В момента чета ...40

• 66 857
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Надявам се вече скоро да излезе и друг сборник, отново със силен автобиографичен характер на базата на спомени на Туве Янсон за детството й - "Дъщерята на скулптора". За мен тя е по-хубава от "Лятна книга". И още книги на Туве има да излизат, ама по-нататък ще бъде...

И аз с нетърпение очаквам "Дъщерята на скулптора" - видях на сайта на издателството, че е била за м. март 2015.
Довърших "Честна измама" и потвърждавам първоначалното си мнение - много хубава книга Simple Smile.

# 631
Седя и си умувам, колко глупаво са постъпили преводачи, редактори и издатели на "Убийството на художника". Възможен спойлер.
Скрит текст:
На английски заглавието е Still Life  и дума не става за художници, картини и прочие. Съответно при този превод на български, как да не заподозреш веднага, че нещо, споменато още в 1-ва или 2-ра глава има ключова роля. Не е истина, честно, бива да мислят една идея повече.

# 632
Чета

/от читанка/
Почитател съм на авторката.

# 633

Който я е редактирал, явно е разполагал с килограми запетайки и така ги е пляскал, че на моменти препрочитам изречения.
Но книгата ми харесва. Simple Smile

# 634
  • на североизток от Рая
Скоро не съм писала какво чета, но сега ще покажа последните прочетени книги. Все хубави бяха, всяка по своему, но най-силно ме докосна "Когато кипарисът шепне", даже ме разплака, скоро не се беше случвало.

# 635
  • София
Прочетох я
Още щом видях корицата и знаех, че е за мен. Красива история за любовта и избора в живота, който правим.
Какво е да срещнеш голямата си любов след повече от двадесет години и заслужава ли си да преобърнеш всичко в живота си заради нея.

# 636
Приключих с "Отвъд стената на съня". Както и очаквах разказите са страхотни! Разбира се имаше такива, които ми допаднаха повече. Мрачни, подробни и написани с майсторство и голямо въображение. Наистина съвременните режисьори на филми на ужасите доста са взаимствали от творчеството на Лъвкрафт.

Започвам:

# 637
Започнах "Момичето, което бях", Джожо Мойс, защото прочетох положителни отзиви. До тук - добре

# 638
Нели, как ти се стори "Презрението"? Simple Smile

# 639
  • на североизток от Рая
Нели, как ти се стори "Презрението"? Simple Smile

Ами, как да кажа,  newsm78, това не беше точно Моравия, когото харесвам.  Странно възприех книгата, още не мога да сформирам ред от думи, за да  я опиша. Сякаш филм гледах, а не четях. Но тя е  и филмирана. Много философия, драми, размисли, признания и самопризнания, ум да ти зайде.

# 640
Да си кажа, че завърших "Момичето от влака" и на мен ми хареса.
Определено няма да влезе в списъка на любимите ми трилъри, но пък и не съжалявам, че я прочетох. И трите женски персонажа ми се сториха интригуващи и с интерес следях вътрешния им монолог. Главният въпрос в такъв тип трилър ("Кой е убиецът?"), не ме занимаваше кой знае колко, затова давам 3.5 от 5 звезди.

# 641
Прочетох "Да чуеш ритъма на сърцето" - Ян-Филип Зендкер.Превъзходна книга   Heart Eyes.Една вълшебна любовна приказка която ме трогна,разплака и разчувства.Горещо препоръчва ако някой все още не я е чел  Peace
Сега се чидя дали да започна втората част "Гласовете на сърцето" или да прочета нещо друго и тогава да се върна към продължението  newsm78 ?

# 642
Почти привършвам "Гората" от Х. Коубън, но въпреки положителните отзиви, не ме очарова.

# 643
С приятелки започваме заедно да четем "Аз преди теб", Джоджо Мойс, и ще я обсъждаме онлайн във Фейса в това събитие - https://www.facebook.com/events/1156187744395255/.

# 644
  • Ямбол
Искате ли да ви кажа края? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт