Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 82 932
  • 571
  •   1
Отговори
# 510
В понеделник ще ходим в Пирогов, за да ни правят изследване за стеноза. Някой ще ми обясни ли как протича, за да бъда подготвена.

# 511
  • 42.016399,23.101179
nadia1202, много съжалявам че сте се напатили така, дано наистина от ввторото изследване да разберете какво му е на малкият юнак. На нас също искаха да ни го правят, но в последствие се отказаха, ВЕОЗНА УРОГРАФИЯ мисля че се казваше.
Ради и мен ме интересува как се прави точно това изследване. Когато Момчилов ни е гледал снимката в Пирогов е казал че трябва да пишка в някакво гърне и да се измери силата на струйката, но не съм сигурна че е това. Докторката ни в Благоевград пък ни каза че трябва да и направят калибровка,амаа ми обясни че се прави след 2 г. и че още сме малки. Но доколкото си спомням на Калина на  Naty и бяха правили такава калибровка, когатое била по мъничка.
Jilda, възможно е наистина и никога повече да не ви се появят тези бактерии, но по принцип са много упорити и хич не са за подценяване. Така че най-добре си направи всички възможни изследвания, а аз ти пожелавам всичко да се окаже наред и да нямате повече такива проблеми. Laughing

# 512
Надя, съжалявам, че хем се е измъчило детенце, хем снимката не е станала добре  Sad

Марси, венозната урография не е това с гърнето. А на изследването с гърнето му забравих името  newsm78
На Калина калибрирането й го правиха, като беше на около 1 и 6 м. И то е гадничко - в пикочния канал се пъха нещо като метална пръчица, която завършва с нещо подобно на топченце. Тези топченца са с различна големина и в зависимост от това, кой размер влиза свободно, се преценява дали няма стеснение на пикочния канал.

# 513
Да Нати е права.Изследването за стеноза на уретрата е калибровка.Нати го е описала и мисля, че се прави и на по-малки деца. Другото с гърнето е уродинамика и то се прави на по-големи деца.

# 514
marychery, нищо не казваш, какво стана със детенцето? Мина ли вече всичко?
nadia1202, съжалявам че така е преминало всичко...дано Анадолийска не се окаже права, и нищо да му няма да малкия юнак  Hug А калибрирането става за 4-5 секунди най-много, не се притеснявай! Дано няма никакви сериозни проблеми  мъничето  Hug

И сега аз да се оплача! Явно вече се побърквам или и аз незнам какво да си мисля!  Crazy Преди малко като  разтворих срамните устни на малката да я почистя (че от венозния антибиотик се сдоби със гъбички  Close ) и гледам входа на влагалището се е срастнал, останал е само някакъв малък отвор...не си въобразявам защото до вчера го нямаше това срастване  Crazy Има такава тема, изчетох я, и сега към кого да се обърна като няма специалисти тук в Шумен...  Crazy
Ех, много ми се струпа и на мен и на детето вече ще изкукам...отчаяна съм  Cry
Jilda, не се настройвай предварително за лоши неща, може да е нещо моментно и със адекватно лечение да се оправи детенцето без да има някакъв сериозен проблем! Стискам палци всичко да е ок!!! Дръж ни в течение  Hug

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 23:24 от Елеонора_76

# 515
Ели, Калина също имаше малко срастване и доц. Кюркчиева като й оперира стеснението на уретрата, коригира и срамните й устни.

# 516
  • София
Днес направиха антибиограмата и е хубаво, че в нашия случай бактериите са податливи на повече лекарства - имаме по-голям избор. Беба не е пила досега антибиотик и  лекарката каза Зинат - 10 дни по 6мл. през 12 часа. После ще направим контолно стерилна урина и тогава ще ни каже с какво да продължим /няма да е антибиотик поне/. Според лекарката замърсяването може да се е получило и от памперсите Rolling Eyes Rolling Eyes и каза, да почвам да я уча на гърне ooooh! дори Анадолийска била съветвала майките така. Е тук малко поспорих и все си мисля, че не е от памперсите, ама айде....аааа изтъкна като факт, че някакво познато дете от 10 месец било без памперс newsm78 #Crazy

# 517
Здравейте вече и от нас. Нашата операция мина успешно.Сега ще чакаме, да видиме дали имунитета на Мария ще се пребори със стрептокока, при липсата на локалното огнище.Доктора каза че сливицата и е била по-голяма от колкото е очаквал и много деформирана и възпалена.Не  може да ни даде гаранция, че с изваждането и ще престанат и пикливите ни проблеми, но все пак е някакво начало.Дано, защото на детенцето ми много му се насъбра тази година.
Наде много съжалявам за вас, и за това че Теди са го измъчили.Знам че не ти е лесно и те прегръщам теб и малкият от сърце.
Ели, мисля че това срастване не е много страшно.В другият форум имаше такава тема и там много хвалеха някакъв доктор, май Сираков беше.Мисля че имаше и координати.Аз бих те посъветвала да му се обадиш като начало по телефона, обясни му за какво става въпрос, мисля че изписват и кремчета за локално приложение.Целувки на малката Вики.
Jilda, наистина може да е просто уроинфекция и бързо да се оправи бебчето, но все пак ти си имай едно на ум.Не е лошо малкото все пак да го видят и на ехограф

# 518
  • София
Marychery точно от ехографа тръгна всичко - за мое успокоение реших да я погледнем, защото преболедува и не пишкаше като хората и то излезе това чудо - има изменение на бъбреците, възпалени са и уголемени, и след това направихме и стерилната урина. И така....ще се лекуваме, няма начин.

# 519
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.
Разрешете да се присъединя и аз към темата ви. Историята ни за съжаление тепърва ще я пишем. Сина ми се роди с хипоспадия и докато си мислехме че ни е нужна една козметична операция от вчера това ни е най-малкия проблем. При преглед на ехограф се оказа че Мартин е със мегауретери ако правилно съм разбрала диагнозата. Видяхме че задържа урина и в двата бъбрека и в пикочния мехур. След много колебания и проучвания решихме да се доверим в ръцете на доц. Минков и да отидем в Правителствена болница. Така че в сряда ще влезем там за изследвания и най-вероятно за операция.  Доц. Минков не поиска да ми каже нищо конкретно преди изследванията а на мене така ми е пламнала главата че не мога да правя нищо друго освен да седя пред компютъра и да чета през сълзи всичко което намирам с търсачката. При Мартин не е имало никакви клинични проблеми които да ни насочат към сериозен урологичен проглем. Не е вдигал Т, пишка си нормално само дето е на по-тънка струя заради стеснението на уретера, но не го боли. Някакъв инстинкт ме накара да помоля лекаря да го види на ехограф.
Има ли тук деца с подобна диагноза? Бих искала да разбера повече за тази аномалия, какви са изследванията, как протича операцията и детето възстановява ли се напълно след това или цял живот ще има проблеми с бъбреците?
Благодаря че ни приемате сред вас. Моля се всички дечица да оздравеят и всички майчета да забравим за детските проблеми.

# 520
  • София, "Младост 3"
martisun една мама май на 15-16стр - ако искаш потърси, че аз просто няма време - ми каза, че ситна й имал удобни на мен проблеми преди раждането и след раждането се оказало, че има стеснен уретер - не знам мегауретери какво значи, но щом задържа урина май ще да е това. Та тя каза, че след раждане я успокоили че всичко е ок, о на 40 ни детето направило пиелонефрит и го приели по спешност. Открили стеснението - операция. И след 1г - бъбреците дори се били възстановили!
Затова не унивай - дано мамите се вкл да ти пишат.
Прегръдки и горе главата - сигурна съм, че всичко ще е ок.

# 521
martisun, разбирам колко си изплашена за детенце, но не се отчайвай - нещата са поправими, още повече, че вече сте взели мерки. Освен това в лицето на доц. Минков сте във възможно най-добрите ръце.
Децата бързо се възстановяват след операция - като се сетя как тичах след Калина да й придържам катетъра, а тя си играеше няколко часа след операцията /коригираха й стенозата на уретрата/ с другите деца в стаята...
Кураж, смелост и много търпение ти желая и най-вече всичко да завърши успешно и да се радваш на здраво детенце!  Hug

# 522
Здравейте,

Аз съм въпросната майка от 15-16 стр. Моят син беше с мегауретер в ляво и с намесата на доц. Минков забравихме за проблема. Martisun не се притеснявай, особено след като не сте правили уроинфекции задържането на урина може да е незначително, но със сигурност може да се определи след ядрено магнитен резонанс, който Минков ще ви назначи. Обикновено причината за задържане на урината е нагъването на уретера или негово стеснение, като се отстрани причината бъбрека започва да функционира нормално, разбира се колкото по-рано се направи операция толкова по-бързо се възтановява бъбрека. Ако вече се е увредил правят реконструкция на чашките и легенчето, а на уретера слагат пиелопластика и се смята, че не би трябвало повече да се появява този проблем. Също така се прави и профилактика с медикаменти, които предпазват от уроинфекции поне 2 години, за да има време бъбрека да се възтанови.Първите видими резултати на подобрение се виждат на ехограф 3 месеца след операцията, а пълното възтановяване при нас дойде 2 години след операцията, но през този период не сме имали никакви бъбречни проблеми, само съм носила стерилна урина всеки месец, за да може да се проследи ако се зараждат бактерии. Знам, че се притесняваш, но според мен сте попаднали на точния човек и правилната болница, защото там има условия, в които можеш спокойно да се грижиш за детето си,пиши ми на лични и ще ти отговоря на всички въпроси относно изследванията, възстановяването след операция и т.н.. На моя приятелка синът и има същия проблем плюс хипоспадия, която е следствие от това заболяване и те миналата година реконструираха уретера и сега ще оперират хипоспадията, която е лека операция и при тях нещата вървят чудесно. Много е важно ранното отстраняване на проблема и кураж, че всичко ще бъде наред!

# 523
  • в мъжки прегръдки
Здравей Иветунка. Пълна съм с въпроси и ти писах на лични за да не пълня темата. Радвам се че при вас нещата са се оправили.  Това ме изпълни ме с надежда че нещата и при нас могат да се оправят. Толкова ми е трудно, до вчера отглеждах здраво и палаво дете е днес не смея да му скарам защото си мисля че каквото и да направя и колкото и много любов да му дам пак ще е малко обезщетение за това че съм го родила с проблем и заради мен ще страда.  По цял ден само го гушкам и мачкам и все ме избива на рев.

# 524
 martisun , моляте, престани да се самообвиняваш.Не ти си виновна че детето ти е с проблем.Това не е начина да му помогнеш.Знам колко е трудно, но събери сили,  защото малкият ще има нужда от силна майка която да е до него, и да му вдъхва спокойствие и увереност.Когато те вижда да плачеш, най-много да го притесниш.Недей, пак те моля, не се самообвинявай, това не е начина.Ще видиш че всичко ще се оправи, просто вярвай силно в това. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт