Въшки

• 333 618
  • 1 348
  •   1
Отговори
# 165
Абе, ужас, какви са тези резистентни въшки!?
И ние се борим с тази напаст от няколко дни.  Twisted Evil
След Хигията и Хедрина, мазах с чесън и лимон и пак намерих една малка жива. Реша със ситния гребен по два пъти на ден и на мокра и на суха коса. На много малки кичури разделям косата, но нещо не съм сигурна в успеха. Вярно е, че и доста изпаднаха - гнидьоци, яко, сега не виждам нищо смущаващо, но утре пак ще се пощим. И мисля, че ще тичам скоростно до железарията, дано да има газ. 
И като ви чета тук, направо се удивлявам...едно време, намажеш с газ мас и оцет и проблема се решава от раз. Баси "железните" гадини са станали! 

# 166
  • Sofia
 Здравейте, ние преди 2 години хванахме въшки и беше меко казано кошмар! Аз съм с гъста и дълга коса, по-голямата ми дъщеря е с къдрава коса до кръста и малката ми дъщеря е с подобна - цялото това нещо няма чистене   #Crazy След всичкото мазане преди две години (което продължи с месеци) все още  имаме проблем със сърбежи и лющене на скалпа, въпреки посещенията при дерматолог.
 Молбата ми е ако може да пишете от кое училище или поне от кой квартал сте, защото аз лично ако има в нашето училище случаи с въшки ще спра дъщеря ми за известно време.Не бих могла втори път да мина през това. Преди две години беше пламнал целия ни квартал и дори в аптеките бяха свършили препаратите си спомням.

# 167
Ходих днес до железарията да купя газ, но каква беше изненадата ми вкъщи, когато я отворих? Shocked Течността миришеше на коресилин (извинете, не знам дали така се пише). В пластмасова бутилка, на етикета пише "Газ за осветление", но аз много добре знам как вони газта - това няма нищо общо с онази задушлива миризма. Много добре познавам  миризмата на коресилина, години наред съм боядисвала вкъщи сама и съм го ползвала за разредител. Фирмата е "Дъга 91". Абсурдно е да сложа това върху главата на детето си, че и върху която и да е глава...Много се ядосах. Twisted Evil Намазах я обилно със зехтин, пък да видим...
Пиша ви това, за да си отваряте очите за газ - менте. Не мога да повярвам, че и нея я ментосват. #Crazy

# 168
  • София
Ох, аз мислех да купувам газ също.

С кучешкото се изчиства за 2-3 седмици и после пак припълзяват отнякъде гадините!

Днес трябва да купя нещо и просто не знам какво! Shocked

Или просто да намажа със зехтин с чаено дърво?

# 169
Олеле, пак ли има? Не замръзнаха ли в тези студове!
При нас след кучешкото няма включване, но подозирам, че просто не сме имали контакт, не че пази.
Докато пиша вече започна да ме сърби главата  hahaha

# 170
  • София
При нас целия клас са едни мадами, мятат едни дълги коси, коя се е изчистила, коя не е - не знам!!!

# 171
  • софия
Защо не пробвате с Листерин наистина? Има го навсякъде и не причинява нито раздразнение на кожата на главата, нито оставя мазно, нито мирише неприятно. Както казах и по напред ние само така се чистим от въшките

# 172
  • София
Защо не пробвате с Листерин наистина? Има го навсякъде и не причинява нито раздразнение на кожата на главата, нито оставя мазно, нито мирише неприятно. Както казах и по напред ние само така се чистим от въшките

Как го мажеш? Направо сипваш и това е? А после какво?

# 173
  • софия
Да ви кажа и нашият метод  Laughing
Листерин - водата за уста, но синята, защото има по-малко захар и не лепне косата  Grinning
Маже се главата така, че да се намокри косата добре и се слага найлонова шапка. Седи се около 40-60мин и се плакне. Хем убива и гнидите, хем косата мирише на мента...
Ето така процедираме

# 174
  • София
Благодаря, ще пробвам.

# 175
  • somewhere over the rainbow
При мен изчезнаха след ударното мазане - 2 пъти през ден кучешкото, а в нощта между тях спах със зехтин на главата. Чак след второто мазане с кучешкото измих косата си с шампоан Хигия. На децата така и не открих, но и те минаха профилактика с кучешкото. Сега всички  се къпем веднъж седмично с Хигия, после ресане с малкия гребен и всяка сутрин пръскаме косите с вода и масло от чаено дърво.

Ох, засърбя ме  #Cussing out

# 176
  • София
Аз месеци наред пощих гниди и ресах с малкия гребен. След мазане с препарати от аптеката по схема. Според мен ефекта от препаратите беше 0, освен че косата на детето стана фантастична - все едно постоянно беше с маска за коса. Мисля, че чисто механично успях за изловя всички въшки, които се раждаха и в един момент нямаше кой да снася нови гниди. Но и в училище имат акция епидемията с въшките да спре - косите на момичетата са задължително вързани на прибрани опашки, с по няколко ластика или на плитки. Госпожата следи за това и има плик с ластици в бюрото. Якетата се оставят под чина, не на закачалките едно върху друго. И аз постоянно напомням, да не си допира главата с никое дете, защото появят ли се въшки пак, мазането и пощенето започват от начало.
Купила съм си и от кучешкото, за всеки случай. И през ден пръскам мене и детето с вода с масло от чаено дърво.

# 177
  • София
Купих Хигия.
Как разреждате водата и чаено дърво?

# 178
Уффф, и при нас от гадините, за втори път от началото на учебната година. Въртележка от препарати, първия път се отървахме, като само дъщеря ми беше засегнатата, никой от домашните се облажи. Този път намерих няколко миниатюрни въшки и няколко кухи гниди. Мъжът ми тича посред нощ до аптеката, мазахме с Паранит, след три дена с Хигия, след още три дена - с газ олио и оцет. И след всичко това - още една жива въшка  Shocked. Последва пак чистене и обработване - в момента нищо не намирам, но съм нащрек. На всичкото отгоре, въпреки че и аз моментално се обработих с Паранит, седмица след това намерих върху четката си за коса една гадина  Sick. Направо полудях. Последва лудо прочесване с металното гребенче от Паранита - намерих три живи гниди(пукаха). От отчаяние изобретих процедура - завих си главата с плик за половин час с оцет (за да отлепи гнидите). Измих се, накиснах се с Паранит, но стоях час и половина, а не минутките по указанието. Накрая се измих, после се намазах и с Хигия. Всичко това с около 50 хиляди пъти сресване със ситния гребен. Как не ми окапа косата, не знам  Laughing Вече два дена както седя на бюрото, час по час се прочесвам с гребенчето (работя вкъщи). Детето го прочесвам всяка вечер и след всяко къпане го пръскам с Хедрин. Къпането още известно време ще е с препарати Sad. Лошото е, че в училище май имат нещо като епидемия. Обадих се на класната, тя не ме отрази много-много - според нея сме ги донесли от другаде. Отидох при сестрата, а там тя ми размаха една тетрадка пълна с имена и каза, че не може да се справи, че тя връща деца, а родителите се сърдят; че трябва децата сами да се пазят; че ще мине да провери нашия клас (не е минала още). Лошото е, че моето диване държи да ходи с пусната коса (пубер е и ни се води, ни се кара) - дори да я накарам да се върже, ще свали ластика още като ми види гърба. Сложихме котешки препарат и на котката - тъкмо ѝ беше време, а ветеринарите ми казаха че не е много типично, но е възможно и котка да завъди въшки - имайте го предвид. Попитах ги за ветеринарни препарати за нас, но ми казаха, че има риск от алергия. Уви, дъщеря ми е с история в това отношение и не смея да прилагам на своя глава. Та така. Борбата продължава.
П.П. Имаме вкъщи нещо като детски микроскоп - много хубава работа върши, веднага се вижда кое какво е. Мушкам гребенчето отдолу и после е ясно това пърхут ли е, боклуче ли е, гнида ли е, въшка ли е (мъжът ми така видя миниатюрното бяло нещо, че е с крака и мърда Sick). И върши работа да не полудявам от всяка прашинка.
Колко хубаво би било да имаме и ние акция в училище, която да ги кара да стоят с вързани коси, ама уви.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 16:13 от Анонимен

# 179
  • София
Аз слагам 10 капки масло от чаено дърво на 250мл вода. Забъркала съм такава смес в един пулверизатор за цветя и си пръскаме косите обилно. Четох, че е по-добре да се топи гребена в тази смес и с него да се реши косата. Ама това значи на всяко ресане - нова смес.
Моят опит показва, че само механичното чистене помага. И кучешкото - но това защото на мен на времето ми помогна подобно. Купените препарати от аптеката, както и газ, мас и оцет навремето не правеха нищо, освен да забавят движенията на въшките - ама това и прост балсам за коса го прави. Аз седях с часове като ученичка с газ, мас и оцет увита с найлони и хавлии - след свалянето на които, въшките си шаваха напълно живи по хавлията. Сега детето си отвися намазана с прекрасно миришещи препарати от аптеката и после въшките си ги хващах с гребена в съвсем добро здраве.

Общи условия

Активация на акаунт