Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 84 093
  • 571
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Хайде и ние да споделим за приучването към гърнето. Отначало Дари изобщо не искаше да седне, и затова първоначално я слагах с дрехите като на столче. После свикна да си сяда, но без да върши работа. Започнах да я слагам през 30-40мин. и  когато има попадения започваме да се радваме, пляскаме... изобщо превръщаме работата в празник. На няколко пъти я оставих да се наака в пампата и като я усетя,че върши нещо я питам "ти сега акаш ли?" и така започна да ми казва "ака". Така успяваме да се справим с голямата нужда, но на пиш не казва нищо, просто гледам по-често да я слагам и от вчера забелязвам, че като я сложа на гърнето започва да се напъва и почти веднага се изпишква. Така че мога да се похваля с успех. Дано сме от полза с нашия опит и само да кажа, че все пак сме на 1,6г.Тъкмо започва с опитите да говори и повече да разбира, за по-рано нямаме успехи.
Поздрави!

# 346
Тъй като и ние бяхме принудени рано-рано да се запознаем с гърнето, да споделя нашия опит.
Първо, избрах най-простото възможно, но удобно гърне, без музика, игри, песни, филмчета и т.н. Ако децата възприемат гърнето като играчка, много трудно ще разберат неговото предназначение и както се случва с всяка играчка, може просто да загубяг интерес и да не искат да сядат.
Второ, измислете си нещо като ритуал при всяко пишкане. Аз например казвах нещо от сорта: "Има ли пиш? Хайде да пишкаме на гърненцето!". Слагах я и ако до 5 мин. не се изпишка я вдигах, защото иначе може да и стане неприятно (един вид, наказана докато не го напълни). Ако се изпишка, задължително плясках и казвах "Браво на Маги! Голяяямо момиче!!! Изпишкало се в гърнето!!" Въпреки, че не можеше да говори, разбираше радостта ми и по свой начин я споделяше. Харесваше и да си пляска, дори и гърнето да е празно. Най-важното - не го възприемаше като нещо досадно, задължително и неприятно. Има пишо - браво, няма пишо-пак браво.
Трето, ако се напишка! Никога не се карам и не поучавам. Това е момента да ги накарате да ви казват като има пиш. Аз и казвах:" Еееее Маги, защо напиша гащите! Защо не каза: Мамо,мамо, има пиш!!! И мама веднага ще дойде с гърнето". Така само за около десетина дни се научи като я попитам какво трябва да каже като има пиш да казва" Мамо-мамо!". По това време речника и се състоеше от 1 дума - мама! Много скоро започна да казва "Мамо-мамо!" и това беше сигнала да хвърча за гърнето. Е, има и пропуски,но .... търпение му е майката. Не се отказвайте заради дребни несполуки и направете така, че за децата да е просто едно забавление, което ви прави най-щастливата мама на света (като види напълнено гърненце!). Flutter
Успех!

# 347
Гледай какви полезни неща научих Simple Smile)) Благодаря, момичета!!
nadia1202, а Теди колко е голям и от кога тренирате?  Heart Eyes
panda_sis, моят Кико няма проблем с това да седи на гърнето и дори да пишка в него, ама още е мнооого далеч от "загрявката", че там трябва да се вършат всичките малки и големи работи Simple Smile
mumi, твоите съвети са ми изключително полезни!! Чудесна малка Маги!! Хубавица Тя!! Heart Eyes  bouquet

# 348
Ава, благодаря! Много мило.  Hug И да се похвалите с попадения в гърнето!

# 349
  • София
Ава, Теди сегае на1г. и 2 седмици. Опити с гърнето прави откакто стана на 10,5 месеца. Засега усещам когазапочва да се напъва за голямата работа и веднага е на гърнето, но за пиш трудно се улучваме. Слагам го през равни интервали и пляскаме ако свърши нещо

# 350
  • 42.016399,23.101179
Момичета нуждая се много от съвети те ви и помоща ви. Днес сутринта водих Вики на консултация при благоевградската докторка, която ни следи състоянието (човек на Лилова) и при която трябва да направим микционната, нали ни навиват да я направим в Благоевград. Та нещата които  ме притесняват са :
1. Каза че няма нужда от нова стерилна урина преди микционната, а последната ни която наистина беше без растеж е от началото на месеца. От тогава всяка вечер пиеме профилактично Суметролим, но се притеснявам да я правим без по нови изследвания.  #Crazy
2. Каза че тя ще сложи катетера на Вики в нейния кабинета, после с катетера трябва ние да си я откараме в поликнинката която е поне на 5-6 мин път с кола от кабинета. Там с нас ще дойде само сестрата  за да и вкара контрастното вещество и снимката ще и я правят в рентгена на поликниниката къдета снимат счупени ръце крака и всичко др. което се сетите. Дори и тя не е сигурна че снимката ще стане качествена. #Cussing out
3. В София ще ни направят ли микционната без предварителна уговорка с някои доктор, ако отидем директо в детската клиника с направлението за това изследване? Или се налагат поне 2 разходки до там? Трябва ли преди снимката да се спазва някаква, пият ли се очиствителни или не.
Чувствам се много объркана, за това ще съм ви много благодарна ако ми помогнете съсъ съвет. newsm78

# 351
  • София
Marci, не знам дали се налага нова стериална урина преди микционната, но при нас ще се прави, защото бяхме с пиелонефрит. Лично аз те съветвам да дойдеш в София след като са такива условията в Благоевград. Вероятно ще ви приемат за 2 дни в интензивно отделение и ще ви направят снимката на втория ден. Поне така постъпиха с едно детенце от Стара Загора, с което се засякохме при Анадолийска. Тя веднага ги прати в болницата и на следващия ден щеше да прави снимката.

# 352
Marci, за съжаление аз не мога да се включа със съвет, защото ние не сме правили микционна графия, но бих се присъединила към мнението на Надя, че е по-добре това изследване да се направи в София. А спешно ли е?

# 353
Марси и аз бих те посъветвала да дойдете в София.Не е необходима подготовка преди снимката, като сложат катетъра, останалата урина изтича и тогава включват контраста.Не се притеснявай.За снимката, поне тук ти трябва талон от съответния специалист, нашият беше от Анадолйиска, бяхме на преглед в петък и ни прати за понеделник.Ако искаш ще ти дам тел. на педиатрията, обади се и разпитай за подробности и какви са възможностите като сте от провинцията.Но манипулацията и без това не е особено приятна и ми се струва, че само ще травмирате малката с това разкарване с катетъра нагоре надолу из поликлиниките.Ако можете елата в София.Ако те интересува още нещо пиши ми, ние правихме МЦГ скоро така че ни е още прясно.

# 354
И още нещо се сетих- качеството на снимката.Ако не са сигурни в качеството защо настояват там да я правят?Ами не мислят ли за детето, и за това че и без това не е особено приятна манипулация, ами остава и след това да не са сигурни какво виждат.Обади се в педиатрията и разпитай подробно за всичко, как да дойдете и какви документи са ви необходими, самата снимка се прави за около 20 мин.Пак ти казвам, ако ти трябват тел пиши.А за стерилната урина, знам от нашият доктор, че е хубаво да се направи преди снимката, той ни накара да направиме (въпреки, че Анадолийска не сметна, че е необходимо, предишната ни урина беше от преди 3-4м )

# 355
Пък ние сме пак с висок титър на морганела моргании 10^4. Първия път, като се появи тая бактерия в урината, Буева ни накара да дадем стерилна урина в два поредни дни и тогава (преди две седмици) в първата урина беше 10^5, а във втората 10^3, та ни се размина пиенетето на антибиотик. Освен това за втори път се оказва, че тази морганела е резистентна към Триметоприма, който Кики пие профилактично и сега се хващам да търся Буева, за да ни каже какво да правим. Явно морганелата няма да мине без нарочно лечение  Cry Е, това е!! Оплаках ви се!!

P.S. Свързах се с Буева и тя ни изписа Панцеф 1х4мл. Някой от вас да има опит с него?

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 11:21 от Ава

# 356
Ава, съжалявам, прегледай темата по-нагоре, мисля че много от дечицата са го пили.

# 357
Ava,  Маги пи Панцеф миналата година. Намерих го трудно, с поръчка при приятелки-аптекарки. В повечето аптеки дори не бяха чували. Може би вече е по-популярен. Дано го намериш лесно. Струваше около 50 лв. На вкус не е мн приятно, но Маги си го изпи без възражения.

Марси, и аз подкрепям идеята да дойдете до София. Да влачите детето с катетър????? Тая жена нормална ли е?!?! Най-болезнената и неприятна част от процедурата е именно поставянето и усещането на катетъра, а тая .... овца ви кара да я удължително безумно много! Грабвайте се и идвайте насам. Щом Лилова ви следи, обади си на нея, за да ти уреди час за снимката. Не е необходимо да оставате в болницата. Идвате рано сутринта, снимат ви, взимате снимката веднага (рентгеноложката е мн добра и веднага може да ви каже какво има на снимката) и отивате при Лилова (или друга доФторка) за мнение и следващо лечение, ако въобще е нужно.(стискам палци!)
тел. 9523840 - поликлиниката на Педиатрията

# 358
  • София
Ава, Теди също е пил Панцеф. Той се води многопрофилен антибиотик. Вече го имав почти всички аптеки, но разликите в цената му варират между 46 и 60лева. Така че първо обиколи няколко аптеки и виж цените, а после го купувай. Иначе Теди го понесе добре, но ние го пихме заради някакъв вирус.

# 359
  • 42.016399,23.101179
marychery, mumi благодаря ви от сърце и за телефоните и за подкрепата.   bouquet
Вече всичко е уговорено и в понеделник заминаваме за София. Сутринта отидох пак при докторката за да и кажа за решението, като очаквах че ще се държи кофти.А тя ми каза че няма нищо против и като почна да върти тел. до София за да не ходим без предварителна уговоррка, сумати сметка навъртя жената. Обади се на Лилова, тя пък в момента била болнични, но ни обеща че ще ни свърже с някои неин колега и ще приказва с него. И така Лилова и звънна след 10 мин. и каза в понеделник в 10ч. да сме в педиатрия и да търсим или д-р Боцова или сестра Вардарова. аз сутринта си и пуснах еднократна стерилна урина за всеки случай. Това е за сега от нас, стискайте ни палци в понеделник. Confused

Общи условия

Активация на акаунт