Порцеланови фасети

• 177 275
  • 529
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен! Много трудно е да се определи план на лечение ,з-то липсва ясна представа за конкретния случай. Сама разбирате,че само по това описание не може да се анализира точно ситуацията. Моят съвет е да се консултирате първо с ортодонт и ако той потвърди мнението на лекуващия ст-г(вадене на з.,което мен доста ме съмнява),тогава мислете за алтернативни м-ди на естетично възстановяване на дефекта. Подозирам,че нещата ще се развият само в сферата на консервативната стоматология. Лек ден!

# 136
Благодаря Ви за бързия отговор, д-р Трянков. Ще последвам съвета Ви и ще се консултирам първо с ортодонт.

# 137
Цитат
Здравейте! Аз мисля , че тук в България са доста завищени цените . По тази причина ходих в Македония да си направя керамични коронки. Цената на една керамична коронка и фасета е 150 евро , и  е точно фиксирана.Не се влияе от броя на упойките, лечение на коренови канали и т.н. Също така голямо впечатление ми направи , че временните коронки също са в тази цена. Претендирам , че бях при най-добрия стоматолог в Скопие , който разбира се работи с добра лаборатория. Повечето му колеги работят с  дори  по-ниски цени от него. Приятен ден!
Цените тук и в Македония са аналогични-поне лабораторните.Интересно е какво ще се получи при проблем с конструкцията изработена в Македония?Как ще си потърсите правата?Или проблем не може да има,защото зъболекаря е най-добрия?И как разбрахте,че е най-добрия-по какъв критерии?А изобщо разбрахте ли коя е лабораторията,която е изработила керамичните Ви коронки,и колко е лабораторната цена?

# 138
Имам един въпрос към докторите.
Ако си сложа фасети,аз разбира се ще искам да са поне една идея по-бели от моите зъби.Но отстрани имам облечени зъби,значи ли тогава,че ще трябва да ги сменя и тях с по-бели корони.И те от какъв материал трябва да са-като този на фасетите или металокерамика,защото съм чела,че материала за фасетите е по-чуплив,а то нали ще дъвча отстрани...?
Дали ме разбрахте? newsm78

# 139
Материала за фасетите в никакъв случай не е по-чуплив.При фасетите е изключително важна препарацията на зъбите(изпиляването)и правилното залепване с подходящ цимент.Има дори материали за фасети(говоря за керамика) които сами по себеси са по здрави от керамиката използвана за металокерамика.Ако фасетите които трябва да ви се направят,са симетрични-например на четирите резеца,и се намравят малко по светли,това не изглежда лошо,дори напротив,защото принципно не всички зъби от съзъбието са един цвят.Кучешките например,винаги са по жълти и по-тъмни от резците.Естествено,в добра клиника ще пробвате временни фасети с различен цвят и ще може да прецените дали се възприемате.

# 140
Ако се получи проблем с конструкцията разбира се, че ще потърся правата си  при стоматолога си там.Както би направил всеки нормален човек.Пътя до там ми е само 3-4 часа. Разбрах, че е най- добрия, защото живея както в София, така и в Скопие.Мога реално да събера информация която да отговаря на критерийте ми.Разбира се , че знам коя е лабораторията изработила керамичните ми коронки. Запознах се и със зъботехника.   Резултата е невероятен! Не разбирам защо  вие  JBL, имате такова негативно отношение към моето мнение! Дори бих казала, че се подигравате! Аз не съм "овца", а интелигентен човек.

# 141
  • На небето
Леле голяма скъпотия бе, аз за 400лв. си направих 4 зъба. Метало-керамика. Изроди, как може 600лв. за 1 зъб.  Shocked

# 142
Ако се получи проблем с конструкцията разбира се, че ще потърся правата си  при стоматолога си там.Както би направил всеки нормален човек.Пътя до там ми е само 3-4 часа. Разбрах, че е най- добрия, защото живея както в София, така и в Скопие.Мога реално да събера информация която да отговаря на критерийте ми.Разбира се , че знам коя е лабораторията изработила керамичните ми коронки. Запознах се и със зъботехника.   Резултата е невероятен! Не разбирам защо  вие  JBL, имате такова негативно отношение към моето мнение! Дори бих казала, че се подигравате! Аз не съм "овца", а интелигентен човек.
Мисля,че всичко е добре,когато завърши добре! Много се радвам,че крайният резултат ви харесва. Това показва ползата от подобни естетични възстановявания. Няма значение къде е правено и колко струва,важното е да стане както вие сте искали. Винаги ще има разлики в цените както м-у отделните държави,така и м-у отделните кабинети в разл.градове на БГ. Въпрос на избор.

# 143
Негативно отношение не мога да кажа че съм проявил,дори и след като прочетох отново поста си.Това че живеете в Скопие променя доста нещата.Спокойно може да ползвате услуги на скопски зъболекари.Това,че сте се запознали със зъботехника-е помогнало доста за добрия резултат-вероятно той е взимал цвят,обяснили сте му какво искате и вероятно сте направили няколко проби в лабораторията.Това е един страшно важен етап!А иначе като лабораторни цени тук и там почти няма разлика Laughing

# 144
  • Варна
Материала за фасетите в никакъв случай не е по-чуплив.При фасетите е изключително важна препарацията на зъбите(изпиляването)и правилното залепване с подходящ цимент.Има дори материали за фасети(говоря за керамика) които сами по себеси са по здрави от керамиката използвана за металокерамика.Ако фасетите които трябва да ви се направят,са симетрични-например на четирите резеца,и се намравят малко по светли,това не изглежда лошо,дори напротив,защото принципно не всички зъби от съзъбието са един цвят.Кучешките например,винаги са по жълти и по-тъмни от резците.Естествено,в добра клиника ще пробвате временни фасети с различен цвят и ще може да прецените дали се възприемате.

... това, което мога да допълня е, че до края на месеца вече и в България ще има лаборатория (с която имам честа да работя), която ще изработва керамични конструкции върху основа от циркониев окис (за по-лесно циркониева керамика). Харктерното при нея е, че няма метал-т.е. е много по естетична от металокерамиката, а и е два-три пъти по здрава от метала.... да от метал!

# 145
Леле голяма скъпотия бе, аз за 400лв. си направих 4 зъба. Метало-керамика. Изроди, как може 600лв. за 1 зъб.  Shocked
Честито на печалившите!

# 146
Имам въпрос към стоматолозите във форума - на съпругът ми долен резец се оголва застрашително - не знам дали е парадонтит, парадонтоза или как се нарича, но има ли адекватно лечение, което би позволило зъбът му да се запази и ако да колко би струвало. Rolling Eyes

# 147
  • Варна
Имам въпрос към стоматолозите във форума - на съпругът ми долен резец се оголва застрашително - не знам дали е парадонтит, парадонтоза или как се нарича, но има ли адекватно лечение, което би позволило зъбът му да се запази и ако да колко би струвало. Rolling Eyes

Принципно пародонтозата (или както е по-правилно да се нарича ПАРОДОНТИТ) се лекува и доста успешно със съвремените възможности на стоматологията. РАзбира се всичко зависи от степента на възпалението и загубата на костта, която държи зъба в челюста.
За да се прецени какво е състоянието на зъба на съпруга ви най-добре е да направите консултация с пародонтолог (специалист по венците). Той ще ви каже и цените за лечението.

# 148
Принципно пародонтозата (или както е по-правилно да се нарича ПАРОДОНТИТ) се лекува и доста успешно със съвремените възможности на стоматологията. РАзбира се всичко зависи от степента на възпалението и загубата на костта, която държи зъба в челюста.
За да се прецени какво е състоянието на зъба на съпруга ви най-добре е да направите консултация с пародонтолог (специалист по венците). Той ще ви каже и цените за лечението.
Благодаря  bouquet

# 149

... това, което мога да допълня е, че до края на месеца вече и в България ще има лаборатория (с която имам честа да работя), която ще изработва керамични конструкции върху основа от циркониев окис (за по-лесно циркониева керамика). Харктерното при нея е, че няма метал-т.е. е много по естетична от металокерамиката, а и е два-три пъти по здрава от метала.... да от метал!
Д-р Венелинов,конструкций върху цирконий се изработват доста отдавна в България.Вече няма и ограничение в дължината на конструкциите.Естествено,това не е рутинна работа,и цените са относително високи-но доста по-добри от Европейските.Всъщност,само китайската работа е по евтина.Но определено качеството тук е по-високо!Може би трябва да уточним,че това не е материал подходящ за фасети.Да циркония е по-здрав от метал и много по естетичен като резултат.Лек ден и успешна седмица на всички! Peace

Общи условия

Активация на акаунт