Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 82 987
  • 571
  •   1
Отговори
# 495
  • София, "Младост 3"
 newsm45 newsm45
как взимахте урина на 10 ДНЕВНО бебе?
направо съм отчаяна - изхвърлих 6 колектора - 2 наакани, но 4 отлепени - взимам от скъпите с дунапренчето
просто съм повече от отчаяна
беба е толкова дребна 2.6 да е станала , че просто няма как да се закачи добре
пробвах по колектор - но в одеало все пак на този студ! по памперс... нищо не става и това си е

а и как да събера количество за стерилна урина - тя трябва да стои 3-4 часа за да събера толкова, че да напълня съдчето
просто и аз съм отчаяна

АВИ съжалявам много че пак сте с проблеми! Прегръдки и горе главата - дано се справите най-сетне с тези гадове!

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 13:56 от catnadeen

# 496
catnadeen, нека кажат майките на момиченца. Имай предвид, че за изследване на стерилна урина не им трябва голямо количество, така че не се надявай да напълниш колекторчето Simple Smile. И няколко капчици ще свършат работа - т.е. изпишква се бебето в колекторчето, а след това ти пресипваш урината в стерилна шашка с капаче и така го носиш в лабораторията. Опитай веднага след събуждане на беба да направиш процедурата. Успех!

# 497
catnadeen, и ние вземахме урина с колектор, но Мила беше по-голяма. Най-добре е да й поставиш колектора без да слагаш памперс, а направо дрешка, така има по-малка вероятност да се размести колектора и бебето няма да стои голо. Направи го веднага след като е яла или пила повече течности и тя ще се изпиша скоро. Според лабораторията, кадето ние изследваме урина тя не трябва да е престояла повече от 1 час, иначе резултатите не са много реални. Така че според мен не събирай урина с часове...Също може да занесеш урината напрово в колектора за изследване - има по малка вероятност да я замърсиш външно. Успех, не се отчайвай, ще успееш!

# 498
catnadeen, другите мами са ти написали всичко. Аз започнах със взимането като Маги беше на 6м., но системата не е мн по-различна. Залепваш колекторчето, подлагаш пампата под дупето (не я залепвай, за да имаш "видимост"), торбичката на колекторчета слагах под шушката, в посока към дупето, защото това е естествената посока на струйката и.... чакаш. Завий го хубаво бебчо и чакай. Като пишне, отрязваш с ножица долното ъгълче на колектора и през него изсипваш в стерилното шишенце. От най-малките и достатъчно и 3-4 мм. стълбче поне за ОХИ изследването. Ако искат и стерилна, е добре още поне мъничко да има - половин шишенце например. Не ми е ясно обаче с това често акащо дупенце как ще вземете стерилна.  Thinking
Успех и мн целувки по дупарата на малката Мария!

Минчо, супер новини! Много се радваме за вас. Много здраве и щастие на дъщеричката ви!

Ели, за шигелозата намерих доста неща в нета. На детската дизентерия май казват шигелоза. Ще потърся инфо и по-късно ще ти пусна.
Ето линк: http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/shigellosis_g.htm#Wha … m%20is%20Shigella

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 15:21 от mumi

# 499
catnadeen, другите са ти писали всичко. С памперс аз така и не успях да взема урина. Остави я по дупенце, като й сложиш колектора и по възможност да не е легнала, а я придържай по-изправенка. Сигурно е страшно трудно, но не се отчайвай! Успех ти желая!

marychery и Надя, ще се моля всичко утре да е наред с дечицата PraynigБъдете силни и знайте, че сме с вас мислено Hug

# 500
 Hug от сърце

# 501
Искам да кажа на Catnadeen , и всички останали, които дават стерилна урина, че количеството, което е нужно за изследването е една капка!!! Носила съм няколко пъти толкова мъничко, че трябва да разтръскам шишенцето, за да се събере капчица в ъгълчето на дъното , но това е напълно достатъчно!
 Catnadeenр Честита ти дъщеричка!!! Нека проблемите минат бързо и безболезнено за мъничката ти принцеса!!! Да расте здрава и щастлива!!! Hug

# 502
Какво ли е станало с Надя и Меричери? Дано всичко е минало добре. Момичета, мислим за  вас и чакаме добри новини!  Hug

# 503
Здравейте, ние още нямаме новини.Днес имахме на консултация с анестезиолог и се прибрахме да си спим в къщи. Утре трябва да сме в болницата в 7,45 за да ни приемат.А Мария иначе е добре и в настроение.Вчера ни излезна кръвта, и утайката е малко висока 21мм/ч. newsm78Утре пак ще пиша.

# 504
marychery, сигурно ти е много подтиснато на душата...но дръж се!  Simple Smile , всичко ще мине, важното е да се чувства добре детенцето  Hug Утре ще стискаме палци отново! Успех!
Надя, какво стана със вас? Надявам се, че всичко е минало както трябва и очакваме добри новини!  Hug

И нашия резултат от акото е готов, отрицателен е вече!  Simple Smile Сега се чудя кога да започна да давам furolina...няма и кого да питам, нали има вероятност да е резистентна към него, пък няма бактерии в урината и не може да се направи антибиограма за да се разбере...
Днес говорих с една от лекарките в детското в Шумен и тя е на мнение, че детето е здраво и въобще да спра да го тъпча със лекарства...но тя не е особенно запозната със заболяването  Crazy Е, иска ми се но няма как да спра... Rolling Eyes

mumi, благодаря за линка, разбрах от тук от таме по нещо  Grinning И аз си намерих доста инфо за шигелозата, то ставаме като половин доктори като се разболеят децата ни  Grinning

Приятна вечер на всички!  Hug

# 505
  • София
Момичета, включвам се и аз във вашата тема. Моята Рая от 6 месец все боледува, но не нещо тежко, само хрема или кашлица, и досега все е минавало без антибиотик. Имаше обаче на 3 пъти висока Т и последната беше преди 2 седмици, след като й сложиха ваксината за шарките. Близо седмица не пишкаше като хората и аз като първия параноик си викам, че Т, като Т, ама тя беше 2 дни, пък малката цяла седмица да пишка по-малко не е на добре и ходихме на ехограф за всеки случай. Е, оказа се, възпаление на бъбреците и бактерии в урината - някакви коли Sad Било от замърсяване някакво, ама какво точно не казаха и утре ще ходим сутринта да направят антибиограма и да кажат съответно какъв антибиотик да вземем. Не знам, притеснена съм, за първи път ще пие детенцето антибиотик и сега като оправим проблема, възможно ли е отново да се появи в бъдеще? ooooh!

# 506
Джилда възможно е пак да се появят. При нас вече цяла година се появяват и изчезват. Трябва всъщност да се разбере каква е причината за бактериите.

# 507
  • София
здравейте, момичета!
Нашата снимка мина за съжаление полунеуспешно. Анадолийска лично сложи колектора на Теди и то най-големия размер, но все пак не успяха да влеят достатъчно количество реактив, защото колектор изпускаше, въпреки че беше пъхнат до края. Всичко изтичаше на струя и през цялото време Анадолийска притискаше бубата на Теди за да може все пак нещо да се влее.  Аз си поревах стабилно докато му държах крачетата, аи той също пищеше през целото време . За първи път видях Анадолийска да прояви нежност към дете. Галеше Теди и го успокояваше докато му държеше бубата. Както и да е, направиха 2 снимки,но излязоха неясни. Установиха, че има рефлукс и за сега го водят 1-ва степен. Анадолийска ни изписа Суметролин за 15 дни и след това ще даваме пак урина и после при нея. Също каза, че ще правим втора МЦГ, но този път венозно. И чак тогава ще се знае какво е състояниена Теди. Съмнява се че уретера и десния бъбрек са увредени, но не е сигурна при тази снимка.

# 508
Надя много съжалявам, че са мъчили толкова много детенце. Пожелавам ви и  другата снимка да е успешна.

# 509
  • София
Надя, много неприятно, че се е измъчило така детенцето Sad Представям си и на теб какво ти е било. Дано следващият път всичко е наред.

Ради, утре ще говорим с нефролог и се надявам да може да ни даде някакъв отговор за възпалението. Иначе се притеснявах точно от отговора ти, че е възможно пак да стигнем дотук, но станалото-станало.

Общи условия

Активация на акаунт