Любители на Котки Тема 96

• 35 334
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
На 3 мес. котето не проявява злоба. Още е съвсем мъничко и иска да играе, вкл. драскане и хапане, големи лудетини са. Вземете му някоя играчка с дръжка и с пухче накрая. А когато захапе ръка/крак променяйте тона, т.е. нека се научи, че това, което прави, не е хубаво. Има котета, които разбират и не хапят, но някои си хапят и драскат повечко.

# 571
На 3 мес. котето не проявява злоба. Още е съвсем мъничко и иска да играе, вкл. драскане и хапане, големи лудетини са. Вземете му някоя играчка с дръжка и с пухче накрая. А когато захапе ръка/крак променяйте тона, т.е. нека се научи, че това, което прави, не е хубаво. Има котета, които разбират и не хапят, но някои си хапят и драскат повечко.
Благодаря, дано не е злоба, че на такова прилича- свива ушите, свива очичките, таралежи се на хора ...
Дано сте права ,че е малко за злоба - да , сменяме тона, караме се , има много играчки....

# 572
Много са смешни, когато се "ежат" hahaha Моята до 6-7 мес. не разбираше от каране. Тогава минават през нещо като пубертет и не чуват от дума Laughing Обаче сега ефекта се вижда-когато повишим тон веднага разбира, че прави нещо, което не трябва.

# 573
Много са смешни, когато се "ежат" hahaha Моята до 6-7 мес. не разбираше от каране. Тогава минават през нещо като пубертет и не чуват от дума Laughing Обаче сега ефекта се вижда-когато повишим тон веднага разбира, че прави нещо, което не трябва.
Охх благодаря, поуспокоих се, че след няколко месеца ще е окей : )))

# 574
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Котето от малко се приучава, че не се играе с гола човешка ръка, крак ...За целта с него се играе активно с ръка в ръкавица, домакинска, градинарска, нещо такова здраво. Котето има нужда от играта боричкането, хапането, ритането и ваденето на нокти, каквито би имало с братчетата си в котилото/прайда. Като ги няма, ще трябва човекът да ги замести по подходящ начин за да компенсира липсата им. Боренето с ръка в ръкавица е идеално за целта. Хем котето се наиграва, хем се уморява, хем се научава, че хапането и драскането не се прави върху гола ръка. Peace
Пусни една снимчица на персийчето! Praynig Flutter

# 575
Здравейте
И моето коте Аморето е персийче (колорпойнт) и е почти на 3 месеца. И то е много палаво и игриво. Не мога да го погаля като хората. Нито аз нито някой друг. Посегна ли към него веднага се извръща и ме хапе. Драска, хапе...цялата бях в драскотини. Смених обаче политиката. Когато си сложа ръкавица и си играеме до пълно изтощение (той е неуморим)  Joy му позволявам да си пуска силата и настървеността със зъби и нокти (и на мен ми прилича на агресия -ушите на зад като изтребител и наежен) . Когато го пипам с гола ръка и ме захапе силно му говоря с по-сериозен тон и така се научи да разпознава интонациите. Правя си експерименти от време на време с него- като съм с ръкавицата подивява и ще я разкъса, веднага след това я махам и посягам да се боричкаме с гола ръка, пак ме хапе, но много по-леко стиска със зъбите и фино ме драска  Joy
Случва се да прекали, и като му шшътна или кажа "не!" той изчезва със скоростта на светлината или веднага ме пуска и спира да играе.
Много умно коте.  Simple Smile

# 576
Днес сложихме ампулата против бълхи.
Казаха ни да не го мокрим (къпем) 2-3 дена.
Аз досега не съм го къпала. Редовно след душ, той отива в банята и се просва
на мокрото.
Какво ще кажете да мокря банята от време на време? Просто ще плисвам малко вода
и да си ляга там?! Rolling Eyes

Говорейки за котки, обичащи вода, има един клип на британец, който стои и не трепва даже.
Къпят го, чистят му очи, уши, сушат го, пудрят го. Няма мърдане.  Grinning

# 577
Здравейте момичета,имам въпрос към вас.В къщи си имаме красив ангорец,до сега преживявах космите по мебелите,но сега чакаме бебче и искам да попитам за ръкавици или начин с който да ги махам.Аз ще го изолирам от спалнята и детската стая,но все пак си мисля за ръкавица или нещо подобно?

# 578
Здравейте момичета,имам въпрос към вас.В къщи си имаме красив ангорец,до сега преживявах космите по мебелите,но сега чакаме бебче и искам да попитам за ръкавици или начин с който да ги махам.Аз ще го изолирам от спалнята и детската стая,но все пак си мисля за ръкавица или нещо подобно?

Фурминатор Peace

# 579
  • София
Oсвен фурминатора, който върши доста добра работа, можеш да помислиш и за една прическа. Особено персийците ги правят като лъвчета.  Mr. Green Хем на котето ще му е хубаво в жегите, хем няма да пуска косми около новороденото. Чувала съм, че козината се възстановява напълно след 3-4-5 месеца. Обаче трябва да се намери фризьор, който подстригва без упойка, защото упояването е много рисково, а на тях им е по-лесно животинките да не мърдат.  Sad  И наистина този проблем е много сериозен, защото виртуално "познавам" коте, което почина заради упойката при подстригването. Ето снимки на лъвчето Томасито - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501420.msg15382208#msg15382208 (287 пост). И него го подстригаха за пръв път заради бебчето, но повториха и на следващото лято.  Laughing

Какво ще кажете да мокря банята от време на време? Просто ще плисвам малко вода
и да си ляга там?! Rolling Eyes
Въпреки, че аз дадох идеята за къпещите се котки в жегата, трябва да се има предвид, че при влага и топлина се създават идеални условия за завъждане на гъбички. А знаем, че котките са доста податливи на подобни гадости. Спомням си, че Кетя на Месечинка (не е писала много отдавна  Sad) обичаше да се качва на мивката и да помага при миенето на чиниите. Появиха ѝ се екземи от непрекъснато мокрене на лапичките. И много дълго ги лекуваха. Мисля, че не е добре да се мокрят често.

# 580
Охх благодаря, поуспокоих се, че след няколко месеца ще е окей : )))

Не се успокоявай - личен опит.  Mr. Green  Joy

# 581
  • Варна
Здравейте, прочетох всичко, потъгувах и се радвах с Вас, стиснахме и по един човешки и котешки палец за котьовците Simple Smile

Ние току-що се връщаме от кастрация, Късметка е още замаяна и лежи на хладно и затъмнено.
Аз имам репродуктивен проблем и малко откачено възприех процедурата на котето, но знам, че е за нейно добро  Blush

Стиснете ни по един палец да се освести и пак да си е предишната хала, че малко ми е свит корема  Confused

Благодарим Ви  Hug

# 582
  • София
Като стана дума за охлаждане:

Мира Иванова, всичко ще е наред.  Hug

# 583
Стискам палци за Късметка! Hug Котетата се възстановяват изключително бързо, след два дена ще е все едно нищо не се е случило.

# 584
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стиснати палчета и лапи и от нас с Томката.  Hug  fingerscrossed
Късметка е такава сладурана! Heart Eyes Като си помислиш как щеше да се мъчи, а да мъчи и вас, покрай разгонванията, кастрацията е правилният вариант. Peace

Общи условия

Активация на акаунт