Въшки

• 327 551
  • 1 346
  •   1
Отговори
# 1 320
Подстригах го, проблема при него се реши.
При дъщеря ми е страшно.. Пощя, мажа главата с каквото очи ми видят, но не става и не става.. живи са гадините... Не ходи на училище от седмица, това е и периода от който ги има. Горих ги и с преса за коса и това не помогна. Имам чувството, че си е отворила мини ферма за въшки на главата, които от нищо не се боят..

# 1 321
Може би една къса прическа ще помогне и при нея. Знам колко държат на дългите си коси момичетата, осмокласничката едва дава цъфтежа да махнем и един сантиметър и се вижда много.
Възрастните как сте?

# 1 322
И аз се замислям, дали да не подстрижем косичката, въпреки, че тя не е съгласна. Възрастните за сега се пазим. Нито при мен има, нито при съпругът ми.

# 1 323
Не знам дали в упътването на препаратите има съвет да се повтори процедурата на 14-тия ден. Тогава останалите живи гниди се излюпват и с повторното третиране се унищожават напълно.
Преди доста години, когато дъщеря ми беше малка, задължително спазвахме това правило и наистина се изчистваха до крак гадинките. С дълга коса беше и не даваше да я подстригваме.

# 1 324
Ние така бяхме преди 2 лета, тия въшки бяха безсмъртни. Аз бях най-доволна от шампоан Паранит, но по едно време и той спря да действа, а и се притесних да не натровя децата. Започнах да ги мажа със смес от зехтин, капки лавандула и капки чаено дърво. Изчаквам и разресвам, каквото падне - падне, след 2-3 дни пак мажа, и така през 2-3 дни мазане за няколко мазания изчезнаха въшките. Освен мазане с този разтвор минавах и с електрически гребен против въшки, нещо такова:

# 1 325
Спалното бельо и възглавници, одеала също да се изперат на поне 60 градуса.
Успех и искрено съчувствам!

# 1 326
Момчето остригано нула номер, а момичето понеже няма как да я острижеш, вземи от агроаптека айкън и го разтвори във вода, ама двойна концентрация и обилно третирай косата, но да не попадне в очите и лигавиците на устата и носа и така да седи няколко часа без да се пипа.

# 1 327
Айкън не е ли токсичен, чувала съм, че прави сериозни реакции, при допир с кожата и не трябва да се вдишва? 🤔

# 1 328
Лавандула - натурална вода и впръскване в косата

# 1 329
Перете всички дрехи и чаршафи. Мажете децата + вас. Ако има дете в класа за което не се грижат и не го чистят няма да се оттървете, казвам го от личен опит. Целият клас на детето бяхме пропищели и се устаниви от системно проверяване на главите на децата от мед.сестра, че едното от децата е неглижирано от майката и не се чисти, а иначе изглеждаха като нормално семейство.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 22:35 от vita

# 1 330
Перете всички дрехи и чаршафи. Мажете децата + вас. Ако има дет

Пера.. дрехи, чаршафи, завивки.. Първият ден се мазахме цялото семейство, за всеки случай. Всеки ден се проверяваме и възрастните. За сега всичко при нас е наред.. Имаме момиченце, което редовно се пълни с въшки, стигна се до там, да му боядисват косичката.  От класната знам, че и то в момента е в къщи заради въшки..

# 1 331
  • София
Есента бяха у нас, голяма напаст. И аз, не само децата.
Голямо мазане падна, виприн, хедрин, листерин (една майка от градината ми каза). Като че ли от един спрей Хигиеника имаше най-добър  ефект. С него обаче мазах всяка седмица с него, поне 3-4 пъти. И оттогава - предпазващ шампоан, много силно мирише на евкалипт.
Дано не се връщат, чудо беше.

# 1 332
При нас едно време помогна приложението на препарат по схема (май Паранит беше), съчетано с често и изчерпателно разресваме със ситния метален гребен от кутията му, както на сухо, така и когато сложех препарата, преди да сложа плика. Имам проблем с очите и не можех да виждам гнидите по косата, но с гребена успявах да ги сваля. След прокарване през косата гледах през увеличително стъкло и ги махах от гребена. Трудоемко е и не стана от първия път, но все пак се отървахме (гъста коса до кръста).

# 1 333
Ние така бяхме преди 2 лета, тия въшки бяха безсмъртни. Аз бях най-доволна от шампоан Паранит, но по едно време и той спря да действа, а и се притесних да не натровя децата. Започнах да ги мажа със смес от зехтин, капки лавандула и капки чаено дърво. Изчаквам и разресвам, каквото падне - падне, след 2-3 дни пак мажа, и така през 2-3 дни мазане за няколко мазания изчезнаха въшките. Освен мазане с този разтвор минавах и с електрически гребен против въшки, нещо такова:

Здравейте, може ли пропорции на сместа - колко капки слагате от маслата ?

# 1 334
Няма такова нещо като да не се изтрепят. Не чистите достатъчно. Дъщеря ми от детската градина все е дълга коса и много гъста, в момента е до кръста дълга. Неостамозан на цялата коса, да стане мокра и да тече чак. Оставяте с шапка 2 часа, през които от време на време нагряване през шапката със сешоар. После махате и детето стои така докато не изсъхне косата на цяло. Вземате ситен гребен и започвате да решете. Дори да не падне нищо, не се отказвайте, въшките измират. На моята мъртви са падали по 2 дни. Преди да и измиват главата започвате на ръка да пощите гнидите. От Неостамозана те изсъхват и стават бели на цвят. След това миете с шампоан против въшки от типа на Парнит, изсушаване косата и отново решете до откат. Чистила съм нашествие за 24 часа, от които половината тя спи, а аз над нея вадя гниди.Няма страшно ще се махнат. След това купувате този спрей и всеки ден преди училище или игра я пръскате за да не се зарази повторно. В шампоана слагате няколко капки чаено дърво и най-важното проверявате редовно.

Добавям - масла и био препарати не помагат при заразена глава, само парфюмират въшките. За това цяла Западна Европа е пълна с въшки, защото се чистят със щадящи препарати, които не вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт