Отговори
# 120
Аз доколкото разбрах, не са премахнати, а ще ги изплащат на два пъти. Първият път след раждането и вторият път след  бележка за завършен семестър. Като така се надяват да избегнат злоупотребите. Аз така или иначе си карам магистратурата, ама щеше да е по-добре накуп  Simple Smile
Но все пак не съм сигурна дали са го приели или засега е само предложение... newsm78 newsm78

# 121
Привет и тук Simple Smile От доста време не съм писала, но от толкова работа напоследък не смогвам. Прекрасна нова тема, благодаря Simple Smile Вчера ми беше последният работен ден  yesyes Изключително много се радвам, че вече ще мога да си остана вкъщи, да помързелувам, да се гледаме с малкия, да излизам с приятелки. Laughing Чувствам се прекрасно в 29 г.с. Понякога имам киселини, крампи, изтръпват ми ръцете, но се търпи Simple Smile Не съм качила килограми от предишния преглед, общо дотук съм с 11 отгоре.
Tоку що се връщам от преглед в Щерев. Направихме първи запис на тонове, лежах вързана към един апарат около 15 мин.След като приключихме в кабинета, ме прие д-р Ганева. Кръвното ми е отлично -110/70. Потвърди се на 100% че чакаме бебка smile emoticon Точни размери не ми каза, тегло между 1200 и 1500 гр. Вървим със седмица напред, отговаря на 30 г.с. по размери. Все още е седалищно разположена, но се е преместила леко встрани. Ганева смята,че е тръгнала да се обръща и каза,че до 36 г.с. има достатъчно време това да стане. Показа ми личицето й, коремчето, крачетата. Доплера е в нормални стойности, както и тоновете. Шийката каза,че е ок. Не ми каза колко мм.е. Преди 2 дни правихме изследванията на кръвта - хемоглобин 109. Засега го задържам /107 преди 2 месеца/. Каза ми да продължа приема на феро фолгама 2х1 и магнерот 2х2. След 2 седмици ми записаха час при д-р Чавеева за доплер.А от средата на август ще правим консултации на всеки две седмици.Не се сдържах и купих първите дрешки за малката принцеска.Ще споделя покупките във ФБ Wink
Прекрасен и усмихнат ден от мен! Hug

# 122
Освен, че ще ги изплащат на два пъти, ще има помощи само за майки, които не получават обезщетение за майчинство от НОИ

# 123
И също така ще премахнат помощите за родители на непълнолетни родители...както и помощите да бъдат в натура, а не под парична форма

# 124
Ограничиха студентките, които могат да ги ползват. Отпаднаха всички, които взимат майчинство. Въобще помощи в нашата държава има само за циганите, ние ще работим, за да им плащаме помощите, това е тъжната истина.

# 125
  • при моите деца .....

Боби, да не би и ти днес да си рожденичка?   bouquet

Не, аз съм зодия овен - април е моят РД.

Ох, нашето име е подходящо да се роди на 26.10, защото сме се спряли на Димитър, но май не ми се чака толкова  Embarassed

# 126
Бисквитка честит рожден ден   party023
Малко в страни от обсъжданите теми,утре мислим да водим малката на плувен басейн,който е с минерална вода но си е нормална температура като другите басейни и не знам сега аз да се къпя ли или не  newsm78 срам ме е да звъня на доктора за това.

# 127
stalinka Аз в басейн не бих влезнала! Най-лесният начин да си докараме гъбички. Имала съм случай, в който в скъп хотел, с доказани лековити минерални води, пак си хванах гадините. Защото колко наистина са пуснали минерална те си знаят...Аз лично не бих Peace

# 128
stalinka_89, мойта АГ ми е разрешила да се къпя в минерални басейни с температура до 30 градуса  Peace Даже веднъж ми се кара, че сме ходили на минерален басейн и не съм се къпала  Laughing 

# 129
Басейн..... как ми се ходи на басейн ако знаете  Joy Ама пусти срам! Нямам цял бански, а да си изпраскам корема с половинки хич не ми се ще  Laughing А и не си представям как ще вися на шезлонга, а всички около мен ще се плицикат. Наистина ли в никакви басейни не можем да влизаме /за горещите минерални съм наясно/  Twisted Evil

# 130
И аз съм от прецаканите с помощта за майки-студентки. За съжаление, проектът е приет и на второ четене Sad Промяната касае само тези, които работят на трудов договор. Няма да имаме право на помощта  Sad Cry
Само за безработните студентки, редовно обучение остава в сила... Не ми се коментира, имах огромното желание да запиша втора бакалавърска програма, но явно няма да ми се получи. Таксите в НБУ са достатъчно високи и няма да мога да си позволя да уча. Децата са на първо място и ученето ще почака... #Cussing out

# 131
Ами басейна е открит преди 2 месеца и се надявам поне за начало,че ще е минерална,но там навсякъде в  околността всичко е с минерална знам ли  newsm78

# 132
Софи, аз съм същата работа. Започнах в НБУ, защото работодателят пое ангажимент да плаща и избра да уча там. Сега обаче сама трябва да плащам по 3200 лв. на година. За другата година се оправих, защото с 300 мъки успях да изкарам отличен успех и ще взема пълна стипендия. Лошото е, че тя е само за 1 година и после пак трябва да се оправям, защото с бебето едва ли ще успея пак да имам отличен успех. Разчитах много на тази помощ, но ..., това е положението. Виж и ти опциите за стипендии.

# 133
  • София
Их, мойта лекарка категорично ми забрани басейни, каза че не знае басейн в който да няма риск да хванеш гъби, било то и най поддържания.. та ние ще се въздържаме Simple Smile

# 134
Аз съм против басейните. То и преди да забременея не ги посещавах, защото съм гнуслива и страхлива от зарази, пък сега съвсем. Влизам само във вода, където има течение, иначе не.

Общи условия

Активация на акаунт