Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 82 985
  • 571
  •   1
Отговори
# 90
Момичета няма как да не ви се похваля че резултата от стерилната урина е идеален  Laughing ''посявките останаха стерилни'', това е възможно най-добрата новина за мен! Сияя от щастие!  Grinning  Успех на всички ви!  Hug

Хайде и ние да се похвалим тогава ... И НАШАТА УРИНА Е ЧИСТАААА  Grinning

# 91
Елеонора, благодаря за инфото! Видях, че си писала в темата за консултацията с логопед. Калина също има универсална дума - "тъш", която повтаря доста често, особено, когато се вълнува или иска непременно да каже нещо, което не може. И на мен ми е много странно и не знам на какво се дължи, защото не съм чувала другите деца около нас да имат такива думички?!

Дечицата често разменят местата на буквички в думата! На мен лично, "тъш" ми прилича на "шът!" Wink

# 92
Роси, браво! Поздравления!!!!
Хайде и вие "повлечете едно краче"!  Wink Wink  ... та и ние да станем като вас.

# 93
Здравейте,

изчетох цялата тема с голяма болка и интерес, защото съм минала през целия този ад на стерилни урини, изследвания и операции! Аз имам момченце, което се роди със стеснение на уретера и хидронефроза в ляво, още на 1 месец след многократни консултации с Лилова, Анадолийска и Момчилов, и въпреки техните препоръки доц. Минков му направи 2  последователни операции и след 2 годишна профилактика няма и следа от проблема със задържането на урината, не е правил никакви инфекции! Сега е на 2 години и половина и няма и следа от предишните ни проблеми, затова искам да ви посъветвам да не се плашите от хирургични намеси и изследвания, защото, когато проблема се отстрани на време и от добър професионалист децата ни имат шанс да живеят нормално и без постоянно да приемат лекарства!

# 94
След като чаках да излязат резултатите от стерилната, се обадих и чак тогава я пуснаха...Но като прочетох, онемях - "да се вземе нова проба". Тъй като не бях на себе си, мъжът ми се обадил и му казали, че има страшно много бактерии, което било невъзможно и то при такова малко дете. Той й обяснил на лаборантката, че чакаме резултата спешно, защото детето има болки при пишкане и миризма на урината и са се разбрали утре сутринта да вземем нова стерилна и той да я занесе направо в централата. Сега ще чакаме нови три дни...Толкова ми е тъпо. Исках още днес да започнем лечението, защото Калина и апетит загуби и вече се притеснявам...а то какво стана...

Иветунка, аз се надявах, че след като оперират Калина няма да има повече бактерии и затова така съм ошашавена...Оперираха я преди почти четири месеца, спряхме Фуролина преди повече от месец, като през това време пи Суметролим и Зинат, заради бактерии в акото /педито смята, че сме си ги донесли от Пирогов/ и 10 дни след последния антибиотик тя е отново с бактерии, само дето още не знаем какви и вече ще полудея! При вас след операцията имало ли е Ешерихия коли или други бактерии?

Вие как взимате стерилна, да не би да бъркам нещо, макар че досега толкова стерилни съм взела, че...Аз не мия Калина със сапун отдолу преди да я взема, само хубаво с вода и винаги взимам първата за деня урина - с колектор, а не в стерилно шишенце, но досега не е имало проблем, пък и в болницата така й я взимаха. Доскоро даже киснех Калина в смрадлика вечерта, преди да пуснем стерилна и сутрин преварявах водата, с която я обливам, ама ставах в 5, за да свърша всичко и в един момент не издържах на този ритъм...

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 18:48 от naty_sk

# 95
Нати, много съжалявам че така са се развили нещата при вас! Дано урината е била замърсена и в   действителност да няма толкова много бактерии  Praynig А няма ли как да и вземеш урина направо в стерилното шишенце? То верно че колекторчетата са стерилни (между другото, за първи път чувам че някоя майка успешно е взела урина с колектор...) , но все пак като е направо в шишенцето си е друго. Аз доколкото съм запозната урината не бива да се прелива от един в друг съд, но мисля че като се вземаше с колектор това не важеше  newsm78. И все пак е хубаво да е средната струя от урината, а в колекторчето отива цялото количество урина... А каква е урината на Калина? Какъв цвят, има ли примеси?  Калина с памперси  ли е? Защото ние махнахме памперсите още като ни изписаха от болницата тук в Ямбол. За една седмица успях да я отуча от тях. Предполагам, че са ти казали че не бива да е с памперс детето при такива заболявания...Обаче каквото и да си говорим, на мен ми се струва  странно че след операцията, пак прави рецидиви...Незнам, дано са ти напразни притесненията  Praynig
Желая ти успех, и чакаме добри новини...  Hug

# 96
Така съм се усъвършенствала във взимането на урина с колектор, че вече ми е като нещо рутинно. Калина още е с памперс. Когато беше на 11 месеца, точно заради проблема я бях научила и то много лесно да ходи на гърне, но после не знам какво се случи, изведнъж отказа категорично дори да сяда - ставаше и отиваше да се изпишка на паркета. Сега тъкмо купихме детска тоалетна чиния, защото проявява интерес да пишка направо на тоалетната и стана така с тези бактерии и временно се отказах, защото й следя памперса - дали продължава жълто-зеленото зацапване и миризмата. Като се оттървем от гадните бактерии вече твърдо започваме да действаме в тази посока.
Благодаря ти за пожеланията, утре сутрин наново започваме, но ще пуснем и обикновена урина и още следобяд ще видя дали ще е същата като предишната. Не се надявам да е чиста, защото симптомите сочат друго, но поне по-бързо да видим какво е, че това напрежение ми идва в повече.

# 97
Нати, гадна работа. Вече чух няколко доста разочаровани мами от Цибалаб. Грешни резултати, объркани изследвания, закъснения...Ето го и поредното доказателство. Всичко успяваме да прецакаме тук, в БГ. Ако наистина е имало толкова бактерии, то това е било видно на втория ден след като си им занесла пробата. Е, за толкова време, не можаха ли просто да напишат нещо в нета-а, та дори и че резултата е съмнителен (както има практика в други лаборатории). Ами ако е спешно???? Гаси' хората!
Обикновената урина поне е излязла, нали? Освен левкоцитите в седимента, нещо друго тревожно имаше ли? Белтък, глюкоза... Ако няма, не се притеснявай много. Нека мъничето пие повечко, за да изпишква махимално. Елеонора е права, че е най-добре да взимате урината в стерилно шише. Има и големи - по 150 мл., в които спокойно може да пишка. Маги дори се е научила първо да пишва малко в легечето и после в бурканчето. Един от многото уролози ни каза, че при отлепването на колекторчето, се отлепват и бактериите живеещи нормално по повърхността на кожата и попадат в урината. Така (поне хипотетично) е възможно да се замърси пробата. Не трябва и да пресипваш в друг съд. В краен случай, отрязваш долния ъгъл, а не през "входа" на колектора. Сигурно ги знаеш тези неща. Прощавай, ако звуча като дърта свекърва.  Peace

# 98
Точно затова ме е яд - трябваше днес в три да го публикуват. До четири и половина нямаше нищо и аз звъннах - чак тогава я пуснаха, а после мъжът ми като звъня стана ясно, че са били наясно от сума ти време. И това не е първият случай - сещам се за още най-малко два пъти, ама поне още на първия ден излизаше съобщение да пуснем нова урина и не сме губили толкова време. В обикновената имаше масово левкоцити и бактерии и нитрити положителни, всичко друго или отрицателно или в норма. Утре обикновената ще излезе още следобяд, да видим как ще е, макар че аз вече като я видя и знам какво е положението.
Калина от малка винаги се налива със страшно много вода, поне в това отношение нямаме проблем - вода, сокове - непрекъснато се пои. Тази вечер я киснах в Триклобактер за дезинфекция на кожата, та да може всичко да е максимално стерилно. Знам, че с колектора не е най-правилният начин, но не мога да я накарам да пишне първо малко някъде и после в шишенцето - няма да може. Даже не знам дали ще успея да "хвана" пикото в шишенцето, защото ако не й се пишка като стане, няма да мога да я издебна. Тя понякога се буди половин - един час преди да стане и явно тогава се изпишква в памперса и заспива пак и после, като я събудя и макар че действам светкавично, понякога я чакам половин-един час да й се допишка пак. Така стана в понеделник - не я дочакахме, защото мъжът ми закъсня за работа, а той носи пикото в Цибалаб - даже вече ползваме отстъпка като редовни клиенти /ужас/...Следващия път, като не е толкова спешно ще пробвам с голямо шише, то и без друго сега няма откъде да взема, а утре сутрин ще гледам рано да свършим работа.
Муми, изобщо не ми звучиш като дърта свекърва - съвети приемам всякакви.

# 99
Нати, какво стана? Взехте ли пишото? Някакви резултати?
Дано всичко да е ок!
 Hug

Аз пък от 1-2 дни леко се изприщвам, защото Маги се оплаква, че има "камъче в гащите". Май я боли шушката. Пак беше подпишнала днес сутринта (1-2 капки) и тогава каза за камъчето. Урината пък е бистра и не мирише.  ooooh! Вече не знам какво става. Дали пък хомеопатичните лекарства са подействали?! Болестта при този метод се изчиства отвътре навън и лекарката ме предупреди, че може да се появи зацапване по бельото и болки при пишкане... Айде да се връща хомеопатката, че аха да започна с Баклофена и Уростима.

# 100
С триста зора взех урина...От 7 сме на крак, ама явно се беше изпишкала вече и сменях два колектора. Към 8.30 успях и мъжа ми веднага я занесе. Не е пуснал обикновена - няма смисъл - то е ясно, че има гадове - урината й беше много по-мътна от миналия път. Разбрали се с лаборантката да звъннем в понеделник на обяд. И с Кюркчиева говорихме, но тя каза нищо да не даваме, докато не излязат резултатите, само повече течности и някакви билки, ама мъжът ми не ги запомнил. Мисля да продължавам вечер, преди къпане да я кисна в Триклобактер.
Муми, тази хомеопатка мисли ли, че може да излекува Маги, в смисъл да няма повече бактерии? И като сте били толкова продължително време с Ешерихия коли и Буева не е предписвала антибиотик, не се ли е притеснявала да не направи пиелонефрит малката? Калина направи пиелонефрита точно 4 дни след като й помътня урината - докато пуснем стерилна, вече бяхме в болница /това първият път още, когато се сблъскахме с този проблем - Калина беше на 9 месеца/.

П.С. Като гледам лентичката на Маги да не е рак, като Калина. Защото аз съм близнаци, като теб  Wink

# 101
Naty, хомеопатката ни е убедена, че този проблем може да се преодолее с хомеопатично лечение. Аз изчетох доста, вкл. и един учебник, който тя ми даде, и вместо да рабера нещо повече, аз тотално се ошаших. Всичко звучи колкото откачено, толкова и логично. А и толкова мами се похвалиха тук, че хомеопатията е помогнала (не само за сополив нос или разстройство).
Очевидно нито Буева, нито Анадолийска, нито никой от лекарите при които ходихме, не може да каже какъв всъщност е  проблема и каква е причината за появата на бактериите. И затова просто стрелят - да изчакаме, пък да видим, ами да вземем да дадем АБ, ами пак да изчакаме.... дрън-дрън-дрън! Минков май каза нещо по-разумно и вероятно, нещо което никой от другите не предположи. Но толкова бързо мина прегледа, не я погледна хич...  Thinking и бам! Три месеца лекарства нон-стоп. А нашата урина си е мътна сутрин и бестра следобед. Последните няколко дни е бистра и сутрин. Казват, че щом не вдига Т, може би проблема е ниско долу . уретра, мехур, ама защо.. "ами ще го израсте". (може би?!) А аз до тогава ще вляза в лудница.
И Маги беше на 9 месеца, когато забелязах първо зацапване по памперса и оттам започна всичко.
Маги е една малка Лъвица. На 25 Юли 2003 е родена. А ти кога си? Ехееее, близначе! Hug

# 102
Това "ще го израсте" съм го чувала за Калина и от Буева и от Лилова - явно си е дежурна реплика, като не са много наясно със ситуацията. Само едно не мога да разбера - защо не кажат "консултирайте се с колега уролог - може от такова естество да е проблемът" примерно, ами дават напразни надежди за излекуване и губят ценно време /на нас близо година/. Имам чувството, че правят някакво състезание с детската урология в Пирогов и не им "дават" така лесно пациенти - до последно се пробват върху тях...

Един лекар ни препоръча Минков - каза, че е най-добрият детски уролог, а за Кюркчиева не каза добри неща и ние с мъжа ми сме решили, като изчистим Калина от бактериите да отидем и до Минков - май само при него не сме ходили.

Аз съм родена на 14 юни.

# 103
naty_sk , съжалявам, че Калина пак не е много добре.Дано всичко премине бързо.Ние свършихме с нашия антибиотик.Сега ще правиме контролни изследвания.Искам да попитам къде се намира  Цибалаб , че  трябва да ходиме там за някакво имунологично изследване?.В петък говорих  с нашия доктор, и май и Мария пак ще започва да пие Уростим, или Уроваксом.Още не знам точно какво. Ще ходим той да види и снимката, че Анадолийска каза-много увеличен пикочен мехур newsm78.А що се отнася до докторите, аз винаги посещавам поне 2, и сравнявам мненията.М/у другото и аз съм родена на 14 юни, а Мария е на 18 юни.

# 104
Ама какъв близнашки клуб сме си спретнали.  Crazy
Меричери, ето сайта на Цибалаб - избери си удобна лаборатория: www.cibalab.com
Нати, за Лилова не ми напомняй, че ми се вдига адреналина. На единствения преглед, на който бяхме при нея се държа арогантно, превзето и заключи, че детето "въобще не е за нас" (разбирай уролозите), лепна и диагноза вулвовагинит и ни изпрати на гинеколог. Заведох я при моя лекар, който също завежда детското в Майчин дом и човека без да е взимал секрет, само погледна отдолу и каза "тази колежка да вземе да си върне дипломата". Нищо му нямаше (гинекологично) на детето. Преди 3-4 месеца отново ходихме при него, този път по препоръка на Буева. Взеха и секрет (беше ужасно и паячка много плака) и се оказа абсолютно чист.
А за Минков -  много доволни мами има. Това е достатъчна препоръка! Още веднъж бих ти го препоръчала, особено при положение, че вече сте оперирани. Няма нужда да чакаш да се изчистите. Отидете още идната седмица и нека той препоръча лечение.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт