Въшки

• 333 706
  • 1 348
  •   1
Отговори
# 195
  • ...на безопасно
http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/5187/neostom … kucheta-5-ml.html

Аз оттук поръчах.
Истината е, че трябва и механично чистене....
Много мъчно ми стана за Кики и сагата с въшове и варицелата....
Аз като знам как се измъчих само с едното...
И още се мъчим. Снощи пак и хванах една жива, явно новоизлюпена. Взех Паранит, само с това не сме се мазали. Гниди няма от месец, а аз съм с рентгенов поглед и абсолютно всяка вечер гребенче+пощене през 5 мм кичурчета. Пръскам и чаено дърво, и Хедрин.
Не знам вече.....

# 196
Ние не сме чистили механично. Толкова ми беше писнало, че направо нямах сили, главата ми се белеше от всякакви мазила (беше станала на едни петна като лишеи), мъжът ми искаше да ме обръсне 0 номер (той се измъчи най-много Mr. Green).
Рано вечерта се намазахме обилно, сложихме пликове за 30 мин. и после я оставихме да изсъхне сама. На следващия ден като станахме се изкъпахме. После си държах гребенчето подръка и като ме засърби минавах на мястото. Но нито една не се появи повече.

...Снощи пак и хванах една жива, явно новоизлюпена ... Гниди няма от месец...
Да не би да е ново заразяване? Щом няма от месец Rolling Eyes някой около него не се е изчистил добре.

# 197
  • ...на безопасно
Със сигурност в класа ври от въшаци....
Аз затова всяка вечер я реша.

Не издържам вече - от средата на ноември вече.
А моя скалп толкова се възпали от мазила, че...
Мда...току що ползвах паранита. Резултата две зашеметени въшки. Не умрели.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 22:16 от а Kеа?

# 198
Хора, без механично махане няма да стане...не знам защо се заблуждавате
И стига сте си възпалявали скалповете с изсипване на всичко налично в шкафа и в аптеката накуп  ooooh! 

# 199
При нас стана без механично.
С механично нищо не постигнахме.
Като ви чета явно сме извадили страшен късмет...

# 200
  • София
И при нас става без пощене на гниди.
Само мажа с кучешкото. Гнидите си стоят, признавам, но са бели, слизат надолу по косъма и лесно се махат.

# 201
  • София
При нас Паранита помогна чудестно,  още след първото намазване не намерих жива гнида.  Процедурата с Паранит я повторих още 4 пъти за всеки случай през 7 дни.. Но въшка повече не видях.Голямо ресане и пощене беше уж, но 2м по късно пак намирам кухи гниди. Но и самият препарат, колкото и да го миеш си остава в косата и явно ги мореше. От тогава по препоръка се къпем и с шампуан в който слагам масло от Розмарин. Мисля, че има ефект, на този етап не сме завъдили нови гадинки. Вярно, че постоянно мирише косата на Розмарин,  но не е  неприятно, важното е, че и на въшките не им харесва. Но определено тази година има много оплаквания от въшлясали училища.

# 202
  • Априлци
При нас Паранита помогна чудестно,  още след първото намазване не намерих жива гнида.  Процедурата с Паранит я повторих още 4 пъти за всеки случай през 7 дни.. Но въшка повече не видях.Голямо ресане и пощене беше уж, но 2м по късно пак намирам кухи гниди. Но и самият препарат, колкото и да го миеш си остава в косата и явно ги мореше. От тогава по препоръка се къпем и с шампуан в който слагам масло от Розмарин. Мисля, че има ефект, на този етап не сме завъдили нови гадинки. Вярно, че постоянно мирише косата на Розмарин,  но не е  неприятно, важното е, че и на въшките не им харесва. Но определено тази година има много оплаквания от въшлясали училища.

SANI+  може ли да кажете по колко капки масло от розмарин прибавяте към шампоана ? Аз си купих масло от лавандула, но се чудя колко от него да сложа в шампоана на детето....защото в нашето училище има майки, които си чистим децата и се налага да ги изпратим на училище отново в гнездото, където е пълно с тези гадини, защото има за съжаление и такива, които не им пука с какво са пълни главите на децата им...........а мед. сестрата казва, че нямала право да ги спира от училище...............е кажете ми какво се прави в случая............вече два месеца мажа, чистя.........и ето вчера отново намирам жива гнида........и една въшка............в момента съм я намазала с кучешкото........и почваме да се пощим ......с нови сили.................и после..................пак в училището.............и така..........до кога..............не знам..........

# 203
  • Априлци

SANI+  може ли да кажете по колко капки масло от розмарин прибавяте към шампоана ? Аз си купих масло от лавандула, но се чудя колко от него да сложа в шампоана на детето....защото в нашето училище има майки, които си чистим децата и се налага да ги изпратим на училище отново в гнездото, където е пълно с тези гадини, защото има за съжаление и такива, които не им пука с какво са пълни главите на децата им...........а мед. сестрата казва, че нямала право да ги спира от училище...............е кажете ми какво се прави в случая............вече два месеца мажа, чистя.........и ето вчера отново намирам жива гнида........и една въшка............в момента съм я намазала с кучешкото........и почваме да се пощим ......с нови сили.................и после..................пак в училището.............и така..........до кога..............не знам..........

# 204
Аз съм правила по тази рецепта http://zdraveto.com/bolnica/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1% … 0%BA%D0%B8%D1%82/

Мирише точно като този спрей, а е и толкова ефикасно
http://apteka.framar.bg/30035336/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0% … -30-%D0%BC%D0%BB-

# 205
  • София
Рецептата, която ми казаха и правя е 10 капки розмарин на 100мл шампуан.  В нашия клас уж всички мажем и чистим и пак постоянно някой казва, че детето му има гниди. Направо имам чуството, че ги пускат от някъде.. То и минали години е имало , но тази просто от всякъде се оплакват от гадинките. Ние също за първа година хванахме..

# 206
  • София
Аз направих спрей 10 капки ч.дърво в 100 мл. вода и детето се пръска преди да излезе.

# 207
Ние се изчистихме. С цената на много пощене, шампоанът Хигия и Листерин.
Ей, тоя Листерин, голяма работа. Ползвахме този, на който пише "cool mint".
Обаче, косата продължава да мирише на него, когато я мия, та си мисля, че е и отлечна превенция.
И, разбира се, профилактираме с Хедрин.
И съм все нащрек..Дано не се завърнат, чеее...баси държеливите гадини!

# 208
  • Априлци
Вчера стояхме два часа с кучешкото..........и днес пак намерих две живи гниди.............повечето са умрели, но тези двете ????????.............сега я пощя и чистя...........ще се пръскаме с разтвор от вода + масло от лавандула......но след седем дни ще трябва пак да мажа с нещо............то вече не остана нещо неизпробвано............мисля да пробвам с Листерин..............моля Ви само - кажете колко време трябва
да престои намазана с него ? Щипе ли....дразни ли скалпа ? Благодаря )))  newsm78

# 209
Не, Листерин не дразни и не щипе.
Косата я напръсках с една пръскалка до пълно намокряне и после -> найлонова шапка за баня.
Стояхме така около час. После, измиване както обикновено и пак със ситния гребен кичур по кичур.
Това беше преди седмица, а от тогава до сега, все още усещам миризмата на листерин в косата си при къпане. Мия я през ден. Но пък, когато я подсуша, не мирише.
При нас, този метод проработи, слава Богу.

Общи условия

Активация на акаунт