МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 104 102
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Сега правилно ли разбирам, че ако искам да съм пак в тази стая трябва да платя 1000 лв само за това? Няма да имам придружител който да спи при мен, просто не искам да сме двеста жени в една стая?
Аз бях в стая с две легла /след секцио/ Вариант за повече от 3 легла /нормално раждали/ в стая няма, но и не знам как при наличието на още един човек в стая да се плаща за ВИП услуга  newsm78 най-добрия вариант да разбереш отговора на този и други въпроси според мен е на "отворени врати" в отделението  Peace
Т.е. ако правилно те разбирам, стаите с 3 легла са за нормално раждали, а тези с 2 са за секцио така ли?
По горе съм го написала. Да, така е.

# 631
  • град-държава
Аз бях секцио в стая с още едно момиче. Не съм плащала допълнително за стая. Плаща се за самостоятелна стая, в която са включени и други екстри.

# 632
  • Burgas, Bulgaria

Ако има свободна такава стая  .... щото историята знае много случаи в които секцио е настанено в стая  за  нормално родили .
Преди 6г.пакетите бяха стандарт , вип и лукс. Сега е нормално и секцио .

# 633
В сайта им има опция за самостоятелна стая срещу сума Х.
Аз се чудех дали да ползвам такава, но пък да седя 5 дни без да има с кой да си полафя... То болки, притеснения май ще минат по-леко, ако има друга жена изпитваща подобни неволи пък и подобни хубави мигове.

# 634
  • град-държава
Ice Queen, точно това бе и моята причина да не се съглася на самостоятелна стая, а и за първи път влизах в болница. Мъжът ми до последно настояваше и за да може да остава вечер (а не да виси на паркинга в колата Laughing)
Момичето, с което деляхме стая я изписаха преди мен и последните 2 вечери ми бяха доста тягостни сама в стаята. Бяхме си двете с бебето, но все пак като има с кого да си размениш 2 приказки е съвсем различно.  Peace
Иначе на отворени врати ми показаха само стаите за секцио, тъй като ми казаха, че с естествено родили не се настаняват заедно.

# 635
  • Бургас
Още ми е далеч терминът, но дойде ли време за раждане и аз предпочитам да съм настанена с друга/ги мами в стая, за да минава по-бързо времето. Докато бях в патологията бях с още две бъдещи мами, беше си направо забавно по едно време, от майтапи всяка забравяше за болежките си.  Laughing

# 636
Момичета да ви питам ако сте за задържане или нещо подобно какво се плаща в ДМ? Интересно ми е просто.

# 637
Още ми е далеч терминът, но дойде ли време за раждане и аз предпочитам да съм настанена с друга/ги мами в стая, за да минава по-бързо времето. Докато бях в патологията бях с още две бъдещи мами, беше си направо забавно по едно време, от майтапи всяка забравяше за болежките си.  Laughing
Абе пак зависи с кого се паднеш. При мен вечерта след раждането ми се случи да съм в стая с една украинка, която не говореше нито български, нито английски език и не родилка, а бременна /не знам по какви линии точно беше в стаята ми  Crazy/. Следващите дни от престоя ми бях в стаята с една доста лабилна психически жена, която чакаше от мен за всичко като съвет, а аз определено не бях особено полезна, предвид, че ми беше първо раждане. Та може да се каже, че не случих особено на "съквартирантки" и нямах търпение да ме изпишат, защото се побърквах от атмосферата в стаята  Rolling Eyes

# 638
Момичета да ви питам ако сте за задържане или нещо подобно какво се плаща в ДМ? Интересно ми е просто.

Плащаш си нощувките (по 20лв на вечер), храна се доплаща минимална сума, също може да се наложи и да си платиш някое от лекарствата, ако не се поема от здравната каса. Аз бях в патологията за друго, но момичето на съседното легло беше за задържане и си спомням , че я накараха да си плати едното лекарство, също й бяха направили изследвания за Спин, Сифилис и Хепатит и си плати и тях, тъй като беше в началото на бременността и не си ги беше направила безплатно в Хеи...Плащаш също и първоначалният преглед при приемането в болницата 30-40лв, зависи при кой ще попаднеш на смяна....

# 639
Абе пак зависи с кого се паднеш. При мен вечерта след раждането ми се случи да съм в стая с една украинка, която не говореше нито български, нито английски език и не родилка, а бременна /не знам по какви линии точно беше в стаята ми  Crazy/. Следващите дни от престоя ми бях в стаята с една доста лабилна психически жена, която чакаше от мен за всичко като съвет, а аз определено не бях особено полезна, предвид, че ми беше първо раждане. Та може да се каже, че не случих особено на "съквартирантки" и нямах търпение да ме изпишат, защото се побърквах от атмосферата в стаята  Rolling Eyes

наистина зависи с кой се уцелиш , ~Karina~ определено не е случила, а аз прекарах прекрасни 5 дни с мацката която беше на съседното легло и сега поддържаме приятелство  bouquet

# 640

На мен ми взеха 45лв за първоначален преглед, после по 20лв на ден за подобрени битови условия и по около 13лв на ден доплащане за храна, като можеш да си я избираш - всеки ден минават и те питат,може и да се откаже. Касата покрива 3лв на ден. Лекарства не са ме карали да доплащам, изследвания за Хив и кръвна група си имах, само си ги ксерокопираха. 

# 641
Аз като отидох за пръв път на преглед за установяване на бременността (за жалост го загубих) ми взеха 30лв и 45 за ехограф.След няма и месец ми се спука киста и отидох там взеха ми дамо 30лв за преглед 30лв нощувката и 50лв за кръвна група.Платих тв за 1ден и ми бяха добавили някакви 4 лв макар , че не съм поръчвала храна ама както и да е .Та общо за 3 дни платих 180лв

# 642
При мен за 4 нощувки ми излезе към 160лв.
Когато правих БХС в началото, също ми бяха взели 30 лв за преглед + отделно за ехограф 35 или 45, не помня точно, + отделно за кръвни изследвания, общо към 120 лв май платих. Гледаха ме само с ехограф, не знам какво се разбира под "преглед".
За нощувка изрично е написано 20 лв, не знам защо са ти взели 30, с направление по ЗК ли беше  newsm78
Повечето цени са упоменати на сайта, както и при излизане дават лист с много подробна информация кое всъщност доплаща пациента. А и все пак е частна болница, за мен цените са разбираеми, предвид условията и отношението.

# 643
Здравейте, момичета. Бременна съм в 20 седмица и ми предстои фетална морфология при д-р Драгнева. Ще съм благодарна ако получа някакво мнение от вас за въпросната лекарка, т.к. нещата които намерих в интернет-пространството не бяха никак положителни... Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 13:19 от Triss

# 644
Здравейте, момичета. Бременна съм в 20 седмица и ми предстои фетална морфология при д-р Драгнева. Ще съм благодарна ако получа някакво мнение от вас за въпросната лекарка, т.к. нещата които намерих в интернет-пространството не бяха никак положителни... Благодаря предварително!
Аз съм правила ФМ и 4Д при нея, препоръчвам ти я. Доста обстоен беше прегледът и обяснява всичко.

Общи условия

Активация на акаунт