Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче-Тема 7

• 32 152
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Аз до третия месец бях така. Сънувах купища най-различни ястия, но като се събудя нищо ми няма. И сега съм си така, нямам необичайни неща, които ми се прияждат. Още в началото на бременноста се настроих психически, че ще внимавам с храната. Пък и щом ти се хапва не се притеснявай, все пак..бременни сме.  Hug

# 436
Добро утро, искам да се оплача, даже насън само храна ми е в главата Embarassed и то основно сладки неща.
ММ обикаля квартала да намери това, което сънувах  ooooh!
Има ли други с моя проблем.
Добро утро  Coffee
Оооо,да  Crazy
Ето го моя мъж се прибира с моята поръчка рано,рано сутринта - малини от пазара и порция шкембе чорба за обяд   Laughing
Имам си прищявки и той ми е добричък и веднага тича.Иначе в тия жеги съм се поспряла -подуват ми се нощем краката и ръцете и вечерята е много семпла...

# 437

По тоя повод ето една забавна закачка Joy

# 438
Здравейте, момичета!

Аз необичайни желания за храна по никое време нямам.

Искам да питам как да се справя с отоците в краката, а и ръцете. Ама краката ми са доста по -зле. Вече няколко дни. А тази нощ така и не спаднаха и само като се местех и ги чувствах как болят. И най-зле е при кокалчето на глезена, страшно е подуто и боли дори като си седя просто, също и като ходя при всяка крачка. А пръстите на ръцете ми са подути денем и нощем и са едни такива изтръпнали и болезнени. Направо не знам какво е това чудо. От какво е? Как да третирам, че да мине? В понеделник съм при док и ще го питам, ама ако може да ми кажете нещо да ме облекчи поне дототава, моля ви. Благодаря предварително!

П.П. Тъкмо се зарадвах, че ям малко повече неща и повръщам по-нарядко и нов проблем. Sad

# 439
Аз имах такъв проблем, само докато бях на море. По телефона доктора каза да си кисна краката в студена вода. Само че при мен се получи от силното изгаряне на краката, въпреки че седях под два чадъра. За 3-4 дни спаднаха, също ме беше посъветвал категорично да не ям солени храни. Пробвай да си ги подържиш поне 30 мин. в студена вода. Няма да ти навреди, няма и да те излекува, но със сигурност ще те пооблекчи малко.
Моите така се бяха подули, че ходех боса. Sad

# 440
Бебоче, същата работа съм и аз от една седмица , откакто започнаха жегите.Това, което аз знам е да се пие много вода, да се избягва сол или много сладко ( които задържат вода) , без пържени храни и краката на високо като легнеш- примерно  една възглавница под тях. Има разни хапове за това, но при тежки случаи.На мен ми се получава, защото пия едни хапове, които допълнително задържат вода.
Общо взето е лято и ще  сме така до края ...

# 441
Благодаря, момичута. Ще пробвам съветите ви. Дано помогне.

# 442
  • София
И все пак при сериозно подуване не е лошо да се изследва и урината.  Peace

# 443
  • Варна
За подуването на краката при мен помогна кисненето с студена вода, ядене с минимум сол, разходки по хладно (сутрин или вечер) и пиенето на повече вода.

# 444
  bouquet Привет момичета, не съм писала отдавна, но нямахме компютър известно време и нямаше как. Започнах да понаваксвам и да прочитам темите, и от сега натам определено ще съм по активна. Искам да споделя нещо от таз сутрин, което ме попритесни и незная как да го тълкувам дали като нормално или не. С бебка сме вече в края на 24 седмица, усещам я доста е активна напоследък и нямам проблеми освен обичайните свързани с жегите. Та да си дойда на думата седя си по тениска и по едно време гледам от едната страна при дясната ми гърда мокро петно, помислих да не съм се накапала нещо, но не някаква течност на капчици се отделя по малко и то само от едната гърда. Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнение или информация, защото наистина съм притеснена, ако трябва и на доки ще звъня, но първо ми се искаше да чуя отзив от вас да не я притеснявам през уикенда.

# 445
Не се притеснявай, това най-вероятно е коластра. Все пак си бременна, хормоните са във вихъра си, на мен още не ми се е случвало. Принципно имам проблеми с гърдите (няколко образувания), и знам, че е хубаво в първия триместър и в последния да се отиде на профилактична ехомамография. Всъщност, при мен е задължително.

# 446
Зайче-байче, това най-вероятно е коластра. Не е нещо притеснително - при някои мами започва да се отделя в доста ранни месеци. Гърдите започват да се подготвят за кърменето - това е. Simple Smile Ако продължи системно, множеш да си вземеш подплънки за кърмачки, за да не ти мокри дрехите и бельото и да не се получават неудобни ситуации на публично място. Може също така да намираш засъхнали капчици/петънца по зърната - не се шашкай - най-вероятно е коластра. Също може да излиза капчица или повече, ако стиснеш, но по-добре не прекалявай с опитите.

И аз съм фен на лансинох крема - на мен много ми помогна. И също плюс е, че не се отмива.

# 447
Хохо на мен ми текат тия капки от края на трети/началото на четвърти месец, споко. Изобщо не ги мисли. Даже текат след почти всяко ядене, особено, ако е течно от рода на таратор. Не съм стигала до неудобни ситуации, то е една капка макс...тече повече от по-голямата гърда.

# 448
И на мен ми текат гърдите даже доста големи петна прави по тениските ..нормално е

# 449
 Heart Eyes момичета много ви благодаря за отговорите, наистина ме поуспокоиха, защото аз съм си малко в паника при подобни ситуаций, и аз незнам защо предполагам защото си нямам и на идея какво предстои и как да реагирам, но с времето и с ваша помощ свиквам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт