Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 83 020
  • 571
  •   1
Отговори
# 165
Меричери, Честит Рожден ден на Мария и от мен  (с малко закъснение)! newsm67  cook  party002 Tada
Пожелавам и много здраве, весели игри и прекрасно детство! Heart Eyes Hug
 Flowers Bouquet

# 166
Благодаря от сърце Heart Eyes

# 167
Mary Chery, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА МАРИЯ И ОТ МЕН (малко на патерица)  hbday hbday happy bd bdbaloni baloni!

Пожелавам и` най-вече много много здраве, весело , безгрижно и безоблачно детство!!!

А на теб - никакви грижи по нея!!!   bouquet

# 168
Много благодаря за вниманието.Мария е много щастлива, сега заедно гледаме картинките които сте и изпратили. Grinning

# 169
  • 42.016399,23.101179
Честит Рожден ден на малката Мария и от нас с Вики!!!  bouquet  ura
Мило дете, бъди много щастлива и усмихната. И нека от сега нататък ти се случват само хубави неща. newsm59 newsm67

# 170
Меричери, да ти е живо и здраво детенцето и само радост и гордост да ти бъде!!!!
(съжалявам за закъснението)

Нати, радвам се, че и при вас нещата са ОК.
Аз говорих с хомеопатката и тя смята, че има още какво да направи хомеопатията ("не са изчерпани възможностите"). За сега няма да дава и силното лекарство, защото другата седмица заминаваме на море и не ми се иска да рискувам да направи криза точно като сме там. Продължаваме с подържащото лекарство и като се върнем може да пробваме със силното.
Дано не правя грешка.  Praynig

# 171
 Hug Благодаря,  много прегрудки и целувки и от нас. mumi , весело изкарване на морето и да почернеете.

# 172
Искам да попитам някой знае ли горе долу по-колко мл трябва да пишка едно дете при ходене до тоалетна?Май въпросът ми е малко тъп, ама не знам как точно да го формулирам.Искам да кажа, че от както се разболя Мария пишка доста рядко мах 4 пъти на ден, но и доста малко като количество, не повече от 50-мах 70мл на ходене.На сила я карам да изпие няколко чаши сок или вода.А същевременно почти сяка вечер се напишква newsm78

# 173
Като не пие течности е нормално да не пишка по много. Калина много се налива и понеже от три дни махнахме памперса, на всеки час, като я сложа пишка. Не знам обаче как ще й следя урината, защото пишка на тоалетната с детска дъска - нали не иска да сяда на гърнето.
Меричери, ходихте ли по още изследвания и оправи ли се Мария?

# 174
Вече е малко по-добре, дори днес ходихме и на балет.Пращат ни на ревматолог.В петък ще ходим в педиатрията.В гърления секрет  пак има бета стрептокок, утре трябва да е готова и антибиограмата.Вчера и миналият ден по лицето и избиваха гнойни пъпки (като в пубертета) #CrazyДокторката каза че е от стрептококовата инфекция .По цял ден я преследвам с гърнето и чашата, ама през последните дни нещо не се получава.А вие как сте.Искрено се надявам Калина вече да е добре.Решихте ли къде ще ходите на нефролог?

# 175
Меричери, на въпроса ти колко трябва да пишкат: всъщност не знам точно, но мога да ти кажа Маги колко пишка (Минков ни накар да направим "дневник". За два дни, колко и кога пишка. Аз добавих и по колко изпива).
За 24 часа е пишкала 3/4 пъти по нейно желание и незнаен брой пъти в нощния и следобедния памперс. В гърнето пуска по 150/180/220 мл (предимно по 160), а памперса го мерих на кантарче и нощния беше около 400 гр, а следобедния 260 гр. Значи е изпишкала средно 1150 мл. за 24 часа. Приблизително същото е средното количество вода/сок/айран, което изпива за 24 часа.

# 176
Меричери, защо на ревматолог и откъде го получава тоя стрептокок? Т,ва дете се разби да боледува!
Калина си пие Суметролима, но още не сме решили при кой ще я водим. Вече пишка само на тоалетната, следобедният и нощният памперс са сухи - научи се за 1 ден и съм много доволна  Grinning Само с наакването още имаме проблем, но се надявам скоро и това да овладеем.

# 177
mumi , и ние  трябва да направим точно това което описваш,  по поръчка на д-р Панчев.И за това и питам.Озадачава ме че до скоро Мария пишкаше поне по7-8 пъти на ден, по около 70-100мл,  а през поседните 3 дена не повече от 3 пъти за деня, и то по много малко, около 50 мл.Ще започна да следя и количеството на течността която изпива.  bouquet
 naty_sk , не знам точно защо на ревматолог, но май вече докторката се отчая от нас.До колкото разбрах този доктор може да пусне по-пълни имунолоигични изследвания.А за стрептокока незнам какво да ти кажа-днес попитахме педиатърката от къде го е хванала като не ходи на градина newsm78 От януари до сега не е сирала да боледува, от какво ли не.Сега пак ще пие антибиотик, 5 от началото на годината.Днес ни излезе антибиограмата-умерено стрептококи от група А .
Радвам се че Калина се оправя.Много се надявам да няма сериозен проблем и да се отървете от бактериите.   Heart Eyes

# 178
Меричери, Мария има ли някакви проблеми със сърцето? Вашата педиатърка казвала ли е нещо?

# 179
Здравейте момичета,
Съвсем набързо ще разкажа.
Дъщеря ми има Е-коли от лятото на 2004 год.
Минахме през всички възможни изследвания и специалисти. Няма рефлукс, няма увреждане на бъбреците.
Последната диагноза е "неврогенен пикочен мехур" и безсимптомна бактериурия.

В момента лечението е:
течности -2-3 литра на ден /тя е на 8 г. и почти 35 кг./
баклофен - стимулира вътрешната мускулатура
неопренал -диоретик на билкова основа
измиване и бани с Триклобактер или смрадлика
вит. С 2 бр/ден, за да стане урината киселинна
редовно ходене до тоалетна - на 2 часа
по мое усмотрение Цитросепт

Препоръчват ми да спортува нещо, което укрепва коремните мускули. Не съм го измислила още.

Като количество пишка много, но не съм засичала в мл.
Последно всички смятат, че АБ-лечение изобщо не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт