Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 84 093
  • 571
  •   1
Отговори
# 360
Marci , успех.Д-р Боцова е сравнително младичка  и много спокойна и внимателна.Тя постави катетъра на Мария много бързо и без проблеми, говори и внимтелно и всичко мина ок.А и всеки път на прегледите при Анадолийска и тя присъства и  гледа на ехограф.Мария като я види тича да се закача с нея.Чакаме добри новини. Heart Eyes

# 361
mumi и nadia1202, благодаря!! Майка ми е фармацевт и намери Панцеф-а веднага. Буева казва, че бактерията морганела не е чак толкова упорита и се надява да се излекуваме само за 7 дни 1х4мл от антибиотика, а ако в понеделник стерилната урина покаже, че няма бактрерии, да продължим да го пием 1х2мл, ама като я питах колко общо да го пие, тя ми казва, че поне един месец Sad( А на над днес ни се провали БЦЖ ваксината...и без това сме много назад с всички ваксини....ама, дано оздравеем бързо и наваксаме пропуските Simple Smile  Praynig

На Marci - ;много стискаме палци и чакаме да каже как е минало!!   bouquet

# 362
 Ава, бактериите по-принцип са доста упорити и за това се налага по-продължителното им лекуване.А за ваксините не се притеснявай, ще си ги наваксате, само малкият да е здрав и да е добре.

# 363
  • София
Ава, не се притеснявайза ваксината. Ние също ще я пропуснем този месец.
Днес пуснахме стерилна урина и ако всичко е наред, в петък сме при Анадолийска за насрочване на микционната снимка. Сега остава само да стискам палци и да се моля дане е нещо сериозно. Praynig

# 364
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!
Преди няколко часа се върнахме от София. Започвам да ви разказвам под ред за да не пропусна нещо. Значи пристигнахме към 9.30ч. малко по рано от уговореното, но новън валеше много силен дъжд и звъннах веднага на мед. сестра. Тя  слезе много бързо отведе ни в рентгеновата лаборатория и отиде да извика д-р Боцова. Вики беше много весела закачаше се с лаборантките и не знаеше милото какво ще му се случи след малко.  Бях се настроила за по грубо отношение, но всички там бяха изключително мили и добри с детето.Малката започна да се дере още щом я сложиха на масата, баща и я държеше за ръцете, аз и една сестра за крачетата и едвам успявахме да я удържим. Знам че и е било неприятно, но със сигурност не я болеше много и доста преиграваше милото, ама винаги си е такава и като я гледат на ехограф пак се скъсва от рев. Някъде за 10 мин. ни направиха снимките и в 10ч вече се разхождахме на вън.
На първата снимка лаборантката каза че не вижда нищо тревожно, но на втрората каза че не е сигурнаи най- добре доктора който е на смяна да я погледне и разчете, за да мога аз по телефона да обясна на Лилова точно какъв е проблема ако има такъв. Върнахме се след половин час и на бележка прикрепена към снимката пишеше "НЯМА ДАННИ ЗА ВУР". Laughing Дежурен беше някакъв д-р Василев, зарадвах се много на написаното, но все още ме притеснява това което ми каза лаборантката. Утре ще нося снимките на нашата докторка, и ако се наложи и на друг спициалист. Sick

# 365
Здравейте, момичета!  Grinning Аз съм изключително щастлива че имам вече нет и май в тази темичка има и доста изписано, след малко ще чета наред Simple Smile
Сега да се оплача и аз... след двумесечно пиене на Суметролим пак се появиха отвратителните Е-coli и вече малката е на Furolin...последен шанс..., откакто се върнахме от морето взе да се понапикава, докато спи основно но и като е будна се случва...имам чувството че не се усеща  Thinking
Успех на всички ви! Сега започвам да чета Simple Smile

# 366
Марси, Василев, мисля че е ренгенолога.Новината е чудесна, много се радвам че детенце е добре.Дано наистина всичко да е наред и да намалеят проблемите.А снимката задължително я занеси на още един лекар.На Мария снимката са я гледали четирима доктори, и всички казаха-голям пикочен мехур.Пожелавам ти по-малко притеснения.
Ели здравей, дано и при вас нещата да се оправят.А не я ли заведохте на лекар?

# 367
marychery, здравей! Не, не сме я водили на лекар, само се чухме по телефона със д-р Лилова, и по нейно настояване се снабдихме със Furolin, и започнах да и го давам преди няколко дена. Дозата е доста малка, сега 6 месеца ще и давам от това лекарство. Единствено ме притеснява че тук из аптеките, а и личния лекар на малката казват че това лекарство го имало преди и в България, но е спряно поради висока токсичност...незнам вече и аз, но ще и го давам, това ни е последния шанс вече, ако и това не помогне ще оперират дъщеря ми  Confused Но дано все пак не стигаме до там  Praynig
Лека вечер на всички!  Hug

Последна редакция: пн, 28 авг 2006, 20:14 от Елеонора_76

# 368
Браво, Marci!!Чудесна новина!! Дано се е приключило вече с вашите ядове!!   bouquet Поздрави от нас с бебе Кико Simple Smile

Елеонора_76, да ти кажа какво разбрах от опит и аз с тези лекарства - активната съставка на Фуролина се казва нитрофурантоин и у нас се е произвеждало под търговското име Орафуран. Ти вероятно си си го набавила от Гърция, а ние от Германия, където името му е Уро-Таблинен. Ние го пихме около месец, но ни се наруши апетита и продължихме профилактиката с Тримотоприм. Абе въобще откакто бебо е роден все е на някакто лечение Sad( Cry

Последна редакция: пн, 28 авг 2006, 20:11 от Ава

# 369
Ели, защо не се консултирате и с още някой лекар? Ако имате възможност елате в София и поговорете с някой от уролозите в Пирогов.Дано не се налага операция Praynig

# 370
marychery, ние имаме консултация със лекар от Пирогов, д-р Момчилов. Той ни назначи консервативно лечение 6-8 месеца. Жалкото е че не ни гарантира нищо за десния бъбрек на малката. За това казвам че Фуролина ни е последния шанс...

Ава, това за апетита ме притесни, и без това имаме някакво хронично безапетитие, в момента си хапва де, дано не и се нарушава отново апетита че вече незнам  Crazy

Аз пък си се чудя защо дъщеря ми изведнъж стана резистентна към Суметролима?! Мисля си че от това че напоследък го спирахме заради 3 вида АБ. Имаше Е-coli във изпражненията, много трудно ги изчистихме, сега вече няма, но  както всичко си вървеше добре и не се изолираха E-coli във урината в продължение на месеци изведнъж масово E-coli над 10^5, направо като видях резултата ми се подкосиха краката, та на антибиограмата видях че вече е резистентна към Сумертолим...а бе дано Фуролина подейства  Simple Smile

Сега имам въпрос към майките които са давали Фуролин на мъничетата си, забелязали ли сте някакви странични ефекти от това лекарство? За безапетитието вече разбрах. На малката урината и стана много светло жълта, и ако капне по гащичките ги зацапва. Някой да е забелязал нещо по особено? Диария, повръщане, гадене...?

Приятен ден на всички!

# 371
Ели дано да се оправи малката Praynig.Искрено се надявам.Снощи изчетох и темата назад и видиах за консултацията ви при Момчилов.

# 372
Елеонора_76, при нас единствения страничен ефект беше намаления апетит. Не съм забелязала да има оцветяване на урината. Фуролина таблетна форма ли е и ако да - таблетките жълти ли са? Вероятно на това се дължи оцветяването на урината. В каква доза го пиете? Защото ние, когато го пихме, бяхме на 2.5-3 месеца и го пиехме 2х по 0.8 таблетка, която стривах между две лъжички и към прашеца добовях по малко пудра захар. Реших, че намаления апетит се дължи на това, че по този начин се разваля гланца на таблетката, която всъщност е сметната да се разтвори в стомаха, пък при нас още - още в устата Sad( И тогава помолихме Буева да ни го смени с Триметоприм (същото като Суметролим-а), който си е сиропче с плодов вкус и от него не ни се губи апетита, само дето нашата бактерия се оказа резистентна, та сега пием Панцеф.

# 373
Ава да, таблетки са, жълти. Ами за дозата не съм сигурна, защото дадох хапченцата във една аптека да ми ги направят на прахчета, доколкото разбрах 1 хапче е разделено на 10, и е добавена пудра захар във всяко прахче. А вие много от рано сте започнали лечения, едва на 2-3 месеца...Горкото детенце  Cry

# 374
  • 42.016399,23.101179
Елеонора_76, ни енямаме опит с Фуролина, все ощесме на Суметролим, казаха ни да го продължим поне още2-3м.
Аз преди малко се върнах от докторката и за съжаление ми каза че не е това което е изкала да види. Каза ми че не се вижда рефлукс,обаче имало някакви петънца на левия бъбрек, това за което ми спомена и лаборантката. Имало вероятност да е наслагване на снимката с газове, но задължително трябва да се погледне и от друг доктор.  Е успях поне 1 нощ да спя спокойно, сега съмненията и кошмара продължават. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт