Любители на Котки Тема 96

• 36 754
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
 Hug
Някъде там са и сигурно си играят заедно!
Ох, хем става тъжно, хем и аз допринесох за това. А, и на сън не идва да се обади!
Но пък са нещата от живота. Продължаваме, до нови срещи.
Утре ще коментираме други, весели неща покрай домашните ни любимци.

# 211
  • Пловдив
Момичета, съчувствам ви за починалите котета. Помня го и аз Грей и когато пусна клипчето навремето се радвах, че все пак е възможно коте да се изведе на разходка.
А за да разведря още от тази вечер, ще ви разкажа една случка от преди малко. Значи стягам багаж за морето, най накрая решавам, че не е зле да мина крачката си с епилатора. И пускам бръмчилото. Маца ококорва очи, почва да гледа стреснато. Аз стествено и казвам, че нея няма да я епилирам  Mr. Green обаче се наложи да ида за нещо до другата стая. И щато се върнах заварих Мацинка да налага с лапи горкия епилатор Laughing. Бързо го прибрах, да не стане някой сакатлък, че да се сдобия я с епилирана котка, я с развален уред.
От утре батко им е стопанин на двете госпожици. Той ще ги храни, пои и ще....чисти 00. Mr. Green Миналата година сценарият беше същия, обаче подопечната котка беше само една.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 23:55 от mama mariana

# 212
И аз мисля, че са глисти. Обезпаразити я вътрешно, има пасти и хапченца за глисти. При кучетата дозата е спрямо теглото им, предполагам и при котките е така. Следи и акото 2-3 дни и ако изкара някакъв паразит повтори процедурата.

Още утре ще я заведа. Много е игриво, дяволчето... Преди малко и дадох таблетки трева с витамини... Много лакомо си ги изяде. Не знам дали редуването на суха храна с Пауч е полезно... Но гледам, че понякога отбягва сухото...

# 213
  • София
Не само е полезно, но дори и е необходимо. Давай повече паучове, сухата храна товари бъбреците, нека да е само за разнообразие и купувай качествени гранули (не от шарените от супермаркета). Аз на моите котки им давам и малцова паста против повръщане от поглъщането на козина при близане, едното ми коте е дългокосместо и е страшна работа с тая козина.

# 214
  • София
Beba, ама тя като моята Лолитка! И Луцката е тъмнокафява костенуркова, с дълъг косъм като персийка, макар че си едно БАН-ско коте с чисто улично потекло! И няма такъв мил котешки характер! Най-доброто дете на мама. Добро колкото батко си, т.е. сина ми! И няма по-красива предна дясна лапка, бежова с мънички черни точици! И най-мекинката козинка. А да не седна да ти говоря за коремчето. Мога пет страници да изпиша. И тя си знае, душичката ми, колко е съблазнително, и постоянно ми го демонстрира, като се извърта по гръбче. И си умира от кеф, като я галя по него.

Стейси, и аз не го сънувам моето Ийкче... Дали защото много искам, не знам. Как искам отново да го видя, нека и на сън да е...

mama Mariana, Луцката ми също си изкарва акълчето от епилатора ми Joy Joy Joy И явно не можеше да върже откъде точно идва "заплахата", та почваше да налага с лапка всичко, което й попадне пред очите. Накрая й показах, като няколко пъти й пуснах и спрях епилатора, та схвана. Обаче като го пусна, тя скоропостижно се измита навън. А само като види прахосмукачката, още по-бързо се измита. Заради нея не мога да смукирам сутрин, понеже ме е страх като излезе, да не налети на хазяйското куче, което денем е в двора. Чакам да се свечери, тогава тя излиза на разходка, и аз мога да си чистя на воля. Всичко съобразявам с нея първо.

# 215
  • София
Скрит текст:
Beba, ама тя като моята Лолитка! И Луцката е тъмнокафява костенуркова, с дълъг косъм като персийка, макар че си едно БАН-ско коте с чисто улично потекло! И няма такъв мил котешки характер! Най-доброто дете на мама. Добро колкото батко си, т.е. сина ми! И няма по-красива предна дясна лапка, бежова с мънички черни точици! И най-мекинката козинка. А да не седна да ти говоря за коремчето. Мога пет страници да изпиша. И тя си знае, душичката ми, колко е съблазнително, и постоянно ми го демонстрира, като се извърта по гръбче. И си умира от кеф, като я галя по него.

Стейси, и аз не го сънувам моето Ийкче... Дали защото много искам, не знам. Как искам отново да го видя, нека и на сън да е...

Скрит текст:
mama Mariana, Луцката ми също си изкарва акълчето от епилатора ми Joy Joy Joy И явно не можеше да върже откъде точно идва "заплахата", та почваше да налага с лапка всичко, което й попадне пред очите. Накрая й показах, като няколко пъти й пуснах и спрях епилатора, та схвана. Обаче като го пусна, тя скоропостижно се измита навън. А само като види прахосмукачката, още по-бързо се измита. Заради нея не мога да смукирам сутрин, понеже ме е страх като излезе, да не налети на хазяйското куче, което денем е в двора. Чакам да се свечери, тогава тя излиза на разходка, и аз мога да си чистя на воля. Всичко съобразявам с нея първо.

Никога, когато не мога да преживея нещо не съм го сънувала. Peace
 Hug

# 216
Заведи го на ветеринар. И за напред през няколко месеца давай хапченце за вътрешно обезпаразитяване.

# 217
Купи си една транспортна клетка. Ще, не ще, слагаш го вътре и го носиш на вет.
Не са скъпи и ще си я ползваш и занапред.

# 218
Заведи го на ветеринар. И за напред през няколко месеца давай хапченце за вътрешно обезпаразитяване.
newsm10 И ваксина задължително! Ако само си дадеш малко труд да прочетеш за рисковете за здравето ви при липса на ваксина и обезпаразитяване ...

# 219

И нашата предна, дясна лапичка беше бежова  Rolling Eyes Всъщност, Мойричка ни спечели с нея. Когато влязохме в зоомагазина, тя и братчето и бяха в клетка, тя вдигна лапичка и я прокара по решетката. Направо ни разтопи и я поискахме на мига. Оказа се любимката на персонала. Дълго я целуваха и гушкаха, казаха, че са прекрасни и благородни котки, предупредиха ни, че единственото неудобство ще са космите, ако не се сресва. Аз им отговорих, че това ще са най- красивите косми и не ме притеснява да чистя. Абе любов от пръв поглед и за цял живот. Иначе често я сънувам, но все болничка. Снощи отново. Гушната в мен и мъркаща.  hug

# 220
Здравейте котколюбители и котколюбителки  Hug Обръщам се към вас най - напред с молба за съвет - намерих тези красотички преди девет дена и се опитвам да се грижа за тях въпреки натовареното си ежедневие . Не са акали от три дена и се притеснявам . МОже ли да ме посъветвате какво да им дам ?

На всичко отгоре ми предстои пътуване след около седмица и ще ни е необходим поне приемен дом , тъй като постоянен не можах да им намеря . А върхът пък е , че най - накрая успях да забременея след много перипетии , но се притеснявам от контактите си с малките бонбончета . Да напомня само , че имам още три котки , които засега са отделени от намереничетата . Предварително благодаря !

# 221
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Малки котешки бебочета да не могат да се изакат е животозастрашаващо. Нямат рефлекс да го правят само и затова майката ги стимулира като ги ближе по дупетата и по коремчетата. Трябва да вземеш едно навлажнено памуче и да масажираш точно отворчето имитирайки близането на майката, за да получат рефлекс и да се изходят. Също трябва лекичко да масажираш с подобни на майчиното близане движения коремчетата им. Peace
Много са сладки!  Heart Eyes Честито ти бременеене, дай боже по живо по здраво сладурче да си родиш накрая. Hug Peace

# 222
Здравейте котколюбители и котколюбителки  Hug Обръщам се към вас най - напред с молба за съвет - намерих тези красотички преди девет дена и се опитвам да се грижа за тях въпреки натовареното си ежедневие . Не са акали от три дена и се притеснявам . МОже ли да ме посъветвате какво да им дам ?

На всичко отгоре ми предстои пътуване след около седмица и ще ни е необходим поне приемен дом , тъй като постоянен не можах да им намеря . А върхът пък е , че най - накрая успях да забременея след много перипетии , но се притеснявам от контактите си с малките бонбончета . Да напомня само , че имам още три котки , които засега са отделени от намереничетата . Предварително благодаря !

Масажирай дупетата и корема, все едно майакта ги ближе, това след всяко ядене. Вземи адаптирано котешко мляко и биберон, или човешко и ги храни с него, колкото можеш по-често. Слагай им бутилка топла вода, върху хавлийка мека, защото не могат сами да поддържат телесна температура, а нямат майка да ги топли. Че си бременна не е проблем, свържи се с организация да ти помогнат да им намериш дом.

Тук също има подробно инфо:
http://arsofia.com/bg/45187/spasyavane-i-obgrizhvane-na-novorodeni-kotentsa/

# 223
Еййй,поревах си с вас тази седмица Sad
 За всички ми се къса сърцето...и за познатите ми муцунки Грейчони, Сиско, и за по-малко познатите мили пухчета Sad и аз си припомних моята Пуфи...

# 224
Много благодаря за съветите  Hug Един от ветеринарите тук ми каза , че дупето не се масажирало с памуче , защото можело да се подсече . ПОзнайте колко съм му се доверила Simple Smile От вас получавам най - ценните съвети  Hug Бутипка топла вода и мека постелка им е осигурена и те толкова я харесват , че я сучат Simple Smile Човешко мляко редувам с прясно с жълтък . Масажирам коремчето и дупето . Вече сме една идея пораснали и сле станали много уверени - днес се измъкнаха от кашона през две странични дупки , които служат за ръкохватки Simple Smile
Само да ви попитам за идеята на същия вет да им давам много ситно смляно , направо пасирано варено пилешко месце ?
ros4enka , с коя от всички организации да се свържа ? Писах на страницата на Lets Adopt Bg - те ми скриха поста . Нашата във Враца нищо не прави . Бях съобщила да блъснато куче , а отговорът беше " Осигурете временен дом , а ние поемаме лечението " . ПИсах на още няколко места и силно се надявам да има резултат . Много се изморявам с тая бременност , но не мога да изоставя бебоците ! ПОне да им намеря временно дом , докато отсъствам , после ще си ги прибера . Не мога и да ги поверя на кого да е , заради специалните грижи по тях .
Вече писах на Animal Rescue Sofia .

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 18:26 от ***elpida***

Общи условия

Активация на акаунт