Любители на Котки Тема 96

• 35 308
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • На морето!
Здравейте,  записвам се и аз като собственик на бебе британче. От  много време гледам и се възхищавам на тази порода,  чаках да намеря и позная моето момче. Е, вчера го открих., надявам се и той нас. Simple Smile Днес "обзаведохме" дома си с всичко, което ни се стори необходимо- затворена тоалетна, 2 вида чесалки, играчки и мека къщичка. Досега е хранен с Роял канин, взехме същата и постепенно ще преминем към по-добра. Той се чувства добре, редува сън с игра и типично за породата ни търси, без да се натрапва. Много е красив,  а довечера предстои да го представим и на децата, които нямат идея, че една тяхна мечта се е сбъднала. Очаква ни емоционална вечер с щастливи деца и пазене на коте от бурната им радост. Ето го и него.

# 601
Преди два часа заведохме селския котарак на ветеринар, че има проблем с едното око. Точно преди да влезем в кабинета се уплаши и се изстреля от ръцете ми. Видях го как прескача съседната ограда. Виках го, ходих в съседната къща  да проверя и там в двора, никъде го няма. Казах на хората в съседните къщи, ако го видят да кажат на лекарката. Добре, че всички бяха много любезни.Чувствам се ужасно.От много малък го гледаме. Според вас има ли вероятност да се върне. Разстоянието от къщата до клиниката е към два километра. Не се отделя от мен, когато съм там, много е привързан. Стискайте палци да се върне жив и здрав  Sad

# 602
  • София
Нели, ако е дворно коте ще се върне. 2 км са нищо за един котарак. По време на любовните периоди със сигурност обикаля повече.  Wink

Менина, честит ви любимец! Дълги години да ви радва!  Grinning Да ви е жива и здрава и малката рожденичка!   bouquet

# 603
Нели, твоят котарак ще се върне, личи си че е умно коте  щом е избягал от вета Simple Smile Ако утре вечер го няма , не се тревожи - може да се е отклонил по любов.

Котетата усещат енергийните излъчвания на стопаните си и винаги се връщат там където им е хубаво.

Стискам палци!

# 604
Благодаря, момичета,  успокоихте ме. Дано се върне. Да, дворно коте е, но е добре гледано. Есента се разбрахме с лекарката да го кастрираме. Дори исках още вчера, но тя предложи да е по-късно, да може по-бързо до зарастне раната. Преди 4 години се появи в двора с още две малки котенца. Бяха на около 3-4 месеца. Той беше най-слабия, дори мислех, че няма да оцелее. Само той остана, другите избягаха. Още от малък е много див. Когато съм в къщата, а аз съм там почти всяка седмица, не се отделя от мен. Само на мен дава да го галя. Преди две години си счупи едното задне краче и понеже тук нямаше ветеринар, да не ви казвам как го заведохме в Русе. Едвам влезе в колата, одраска баща ми, абе ужасно преживяване беше. Много гадно се чувствам. Тук се гледа много добре. Дано се върне, да не стои гладен.
П.С. Пурко се прибра тази сутрин в 8 часа-гладен и послушен Grinning Не ми се мисли как ще го кастрираме, но има време до тогава. Олекна ми много.

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 09:07 от NeliD

# 605
Здравейте,

да се впиша в темата. От почти 4 месеца си имаме сиамец.
Здравей!  Hug  Дай снимка да го видим.  Grinning

Profi, благодаря за посрещането. Ето го нашия Тоби: http://biborana.snimka.bg/animals/tobi.874657

Едно време братовчедка ми имаше сиамска котка и ме "снабдяваше" редовно Crazy Обожавам тази порода, изключително красиви са, не знам защо масово хората казват, че са злобни.
Ади, Щом се говори масово, има нещо вярно. Не бих го нарекла злоба, но на моменти се държи като малък хищник - често хапе, но лекичко, като част от общуването. Например като иска да спрем да го галим, когато иска да играе.  

Нели, ще се върне. Стискам палци.

# 606
Много сладък Тоби  Heart Eyes
Пурко се върна,писах в предния си пост

# 607
  • София
П.С. Пурко се прибра тази сутрин в 8 часа-гладен и послушен Grinning Не ми се мисли как ще го кастрираме, но има време до тогава. Олекна ми много.
Радвам се, че се е върнал. За следващия път му намери транспортна чанта или клетка. Става и най-обикновен сак за пътуване. Но и клетка да купиш, при условие, че гледаш и други котки, няма да ти е излишна. Често ветеринарите имат и я дават "под наем". Преди кастрацията попитай вашия ветеринар дали има.  Wink

Хубав Тоби!  Heart Eyes

п.п. Като прочетох Елора, се сетих, че съм виждала да пренасят котки в кашон, завързан с връзка. Даже и дупки за въздух бяха пробили. Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 11:41 от Тaня67

# 608
Браво NeliD. Радвам се, че се е върнал. Другия път като ходите - стискай го здраво или го сложи в някаква кутия.

# 609
Странното е, че беше упоен. Лекарката ми даде някакво лекарство, което сложих в малко пауч и го  изяде. Каза, че няма да спи, но ще е много спокоен. Така и беше. Гушнах го и влезе в колата без проблеми, но преди да влезем в кабинета се изстреля от ръцете ми. Ще трябва да му купя клетка или да ползваме тази на другите котки, които гледаме с приятеля ми. Важното е , че селянчето вече е вкъщи.

# 610
  • София
Случайно попаднах на снимки на коте от 2013 година, хранено с кокали. На втората снимка се вижда каква буца от неразградени кокали е станала в стомахчето му, а на третата са кокалите, които са извадили при операцията. Ето:

Снимката е линк. Това е по повод на дискутираните наскоро шийки и подобни.  Sad  Следващите снимки са на куче в същото положение.  Sad

# 611
Страшна работа!  ooooh!

Нели, радвам се, че се е завърнал благополучно. Може би идеята за транспортна клетка или чанта не е лоша.

Аз с едно питане:

Как предпазвате котките от ходене при обувките, вкл. мястото, където се стъпва с обувки? Или не го правите?

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 14:16 от Епона

# 612
Прибирам в шкафа за обувки, но килимчето където се събуваме и прагът пред вх. врата са любимо място за излежаване.. Там ни изпраща, там ни посреща

# 613
Случайно попаднах на снимки на коте от 2013 година, хранено с кокали. На втората снимка се вижда каква буца от неразградени кокали е станала в стомахчето му, а на третата са кокалите, които са извадили при операцията. Ето:

Снимката е линк. Това е по повод на дискутираните наскоро шийки и подобни.  Sad  Следващите снимки са на куче в същото положение.  Sad

Аз на моите кучета и котки съм давала много рядко кокали. Може би на два месеца. Знам, че не е полезно.
Предполагам че при тези животни са прекалявали  Sad

# 614
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Танче, благодаря за линка!  bouquet
Мога само да накарам собственика на Томката да погледне линка и евентуално да преосмисли хранителния му режим. Друго, но не знам как бих го постигнала, е да смилам шийките. Мисля, че Мис Нели така приготвяше храната на Яйчице и Беконче. Трябва да видя отнякъде машинка за мелене на месо, защото това не е работа за блендерчето ми. Thinking newsm78 Друг е въпросът, че Томката може да не иска да яде мляното. Във всеки случай аз режа шийките на такива парченца, че чак такива кости, като тези в снимката, няма.

Общи условия

Активация на акаунт