МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 103 070
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
  • град-държава
Благодаря за пожеланията!  Hug
А как мина - мина. В крайна сметка родих със секцио под спинална упойка.
Решението за операция бе взето бързо и за мен беше стресиращо в голяма степен. През цялата бременност бях с настройката, че ще родя естествено, но истината е, че дните преди раждането бяха страшното благодарение на ужасите, които въртях в главата си. Затова не го мислете изобщо - със сигурност не е това, което си мислите и представяте.  Laughing
Всички бяха прекрасни, професионалисти и със силно положително отношение, и благодарение на тях имах раждане, което ще запомня без неприятни преживявания. Напротив, когато я чух да плаче и ми я донесоха зад паравана е най-силното и вълнуващо изживяване случвало ми се някога. Съпругът ми също присъства на операцията и да споделим раждането на детето ни е нещо, което няма как да опиша.
Крайната сума за всяка ще бъде различна, предвид че не избираме едни и същи условия.
Както вече споменах съпругът ми присъства на раждането, избрахме и свободен достъп и той беше почти постоянно с мен и детето. Избрахме и пълен неонатологичен скрининг за Мария.
Избрах АГ в лицето на д-р Татарова и анестезиолог - д-р Ботева.

# 616
  • Бургас
Радвам се, че всичко е минало нормално. А защо се наложи секцио? Питам, защото от няколко места чета, че е честа практика в болницата да обясняват на нормално раждащи жени как не могат да родят нормално и се налага секцио. Някои смятат, че се прави, за да взимат от пациентите повече пари, защото секциото е двойно по-скъпо и защото на малкото останали лекари не им се занимава да чакат с часове едно нормално раждане, особено ако са им платили за избор на екип и нямат мърдане.

# 617
  • град-държава
Мис, ще кажа само, че докато мен ме подготвяха за операционна зала, предродилна беше пълна и то само с естествено раждащи. По-късно през деня е имало още 1 секцио и със сигурност не останах с впечатление за секцио наред и докато бях в болницата, напротив.
Също мога да кажа, че се действа в посока изключително кърмени бебета и от всеки един получаваш напътствия и консултации за успешно кърмене. За сега мисля, че се справяме предвид, че е само на кърма. Момичето, с което бяхме в една стая също кърмеше.
Другия мит за неонатологията-няма случай на преместено бебе от ДМ в друга болница и докато бях там имаха случай на бебе родено 900гр и отгледано в ДМ.
Самата аз бях уверена, че никой не мести бебета от най-модерната неонатология в областта, а че ги водят там.
Истината е, че тук пишем 10момичета примерно, а като влезеш там нещата изглеждат по друг начин.
Не, че няма неща, от които да недоволствам , да не съм се оплакала, дори и нервите не са ми издържали, но те не са свързани с грижите за родилката (като изключим храната) и бебето.

# 618
Честито, Vermilion`bouquet

Много щастие да ви носи бебка!
Радвам се, че всичко при теб е минало хубаво и сравнително спокойно и най-вече, че отношението е било на ниво.

Успокоявам се като чета такива постове.  Simple Smile

# 619
Честито, Vermilion`и от мен! Здраво и спокойно бебче ти желая  Hug

miss july, това за секциото е един от митовете в публичното пространство, който се носеше още през първата ми бременност та чак досега. Другият мит е че се налагало ипотекиране на апартаменти, за да може да си платят сметките накрая. Пълни измислици. Два пъти съм раждала в болницата и двата пъти нормално, никой дори не ме е съветвал да съм секцио. Освен това калкулаторът си е верен и двата пъти платих, колкото бях заявила предварително, според ползваните услуги.  Peace

# 620
Споделете впечатления за д-р Ирмов относно раждане ,имали раждали при него ?

# 621
Vermilion` много се радвам за вас.  Hug Дано Господ ви дари с цялото здраве и щастие на земята и малката бебка да те радва цял живот.  Hug
http://www.devamaria.com/bg/news/view/2/9368 Ето статия за за момиченцето,  която се е родила 950г .Браво , браво на професионализма!!

charlie аз не съм раждала, но др.Ирмов ме беше оперирал заради спукана киста.Благодаря на Господ, че ме запозна с него! Няма такъв човек! Ако бях отишла в държавна болница много бързо щях да мина под ножа, но той първо ми предложи да пробваме с лапароскория , а ако не стане вече другия начин. За мое щастие се получи и съм му много благодарна.Толкова е добър, внимателен, обяснява всичко.Много съм доволна.Ще ти кажа и за две акушерки, които докато бях в една стая целия ден явно предоперативна се грижиха толкова добре за мен имената им са Кета Парашкевова и Женя Тодорова.Особенно съм впечатлена от Женя изключително внимателна и дори когато нямаше работа беше при мен за да си кажем някоя приказка и да ме успокои.Препоръчвам ти го с две ръце мила! Няма да съжеляваш, късмета е с теб! bouquet

# 622
  • Бургас
Как става този номер да се обадя ден, след като е излязъл графика на Татарова и да ми кажат, че почти всички часове са заети. Записаха ме към края на месеца. Как се случва 24 часа след излизането на графика вече да няма часове. Два месеца не мога да се вредя да си пусна едно тъпо контролно изследване. Да не говорим, че още вчера звънях на регистратурата, но никой не благоволи да вдигне телефона.

# 623
Часовете на др.Татарова свършват изключително бързо.Сега проверих и в сайта наистина няма.

# 624
  • Бургас
Часовете на др.Татарова свършват изключително бързо.Сега проверих и в сайта наистина няма.
Татарова е почти всеки ден на работа от 8 до 13.30 в Света София. За целия месец се получават доста часове. Интересно как ще свършат толкова много часове за няма и 24 часа. И интересно защо на 25.03 от регистратурата не вдигаха телефона /в началото ми даваше свободен сигнал, след което започна да дава заето/.

# 625
  • град-държава
Два пъти в седмицата е в Света София + 1 дежурство май за месеца.
Няма часове и защото голяма част от пациентките на д-р Минчев и на д-р Костова се прехвърлиха при нея и натовариха допълнително графика 'и.
Трябва да се следи за него на сайта им, това е начина и въпреки всичко в Дева Мария винаги има часове, ако не за същия ден, за следващия.
Аз не съм имала проблем да си запазя удобен за мен час, а ако все пак не успея отивам в ДМ. Не е голяма драма.

# 626
Имам въпрос към лежалите в Девата.Аз също съм раждала там, но преди 6 години, и нещата доста са се променили от тогава.
Въпроса ми е свързан със следното: Има 2 вида стаи: с повече легла и т.нар. ВИП само с по 2.Предния път си бях платила за последната, заедно със секциото и прочее други неща, всичко ми излезе 1000-1200 л.
Сега правилно ли разбирам, че ако искам да съм пак в тази стая трябва да платя 1000 лв само за това? Няма да имам придружител който да спи при мен, просто не искам да сме двеста жени в една стая?

# 627
Сега правилно ли разбирам, че ако искам да съм пак в тази стая трябва да платя 1000 лв само за това? Няма да имам придружител който да спи при мен, просто не искам да сме двеста жени в една стая?
Аз бях в стая с две легла /след секцио/ Вариант за повече от 3 легла /нормално раждали/ в стая няма, но и не знам как при наличието на още един човек в стая да се плаща за ВИП услуга  newsm78 най-добрия вариант да разбереш отговора на този и други въпроси според мен е на "отворени врати" в отделението  Peace

# 628
Раждалите със секцио са по две, а нормално, по три. ВИП стаята е едно легло. За нея се плаща.

# 629
Аз бях в стая с две легла /след секцио/ Вариант за повече от 3 легла /нормално раждали/ в стая няма, но и не знам как при наличието на още един човек в стая да се плаща за ВИП услуга  newsm78 най-добрия вариант да разбереш отговора на този и други въпроси според мен е на "отворени врати" в отделението  Peace
Т.е. ако правилно те разбирам, стаите с 3 легла са за нормално раждали, а тези с 2 са за секцио така ли?

Общи условия

Активация на акаунт