Порцеланови фасети

• 177 267
  • 529
  •   1
Отговори
# 150
В България циркониеви скелети за керамични конструкции не са новост за  стоматолозите, но аз не познавам зъботехник,който да си е закупил пълната апаратура за тази технология. Лабораторията с която работя   скенира протезното поле или праща отпечатъка в Германия,откъдето по-късно се връща полуготовия скелет. От там нататък зъботехника си завършва работата. Може би затова се казва,че тази лаборатория работи с цирконий. Искам да вметна,че икономически по-изгодно е да се използва тази схема,отколкото всичко да се прави в БГ. Качествата на този материал са чудесни-съчетание на огромна здравина и естетика. Цената не е за джоба на средния българин.

# 151
  • Варна
В момента лабораторията на г-н Дочев (АртДентал) закупува апарт за фрезоване на конструкции от Циркониев окис. И до края на март ще започне фрезоването на циркониев окис в България. Не съм чувал до сега да се фрезова тук в България.

# 152
  • Варна

Д-р Венелинов,конструкций върху цирконий се изработват доста отдавна в България.Вече няма и ограничение в дължината на конструкциите.Естествено,това не е рутинна работа,и цените са относително високи-но доста по-добри от Европейските.Всъщност,само китайската работа е по евтина.Но определено качеството тук е по-високо!Може би трябва да уточним,че това не е материал подходящ за фасети.Да циркония е по-здрав от метал и много по естетичен като резултат.Лек ден и успешна седмица на всички! Peace

Циркония го препроеъчвам не за фасетите, а за короните/мостовете, които пациентката иска да смени след избелването на зъбите (поставянето на по-бели фасети).

# 153
А какво ще кажете за небезизвестния д-р Франсис в тази област?

# 154
В момента лабораторията на г-н Дочев (АртДентал) закупува апарт за фрезоване на конструкции от Циркониев окис. И до края на март ще започне фрезоването на циркониев окис в България. Не съм чувал до сега да се фрезова тук в България.
Фрезова се,д-р Венелинов.От около 3 години.Въпреки,че машината е с малки възможности.Зная за варианта който говорите.Определено е нужна сериозна машина,която да може да изпълнява поръчки за България.Д-р Тянков,трябва да сте наясно,че добрата техника струва изключително скъпо,и това е принципа на работа в цял свят.
Цитат
В България циркониеви скелети за керамични конструкции не са новост за  стоматолозите, но аз не познавам зъботехник,който да си е закупил пълната апаратура за тази технология. Лабораторията с която работя   скенира протезното поле или праща отпечатъка в Германия,откъдето по-късно се връща полуготовия скелет. От там нататък зъботехника си завършва работата. Може би затова се казва,че тази лаборатория работи с цирконий. Искам да вметна,че икономически по-изгодно е да се използва тази схема,отколкото всичко да се прави в БГ.
Разбира се,че е по-изгодно в БГ да се прави това нещо-само транспорта от/до Германия е 100Е!Но стига толкова,че започваме да досаждаме.Приятен ден на всички!

# 155
Цитат
В България циркониеви скелети за керамични конструкции не са новост за  стоматолозите, но аз не познавам зъботехник,който да си е закупил пълната апаратура за тази технология.
Д-р Тянков,за вас специално съм сигурен че са новост LaughingОсвен това,избройте ми трима,или дори един стоматолог който е закупил пълното оборудване за изработка на такива конструкции-след като за стоматолозите това не е новост.

# 156
  • София
А какво ще кажете за небезизвестния д-р Франсис в тази област?
- и аз моля за информация за този доктор.

# 157
Цитат
В България циркониеви скелети за керамични конструкции не са новост за  стоматолозите, но аз не познавам зъботехник,който да си е закупил пълната апаратура за тази технология.
Д-р Тянков,за вас специално съм сигурен че са новост LaughingОсвен това,избройте ми трима,или дори един стоматолог който е закупил пълното оборудване за изработка на такива конструкции-след като за стоматолозите това не е новост.
Разбира се,че никой от стоматолозите в БГ няма голям опит с конструкциите от циркониев окис и никой няма нужната апаратура,но да се надяваме да ползваме услугите на Арт Дентал.

# 158
Не това е лабораторията която ще предлага услугата.

# 159
На мен също ми препоръчаха д-р Франсис. Бях учуден, че никога не съм чувал това име преди. Като се порових из нета открих доста интересни неща

http://www.cash.bg/br34-05/int.htm
[url]]
http://www.cash.bg/br34-05/int.htm
https://http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2061&sectio … =2&id=0000666https://

# 160
Цитат
Разбира се,че никой от стоматолозите в БГ няма голям опит с конструкциите от циркониев окис и никой няма нужната апаратура,но да се надяваме да ползваме услугите на Арт Дентал.
    Д-р Тянков,това"http://ddrk.911.bg/a2/offers.asp?p=1763197" е машината която би трябвало да си купи претендиращ стоматолог.Само че на никой не му изнася вложението!!Предпочитате да товарите излишно върху лабораторната цена,и съответно няма пациенти желаещи услугата.(справка-реакциите по нагоре)Това е технология,която освен скъпата лабораторна техника и допълнително оборудване,крие и рискове по време на манипулациите в лабораторията.И накрая-при директни разходи на лабораторията над 80%!!!!за един зъб(без труд,печалба и прочее)се мръщите на цена ЕДИ КАКВА СИ,а на пациентите предлагате по елементарния начин-умножено по две.Докато не разберете,че пациента плаща вашия труд и лабораторния отделно(както междувпрочем е в целия свят!!!!!)няма да ползвате тези нови технологии. WinkГоворя по принцип за голяма част от съсловието ви,заради което сте възприети като търгаши.Зная,че вие с д-р Венелинов не сте такива,но сте относително малко.

# 161
На мен ми е чудно ако се сложат фасети, какво става, ако се наложи лекуване(пломба) на зъба, на който е фасета, след време? И също- не мога да си го представя тоя фасет/светулка по какъв начин се закрепва на зъба- предните зъби, ОК, мога да разбера, залепя се отпред, но страничните, на които им се вижда и горната повърхност, какво се правят?От всякъде ли се "облепят" с тези фасети?  Thinking  newsm78

Д-р Венелинов, цените още ли са същите?Няма ли промяна в посока надолу?Все си мисля, че тези процедури трябва да са малко по- достъпни....  Wink

# 162
JBL,искам да ви се извиня,ако сте изтълкувал нещо казано от мен като обида към гилдията(предполагам,че сте зъботехник)! Повярвайте, страшно уважавам труда на зъботехника,з-то без него ние сме заникъде. Стоматологът и лабораторията са много тясно свързани и винаги съм изтъквал пред пациента,че заслугата за добрата работа си я поделяме със зъботехника. Не знам защо приемате мнението ми,че има дейности в нашата област,които са непосилни за повечето пациенти. Ясно е и на двамата,че тази апаратура е твърде скъпа. Проблемите за това какво е съотношението на заплащане стоматолог-зъботехник са много добре дискутирани в професионалния стомат. форум. Лека вечер!

# 163
Цитат
Проблемите за това какво е съотношението на заплащане стоматолог-зъботехник са много добре дискутирани в професионалния стомат. форум.
Мислите,че стоматологичен форум е мястото където да се обсъжда цената!!!???И кой е този форум?И защо трябва да се обсъжда СЪОТНОШЕНИЕ на заплащане?Има зъботехническа цена,има стоматологична.Няма съотношение.Каква е тая бизнес логика,кой формира цена така,как ще я обосновете?Калкулирайте си труда и разходите,оставете цената на лабораторията.Ако ви предложа керамична корона за 5 лв,за 10лв ли ще я продадете?И какво значение има материала,след като изпилявате по един и същ(надявам се)начин.Ако пациента не знае колко и за какво се плаща,какво пречи да кажете че короната е изработена в топ лаборатория,а да я поръчате някъде си на половин цена и съответното нулево качество?Реално,дори и да са разделени цените пак може да получавате достатъчно в зависимост от уменията-не казвам че лаб.трябва да взима повече или половината-не дискутирам изобщо цената като функция.Нещата са прости-защитете цената на вашия труд пред пациентите си.
    Не мислете,че ме обиждате.Може би е време да престанем с професионалните теми Sunglasses

# 164
  • Варна
На мен ми е чудно ако се сложат фасети, какво става, ако се наложи лекуване(пломба) на зъба, на който е фасета, след време? И също- не мога да си го представя тоя фасет/светулка по какъв начин се закрепва на зъба- предните зъби, ОК, мога да разбера, залепя се отпред, но страничните, на които им се вижда и горната повърхност, какво се правят?От всякъде ли се "облепят" с тези фасети?  Thinking  newsm78

Д-р Венелинов, цените още ли са същите?Няма ли промяна в посока надолу?Все си мисля, че тези процедури трябва да са малко по- достъпни....  Wink

Фасетата/"светулката" се залепват по външната повърхност на зъба (т.е по повърхноста на зъба гледаща към устните и бузите). С тях обикновено се възстановяват зъбите във видимата част на усмивката (т.е горните 10-12 и долните 6-8). Разбира се всичко това зависи от конкретната ситуация (моят стремеж е да лекувам променяйки, колкото се може по-малко зъби). По дъвкателната повърхност обикновено не се слага или се поставя само върху малка част от нея.
За съжаление цените скоро няма да се променят (намалявайки), тъй като за определянето на цената влияят много фактори-не само преките разходи (а мога да заявя, че търговците на стоматологични и зъботехнически материали променят цените средно на 3-6 месеца и то все нагоре), но и непреките разходи. За това обаче е най-добре да пише някой икономист.
Освен това лечението с фасети е естетична процедура по разкрасяване на външния вид и обикновено не е свързана с животозастрашаващо състояние, т.е. вие не сте длъжна да правите това, ако не искате. Ето защо в цял свят тези процедури са доста скъпи и не само в медицината, а и в козметиката, автомобилостроенето и дори ако щете при GSM-ите.

Общи условия

Активация на акаунт