В момента чета ...40

• 66 859
  • 770
  •   1
Отговори
# 615

Много си го харесвам.

# 616
  • Пловдив
Започвам тази:

Лофче, май ти ме пита  ooooh! newsm78
За книгата на Сю Монк Кид "Преоткриване на крилете" - Книгата ми хареса, описателна, живи образи и богат разказ...но толкова правописни и пунктуационни грешки има, че ти бодат очите. Пълен, кратък член е слаган на онче-бонче. Технически грешки също има...като цяло си мисля, че е хубаво да има нова издание без тези недосмислици.  #2gunfire Peace

# 617
  • на североизток от Рая
 Деси, аз много харесах Мемоарите, но мъжът ми като я прочете, каза че е пълна боза. Сега ще чакам ти да кажеш някоя дума.  Simple Smile

А пък аз си подреждам книгите, гледам и се чудя, коя да започна.  newsm78 Като има избор, пак е трудно да се избере.  Thinking

# 618
...
... първо събирам сили за Крис Картър ...
...
Послушай ме и започни с Престъпен ум  Wink  Peace

О,и адмирации за споделеното мнение за "Момичето от влака"  smile3501

# 619
  • Belgium
Гиговче, баш с "Престъпен ум" ще започна. Кали беше така добра да ми я даде за прочит  Hug

Но първо да излазя из дебрите на шифрите и предсказанията на Том Егеланд.

# 620
Приключих онзи ден с "Ледената принцеса" на Камила Лекберг. Хареса ми! Лека за четене, приятна, случая дето разследваха ми допадна също много, беше заплетен. Определено ще продължа с авторката! Чудя се какво друго от скандинавските автори да подхвана. Чела съм само "Покани ме да вляза" и "Когато мъртвите се пробудят"(не се сещам името на автора).
Сега започнах "В черно като полунощ" на Пратчет.

# 621
Набързо преполових

До сега бях умерен фен на Туве Янсон, чела съм всички нейни книги, издавани на български. Хубави са, някак спокойни, на моменти леко странни. Но точно тази подозирам, че ще ме впечатли. Не толкова със сюжета си (улавям се, че се чудя как ще свърши всичко и не мога да преценя Simple Smile), а по-скоро с начина на изразяване/писане. Много ми харесва - начина на изграждане на героите и отношенията им, пейзажите, които рисува. Надявам се и краят да не е разочароващ.

# 622
Започнах

Още съм в началото, прекалено много герои с непознати за мен имена, не мога да ги запомня, за да вляза в час. Ще я помъча още малко.

Приключих "Един+Един". Подведох се по "Момичето, което бях", тя ми хареса, но тази прекалено розова ми дойде. Май няма да имам повече срещи с авторката.

# 623
  • Belgium
Нищичко не съм чела на Туве Янсон (срааам!), а все се каня.

_dexter_, да ми препоръчаш с коя книга да започна?

# 624
  • Дъблин
Не се сърди, човече, дай й шанс на "Прокоба"-та, интересна е, а героите в един момент се запомнят.
За "Един+Един" съм напълно съгласна, беше четвъртата книга на Дж. Мойс, която прочетох, понеже другите три ми харесаха, но ще е последната  Sick
По темата, чета "The Rosie Project", която бяхте обсъждали тук. Много е забавна наистина, особено ако сте фенове на сериала "Теория за големия взрив"  Mr. Green

# 625
Чета "Убийството на художника" и не съм сигурна, че ще се разберем.
Стилът ми идва доста префърцунен, героите не могат да ме спечелят (единственият симпатичен персонаж загина), а тази непрекъсната смяна на гледни точки ме изкарва от кожата ми. Как може да смениш 2-3 глдни точки в един абзац  Shocked за мен винаги е признак на неумелост на писателя да предаде по друг начин каквото иска.
Ще прочета още глава-две и ще реша дали да я довършвам. Дори не ми е интересно, кой е убиецът  Confused

# 626
  • Mostly in my mind
Ще оставя за малко "Норвежка гора", за да прочета любимия Карлос Руис Сафон и "Марина".

# 627
Нищичко не съм чела на Туве Янсон (срааам!), а все се каня.

_dexter_, да ми препоръчаш с коя книга да започна?

Лу, бих ти препоръчала точно "Честна измама" от книгите за възрастни. Другите три (Лятна книга, Пътуване с лек багаж и Куклената къща са сборници с разказ - ако харесваш, не са никак лоши). А от поредицата за Муминтрол на мен са ми любими "Омагьосаната зима" и "Невидимото дете" (също разкази).

# 628
От сборниците на Туве аз най-много харесвам "Лятна книга" - тя е с автобиографични елементи
Скрит текст:
(бабата от книгата е всъщност майката на Туве, а момиченцето е отчасти племенницата й, която наистина се казва София, отчасти тя самата - не 100%, разбира се, но автобиографичната нишка е доста силна)
. "Лятна книга" е под формата на отделни глави, несвързани хронологично, така че може да се четат разбъркано, но героите са едни и същи.

Надявам се вече скоро да излезе и друг сборник, отново със силен автобиографичен характер на базата на спомени на Туве Янсон за детството й - "Дъщерята на скулптора". За мен тя е по-хубава от "Лятна книга". И още книги на Туве има да излизат, ама по-нататък ще бъде...

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 18:27 от Cioccolata

# 629
Не се сърди, човече, дай й шанс на "Прокоба"-та, интересна е, а героите в един момент се запомнят...

Ще й дам, има добри отзиви и ще се понатисна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт