Отговори
# 555
Давам Био Гая гледам да е късния слетобяд или вечер.

http://www.d-rmario.com/?page_id=85
Ето малко полезна информация за бебето през първия месец. ( има и за останалите месеци. Казвам защото някой от бебоците ни ще стават на 2м.) има неща в статията с който не съм много съгласна, но като цяло има доста отговори на който задавате въпроси.

# 556
  • срещу двата комина :)))
на мен корема още не ми се е прибрал напълно и е един такъв отпуснат като желе  Crossing Arms Хем преди това си беше горе-долу стегнат, аз също нямам търпение да тръгна на някаква гимнастика, бях много редовна преди да забременея  Sunglasses

# 557
  • до едно тепе
Корема ми си е голям, но аз си имах един 3-4 месечен преди да забременея и ще трябва доста да се потрудя, за да го посвия, а и да сваля към 10-15 кила, които си влача от преди тази бременност.
Таза или опашната кост не знам кое точно и колената продължават да си ме болят. Лохиите ми прокапват по малко, а конците чак сега започнаха да излизат Thinking
Днес бях на преглед и имам разрешение за всякакъв вид спортуване, ако намеря време, ама с двете деца вкъщи едва ли ще е скоро Crazy
Морето ще го пропуснем, но се надявам другата седмица да отидем поне за 2-3 дена някъде наблизо, че ми писна вкъщи, пък и баткото да разнообрази малко.
Бебана не знам колко суче, но си има хубави гривнички вече и бузите и от ден на ден все по-големи стават Laughing Понякога нощем си прави паузи по 5-6 часа, но не всеки ден. Обаче още е жълта  Confused

# 558
Ей, едвам ви изчетох  ooooh!

Ние сме по няколко часа на ден навън, а в къщи гледам да свърша някоя домакинска работа, докато ми спи съкровището. Не мога да сваря да си отворя лаптопа и да видя какви ги вършите.

Моят корем още не може да се прибере до талията, която имах от преди да забременея. От 65 влязох да раждам 102, сега май съм на около 78-80. И това всичкото в плюс ми е само кожа  ooooh! Е и мускулите не са се събрали по средата, но по-скоро изглеждам с много малко коремче, отколкото бременна или била бременна. Влизам си поне в старите дрехи  Party

Лохиите си продължават. Конците не падат... Мрън.

Редактирам се:
Ето малко полезна информация за бебето през първия месец. ( има и за останалите месеци. Казвам защото някой от бебоците ни ще стават на 2м.) има неща в статията с който не съм много съгласна, но като цяло има доста отговори на който задавате въпроси.
Тази статия е повече от абсурдна, стефи. Виждам, че и ти не си съгласна. А по-несигурните майки изобщо не бива да я четат  Peace

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 00:17 от Кристалин

# 559

Редактирам се:
Тази статия е повече от абсурдна, стефи. Виждам, че и ти не си съгласна. А по-несигурните майки изобщо не бива да я четат  Peace

добре, че не я прочетох  Joy

при нас кърменето вече съвсем отпадна, а вече не иска да яде и изцедената кърма  Tired чудя се какво да правя вече, да спра ли да мъча и него и мене , кво ли ...

Само да спомена, че имам останали пликове за съхранение на кърма на Авент и чай за кърмачки на Хип, някой ако иска му ги пращам веднага. Пишете , ако имате интерес. Чая е неотварян, а от пликовете съм ползвала само 3

# 560
Търнър, аз по принцип съм с две ръце за кърменето, но ако е чак толкова безнадежно положението... Може да направиш един последен опит като смениш биберона на шишето, пък може и да проще да яде newsm78 Това поне ми идва на акъла, не знам до колко ще има успех обаче.
А статията на моменти е скандална. И така е написана, все едно това е единственият възможен и правилен метод за отглеждане на бебе.

# 561
Вчера ме домързя,ама ще хвана да прочета тази статия най-после Mr. Green поне да знам какво не трябва да правя хах.
Търнър,странното е че не иска кърма от шише,но АМ явно пие newsm78 Едва ли стои гладно бебчето.Това не мога да си го обясня  Shocked
Ние сме още на смесено хранене,предимно АМ,но и кърма все пак.
Ох,моят дребосък е особено нервен днес,отивам да го успокоявам пак ooooh!

Само да кажа и аз за кафето-пия си колкото ми душа иска.От начало пиех слабичко кафе(попринцип пия много силно нес кафе-на чаша мляко 2 пълни с.л. кафе Whistling) и Вики се скъсваше да реве,мъчеха го колики,не можеше да спи през денят...ММ каза че е от кафето и аз 10 дена не се и приближих до кафе.Вики се държа по същият начин,никаква промяна ревливото му поведение(оплаквала съм се тук).Прецених че ще си пия кафе и почнах-всеки ден,както си го обичам силно.Ами...пак си реве...но не мисля че е от кафето.От време на време като пропусна пак няма разлика  Rolling Eyes

# 562
  • Варна, кв. Аспарухово
Да и на мен ми е странно как да не иска цедена кърма  ooooh!
Знам че е хубаво дори и 5 мл да има да се дават преди АМ.
Направо ти съчуствам с яденето и на мен на моменти ми идва да си искам хапчета за спиране на кърмата. Уж се цедя, с кански мъки докарвам нужната доза и 2-3 дни всичко е наред. Малкият суче 15-20 мин после додавам от шишето там колкото милилитра му трябват. И следващия ден гърдите ми пак са на камък и не искат да се цедят - запушват се канали ли, кърмата ли се сгъстява не се знае  Sad Дано от цялата работа не си докарам някой проблем. Хубавото е че моя малкия няма проблеми и яде каквото му дадеш. Само чая с копър на Хип не го пропи от първия път, но после пробвах пак и стана (а колко помага за коликите не мога да кажа  Rolling Eyes ).

# 563
Ей,писна ми и на мен,ще хвана да спирам вече това кърмене.Егати мъката #Cussing out
Час и половина кърмих зверчето,той само се лигави,смукне 2 пъти,заспи за 5 мин,пак смукне...В момента в който прибера гърдата и надава вой че е гладен.Час и половина си играхме така,накрая даже не е преглъщал кърма и като се събуди изплю каквото се е събрало в устата му Shocked
Станахме и той пак ревна че е гладен.Дадох шише,нахрани се и е доволен сега #Cussing out
И какво,аз цял ден лежа и се мъча да му набутам малко кърма в устата,никаква работа не мога да си свърша,никакво време нямам за себе си и накрая пак яде АМ,вместо малкото кърма дето имам.Ми...негова си работа,щом така предпочита да си яде гадното АМ Sick Сърдита съм му Crossing Arms

От статията успях да прочера за обличането на бебето  Shocked
 Облечете бебето ТРИСЛОЙНО. ПАМПЕРС, КЪСИ ГАЩИЧКИ, КАМИЗОЛКА, БОДИ И ГОРНИ И ДОЛНИ РИТАНКИ. ПРЕЗ ЛЯТОТО ОТПАДА БОДИТО"
Ихааа....а моят се излежава по памперс.

# 564
Статята я поснах най вече за това колко приблизително качват бебетата на кг. На дължина , размер на главичката и тн. А за съветите за отглеждане то е ясно че нито ще го обличам с три ката дрехи нито ще я кърмя точно по часовник се едно е войник.

Ние сме добре с кърменето. Кърмата си ми тръгна като хората, само дето още много ме болят зърната ма и това ще мине. Колики много я тормозят направо е ужас. Много ми е жал като ми пищи и не мога да и помогна.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 19:20 от stefyyyy

# 565
Ние днес ходихме вече на нормлна консултация с педиатър, всичко мина чудесно Simple Smile продължава да качва , за което съм много щастлива , както и всичко му е наред и е здрав:)
Оказа се , че пъпчиците по лицето са му алергия към белтъка на кравето мляко , а аз се спуквах да ям млечни продукти за кърмата ... Та вече е на адаптирано млаяко за алергии, но пак добре, че е само това Simple Smile

# 566
Само на мен ли статията ми се видя читава? Всичко си е както трябва да е. Само момента с трислойното обличане нещо не ми се харесва и на мен. Но и само по памперс,Сибил,не знам дали е редно,въпреки жегите.
Кафе оия,всичко пия,но умерено. С него и без него е същата работа. Само бобови и зеле избягвам,както и прясно мляко. Не се вторачвам много в това кърмене,както съветвам и вие да не се впрягате. Като няма кърма,има АМ и бебетата растат не по-малко здрави от него. Мои си разсъждения.

Вчера имахме количен ден и нощ,дано днес се понаспим малко.

# 567
Здравейте Мамчета! Много отдавна не съм ви писала. Първо да честитя на всички за така чаканите бебоци, да са ви живи и здрави и много да ви радват!  Heart Eyes

Да ви разкажа как минаха нещата при мен:
Нашето съкровище Никола се роди на 21.07 в 14ч. 2.830кг,47см- нормално раждане, таткото беше през цялото време с мен и преряза пъпната връв. Раждането беше  в АГ- Пловдив
Пред историята е следната:  В началото на юли с ММ се преместихме в Пловдив да си чакаме момента. Още с пристигането ми падна тапата, но нищо друго в продължение на две седмици. На 15ти вечерта започнаха да ми текат водите по малко и на 16ти сутринта към 4ч ме приеха в болницата. Започна се едно чакане, уж първия ден бях с контракции на 2мин и имах 2см разкритие, но после спряха и така чак до 21ви сутринта когато ме започнаха едни контракции и силно изтичане на води, цяла нощ от 2ч до сутринта когато решиха докторите, че ще предизвикват нещата. Вкараха ме в родилна зала викнахме таткото и се започна. От 9ч до 14ч На системи за предизвикване и адски болки от контракции докато направя разкритие поне 5см че да започнат нещата... Добре, че ММ беше там, че иначе не знам как щях да се справя.

Та на кратко това беше, доста зор видях, но най- важното е че сега сме страшно щастливи всеки път като погледнем нашето съкровище, а аз вече съм забравила зора, щом започнах да мисля за второ  Grinning

Изписаха ни 2500, но вече сме около 3кг, жълтеницата ни мина /не съм давала вода/. Кърменето не ни се получи за съжаление, но се цедя и Ники си е на кърма от началото, без да съм му давала нищо друго.  Дано да имам по- дълго време.

Аз си възвърнах кг от преди да забременея, сега трябва да си смъкна и излишните 8кг, които си имах Simple Smile Иначе имам коремче, но то си е като това, което имах и преди да забременея.

Ох много дълго стана.
Пожелавам на всички, много усмивки и по- малко плач.   bouquet

# 568
Здравейте. Напоследък времето все не ми достига. Сутрин като се събудим, нахраним, преоблечем и излизаме. Прибираме се към 1 часа. И се започват мъките. Малката мрънка по цял следобед и аз нямам търпение да се захлади вечерта и да излезрм пак. Като сме навън никакви колики не я тормозят. И така следобяд почти не спи и аз нищо не мога да си свърша.

Да се включа по темата с коремите. Моя спадна до ниво 6-ти месец след като започнах да нося колан. Напомням само че моя беше като за близнаци. Кг все още са си много, но и немога да се претегля. Кантара се гъбарка с мен и за 5-6 проби ме изкара в диапазон 75-111кг всеки път различно. Нашия педи е в отпуск и ходихме за бележка за имунизациите при заместващ. Та си побъбрихме. Тя ми каза че при секцио може изобщо да не се прибере корема, освен ако не се тренира. Но трябва да се изчакат няколко месеца (най-малко 3, а най-добре поне 6).

Успях да прочета статията... Имаше интетесни неща в нея. Наистина някои са абсурдни, но за мен беше полезна.

И ние пием биогая, но ми казаха само всеки ден да е в един и същи час, и да не се смесва с други препарати(за колики или вит д).

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 23:54 от ganbg

# 569
  • до едно тепе
NadkaGD при предишния ти пост щях да пиша и забравих.  Blush Вземи си лецитин  от 1200мг за тези запушвания по 3-4 капсули на ден при проблем за няколко дни и после постепенно намаляш до 1 профилактично. Още можеш да си вземеш и Бриония 9СН 3х 5гр дневно, а при проблем(много сериозно запушване) през 2-3 часа по 5гр.
Вкъщи е веселба. Баткото се прибра и обстановката е леко изнервена на моменти. Всъщност баща му я изнеря повече от дребосъка. ooooh!
Беба пък наистина се запича от глюкозата. Един ден да я пропуснем и на др. ден си ака 2-3 пъти. Давам ли я и ака на 2-3 дена веднъж. Освен това акото от хубаво жълто след като почнахме капките за колики стана кафеникаво със зелен оттенък и по-неприятна миризма newsm78
Статията я прегледах набързо. Има откровено идиотски неща, а обличането ме потресе направо. Сега в жегата я държа само по памперс и боди потник или боди с къс ръкав. Цяла нощ се отвива толкова и е горещо. Остава да я навлека и с гащи и ританки #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт