МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 103 271
  • 786
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
извинявам се отсега ако не тук ми е мястото. Накратко ме интересува знае ли някой от вас дали в Дева Мария правят цветна снимка на тръбите и ориентировъчна цена. Просто от няколко месеца съм си навила на пръста, че искам да направя такава за мое успокоение или пък не.
Пак се извинявам, но никъде не можах да намеря подобна информация.
Хубав ден на всички!
Здравей , не мога да ти отговоря на въпроса , но бих те посъветвала да направиш снимката в специализирана клиника по репродуктивна медиицина понеже не се знае до колко ще е достоверен резултата. Аз правих такава снимка при обикновен АГ и после в клиниката не ми я признаха. Не знам дали си от Бургас , но за жалост тук клиника нямаме....

# 271
Здравейте,
извинявам се отсега ако не тук ми е мястото. Накратко ме интересува знае ли някой от вас дали в Дева Мария правят цветна снимка на тръбите и ориентировъчна цена. Просто от няколко месеца съм си навила на пръста, че искам да направя такава за мое успокоение или пък не.
Пак се извинявам, но никъде не можах да намеря подобна информация.
Хубав ден на всички!
Защо не звъннете направо на регистратура да попитате? Тъкмо ще ви ориентират и за специалисти, които евентуално да ги правят, ще ви кажат и точна цена  Peace

# 272
Момичета, след няколко дни сме на преглед с бебо. Освен теглене и мерене, на първия му месец, дали ще му поставят и някакви ваксини newsm78

# 273
Момичета, след няколко дни сме на преглед с бебо. Освен теглене и мерене, на първия му месец, дали ще му поставят и някакви ваксини newsm78
Това е имунизацонният календар

# 274
Beauty Madness, благодаря ти  bouquet

# 275
Момичета, наближава ми термина и вече в главата ми се разиграват някакви сценарии за раждането. Представям си го нормално, с упойка, но в случай че се наложи секцио искам да попитам, дали някоя от вас е била оперирана по този метод на Щарк, за който се говори в последните дни. Наистина ли е по-щадящ от обикновеното секцио, имате ли впечатления?  newsm78

# 276
Има ли майки, раждали секцио при д-р Татарова? Доволни ли сте, мнения?

# 277
Има ли майки, раждали секцио при д-р Татарова? Доволни ли сте, мнения?
Аз родих моите близнаци при нея на 18ти септември ! Много съм доволна и само хубави неща мога да кажа. Много е внимателна и отговорна . Препоръчвам сърдечно  Wink

# 278
Имаше някъде из темите списък с нужната документация при постъпване за раждане, но не я откривам, а вече съм забравила какво къде. Ако някоя може да пусне линк тук или на лично съобщение, ще съм благодарна  Hug

# 279
Имаше някъде из темите списък с нужната документация при постъпване за раждане, но не я откривам, а вече съм забравила какво къде. Ако някоя може да пусне линк тук или на лично съобщение, ще съм благодарна  Hug

1.Задължително за мама
Документи:

Лична карта,
Талон за хоспитализация (важи 30 дни от датата на издаване– издава се от лекар, водещ ЖК);
Карта за профилактика на бременността (обменна карта – издава се от лекар, водещ ЖК);
Лична амбулаторна карта (за издаването на болничен по майчинство);
Консултации и изследвания:

Фиш за имунохематологично изследване (изследване на кръвна група- голям талон) – копие
Wass (Васерман) – копие от резултат
HBsAg (Австралийски антиген) – копие от резултат
Кръвни изследвания – ПКК, диференциално броене, протромбиново време, INR, биохимия - кръвна захар, урея, креатинин, пик. киселина, SGOT, SGPT, общ белтък, фибриноген, йонограма
Микробиологичен резултат от изследване на влагалище секрет в IX  л.м.  – копие
ЕКГ и консултация от кардиолог (след 38 г.с.)
Консултация с анестезиолог (извършва се след готови резултати от кръвни изследвания и кардиологична консултация с копие от документите)
Лични вещи:

2 бр. нощници
Дамски превръзки
Голяма хавлиена кърпа за тяло
Тоалетни принадлежности (шампоан, четка за зъби и паста, гребен, мокри кърпички)
няколко чифта къси чорапи, пантофи/чехли – подходящи за баня;
бельо (сутиен за кърмене, бикини, подложки за кърмачки;
Помпа за кърма (по желание),
Крем за зърна без отмиване (против разраняване на зърната);
Мобилен телефон със зарядно
Ластици или шноли (ако сте с дълга коса)

Задължително за бебето
Дрешките за изписването на бебето – комплект според сезона
Биберон-залъгалка  (предварително измита и стерилизирана) – по желание
Допълнителни условия

В случай, че нямате сключен граждански брак с бащата на детето, то е необходима Декларация за припознаване подписана и от двамата родители и заверена при нотариус. Подготвя се преди постъпване в болницата.
При желание на родителите за липса на окончание на бащиното име се представя нотариална заверена декларация с трите имена на детето, подписана и от двамата родителя.
Ако бракът не е сключен в България, то е необходимо да се представи копие от акт за брак, ксерокопие на личните карти и нотариална заверена декларация с трите имена на детето.

# 280
Niana, златна си! Благодаря ти  bouquet

# 281
Как се подготвя декларацията за припознаване и защо предварително? Бланките, които намирам, са с име на детето и номер на акта за раждане, не е възможно да го знаем преди да се роди...
Някой може ли да обясни набързо процедурата  Blush

# 282
Как се подготвя декларацията за припознаване и защо предварително? Бланките, които намирам, са с име на детето и номер на акта за раждане, не е възможно да го знаем преди да се роди...

Oфeлия, ето декларацията, която и ние ползвахме. Попълваш я и я носите при нотариус за заверка и нямате грижи  Wink

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРИПОЗНАВАНЕ НА ДЕТЕ

Долуподписаният ..............................., ЕГН...............с лична карта №........., издадена на .........от........декларирам, че детето, родено от майка ..................................................., ЕГН ....................................., л.к. ................................., изд. на ............................ от .....................,
е мое рождено дете и като негов баща го признавам за мое дете.

Желая детето да носи в бъдеще моето име.

Декларатор:..........
(подпис)

# 283
andreeva_tt, благодаря за декларацията и на мен ще ми свърши работа  Laughing Предварително ли трябва да я занеса в болницата или може и в деня на раждането  newsm78

# 284

Oфeлия, ето декларацията, която и ние ползвахме. Попълваш я и я носите при нотариус за заверка и нямате грижи  Wink

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРИПОЗНАВАНЕ НА ДЕТЕ

Долуподписаният ..............................., ЕГН...............с лична карта №........., издадена на .........от........декларирам, че детето, родено от майка ..................................................., ЕГН ....................................., л.к. ................................., изд. на ............................ от .....................,
е мое рождено дете и като негов баща го признавам за мое дете.

Желая детето да носи в бъдеще моето име.

Декларатор:..........
(подпис)
Ние отидохме директно при нотариус и там си имаха бланки, като беше вписано желанието и на двете страни т.е. и майката е съгласна бащата да припознае детето Simple Smile носех я със себе си при постъпване в болницата, не е нужно предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт