Любители на Котки Тема 96

• 36 783
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Леле, не се спирате хаха
Видях нещо за украските, което ми е интересно. При нас спор няма какви сме.
Но забелязвам тук-там да кафенее (по лапичката). Мисля, че все пак е взел малко ген от тати си.  Wink
Давам малко данък, че дълго ни няма.

# 346

Май не е точно мързел. Първо си помислих, че е упоено, пияно или нещо друго подобно. Всъщност се "парализира" от каишкатаLaughing

А това видяхте ли го - https://www.facebook.com/video.php?v=847317892006306&pnref=story   Mr. Green

И преди каишката е "парализирано". Wink

# 347
  • София
Здравейте момичета! Чак сега ви изчетох, писали, писали...  Laughing Извинявайте, че зачезнахме, но ми бяха лудница последните няколко седмици.

Първо да платя данък:

Кара е добре, от време на време се появява по малко кръв в акото и веднага правим нов тур с вит. Ц. Мигновено се оправя.

Вече чакаме рождения ден и се чудим с какво да я зарадваме Simple Smile

Да ви попитам, имам още три пакета суха храна за малки котенца. Проблем ли ще е ако си я дояде и след като навърши годинката? Тя е ок с килограмите, даже висналото шкембенце е прибрано в момента, явно се е издължила.

Целувам виртуално всички пухове, големи разкошотии сте показали, както винаги!  Hug

# 348
Здравейте момичета! Чак сега ви изчетох, писали, писали...  Laughing Извинявайте, че зачезнахме, но ми бяха лудница последните няколко седмици.

Първо да платя данък:

Кара е добре, от време на време се появява по малко кръв в акото и веднага правим нов тур с вит. Ц. Мигновено се оправя.

Вече чакаме рождения ден и се чудим с какво да я зарадваме Simple Smile

Да ви попитам, имам още три пакета суха храна за малки котенца. Проблем ли ще е ако си я дояде и след като навърши годинката? Тя е ок с килограмите, даже висналото шкембенце е прибрано в момента, явно се е издължила.

Целувам виртуално всички пухове, големи разкошотии сте показали, както винаги!  Hug

Кара е прекрасна!
Няма никакъв проблем. Храната за малки е по-малка да я дъвчат и май има повече витамини и други такива. Не е проблем. Нашите дават на големите котки за малки, заради малкото коте.  Peace

# 349
Здравейте!
Изчетох новата тема,както не съм се включвала от старата.След Одисеята с Даниела...си казах,че сме имали късмет с нашата калпазанка.Не бяхме гледале коте дотогава и я взехме на малко повече от месец.Ядеше вече гранули и ходеше в тоалетната.Даже в началото я хранех с каквото има в магазина като гранули (ууужас)...Сега сме минали на висок клас (В момента е с Пърфект и Хепи кат,като ги смесвам,защото тя яде само с вклус на сьомга и трябва разнообразие по някакъв начин).
Аз съм против породистите котета от развъдник...защото често имат наследствени болести и т.н.Моето му казвам,че е природно селектирано с най-доброто,което природата е решила и си е здравичка.Наблюдавам я много - спи доволно,яде доволно и се гали,дращи и хапе доволно.Като й остане време прави и бели,като например да бута разни неща  Laughing или да си чеше ноктите,там където не трябва.
Много са ви хубави бонбоните!:*

# 350
Момичета , на какви драскалки ( освен мебелите) вашите сладурчета си точат ноктите и колко дълго издържат тези драскала .
Аз миналата година купих от Джъмбо ( един кръг и от него стърчи  едно дръвце и една топка се мята ) , ами не е стабилно , като  увисне и го събаря цялото , освен това за няма година ( купих го миналата есен) направо го е направил на дреп ...
Сега се чудя с какво да го сменя ... Ще ми се да е стабилно , да не заема място , ако може да не се рони въжето .....
Та споделете от кои драскалки сте доволни ...

# 351
Като поотрасна взехме драскалка, която се закрепва на стена, дере се наволя по нея http://www.emag.bg/igrachka-za-kotki-ipts-sisal-catnip-model-jab … 974/pd/DNFQSBBBM/. Диванът го дере от задната страна, че се мъчи да се качва през облегалката и успява  Simple Smile

# 352
Момичета , на какви драскалки ( освен мебелите) вашите сладурчета си точат ноктите

На килима. Съвсем сериозно. Нищо му няма. Само не знам за животното доколко е ефективно. Но намираме в нас чат-пат по някой нокът. Значи върши работа.

# 353
Като поотрасна взехме драскалка, която се закрепва на стена, дере се наволя по нея http://www.emag.bg/igrachka-za-kotki-ipts-sisal-catnip-model-jab … 974/pd/DNFQSBBBM/. Диванът го дере от задната страна, че се мъчи да се качва през облегалката и успява  Simple Smile

А тази лесно ли се закрепва на стената? От колко време я имате и доволни ли сте и ти и котката ? Точно гледах такива за стена и се чудих дали би вършила работа На стена ми се струва удачен вариант , че нямам и много място...

# 354
Та споделете от кои драскалки сте доволни ...

Аз съм си поръчала оттук - доста изгодно излизат по сравнение с БГ:
http://www.jago24.de/en/pet-supplies/cat-supplies/medium-sized-cat-trees/

Вече трета година си я ползва много успешно. Въжето, разбира се, е консуматив, защото се разкъсва и го сменяме вкъщи Simple Smile

# 355
И нашите ги точат на килима, още е здрав, нищо му няма. Малката се опитва да ги точи и на стената, още не е разбрала, че не е много ефективно  Grinning
Сивушковците Кара и Оливър са много сладки  Heart Eyes

# 356
  • София
Да взма и аз да цопна ценното си мнение по въпроса с драскалките. Взема се един голям кашон, желателно от по-жилава хартия, също около половин кило лепило Ц-200, и един макетен нож с две-три резервни остриета. А, и една линийка. Кашона правим на плоскости, като го разрязваме по ръбовете. Лепим с лепилото четирите плоскости и оставяме да изсъхнат. Внимаваме гофрираните линийки да са в една посока. С линийката си маркираме ленти с ширина 3 см, и срязваме с макетния нож. Слепваме с лепилото лентите от към плоската хартиена страна, така, че гофрираната страна да е навън. Все едно редим вафли една върху друга То си и прилича на вафли между другото. Полученото платно лепим без да чакаме да съхне,  върху цял лист картон,обилно намазан с лепило, и притискаме с някаква тежест (става с тава, в която слагаме нещо тежко - пясък, или например две кила фасул, или пък две кила тиквички - свободен полет на фантазията) докато лепилото изсъхне. Тук е мястото да кажа, че ако така получената драскалка ви се струва недостатъчна, повтаряте операцията с втори в нищо невинен кашон, докато получите платно, достатъчно да поеме агресията на пухчото ви. Как да направим окачването: тук е малко по-сложно. Аз взимам парче здрав плат около 30 на 10 см. Бележа си центъра на едната страна, като внимавам ''вафлените линийки'' да са хоризонтално.Лепвам с гореспоменатото лепило една трета от плата от едната страна на белязаното, втората трета усуквам, така, че да се получи нещо като въженце, и без да отпускам усуканото, лепвам третата третина до залепената вече първа третина. Отново мажа с лепило, и слагам отгоре парче картон. Оставям да изсъхне. Закачам на стената, занасям омръзналия ми да драска не където трябва кот и с лапичката му подрасквам, та да схване за какво става въпрос. Да ви кажа, умират си да драскат по това чудо, а на мен ми струва не-повече от 2 лв. каквато е цената на лепилото. при това за личности с творческа мисъл въпросната драскалка може да се оформи в каквито си пожелаете форми: висяща рибка например, или котешки силует. Екологично, чисто от химия, лесно за правене. След известно време се изхабява, но ние сме пак насреща да направим ново такова. Препоръчвам ви.

# 357

А тази лесно ли се закрепва на стената? От колко време я имате и доволни ли сте и ти и котката ? Точно гледах такива за стена и се чудих дали би вършила работа На стена ми се струва удачен вариант , че нямам и много място...

Закрепихме я странично в последния шкаф на кухнята с винтове, драпа там и посмитам нокти .. Според мен периодично на 1-2 год ще има нужда от нова, защото въжетата се износват.
На стена предполагам трябват дюбели да се слагат  newsm78

# 358
  • София

И друг път съм писала - едни котки обичат да си точат ноктите хоризонтално, а други - вертикално. Малко са тези, за които няма значение, но се срещат понякога.  Grinning Grinning Та, ако котката е свикнала да си точи ноктите на килима, колкото и стенни драскалки да сложиш, няма да ги уважи. И за обратното важи същото. Сама прецени на старата драскалка каква поза заема и дали има смисъл да се слага на стена.

И още нещо - ако се слага на стената, трябва да се премери на каква височина си точи ноктите. Ако се окачи по-нагоре или по-надолу, няма да му е удобно и няма да я "уважава".  Wink

Мъро обича килимите. Wink Нашите се оказаха доста здрави и не им личи. Simple Smile

# 359
Танче, Да беше свикнал на килима и му харесваше даже , обаче го махнах  Mr. Green  и доброволно , назорлем се научи и на драскалка ( също продължи и по дивана де) ама  мисля , че на стената ще свикне , щото сегашната е висока и ходи на нея . В смисъл не го бърка - и хоризонтална и вертикална все ще я  ползва , ама мисля , че на стената няма да заема място ( сега всеки ден пускам робота да обира косми и мъх и всеки ден я местя ) Та на стената май ще е удобно и за двама ни .
На Детелистна предложението много ми хареса ( финансово) , ама трябва да го прочета още 2-3 пъти да ми стане ясно точно как да го направя ( точат нокти на самия картон ли ? ) 
Иначе тия големи катерушки , драскалки са страхооотни и наистина по евтини от Бг, ама нямам такова място и с поръчки от чужди сайтове съм  ooooh!
Благодаря на всички !  Много сте ми полезни !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт