Любители на Котки Тема 96

• 35 289
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Нашият котарак също се страхува от сешоар и прахосмукачка, но точно вчера не сме ги използвали. Причина за поведението сигурно има и затова разпитвам, за да я открия, но за съжаление засега неуспешно. Ще се консултирам довечера  и с ветеринар. На моменти от безсилие ми идват едни паранормални идеи, ще се побъркам. Въпреки,че не е особено гальовен  Боби е част от семейството ни и евентуална раздяла ще бъде много тежка за нас.

# 631
Котешки бяс също не е за подценяване, но различните миризми също ги объркват. Ако е толкова агресивен, можеш да го изследваш за бяс.

# 632
Гала не си мисли най лошото... А ако има котешки бяс има обилно слюнкоотделяне и промяна в коксистенцията на изпражненията.

Предложи му изкушаващо лакомство   и може всичко да отшуми.. А ако и това не стане има начин с успокоителни да се оправят нещата, но за тях нека ветеринар ти каже кое ще е най подходящо.

# 633
  • Варна
Здравейте, момичета, момчета и котки Hug
Не съм писала и чела от сто години, сега влизам с доста спешен въпрос. Къде да пусна обява за малко коте, което си търси дом? Котето е в Шумен, трицветно момиченце, малко е още. Свекърва ми го намерила и прибрала, около месец е живяло у свекър ми, но той започнал да му се дразни много (възрастен е и със сериозно заболяване). Свекърва ми пък гледа Кетя и Ленка, няма как да прибере трета котка. Мислехме да го вземем ние, но честно казано не смея, защото във всеки един момент може да ни се наложи да си вземем обратно Кетя и Ленчето. Свекърва ми не ги дава, те си свикнаха там така или иначе, много им се угажда, но... тя също е на възраст, измаря се вече, също е със здравословни проблеми... Може да ви се струва тъпо и безотговорно, но наистина не смея да вземем коте на този етап. Та... спешно се търси дом за мъничето. ММ мисли да го вземе и да го занесе в техния склад, но това значи, че реално котето ще бъде навън. В групите във ФБ е пренаселено от обяви, никой не обръща внимание. Някой да има идея какво да правим?

# 634
  • София
Здравейте, момичета, момчета и котки Hug
Не съм писала и чела от сто години, сега влизам с доста спешен въпрос. Къде да пусна обява за малко коте, което си търси дом? Котето е в Шумен, трицветно момиченце, малко е още. Свекърва ми го намерила и прибрала, около месец е живяло у свекър ми, но той започнал да му се дразни много (възрастен е и със сериозно заболяване). Свекърва ми пък гледа Кетя и Ленка, няма как да прибере трета котка. Мислехме да го вземем ние, но честно казано не смея, защото във всеки един момент може да ни се наложи да си вземем обратно Кетя и Ленчето. Свекърва ми не ги дава, те си свикнаха там така или иначе, много им се угажда, но... тя също е на възраст, измаря се вече, също е със здравословни проблеми... Може да ви се струва тъпо и безотговорно, но наистина не смея да вземем коте на този етап. Та... спешно се търси дом за мъничето. ММ мисли да го вземе и да го занесе в техния склад, но това значи, че реално котето ще бъде навън. В групите във ФБ е пренаселено от обяви, никой не обръща внимание. Някой да има идея какво да правим?

Месечинке, само във Фейсбук има някакъв шанс. Или в ОЛХ? Пусни снимка и тук. Може пък да му излезе късмета!

Радвам се, че Кетя и Ленчето са добре!  Hug

# 635
Месечинка, истината е, че на 200 котета 2 се осиновяват.
Пълно е с котета, дори пренаселено. Да търсиш осиновител за коте, е като да уцелиш от националната лотария милиона. Да не те отчайвам, де.
Може да го подготвиш и за осиновяване в чужбина, но ще вложиш доста пари- ваксини, чип, кастрация на по-късен етап и не се знае, знае ли се.
Или го оставете за вас или го пуснете навън, докато е още малко, да си търси късмета. Може поне стопани с дворче да го направите.

При мен осиновяването се случи лесно, но ако не бяха холандските ми съседи, досега да си имах котетата.

Търсих месеци наред човек, който да прибере бедстваща улична котка- нищо. Само лайкове и шервания.

Танче, ОЛХ е същата шитня. На ден излизат за подаряване поне по 50 нови котета. И мога да си кажа правичката, че стопани лесно си намират наистина красивите котета. Хората си търсят дългокосмести, ако може на персийче или британче да прилича, най-много на някое таби да се зарадват. Такива като моя Мърти или трицветка не се харчат.

Хора, има котки, спасени от организациите, лекувани, ваксинирани, кастрирани от тях, които висят по стационари в клетки!!!! месеци наред. Големи котки, не бебета.

# 636
  • София
Абе истината е в снимката! Ако някой майстор я направи и котето изглежда сладко, бързо се намират осиновители. Например, каквото и коте е снимала Теди, веднага си намира дом. Жалко, че котето е чак в Шумен. Sad Няма ли някоя мама от фотографските теми, която да живее там и да го снима?

# 637
В чужбина се вземат, да се изхвърли на улицата, значи се обрича, особено малко. Щом моята Рагина, която беше към 1 година, я взеха, пък и хубавица не беше, ама ми липсва хайванчето.  Heart Eyes

Докато няма 6 месеца, друго освен ваксина, и паспорт май не трябва. После кастрацията, малко по скъпа, но има варианти и за безплатна.

# 638
  • Варна
Ето снимки:

Навремето като търсихме дом за Ленчето се яви кандидат доста бързо, хем беше голяма. ММ обаче не я даде и я взехме. Сега обаче... няма кандидати. Пък е сладко котето...

# 639
Месечинка, внимавай на кой я даваш, да не стане храна за змии. Побързай да се свържеш с организация, докато е малка. Типична женска трицветка.

# 640
  • София
Месечинке, за мен е много, много сладко! С тези ококорени бебешки очички!  Heart Eyes Пускай смело снимките във фейса, пък дано има късмет сладурчето!

# 641
  • София - Рим и обратно
Дъщеря ми беше намерила съвсем същото трицветно котенце, направи му страхотни снимки,
пусна ги в OLX, обезпаразитихме го и още на следващия ден се обади една жена и го взе. Късмет! В страниците във ФБ откликнаха след месец чак.

# 642
Отдавна не съм писала, та първо плащам данък със снимка  Simple Smile

И питам- децата ги тръшна ентеровирус, да го следя ли котака и той да се включи, или няма опасност за него?

# 643
 jujavka, питала съм за това лекаря на Мърти. Каза ми да следя и котарака все пак, но не е задължително да се разболее, зависело от имунитета му, общото му здравословно състояние в момента.
Зимата обаче, при грип, ми каза да изолирам котето.

# 644
Красива черна пантерка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт