Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Наздраве на компанията  Drunk
Смърфи - Марче ти е написала рецептата за еклери!!! Вероятно зависи от големината на яйцата - моето тесто не е толкова гъсто, че да правя с ръце топчета - гъсто е колкото смес за целувки/слагаш яйцата едно по едно, разбъркваш и ще разбереш дали трябва още яйце да се сложи, или е достатъчно, че големината на яйцата..../ - аз слагам една чаена лъжичка от сместа в/у хартията за печене - каквато форма "цопне" - такъв е и еклера  hahaha един с един еднакъв не ми се получават  Joy Когато ги правиш с чаена лъжичка, стават като за една големичка хапка, но поемат доста крем - на мен винаги крема не ми достига /с 1л. мляко го правя/ - та ми остават и да си напълня със смес от крема сирене, пуш. сьомга, краставички и копър - солените също са разкошни!!! От цялата смес правя само ако ще имам гости - ако е само за нас - разделям на две - за еклери и за толумбички. За толумбичките правя предварително сироп/това е дозата сироп за цялото тесто - иначе делиш на 2/ от 500гр. захар, 500мл вода. Като поври около 5мин.свалям от огъня и добавям сока на 1лимон.  Сиропа трябва да е студен!!! Пържиш толумбичките в сгорещено олио и като са готови ги цопваш от тигана в студения сироп. След около 5мин ги вадиш от сиропа, че трябва другите да се цопват  Joy Могат веднага да се консумират - сиропирани са.
Писенце да върви "по вода" на щерката   bouquet
С тия лютеници само ме гневите  #Cussing out Тук ни домати, ни чушки като хората  #2gunfire
Днес най-накрая лошата серия свърши - победихме 4:3  newsm44 Времето беше страхотно слънчево и си изгледахме мача полегнали на една кълка, препичайки се в/у тревата.
При нас в неделя никой магазин не работи след 16ч., а преди да тръгнем за мача ми изгоря филтриращата помпа на аквариума...Навръщане хванахме края на работното време и взех помпа, ама в бързината за два пъти по-голям аквариум  ooooh! Утре ще ходя да подменям. Изобщо - явно ме напече слънцето  hahaha

# 646
Марче и Калинка -   bouquet
Моята лютеница е като на Марчето, нон-стоп си я правя, че тук има чушки нон-стоп. Моите пропорции са малко по-различни, но съставките са същите.  Peace
Като ми дойде пак мерака, ще се опитам отново с това тесто. Мисля, първо че не се изсуши много в тенджерата и 4 яйца му дойдоха много.

# 647
# 648
Добро утро Hug.Лейди браво за победата newsm44 и другият път пак да победите,Аз сега се захващам с лютеницата и после ще кажа какво съм направила.Лек ден ви пожелавам.

# 649
Добро утро!
Лейдибърд, честит победа   bouquet
Светли, успех с лютеницата  Hug
Дайте някаква идея за супи, че нещо се изчерпах  ooooh! Не мога да измисля каква супичка да направя на малките и въртя само пилешка, топчета, картофена, зеленчукова и таратор  Crazy Ще ми се малко да разнообразя, ама като не се сещам...  newsm78

# 650
  • Germany
Добро утро!

Дайте някаква идея за супи, че нещо се изчерпах  ooooh! Не мога да измисля каква супичка да направя на малките и въртя само пилешка, топчета, картофена, зеленчукова и таратор  Crazy Ще ми се малко да разнообразя, ама като не се сещам...  newsm78

Телешко варено, различни варианти крем супа, спаначена супа  Peace

# 651
Аз съм готова с лютеницата,справих се добре.Вио мойте хора много обичат свинска супа,боб чорба и супа със сирене.А също тъка правя и една супа с пълнени чушки с кайма и ориз.

# 652
  • гр.Варна
Помните ли ме???? Да ,да аз съм бе.
Отчет набързо-почивката в Мармарис мина божествено ,но много бързо.Изкарахме стахотно и събрахме много,ама много емоции.Ходихме на джип сафари,хорс сафари  и до острова на Клеопатра.Абе турците все повече ме спечелват за техен фен.Бяхме решили ,че това е последната почивка в Мармарис , и ще опитаме друга тяхна дестинация,но семейния съвет реши-догодина отново там.Яд ме е ,че не успях да се кача на парашут ,но и това ще стане. Grinning
Децата са вече на училище,аз и ММ на работа и отново настана скука. Crossing ArmsНищо ,сега пък ще се оглеждаме за оферти за нова година някъде.
Да питам нещо за сиропа от бъз.Днес си купих една бутилка от био магазин и на него пише съотношение - 1 л.сироп към 7 чаши вода.Не е ли много тази течност и мога ли направо да си глътна сиропа ей така. Rolling EyesЩото аз съм лесна ,ще си го смучааааа цял ден ,ама на децата как да връча по едно шише  newsm78
Прочетох набързо кой кви ги е и творил  и като дойде време да пиша-зациклих #Crazy
Нищо-поздрави на всички от меееееееееен. Hug Hug

# 653
  • Бургас
Захладня и се събрахме. Laughing
Здравей,Плами! Hug
Аз отново чета,но не пиша,че все съм дзак и бяг. hahaha
Три дни избираме лампи инищо не сме избрали.Каквото харесам аз,ММ него харесва и обратно.Харесахме нещо и двамата,а пък то останала само мострата и то счупена. #Cussing out
Само се караме и стоим без лампи!Заспивам вечер и пред очите ми лампи,плафони,абажури.... Sick
Утре половинът заминава по работа в София и дано там хареса нещо.Аз все ще му свикна като му знам вкуса....
Дами,преместването ме притеснява нещо. newsm78
Криста пищи и не иска да чуе за новата къща,а тя е инат като баща си,котката и тя как ще свикне?
Колкото повече наближава,ми става все по-притеснено.Знам,че ще ми се смеете,но как да направя за Криста това местене по-приятно?Водим я там почти всеки ден,показваме розовата нова стая,а диването реве,че си иска старата къща,а тя като ревне сговнясва живота на всички,няма умора... #2gunfire
Дано по-бързо се пречупи,че нямам нерви.

Луси,ще ги опитам банановите палачинки,че звучат страхотно.

Отивам да пекна едно пиле с картофи,че нищо не ми се прави днес.

Чао и до скоро! Hug

# 654
  • гр.Варна
Привет и на теб Славе  newsm10.Моят съвет към теб е да се успокоиш и да не показваш ,че се тревожиш от преместването.Установила съм ,че когато аз съм притеснена от нещо което ни предстои като семейство прехвърлям тази тревожност и върху децата.Стават нервни и докато не ме видят мен успокоена не мирясват.Пробвай да покажеш вълнение ,че предстои нещо ново и вълнуващо което ще направи семейството още по сплотено.Поне при мен действа без грешка.Само като кажа вече ,че ни чака приключение и са готови за чудеса👍

# 655
Славче,и аз съм на мнението на Плами,успокой се всичко ще се нареди. Hug

# 656
Здравейте   bouquet
Славка  Hug всичко ще се нареди - я се успокой, грабвай питие и дигай краци! Толкова хубаво нещо те чака - нов дом   bouquet
Плами добре дошла отпочинала и заредена!
Вио и аз въртя твоите супи + телешко варено, картофена крем супа  и зелемчукова супа от кореноплодни - картоф, морков, пащърнак, земна ябълка, целина - абе каквото има  hahaha
Лус wavey
Днес се скапах от ходене - до вета, че паспорта на кучо бил готов, после да сменя сгрешената помпа на рибите, от там да напазарувам храна...еми те 4 часа отлетяха.... Сега съм метнала да пека ребърца, че не остана време за готвене  Joy

# 657
Голям таралеж си вкарах в гащите с тези курабии. Сега трябва да дам рецептата, ама сладурите тук нямат амонячна сода. Моята си е мъкнах от Бг. Та търся рецепта за курабии (захаринки, войнишки) без ам.сода и с точна рецепта. Намирам в нета, ама няма как да обясня колко е брашно за меко тесто.  ooooh! Тук имат бакпулвер и сода бикарбонат.  Peace

Славче - пренесете й леглото на първо време, както се опитайте да декорирате стаята най-близко до сегашната. А тя, ако си е инат, пак ще си плаче, ама като види, че няма да се върнете в стария апартамент, ще се успокои. Сега не й е на кеф и се опитва да ви разиграва и пили нервите. Кога е денят на преместването? Да знаеш, че в София няколко години вися крушка в коридора. Толкова ни беше писнало накрая, че нямахме никакви нерви за абажури и за коридора.  hahaha

О, Плами!  Hug Дай малко снимки от почивката, да оплакнем и ние око.  Laughing

Вио - правя спаначена супа със сирене и картофена със сирене. Правя и рибена с бяла риба. Правя и тиквена. Ако искаш рецепта за някоя, свиркай да я пиша.

Калинка - честита ви победа! Все на победи да ви върви! А поляхте ли я?  Wink

Ще взема да направя следващия път лютеницата по новата рецепта, ама тогава ще питам за подробности, че отсега ще ми излетят от главата.  hahaha

# 658
Смърфи аз правя тези http://www.supichka.com/2011/12/blog-post_13.html. Пише 1/2кг брашно, или малко повече - не съм го мерила, ама като си рекла ей сега ще врътна едни и ще ти кажа колко точно, макар, че то нали знаеш има разлика и в брашното  Joy и без това се чудех какво сладко да правя!
ПП чушки ще правя - нямам бяло брашно  ooooh! Онзи ден хем правих един ябълков сладкиш с канела, не ми достигна бялото и ползвах + пълнозърнесто и днес пак забравих да купя  #Cussing out Голяма съм пача!

# 659
Плами, привет  Hug
Славе, и аз мисля, че ти като си спокойна, и на децата ще им е по - спокойно. За котката не се тревожи, ще свикне. А за децата също така е доказано, че много по - лесно се адаптират от възрастните, така че дано всичко е само излишна тревога. Стискам палци Криста да свикне бързо и да не ти троши нервите  Hug
Благодаря ви за супичките. Телешкото варено съвсем го бях изключила, в най - скоро време ще направя на домочадието  Peace
Днес обиколих едни мои магазинчета втора употреба и се сдобих с чудни пончо и яке за без пари. Готова съм за зимата, фръц  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт