На какво учим децата си, когато играят на детската площадка?

• 12 468
  • 215
  •   1
Отговори
# 45
Децата имат нужда да са с други деца. Факт.
Най-добрият вариант е, да излизате с приятелски семейства и техните деца, с хора, с които и на вас ви е приятно да общувате и да няма хър-мър, когато някое дете нещо направи на друго. За щастие ние си имаме такава среда и честно казано, това си е направо благословия Simple Smile

# 46
Не винаги децата на приятелски семейства успяват да се сработят и тогава става още по-сложно.

# 47
Ние сме събота и неделя задължително навън (площадки, гори, планини, градове, според времето). През седмицата нямам време да я извеждам, но от яслата се грижат за това. Пък ако времето е хубаво, те по цял ден играят навън.

# 48
Добре де, драмата с детската площадка не я ли обсъждахме вече в една друга тема?

Според мен майките в Бг прекарват прекалено много време по детските площадки и отдават прекалено голямо внимание на случващото се там.

Peace

И най-вече се хабят излишни нерви за дребни неща. Като пораснат децата, растат и ядовете. Сега се дърпат за играчки, голяма работа. После ще се карат за гаджета и не се знае дали някой няма да се прибере с разбита глава от дискотека.

Да не говорим пък какви наистина сериозни драми се случват с деца.

# 49
Да де, ама от детската площадка започва възпитанието. Ако го учиш да се държи като на бойно поле, че всичко му е позволено и може да присвоява това което му хареса, вероятността да се върне с разбита глава от дискотека един ден ще е по голяма.

# 50
Нямам нищо против детските площадки, ама се чудя кога намирате време за тях - за по-чувствителните съфорумки подчертавам, че това не е заяждане. Питам, за да се опитам евентуално да оптимизирам нещо в ежедневието си.

След градина директно сме на площадката. Това се случва някъде в 17 часа. Някъде към 18.30 може да се приберем да яде, а аз да пооправя из къщи. Отнема ни горе долу половин час, след което пак сме на вън до около 20.30-21. Следва къпане, ако е огладняла яде пак и спане. Ако трябва да се готви, чисти, пазарува - редуваме се с баща й. Гледам основното почистване и прането да са в петък вечер или събота сутрин, особено ако сме планували да сме извън града след това. Да не забравяме и дъждовните дни, които ми освобождават доста време за домашна работа.

# 51
И ние като deskatta. Взимам го от градина към 18:00, отиваме на площадката (която е до блока), играе там до 20:00, след това се прибираме и обичайното: ядене, къпане, спане.
Но това, разбира се, е програмата само за лятото  Wink

# 52
  • София
Нямам нищо против детските площадки, ама се чудя кога намирате време за тях - за по-чувствителните съфорумки подчертавам, че това не е заяждане. Питам, за да се опитам евентуално да оптимизирам нещо в ежедневието си.

Всяка вечер към 18 ч. до към 19 - 19:30 ч. сме на площадката. Да си поиграе с приятелчетата, а като се приберем - вечеря, къпане и лягане.Тя по рано от 22 ч. не заспива. А и наистина сега е най удачно да е навън, защото есента и зимата няма да има кога да седи навън. А в яслата не може толкова да се налудува с децата, че да я прибера вечерта.
Уикендите сме отново навън на площадката или на вилата ни. Не смятам да си ограничавам в това време детето.
А домакинската работа винаги може малко да почака. Основно чистене става събота или неделя сутрин докато тя спи, а готвенето също уикенда, а през седмицата вечер като се приберем. Гледам поне за нея винаги да има какво да яде, а за нас готвя като се приберем. На нея ако и привършва яденето също готвя след като се приберем.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 12:52 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 53
По площадки не седя, не мога да изтрая повече от 15 мин. На връщане от градина минаваше през катерушките, без да се заседява много. Дъщеричката е едва проходила, все още не разбира от площадки.

Лятото ще са по вили и дворове, зимата няма да има много площадки и без това. Голямо мъчение са ми, подивявам, като ми кажат "ти сега цял ден ще си навън". Не знам тия хора пробвали ли са цял ден да са навън.

# 54
И понеже ти подивяваш, децата ти не трябва да играят на детската площадка?

# 55
Еми сори, просто не мога да издържа. Ако искат да имат майка във форма- не играят на площадка. Ама пък играят в двор и са по цял ден навън. За малката пък имам вътрешен двор.

И пак не съм съгласна, че детето има работа цял ден да хайманосва навън.

Правя много жертви, площадката е тази жертва, която не правя.

# 56
  • София
По площадки не седя, не мога да изтрая повече от 15 мин. На връщане от градина минаваше през катерушките, без да се заседява много. Дъщеричката е едва проходила, все още не разбира от площадки.

Лятото ще са по вили и дворове, зимата няма да има много площадки и без това. Голямо мъчение са ми, подивявам, като ми кажат "ти сега цял ден ще си навън". Не знам тия хора пробвали ли са цял ден да са навън.

Детето не е по цял ден навън както и аз не съм.
В момента тя е на ясла, а аз на работа. Докато я гледах излизахме сутрин до обяд и после се прибирахме да обядва и да спи, а след това пак излизахме.
Докато беше бебе до около 5 месечна съм седяла по цял ден навън с други мами и ни беше много приятно, но след това вече се съобразявахме с "графика" на децата.

# 57
Никога не съм била по цял ден навън. Детето ми има режим, но има и време за навън.

# 58
Няма защо да ги водите по площадки и да се учат да общуват. На всяко общество му трябват и социопати...  Mr. Green Joy Rolling Eyes

# 59
Имам си достатъчно, включително и такива, водени редовно на площадките.

Общи условия

Активация на акаунт