамерявам да уплътня времето си с "Облака" засега.  Hug Благодаря!

Що ли не вярвам. Но мога да подам линк от бг фейса на Енгин. Там има албуми с всички герои на Енгин. А и във всеки негов ФБ е пълно със снимки и албуми. Ето линка на бг фейса - директно към албумите, дано съм била полезна - със страхотно качество са: https://www.facebook.com/pages/Engin-Akyurek-Bulgarian-Fans/1473 … tab=photos_albums

# 592
Вече поне 10-на поста, в които не се говори нито за КРА, нито за някой друг от проектите на Енгин Акюрек.

Ами каквото имаше да се каже специално за КПА, вие с Любов, Милка и Барисеа го казахте и разказахте най-подробно. Не очаквай някой друг да се изкаже по-смислено и точно по темата. Досега не се е случвало.

# 593
  • Пловдив

https://vine.co/v/eu70X3qOv2Z - клик!

https://vine.co/v/OXb0xeBYPdz - клик!

Жалко, че май само за Низипли и за Мустафа Булут Енгин не е награждаван.

# 594

Препоръчително е в жегите да се пийва повече вода и да се хапват плодове / ако дип някой огладнее /.

Комисарят и синьорината, като летящ спасителен отряд  носят и двете... newsm53

# 595

Ееех, мили приятели...
Не съм изгледала още серията..

# 596
  • Пловдив

harmonia_dd, почти прическа Енгин. В 54 епизод...
Марта, ами то май слънцето и жегите нещо.... Вземам си водичка от Йомер.

# 597
  Явно преговорите, които ни предстоят, и анализите (ако изобщо има още такива), няма да засягат "произведението на телевизионното изкуство" КРА, а "моето лично усещане от възприятието" на КРА. То е донякъде неизбежно. Но пък измества дискусията в съвсем различна посока.
   Нормално е всеки да оценява едно произведение на изкуството и то да му въздейства въз основа на личната му съдба. Едно момиче, преживяло реално изнасилване, не може да гледа равнодушно сериал като КВФ, например. "Произведението", наречено КРА (кавичките са неизбежни) също се възприема и въздейства според това какво е преживял човек. Аз общувах на лични с момиче от темата, която каза, че познава лично мафиоти в България и дълбоко е засегната от темата на КРА. Друга беше преживяла изоставяне от "неблагонадежден" приятел и беше мизантропски настроена към мъжкия пол по принцип. Трета състрадаваше на Елиф, защото тя самата беше преживяла отхвърляне, присмех и пренебрежение като дете. Друга имаше горчиви спомени с изоставяне малко преди сватбата... и т.н. и т.н.
   Освен това, всяка си има свои възгледи за любовта. На едни им допадна идеята за безусловно влюбен до полуда мъж, готов буквално на всичко за любимата. Други погледнаха на такъв мъж с презрение. Пак въз основа на лични разбирания. Помня колко яростни дискусии водихме върху термина "безусловна" - едни я отхвърляха като невъзможна глупост, други я наричаха вредна, а трети мечтаеха за нея.
   Аз също си имам ясна идея за истинската любов - въз основа на опита, познанията и темперамента ми. За мен истинската любов е преди всичко ВЗАИМНА. Тоест, тя не е истинска, няма шанс да оцелее и още по-малко да направи щастливи двама души, ако единият е повече даващ, а другият повече вземащ. Вярно, в живота има различни периоди - понякога повече получавам, понякога повече давам. Но трябва да има равновесие. Далеч съм от мисълта да се превърнем в някакви търговци, които да си теглят и мерят любовта, и да поддържат някакъв изкуствен "паритет". Просто смятам, че когато всеки е с нагласата най-напред да дава и тогава да получава (ама наистина всеки от двамата!), няма проблем. Любовта расте, хубавее и се обогатява до дълбока старост. Но когато всеки се обвързва с другия с идеята "да получи", да бъде "направен щастлив" от другия, любовта е неистинска, извратена, сбъркана и обречена на неуспех. Правилното мото е: "Аз съм с теб, защото искам да те направя щастлив. Твоето щастие е мое щастие". Повтарям - това трябва да е мото И НА ДВАМАТА! Ако е само на единия, нищо не се получава.
   В този смисъл, любовта на Елиф и Йомер беше точно такава неистинска, сбъркана любов. Защото единият беше прекомерно даващ, а другият прекомерно получаващ. Йомер нито веднъж не каза: "Ако не направиш това или това, край". Единственият път, когато си тръгна, беше заради нея - защото не можа да измисли друг начин, защото смяташе, че това е по-малката болка. Разбира се, може да се спори дали беше прав, но мотивът му не беше "АЗ", а "ТЯ". Докато от страна на синьорината не беше така. Тя мислеше преди всичко за себе си, за своето щастие и удобство. Йомер беше просто красивият инструмент за неговото постигане. В този смисъл, тяхната "легендарна", "безусловна" любов остави горчив вкус в устата ми. Ултиматумите са доказателство за липса, а не за наличие на любов.
   Ето, дадох ви нагледен пример какво означава да тълкуваш въз основа на личния си опит и светоусещане. Сигурна съм, че част от вас не са съгласни с мен и за тях любовта е нещо друго; любовта на Йомер и Елиф е най-вълнуващото нещо на света и те виждат в нея една красива приказка. Но ЗА МЕН не е така.

В този смисъл аз казвам, че трудно намирам отклик в темата. Защото коментирам КРА единствено като "произведение", като "продукт". Коментирам сцени, диалози, образи, послания, дрехи, сетове, музика, превъплъщения. Нито за миг не забравям, че това са герои, които нямат нищо общо с мен или с живота. Възхищавам се, когато ме докоснат, но пак не забравям, че всичко е измислица. Елиф и Йомер са измислени личности, не съществуват, историята им също, любовта им също. Мен ме интересува само НАЧИНЪТ, по който е поднесено всичко. Дали е достоверно, дали е майсторско, дали е изящно, дали е нескопосано, дали е силно и така нататък. Опитвам се да не намесвам личните си чувства. Но това явно също се забравя и на коментар от типа: "Елиф не показа подходящите емоции в еди-коя си сцена" получавам контра-коментар от типа: "Ти знаеш ли колко е тежко да се преживее такова нещо?" или "Ти мразиш Туба, затова говориш така", или "Като не разбираш чувствата на хората, не се обаждай". Което е смешно! Елиф и емоциите й са "продукт", нищо повече. А Туба е инструментът, чрез който те достигат до мен. И ако си позволявам да дам оценка на играта й, тя не съдържа абсолютно никакво лично отношение. Лично отношение имам само към хората, които познавам лично. Това се отнася включително и за Енгин. Аз изпитвам огромно възхищение от него, от таланта му, от харизмата му, от личността му (доколкото мога да имам мнение за нея от медиите), издигнала съм го на пиедестал в личната си класация, но нямам никакво "лично" отношение към него. Просто никога не съм го виждала, не съм си говорила с него, не го познавам. Обичам го като актьор, вече и като автор, изпитвам възхищение от него като човек поради начина, по който се държи в публичното пространство, но толкова. Нито съм влюбена в него, нито го мразя. КРА ме интересува, само доколкото му дава възможност да се разкрие като актьор, да разгърне и усъвършенства таланта си.

Естествено, смятам че имам пълно право да давам оценки - на сериала, на актьорите, на режисьора, на сценаристките. Не приемам забележки от типа - "Кои сме ние, че да даваме оценки!". Ние сме зрителите, заради които работят всички тези хора. И ние сме тези, които имат право на мнение преди всички останали. Така че, ще си го казвам и още как!

Та това исках да кажа. Ще ми се да се научим да правим разлика между лична съдба и критично мнение за продукт. Може би, тогава обидите и контра-обидите ще намалеят. И никой няма да нарича критикуващите "хейтъри", "помияри" и прочие, нито пък харесващите "тъпи", "слепи" и прочие. Нищо лошо няма да пречупвам всичко през личния си живот, но трябва да оставя правото и на други да правят същото.

П.П. Валентина, за втори път ме обвиняваш в поддържане на два ника. Трети няма да има.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 01:00 от barisea

# 598
  • Пловдив

https://www.facebook.com/We.loveEnginAkyurek/photos/ms.c.eJyzNDI … ype=1&theater

От феновете на We love Engin Akyürek - превод от английски bonobo:

"Най-красивото море все още не е преплувано. Най-красивото дете все още не е пораснало. Най-хубавите ни дни все още не са изживяни. А най-красивите думи, които исках да ти кажа са все още несподелени" - Назъм Хикмет.
     Сигурна съм, че най-хубавите ти проекти все още предстоят. Енгин,"хора, които не говорят един и същ език, но споделят еднакви чувства могат да се разберат" - Мевлана.
     Затова ние те разбираме. Очите ти, които отразяват всички думи и чувства вътре в теб, ни пронизват. Говориш език, който не присъства в речниците, но в сърцата ни. Знаем, че милиони турци говорят с акцента ти, но за нас той е специален. И все едно е наш език... Не говорим твоя език, но го чувстваме със сърцата си. Не можем да кажем че те обичаме, защото това, което чувстваме е извън пределите на любовта. Като нещо, което се движи в кръвта ни. Не преиначаваме чувтвата си...
Този, който те кара да скърбиш влиза в нашия черен списък... а този, който те кара да се смееш - в нашите сърца.
     Благодарим ти за всичко, което направи за нас, за усилията ти, изтърпя коментарите ни, че беше търпелив към прибързаните ни емоции, че винаги ни даваше надежда. Не ти благодарим защото те обичаме, а защото наистина го заслужаваш... Ще те очакваме, без значение колко дълго ще е отсъствието ти. Продължавай да вървиш напред, желаем ти щастие и успех, в личния и професионалния ти живот. Не спирай да се усмихваш и помни, че много хора са готови на "подвизи" за една твоя усмивка.
     Усмивката на Енгин, не на Керим или тази на Йомер....  
     С нетърпение очакваме новия ти проект.

# 599
Цитат
Йомер нито веднъж не каза: "Ако не направиш това или това, край". Единственият път, когато си тръгна, беше заради нея - защото не можа да измисли друг начин, защото смяташе, че това е по-малката болка. Разбира се, може да се спори дали беше прав, но мотивът му не беше "АЗ", а "ТЯ". Докато от страна на синьорината не беше така. Тя мислеше преди всичко за себе си, за своето щастие и удобство. Йомер беше просто красивият инструмент за неговото постигане
В този ред на мисли, СЦ, представиха безусловната любов на Йомер и Нилюфер, според мен.
Не е случайно, че дариха Нилюфер с дете. Thinking
Не е случайно, че лишиха Елиф от детето и от бяло венче.
Елиф тепърва ще опознава себе си, чрез безусловната любов на Йомер...
Тя не е готова да бъде майка.Ще"обсебва"детето си, както го прави с Йомер.

Погледът на Йомер към Елиф, когато тя несъзнателно го повика да се притекат на помощ на......
Да, има невероятно привличане м/у тях и аз се надявах, че постепенно ще стигнат един до друг.
Но промяната в Елиф си остана само, че престана да лъже...
Но Йомер щом си го е наумил, ще се справи, защото притежава безусловната любов, вътре, в себе си.

А "лъжата" на Йомер за брат му, беше пак заради това, че я познава по-добре от самата нея..

Благодаря зя превода, bonobo.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт