Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 82 988
  • 571
  •   1
Отговори
# 105
Здравей Нати,

# 106
Съжалявам за закъснелия отговор, но не ми остава много време напоследък, не знам дали ще ти прозвучи успокоително, но моят син имаше бактерии в урината година и половина след операцията, при положение, че правихме профилактика с Уродин и Инфектотримет. На ехографиите се виждаха подобренията от операциите, но явно е трябвало време за да се възтанови бъбрека в който се е задържала урината! Сега вече точно 1 година не е имал бактерии в урината, а в началото имахме ешерихия коли, ентеробактер, псевдомонас и какви ли още не, но никога не сме стигали да ни потъмнява урината единствено, когато направихме пиелонефрит точно 1 ден преди операцията! Моето лично мнение е да се консултираш с доц. Минков, освен с Кюркчиева, защото това бавене може да ви коства много, всеки прекаран пиелонефрит влошава положението!
Относно взимането на стерилна урина и при мен имаше много замърсени проби, но при мъници като нашите е нормално, аз носих урина в Сибалаб и бях много разочарована, най-доволна съм от лабораторията на Педиатрията, която се намира до Института по хигиена! Аз носих урина на всеки 10 дни впродължение на година и половина и при най-малкото съмнение за проблем, който си личеше от обикновената урина започваха лечение още преди да са станали резултатите от стерилната!
Ако имаш още въпроси пиши? Поздрави на всички и дано скоро забравите за тези проблеми, наистина с възрастта се израстват поне при нас сякаш така стана.

# 107
mumi   bouquet, благодаря.Надявам се, че работят със  здравната каса. newsm78

# 108
Меричери, това се казва изненада...Близнаците се надушваме отдалече, че и проблемите ни еднакви...Ти кой набор си, аз съм 73? Ние пускаме стерилна и изобщо всичко само в Цибалаб, но винаги плащаме - десетте лева си ги знаем...Иначе можем да пуснем в лаборатория, която работи със здравната каса, ама педито ни предупреди, че резултатите са нереални понякога и по-добре да не рискуваме. Иначе в Цибалаб обикновената урина ни се поема от здравната, но педито ще ти каже по-добре за вашето изследване как е.

Муми, единствено Буева се държи по-нормално. Анадолийска и Лилова се държат направо безобразно на моменти и то не само с майките, но и с децата. Те нали са на лагери разделени - Буева срещу тях двете. Още като не го знаех това и споменах пред Лилова какво е казала Буева, като е гледала Калина на ехограф, тя така подскочи и се разбесня  smile3512. И Кюркчиева също се приповдига на моменти. Ама какво да ги правиш - нали си им в ръцете...

Иветунка, благодаря ти, наистина звучи успокоително, че е реално това с бактериите да се случва, ама се чудя, при това положение защо Кюркчиева побърза да й спре Фуролина на Калина?! Знам, че лабораторията в педиатрията е най-добра - мъжът ми и там е носил, но проблемът е, че ни е далече, а винаги той носи пробите сутрин преди да тръгне за работа и ако отиде до там в тези задръствания, ще стигне на работа на обяд...
Аз не разбрах много добре каква точно е била операцията на синчето ти - като нашата ли - стеноза на уретрата /операция № 131/?

# 109
Нати, аз съм набор 78.А нашият доктор(имам предвид уролога от Пирогов) иска да се направи имунологичен статус на Мария, и си нямам на идея колко може да струва.Май се прави само в Цибалаб и нашето педи незнае колко може да струва.Каза, че ще ни даде талон пък ще видим.А стерилната урина у аз си я плащам всеки път, при нас е 6лв, защото микробиологията на 3-та градска не работи със здравната каса. Heart Eyes

# 110
Нати, синът ми е опериран от мегауретер и хидронефроза в ляво - с думи прости - имаше есообразен уретер, който беше стеснен на изхода от бъбрека и на входа на пикочния мехур, беше му направена пластика и уретера с времето се "изпъна", а на бърека, в който се задържаше урината от този уретер Минков направи "първична реконструкция на чашките, епилона и легенчетата! На последния преглед каза, че ако не е външния белег, няма да разпознае кой е реконструираният бъбрек! Аз отдавам това чудо на това, че направихме операцията веднага след раждането, докато не се беше увредил бъбрека безвъзвратно и също така на 2 годишната профилактика, а съм чувала, че в Германия профилактиката е 3 години!
За по-голямо спокойствие по време на профилактиката, посещавах и Лилова, вече към края на профилактиката тя изрази съмнение, че бактериите в урината на Момчил, така се казва синът ми се дължат на външна инфекция на перпуциума - под кожичката на пишето имахме зачервяване, което явно е било инфектирано от дългото стоене с катетер в болницата! След няколко бани  със сврадлика, калиев перманганат и един антибактериален препарат за жени, не мога да се сетя името му в момента урината се изчисти без никакви антибиоци, изтръпвам при мисълта ако това е била причината за бактериите в урината през цялата първа година на профилактиката, защото никой освен Лилова не се сети да вземе секрет от перпуциума.
Но и до ден днешен преди да пътуваме извън София нося стерилна урина за изследване, защото изпитвам ужас, когато съм далеч от болницата, а и всяка нощ още трудно заспивам, защото изплуват спомените на бъбречните кризи, които се случваха все през нощта, като се завърти или като изпъшка направо пребледнявам!!! Да не говорим за това като вдигне температура, лекарите първо търсят бъбречна инфекция!
Мъжът ми все ме успокоява и иронизира, но още не мога да се съвзема от изживяното, добре, че Момчил няма никакви спомени от този период на живота си.

# 111
Иветунка, само ние си знаем какво сме преживяли покрай дечицата си и колко незначително и нищожно е всичко останало, когато детето ти не е здраво  smile3518. Той и моят мъж го раздава по-спокойно /или поне видимо е така/, а аз преживявам нещата заедно с Калина и като я виждам, че не й е добре, все на плач ме избива. Звънях в Цибалаб - този път пробата не е замърсена, изолирали са Ешерихия коли /защо ли не съм учудена/. Утре ще е готова и антибиограмата и ще започваме лечението. Ще отидем и при Минков да видим какво ще каже.

П.С. Иветунка, Момчил да не би да си го киснала и в Триклобактер, освен в смрадлика и калиев перманганат?

# 112
Момичета, преди 2 дни взех Тликлобактер. Мила съм Маги два пъти, първия ден я накиснах в легенче, а вчера вечерта само я полях с каничка и после я изплакнах. ОБАЧЕ, от тези два дни забелязвам, че е доста зачервена отдолу, и то по-скоро между стните, около и самия клитор. Може ли да е от Триклобактер? Спазвам стриктно инструкциите и дори разреждам разтвора повечко от предписаното.
И още нещо, на листовката пише, че е антибактериално средство за грам+ бактерии. Е.колите са грам-. При това положение, има ли въобще смисъл.

# 113
Mumi, аз не зная дали е от Триклобактера, само искам да ти кажа че при дъщера ми също имаше зачервяване точно там където казваш, че и по външните полови органи, и точно като започнахме дезинфекцията с триклобактер, налепите и зачервяването изчезнаха...  Rolling Eyes

naty_sk, какво става с вас? Ходихте ли при  Минков? Някакви новини?
 wavey

# 114
Муми, спри да миеш с Триклобактера да видиш какво ще стане.
Калина я кисна вече няколко вечери, но няма зачервявания, напротив. Даже от вчера следобяд урината й не мирише така лошо...Дали е от Триклобактера?!...Най-после излезе антибиограмата. Кюркчиева тъкмо си тръгваше от Пирогов и се разбрахме утре да заведем Калина там да я прегледа и да види и антибиограмата. При Минков ще я водим също, но да видим първо Кюркчиева какво ще каже.

# 115
Нати, само в Триклобактер не съм го киснала още, надявам се да не се налага(:

# 116
Муми май е права - грам положителните бактерии са стафилококите и стрептококите, а ешерихията коли са грам отрицателни...

Меричери, да се поздравим по случай рождения си ден  bdbaloni!!! Пожелавам и на двете ни здраве, да бъдем много обичани и нека щастието да дойде при нас чрез здравето на дечицата ни  happy bd!

# 117
Благодаря за хубавите пожелания.Честит Рожден ден и на теб, бъдете живи и здрави и дано скоро загърбите проблемите.  bouquetПожелавам ти да се сбъднат всичките ти мечти и желания. Heart Eyes

# 118
Здравейте мили мами! Ще ме приемете ли и мен във вашата темичка?
Искам първо да поздравя  naty_sk  и  marychery ! Честит рожден ден и на двете  newsm59! Пожелавам ви бързо оздравяване на дечицата ви и единствено хубави емоции да разтупкват сърцата ви за напред!  bouquet  bouquet Весело изкарване на днешния празник!!!
 Party
Аз днес ще водя сина ми на уродинамично изследване в Пирогов. От микционна снимка му откриха рефлукс и лекуващия лекар каза, че това на неговата възраст(9 години) се оправяло само с операция Cry!
Но, доктор Момчилов предложи първо да се види уродин. изследване, ако то е добро, може да се опита с лекарства! Praynig
Това е от нас, ще пиша какво е станало, като се върнем от болницата Hug

# 119
 nbirthday  Tada

Честит рожден ден на Нати и Меричери! Много радост, щастие и урини БЕЗ РАСТЕЖ!

Силва, успех на уродинамиката. При опитен лекар сте попаднали. Не се тревожи.  Hug

А мен нещо ме прихвана днес и занесох сутринта урина в Цибалаб. Някакви надежди ме обхванаха като видях урината, че е чиста последните няколко дни. Сега чета общохимическото изследване.  Tired В седимента пак има масово бактерии.  Sad НО, няма левкоцити!!!  Grinning В пробата отпреди десетина дни имаше 75 левкоцита. Дали пък това замърсяване не е било отвън и така да даваме положитени проби за левкоцити? Снощи я мих пак с Триклобактер. Червенината изчезна.

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 11:15 от mumi

Общи условия

Активация на акаунт