Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 83 012
  • 571
  •   1
Отговори
# 150
Marci, в Пирогов правят микционната с пълна упойка, ама предпочитат да им отидеш с готова снимка. Т,ва вчера ми го каза Кюркчиева, понеже на Калина пак трябва да й се прави микционна.

Меричери, на нас никой не ни каза за успокоителни при микционната, но този път смятам да проуча въпроса.

Силва, д-р Станчев какъв лекар е нефролог или уролог?

По отношение на ядрено-магнитния резонанс - когато трябваше да правим микционната снимка на Калина, един периатър, при когото ходим на частно, понеже нашата е под всякаква критика /но това е друга тема/ ни каза, че за възрастта й /тогава нямаше и годинка/ е по-подходящо резонансът да се направи. Стана точно, както Елеонора пише - говорихме с Лилова, но тя ни смота...

Мам-ам, в София има Триклобактер, аз купих тези дни и то от кварталната аптека.

Ами... с пълна упойка... Naughty На Бобо му направиха микционна  ,точно преди операцията и беше само премедикиран, демек с предупойка зашеметен и омаломощен ,за да няма много сили да рита ,но имаше сили да реве...яко  Cry Така правеха и с останалите деца преди операция .

# 151
  • 42.016399,23.101179
Благодаря ви момичета! Добре че е този форум, иначе като знам как и колко обясняват докторите ще съм си в пълно неведение относно проблемите на дъщеря ми. Вики в момента е с бронхит така че отнова ще отложим изследванията най-малко за още 2 седмици. До тогава имам време да проуча и помисля точно къде да я отведа за изледвания. Знам само че в Благоевград няма да е. Много ме заинтригува писаното за ядрено магнитния резонанс.
Ivetunka на вас къде са ви го правили, в линка който ни е сложила eleonora_76 има много полезни неща, но клиниката е много далече, чак в Стара Загора доколкото разбрах. Имате ли някакви координати на Минков. Той със здравната ли каса работи, и ако не колко излиза това изледване.
naty_sk да ти призная нещо ме е страх и от пълна упойка, не знам дали е не е прекалено, ама вие сте минали по този път и знаете по добре. Ако не стане нищо с ядрено магнитния резонанс, мисля да настоявам поне за успокоително.

# 152
marci , има и в София ядрено-магнитен резонанс, не е само в Ст.Загора, аз просто намерих тази страничка с Google  Simple Smile А за упойка и аз доколкото знам, може да се сложи, но нас Лилова ни посъветва сутринта като стане да дадем на дъщеря ми успокоително, дори ако бях я послушала трябваше да дам лексотан !!!  #Crazy, но аз отказах и тя тогава ни изписа едно, много леко, но просто в момента не се сещам за името. Е, не че имаше някакъв ефект от това хапче де! Просто погледа на детето беше доста разсеян, но докато и правеха микционната, едвам я удържахме... Така че, ако искаш,  можеш да питаш в някоя аптека за нещо успокоително (слабо) за детенцето ти  Simple Smile
Успех

ops, marci, току що намерих опаковката на успокоителното, казва се TIORIDAZIN, в упътването пише че може да се дава на деца. Аз тогава и дадох на малката половин хапченце!

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 15:41 от eleonora_76

# 153
Здравейте,
 Ядрено магнитния резонанс ни беше назначен от доц. Минков, направихме го в правителствена болница, като заплатихме само контрастното вещество, наложи се пълна упойка, тъй като трябваше да се вкара контраста посредством абокат, ако ви предложат само резонанс без контрастно вещество не приемайте, защото ефекта от изследването е нулев! Проучила съм, че в "нормалните държави" и за много по-леки случаи правят такова изследване и, че е напълно безвредно и 100 процента надеждно! В София има такъв апарат в Пирогов и в Александровска болница, но този в правителствена е най-нов и затова там преглеждат децата. Дори децата ползват предимство и не чакат в списъците, които са за 6 м. напред. Часовете за дребосъците са рано сутрин и минават първи. Всичко трае около половин час, тъй като ги изчакват да излязат от упойка, отношението на персонала е перфектно. Лилова си прави оглушки, защото изследването струва скъпо на здравната каса и сигурно има много малко направления за него! Ако имате финансова възможност и предписание от лекар никой няма право да ви върне!

# 154
На нас за успокоителните ни каза нашето GP.Не зная точно какви, защото за Мария не съм взимала, тя и без тях въобще не мръдна.Но разпитайте защото и за децата ще е по-леко.Аз когато трябваше да направим микциона попитах нашият д-р не можели той да направи снимката, но той каза, че е много сложно и по-принцип искат готова снимка.А иначе сигурно правят, както и ехограф имат ама..., предполагам че сигурно си има вътрешни правила и ред.
 naty_sk, непременно разпитай за някакви успокоитени за Калина за да не се травмира допълнително, че направо ми е жал.Не могат ли да я направят в Пирогов с упойка, та нали сте им пациенти, а и Кюркчиева сигурно е наясно за стреса на детето?
А Мария вчера цял следобяд повръша, с малка палза и след това пак късно през ноша.Сега пак е с t. #Crazy

# 155
Момичета, ето сайта на Медицински център Пансанус и по-специално за д-р Странчев, вътре ги има адреса и цените:
http://www.pansanus.com/bg/index.php?m=profilesbg&q=1
Ако решите да ходите на преглед, става с предварително записване по телефона. След прегледа доктора не ви кара пак да се връщате за контролен, а се прави консултация по телефона сутрин от 6,30 -7,30 часа. Обяснява много подробно. Поне с мен беше така. Това, което ми хареса при него е, че търси причината за проблема.
Успех на всички! Hug Hug

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 20:31 от SilvaA

# 156
....

Силва, д-р Станчев какъв лекар е нефролог или уролог?

.
Честно казано, незнам... newsm78

# 157
Те и Калина преди операцията я "омаломощиха" уж с някакво успокоително, ама без резултат...Даже се наложи сестрата да я занесе на ръце до операционната, защото така беснееше върху леглото с колелцата, че щеше да падне. Тъй че май няма смисъл за микционната да й се дава каквото и да било, защото на нея ужасът вече й е толкова голям от тези процедури, че едва ли ще помогне успокоителното.

Marci, мен също много ме беше страх от пълната упойка, даже повече от самата операция. Аз веднъж само съм била под пълна упойка, но много трудно излязох и се притеснявах да не стане така и с Калина /парен каша духа.../.

Елеонора, Лилова имам чувството, че не е в час - този лексотан вече никой не го изписва, а тя да го дадеш на детето си  #Crazy

Иветунка, то без пълна упойка няма как според мен да се направи ядрено магнитният резонанс - как ще го удържиш иначе това дете да не мърда толкова време...Имаш ли спомен колко пари общо излиза, като си платиш всичко, което се налага и чака ли се дълго, след като ти го назначат?

Меричери, а Мария защо повръща и е с температура - какво казаха лекарите?

# 158
Здравей Нати,

Платих 200 лева за контраста, но това беше преди 2 години, а за чакането не съм чакала изобщо, защото  децата имат предимство, дадоха ми час още за следващата седмица, отидох в 8:30, а в 10 си бяхме вкъщи, но беше доста унесен през целия ден, но поне не беше травмиран!

# 159
Вчера реших да се включа и аз при вас, като изписах цял роман за нашата история - малкия ми син на 1г. и 5м. също е с остър пиелонефрит, но когато дадох опция "Публикувай" и компютъра ми зацикли #Cussing out #Cussing out #Cussing out . Следователно нищо не "публикува". Следобяд пак ще се пробвам.

Бях отговорила и на мамето дето питаше дали се поставя някаква упойка при микционата цистография. На малчото му вкараха анално "Диазепам", което се води успокоително, но не смятам, че му помогна особено. Скъса се от рев, явно му беше болезнено. Аз не спрях да го успокоявам, ама ... После си го носех на ръце до рентгена дето му правиха снимката. Оказа се, че ние нямаме рефлукс (слава на Бога).
Но както писах в друга тема в "Здравословни проблеми" - "Сенки под очите" - от вчера сме с такива.

Явно първо ще ви пиша отзад напред нашата история, ама дано днес не зациклим, та да ви разкажа и нашите патила.

Стискам палци на всички ви! Дано децата ни да са живи и здрави!

# 160
 Hug  Здравей

# 161
Благодаря ти, Иветунка за ценната информация  Hug!

Меричери, как е Мария и от какво е температурата и повръщането?

# 162
Не знам точно.В четвъртък и петък пак беше с t, но поне спря да повръща.Но пък почти не беше пишкала два дена, а и нямаше какво.Урината и беше доста малко, тъмна и миришеше по-силно.В петък се събуди с много силен обрив по-тялото и лицето(не е шарка, скоро карахме и варицела и скарлатина)Педиатърката каза, че хич не и харесва, и в понеделник сме за нови, но по-пълни изследвания.Мария  сега е по-добре, обривът си седи но е по-блед и няма температура.От вчера я наливам със сокове и вода и сега пикае по-нормално, и урината и се избистри.Поне избегнахме болницата, че в сряда вечерта доктора тръгна да ни дава талон за приемане.
naty_sk, как е Калина.Кога ще ходите на лекар? Много ви мисля в последно време. newsm78 Много ми се иска всичко да е наред с вас.

# 163
Меричери, честит рожден ден на Мария!!!  nbirthday   ura   party023 От цялото си сърце й желая да е здрава, весела, засмяна и много щастлива! Дано да загърбите здравословните проблеми и да забравите за тях!

Този обрив при Мария може да е бил алергичен. Не знам какво да ти кажа - дано да е било нещо вирусно и да отминава!

Калина си пие Сумотролима, урината й вече не мирише така силно и се поизбистри. Все още се чудим при кого да я водим, но то има и време, де. Така или иначе Суметролима ще го пие 20 дни, после трябва да пуснем стерилна и като започнем пак и Фуролина, бактерии вече няма да има /да не ме чуе дяволът/, тъй че имаме време да помислим.
Благодаря ти, че ни мислиш! Сякаш като сме родени на една дата, имаме доста сходни преживявания - и на двете ни дъщеричките са болни по едно и също време и то на рождения ни ден! Аз изобщо не празнувах - нямах никакво настроение, на всичкото отгоре точно този ден ме заболя много едната гърда и много се притесних, защото и в двата си рода имам много лошо наследство по тази линия...Та бързо беж на мамограф в онкологията - оказа се хормонално, нищо притеснително /слава богу/. Та така си изкарах рождения ден.

Муми, в тази връзка да ти благодаря за координатите на мамографа - обадих му се на мобилния, но се оказа в командировка и ще е на работа в понеделник. После се оказа, че вуйчото на свекър ми е мамолог в онкологията и ходих при него.

# 164
naty_sk , благодаря ти захубавите пожелания.За обрива на Мария да ти кажа честно не знам, утре пак сме на лекар, но май си беше инфекциозен.Днес Мария е супер превъзбудена, цял ден разказва че има Рожден ден, имахме и гости и тя беше много, много щастлива.Надявам се и Калина скоро да се оправи, и да забравите за проблемите. Heart EyesБях се сетила скоро да ти пиша, бях чувала доста лоши неща за Анадолийска, но на прегледите на Мария, се държа много прилично, дори се закача с нея и и говори почти през цялото време.Сега преглежда с една по-млада докторка, тя постави и на малката катетъра, също е доста внимателна. Но преди да заведете Калина на нефролог внимателно все пак обмислете къде.Струва ми се че тя е доста наплашена и е необходимо освен професионализъм и внимателно отношение и търпение към самата нея.Слава богу, че и с теб нещата са добре, че това си е направо страшно.Много прегръдки и целувки и да си пожелаем да се срещаме по градинките, не в болниците.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт