Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 83 004
  • 571
  •   1
Отговори
# 135
И какво излиза, че ние днес с Меричери и Силва сме се разминавали из Пирогов  Wink

..............
Нати, за съжаление не видях тази хубавица Калина днес из Пирогов, разминали сме се по коридорите... Wink Grinning

# 136
Да, гледат я редовно на ехограф,казват, че пикочния мехур е голям.Все нищо и няма, а тя е постоянно болна.Сега пак вдигна t 38.Каза, че я боли коремчето и кръста newsm78, но аз не и повярвах, докато бяхме в Пирогов, а като се прибрахме t.Сега трябва да оздравее, за другите изследвания.naty_sk , вече се чудя тези доктори какво лекуват и къде гледат.Съжалявам, че ще трябва да изживеете всичко на ново, просто кошмар Cry.Но не мога да разбера, като гледат снимката не виждат ли, какво им е? И Анадолийска като видя първият път снимката нищо не каза,а мин.седмица вече каза  ауу много голям пикочен мехур.Е снимката е една и съща.

# 137
Меричери ...
!Анадолийска като видя първият път снимката нищо не каза,а мин.седмица вече каза  ауу много голям пикочен мехур.Е снимката е една и съща.!
 Sick Crazy Sick #Crazy Неам думи

# 138
 Crazy Laughing- друго какво да кажа-ние да му мислим.Те си отиват в къщи и забравят, но ние си гледаме болните деца.

# 139
Crazy Laughing- друго какво да кажа-ние да му мислим.Те си отиват в къщи и забравят, но ние си гледаме болните деца.

Абе, сигурно и на тях не им е лесно . Обаче че са *на моменти* няма спор  Crazy

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 15:53 от ROSI_

# 140
Силва, хубавицата Калина не си я видяла из Пирогов, но може да си я чула... smile3514. Толкова е травмирана от всичко преживяно досега, че само като влезе в лекарски кабинет, става неспокойна и започва да плаче. А Кюркчиева, още като я види, започва да реве...

Меричери, знам само, че непрекъснато се въртим в омагьосан кръг и ни подхвърлят като топка насам-натам, а гледам, че не сме единствени!

Муми, забравих да ти кажа за Триклобактера - като го споменах, Кюркчиева направи физиономия - един вид няма смисъл...

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 23:27 от naty_sk

# 141
  • 42.016399,23.101179
Здравейте! Приемате ли още новодошли?
Майка съм на Виктория, която вече е на 1г. и 6м. и за съжаление вече няколко  пъти прави пиелонефрит.
Преди няколко месеца бях писала на Мumi на лични, тя ми даде координатите на Буева, но наш близък ни свърза с д-р Чаначев от "Пирогов" и заведохме там детенцето. Той я прегледа на ехограф и каза че има раздути чашки на бъбречетата, което с честите инфекции които прави може да е знак за  рефлукс. Каза ни че трябва да и направим микционна цистография и венозна екскреторна урография за да разберем причината за проблемите ни. Каза ми обаче също така, че тези изследвания се правят когато урината е чиста, т.е. няма бактерии.
Та в последно време това си правим само даваме урина за изследвания, само че всеки път изследванията са различни и най-  интересно различни в различните лаборатории. Веднъж са ешерихия, веднъж протеус, веднъж са над 10 а в друга лаборатория изобщо не ги откриват. Признавам че ми е много трудно да взема на детенцето стерилна урина и изобщо не мога да кажа че е стерилна. Според личната докторка и една от лабораториите става въпрос за външнно замърсяване. А мен всичко това ме обърква страшно много. В началото бях някак си по подготвена психически за тези изследвания, сега се уссещам че сама протаквам нещата.
Четох обисанието ви за микционна цистография, направо още сега корема ми се е свил на топка - може ли да се прави с някаква упойка или нещо такова, да не е толкова травмиращо за детенцето?
А на някои правили са му другото - венозната урография, казааха ми че било много болезнено. Наложително ли е да се прави, неможе ли само едното иззследване???
Ще съм ви благодарна ако ми дадете повече инфо.

# 142
naty_sk, на Калина сигурно вече супер много и е писнало, тя е още малка и трудно може да и обясняваш как трябва да седи мирно, дори и да я заболи..CryМоята щерка от малка е по-спокойна, а и доста сме си повисели по болници,  и може би за това и по-леко преминаха при нас всички тези манипулации.Тя само казва'' ох пак ли''
Marci ,процедурите не са приятни, но ако има по-сериозен проблем само така може да се открие.Не се бави защото колкото по-бързо откриете причината за бактериите толкова по-бързо ще я отстраните.Мисли позитивно за да не предаваш твоят старах и на малката.Децата много усещат.Аз когато съм напрегната и уплашена, Мария е готова да ревне с влизането в кабинета.Ако и говоря спокойно и и обяснявам че няма нищо страшно, всичко минава по-леко.Твоята сладурка е малка, но усеща твоите емоции и реагира на тях.Относно упойката за микционната снимка, мисля че не се прави, наща докторка каза, че се дават успокоителни на децата, за да са по-спокойни.Но за тях говори с твойто GP, тя ще ти каже какви и колко.До колкото знам по-неприятна е микционната снимка, от венозната, но не съм сто-% сигурна.Не се плаши предварително.

# 143
Момичета, аз съм много доволна от д-р Станчев, от клиника Пансанус.Дано това не се вземе като реклама! Като Преси направи втория пиелонефрит и се появиха съмнения за рефлукс, аз го заведох при него. Той има много добра техника за диагностика, а и той самия е с доста голям опит. Тогава ми каза, че проблема е от пикочния мехур, но аз се бях втренчила в бъбреците и не му обърнах много внимание. Е, сега след всичките изследвания, които направихме и в Пирогов, се оказа, че той е видял най-точно нещата! Мисля да отидем пак другата седмица при него, за да продължим лечението. Много познати около мен ми го препоръчваха, но аз все исках първо тези от болницата да си кажат мнението...Но, вече гласувам с две ръце за него!
 Hug

# 144
SilvaA , къде се намира тази клинаика и каква е цената на прегледа?

# 145
Здравейте, имам един въпрос, защо не направите ядрено магнитен резонанс , което е най-точното и безвредно изследване и не причинява травма на децата, синът ми след ехографа веднага му направиха резонанс и нямаше две мнения по въпроса- видя се точно колко урина се задържа в бъбрека, колко е голям пикочния мехур, чашките, легенчето, епилона! Лекарите си правят углушки относно това изследване, защото излиза скъпо на здравната каса, но с повече настоятелност от ваша страна може и да стане! Ние ходихме при Минков и смея да заява, че без никакво мотане и излишно отлагане направихме нужните изследваниа, после операция и вече отдавна забравихме за проблема пиелонефрит и бактерии в урината и преследващата ги температура! Извинявам се, че ви го казвам, но от прочетеното до тук ми се струва, че тези лекари нехаят за здравето на вашите децал Ходила съм при Кюркчиева, Момчилов, Анадолийска, Лилова, Буева, но никой от тях не взе присърце нашия проблем и не предприе адекватно лечение!

# 146
Моляте, да кажеш нещо повече за ядрено магнитен резонанс , къде се прави, и въобще подробности.И защо ако има толкова по безболезнен начин това не се прави на децата, а те се травмират до безумие?

# 147
''защо не направите ядрено магнитен резонанс ''
ivetunka, и аз съм се чудила защо не правят това изследване най-първо, после си помислих че най-вероятно е вредно за деца и за това не го правят тъй често, но вероятно не е така...
Ние също поискахме като ходихме при Лилова, да направим MRI, но ни беше отказано, т.е. отговора беше ''не е нужно...''  Thinking , е, като ти каже лекар това спираш със въпросите...

marychery, ето тук!  можеш да прочетеш за MRI

# 148
Просто от любопитство (понеже и на Маги казват, че е с голям мехур), какво ви изписаха? И на нас Буева ни каза, че трябва иска-неиска, да пишка на всеки 2 часа (ама ние сме по-малки, де).
Здравей,
нямам много време
погледни тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=32578.msg716465#msg716465
Проф. Анадолийска ми предложи след измиване със смрадлика или триклобактер да почиствам чочито с памуче напоено с бебешко олио
Ще се опитам да систематизирам какво са ми предписвали различните лекари и следващата седмица ще пиша по-подробно.
П.П. В София има ли Триклобактер? Казаха ми, че вноса е спрян и в провинцията не мога да го намеря. Като заместител взех някакъв интимен шампоан, но определено няма същия ефект.

# 149
Marci, в Пирогов правят микционната с пълна упойка, ама предпочитат да им отидеш с готова снимка. Т,ва вчера ми го каза Кюркчиева, понеже на Калина пак трябва да й се прави микционна.

Меричери, на нас никой не ни каза за успокоителни при микционната, но този път смятам да проуча въпроса.

Силва, д-р Станчев какъв лекар е нефролог или уролог?

По отношение на ядрено-магнитния резонанс - когато трябваше да правим микционната снимка на Калина, един периатър, при когото ходим на частно, понеже нашата е под всякаква критика /но това е друга тема/ ни каза, че за възрастта й /тогава нямаше и годинка/ е по-подходящо резонансът да се направи. Стана точно, както Елеонора пише - говорихме с Лилова, но тя ни смота...

Мам-ам, в София има Триклобактер, аз купих тези дни и то от кварталната аптека.

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 14:28 от naty_sk

Общи условия

Активация на акаунт