Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 760
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Момичета и аз с въпрос по повод намаления, дайте отзиви за този мъжки парфюм, по възможност в по- кратък срок, да не кажа до утре  Wink преди време го тествах :
http://www.fragrantica.com/perfume/John-Varvatos/Artisan-Black-8339.html
Но пробвах и другите два :
Artisan и Artisan Acqua
Естествено не помня, но един от 3- те много ми хареса. В момента намален е черният и се чудех дали пък не е бил той . Нямам време да отида утре да го подуша, че ще го пазара онлайн евентуално. Много ще съм благодарна, ако сравните с някой или просто споделите ароматните си впечатления Hug

# 286
  • Франция
densi, Петя, Атти, Бижу, evaq, Mims*, foxysilver, vmarinska, благодаря ви от сърце за предложенията   bouquet
Помогнахте ми да осъзная колко богат и щастлив човек съм, не поради факта, че имам или съм имала повечето от споменатите парфюми, а защото всеки от тях е свързан вече с някакво събитие, преживяване, пътешествие или скъп приятел  Simple Smile

# 287
Момичета, спешно, помагайте!
Трябва ми мнение за Idylle Eau Sublime Guerlain, като аромат, като трайност. Подходящ ли е за дама на около 32-33г.
Както и за този:
See by Chloe Si Belle
  bouquet
Никога не съм ги тествала Embarassed

# 288
goddess, ако дамата обича рози, вероятно е подходящ; защото при мен много осезаемо изпъква розата. Леко дразнеща ми е обаче точно тази роза и сякаш предпочитам другите Idylle (в тоалетната вода чудесно се усеща люлякът; в парфюмната - момината сълза; при мен, за съжаление, въпреки че си я нося и я обичам, прави недобра спойка с кожата - това, заради момината сълза). Та, Sublime е розов, с добра трайност при мен, малко по-кокетен, дамски (и може би банален) от другите Idylle.

# 289
  • София
Любопитна статия за жената зад бранда Ormond Jayne: http://www.capital.bg/light/lica/2015/07/24/2578465_razgovor_s_p … ce=www.dnevnik.bg

Поне за мен беше интересна, а и се замислих, че не съм имала привилегията да тествам нейни творения. Изуми ме с какъв финес и едва ли не на шега някак са се получили нещата при нея (поне такова е настроението на интервюто).  Heart Eyes

Имам и едно питане - пролетта тествах Aromatics in White и много ми допадна (за моя изненада). Но ми се стори много краткотраен и тих (обаче трябва да се отчете фактът, че бях пръснала само леко на китката). Чудя се дали да го купя за есента - някой може ли да сподели впечатления как (и колко) се държи есенно време?   bouquet

# 290
При мен Белият Ароматикс изчезва супер бързо, за половин час, примерно. Иначе е плътен, наситен, приятен аромат. И аз се чудя как би се държал есента..

# 291
При мен парфюма си е с трайност няколко часа. При тези жеги обаче нищо не се задържа, но аз и не съм го пробвала сега.

# 292
  • Франция
Aromatics in White дойде на европейския пазар в началото на годината, така че поне живеещите в Европа няма как да сме го пробвали през есента  Simple Smile
Върху мен се развива много богат и с отлична трайност, на практика не се налага да подновявам. Ароматът е на основата на мускуси, дори срещнах някъде да го наричат "мускусен шипър", а се твърди, че частичната или пълната анозмия към муск е много разпространена. Аз наопъки, съм силно чувствителна към мускуси и понякога в съчетание с рози ми причиняват страшна мигрена.
Така че в случая е наистина много субективно  Simple Smile Пробвай парфюма есента, и то няколко пъти в различни периоди на месеца, за да видиш как ще го усещаш и да си убедена, че няма да те тормози  Simple Smile

# 293
  • София
И аз съм много чувствителна към мускуси, но знам, че има хора, които не ги регистрират въобще, включително и в темичката ни има такива. Според мен парфюмите, които съдържат аромат на мускус, се усещат по коренно различен начин от хората, които не регистрират мускуса. Интересно ми е какви са ароматите при тях, кои нотки стават най-силни, но за съжаление не бих могла да подуша с техните носове.  Mr. Green

# 294
Аз съм една от тях. Чисто мускусните аромати почти не ги регистрирам. На мен също ми е интересно каква е разликата в това, което усещам аз и което усещат всички останали в даден парфюм. Grinning Няма как да разберем май. Laughing
Всъщност, знам как мирише мускусът в парфюм, но в определени комбинации с други съставки не го долавям. Например в Love Chloe го усещам много, много натрапчиво и осезаемо, докато наличието му в комбинация с другите съставки в Amethyst Lalique, прави парфюма за мен без абсолютно никакво ухание. Crazy

# 295
  • Germany
Аз съм от недолюбващите мускус и затова винаги го усещам, колкото и да не ми се иска. Понякога, в минимални дози, съчетан с дървесни нотки ми харесва, но като е основно мускусен парфюма не мога да го търпя на себе си, идва ми да си сваля кожата, толкова зле ми действа...
Белият ароматикс се държи добре в есенно време  Mr. Green, ако приемем температурите при мен за есенни 15-16 градуса. Не прави шлейф, по-скоро е интимен и за лично удоволствие, но си го усещам стоплящ и красив през целия ден.
Страшно ми хареса http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-Ultra-Zest-29589.html
Като изключим глупавия оранжев флакон, направо е ужасен, гумен ли е, какъв е не знам, но ми беше труден за хващане и пръскане. Парфюмът обаче е страхотна лятна версия на красическия A Man, както и на Ангела, поне за мен. Започва силно цитрусово и ментово, чак ме изненада как изведнъж от такъв пиперено-ментов цитрус се превърна в нещо съвсем различно. Защото връхните нотки определено не са чудо невиждано, но като омекне в базата се появи свеж и пресен сок от червен портокал, сладък, с пулпата в него, наситен, искрящ, с леко горчивата нотка от кората, появи се и Ангелското пачули с карамелената нотка, толкова характерни за ТМ  Heart Eyes и разбира се появи се ароматът на силно кафе и и меката нотка на бобовата тонка  Heart Eyes Една задължителна бележка, понякога кафето и сладките плодове правят неприятна нотка върху някои кожи, на мен лично ми напомня на  Sick, така че пробата е задължителна, да не кажете, че не съм ви предупредила. При мен слава Богу не се появи този път. Толкова е свеж и мой, прилича ми на микс от любимия Oyedo на Диптик, Иносент, Ангелът и Pure Malt на ТМ. Чудя се дали да не го подаря на ММ и да си пръсвам понякога от него и аз  Thinking
Моето дете, като всяка уважаваща себе си 7 -годишна мацка  Mr. Green, се залепи на http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html. И как не, като парфюмът беше аранжиран в златни ангелски крила   CrazyMr. Green, по-скоро щях да се изненадам, ако беше пропуснала, но тя за сетен път ме убеди, че е царица на кича  Wink. И след като сама се напръска започна да подскача и да припада от кеф, на колко вкусно миришела. А връхните нотки наистина са много вкусни, на мен лично ми мирише на нуга, с много шамфъстък и мед, усещам и прекрасна нотка на зряла смокиня, абе красота. И както Аризона правилно беше отбелязала, след хубавото първо впечатление се превърна в нещо фалшиво и пластмасово. Ако на нея й напомня Хипнотичната отрова, на мен твърдо ми прилича на имитация на Alien. Твърде много жасмин и ванилия, хич не е мой. Усещам и прасковен цвят и бяло цвете в него, не знам дали е тубероза, но има нещо, което ме държи нащрек. Обаче моето дете продължава да си се възхищава само и да ме моли да й го купя, предполагам, че ще се хареса на повечето млади дами. Показва много добра трайност.

# 296
Харесвам муск и много нося.

# 297
  • София
Дами, благодаря много на всички ви за мненията.  Hug   bouquet

Аз обожавам мускус, даже май повечко от нормалното, примерно ето това Бърбъри съм носила и в пек, и в сняг, и ми е много любимо. За някои носове може да е много дразнещо, за мен е прекрасно.  Laughing Може да предизвика кихавица спокойно или да дращи по гърлото.  Mr. Green

Този Ароматикс и аз го свързвам с шипър, макар че по официална класификация май не се води такъв, но си мислех, че е много подходящ за шипровото ми прохождане.  Sunglasses Със сигурност ми понася и то повече от добре, но наистина ми се стори прекалено тих. Ще поумувам/потествам още малко.

От отзивите оставам с впечатление, че по-скоро не е силно присъствен, а ми се носи нещо рязко и категорично.  Thinking

Йоан Владимир, вярно е, че съм хронологически неточна, но аз толкова дълго го мисля този парфюм, че имам чувството, че минаха еони, докато реша ще го взимам ли, или ще ме дразни с тихо и изплъзващо се великолепие.  Laughing

# 298
А шипър си е отвсякъде.
Пробвай класическия Ароматикс щом искаш нещо хард.

# 299
  • София
Пробвала съм го - не съм дорасла за него още.  Wink По принцип знам, че е с иконичен статут за парфюмерийното изкуство.  Flutter

"Хард" е добре казано иначе.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт